- 14 Ekim 2016
- 7.169
- 48.434
- 548
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aynı ben...babam hayatta degil abim yok.kucuk dağları da eşim yarattı araba kullanmayı öğretme mevzuunda.bir kere aklınca öğretmeye çalıştı adliye yakın olsa o an bosardim.bir bilmişlik bir ay bunu da mı bilmiyorsunlar.nereden bileceksem manuel aracta ehliyet alıp otomatik vites kullanmayı.ustune 10 yıl gecmis ehliyet alalı.hoca şart arkadasimBabam hayatta değil abim de yok maalesef. Ya ha gayret diyip kendim yola çıkıcam ya da bir direksiyon hocasıyla çalışacağım sanırım.
AynenBen şu anda trafiğe çıkmaktan korkuyorsam sebebi eşim ve babam
Yanınızda o olmadan çıkın insanı küçümser gibi davranıyorlar
Herkesin eşi, babası, abisi, ablası, annesi böyle mi öğretti?
Kesinlikle yakının varken bişey yapmıycan babam bana zamanında (teee ilkokulda)kayak yapmasını öğretmeye kalktı bir sinirleniyordu kayaklarla birlikte 1 metre hopluyordu..dedim ben senden öğrenmiycem rahmetli arkadaşı öğretmişti bana 10 dakika da öğrenmiştim..çok iyi kayarım ama yakınından öğrenemezsin stres yaptırır sanaEşimle araba aldık. Üç akşamdır beraber trafiğin en az olduğu saatlerde dışarı çıkıyoruz. Ehliyetim var ama hem kursta kullandığım arabaya göre farklı geldi hem de güzergahın dışına ilk defa çıkıyorum. Her stop edişimde her yanlış hareketimde ufflar pufflar, göz devirmeler... Niye ordan dönmedin niye burdan gitmedin? Ne yapacağımı şaşırdım. Herkesin eşi, babası, abisi, ablası, annesi böyle mi öğretti? Gerçekten merak ediyorum bu süreçte neler yaşadınız?
Bir kere anlatıp mükemmel olmamı bekliyor da öyle bir dünya yok maalesef. Ki emin olun öyle cinnetlik bir durumda değilim. Kalkış yapıyorum, sarsmadan vites değiştiriyorum. Sadece bazen telaşa kapılıp dönmem gereken yeri kaçırabiliyorum. Ya da ondan rica ediyorum biraz telaşa kapıldım sen bizi eve kadar götürür müsün diyorum. E o kızınca kafam allak bullak oluyor elim ayağım birbirine karışıyor mecbur kalıyorum. Böyle diyince bağırıp çağırıyor. Keşke bir kere öğretilse ve hemen kavrasak ama olmuyor işte. Bununla ilgili sizin yapabileceğiniz bir öneri de yok aslında. Sadece paylaşmak istedim.
5 yıldır aktif araba kullanırım eşim benim kullandığıma 1 veya 2 kez binmiştir ve hiç beğenmezEşimle araba aldık. Üç akşamdır beraber trafiğin en az olduğu saatlerde dışarı çıkıyoruz. Ehliyetim var ama hem kursta kullandığım arabaya göre farklı geldi hem de güzergahın dışına ilk defa çıkıyorum. Her stop edişimde her yanlış hareketimde ufflar pufflar, göz devirmeler... Niye ordan dönmedin niye burdan gitmedin? Ne yapacağımı şaşırdım. Herkesin eşi, babası, abisi, ablası, annesi böyle mi öğretti? Gerçekten merak ediyorum bu süreçte neler yaşadınız?
Bir kere anlatıp mükemmel olmamı bekliyor da öyle bir dünya yok maalesef. Ki emin olun öyle cinnetlik bir durumda değilim. Kalkış yapıyorum, sarsmadan vites değiştiriyorum. Sadece bazen telaşa kapılıp dönmem gereken yeri kaçırabiliyorum. Ya da ondan rica ediyorum biraz telaşa kapıldım sen bizi eve kadar götürür müsün diyorum. E o kızınca kafam allak bullak oluyor elim ayağım birbirine karışıyor mecbur kalıyorum. Böyle diyince bağırıp çağırıyor. Keşke bir kere öğretilse ve hemen kavrasak ama olmuyor işte. Bununla ilgili sizin yapabileceğiniz bir öneri de yok aslında. Sadece paylaşmak istedim.
anlatmıştım yine anlatayım. araba ve hıza karşı inanılmaz bir paniğim vardı babam 70 i geçse tansiyonum çıkıyordu ciddi ciddi ama. Elimi yüzümü ateş basıyordu. Yanımdan geçen arabaları üstümüze geliyor sanardım yoldan geçerken bir ara bu kadar manyaklaşmıştım. 4 saatlik uzun yolu 8 saatte geldik dersem anlarsın tabi ki bu dediklerim başkaları kullanırken . Düşün benim araba kullanma ihtimalim olsun. Hayatımın hiçbir döneminde böyle bir ihtimalim olmadı. Eşim araba aldı 1 2 hafta sonra hadi sana araba öğreteceğim dedi. Dedim manyak mısın ben ve araba. Etrafına bak herkes kullanıyor abartma dedi öğretecem dedi. Çocuklar var lazım olur dedi beni pazar yerine götürdü. 3 5 tur attım oradan baktım kursa götürüyor beni ehliyet için. Kursa yazıldım ehliyeti aldım 1 ay sonra işe başladım ve o günden beri araba bende. bir kere of demedi. telaşlandırmadı. Helal olsun helel olsun deyip durdu. Bir gün bildiğin kaldırıma dogru gidiyorum ilk seferler ehliyetten önce yani dönsene işte yok gidiyom. Canım hayırdır nere gidiyon dedi valla bende bilmiyorum dedim kahkaha attım. Arabasız yolda pazar meydanlarında yani. Beni duyan herkes şok oldu mumkun değil asla diye.Ama kendin sürünce başka oluyormuş. O gün adam bana arabayı verdi daha da alamadı. bazen hafta sonları bir yere giderken kullanır unutmuşum bana öğret der. Kaç kere uzun yola bile çıktım. Demek istediğim arabada tansiyonu çıksan. yanından tır geçerken kafasını öne eğen ben bile araba kullandım ki herkes kullanır. Kendim sürerken daha güvende hissediyorum kendimi. Gerekirse başkasından öğren ama kimsenin hevesini kırmasına izin verme.Eşimle araba aldık. Üç akşamdır beraber trafiğin en az olduğu saatlerde dışarı çıkıyoruz. Ehliyetim var ama hem kursta kullandığım arabaya göre farklı geldi hem de güzergahın dışına ilk defa çıkıyorum. Her stop edişimde her yanlış hareketimde ufflar pufflar, göz devirmeler... Niye ordan dönmedin niye burdan gitmedin? Ne yapacağımı şaşırdım. Herkesin eşi, babası, abisi, ablası, annesi böyle mi öğretti? Gerçekten merak ediyorum bu süreçte neler yaşadınız?
Adamın gıcıklığı bile 10 numeroymuş:)) şaka bir yana hep mutlu olun inşAman guzum bosanman
Arabayı süreyim kendisini şoför olarak kullanmayayim diye bu kadar istekli olmuş olabilir öğretmeye
Bizim de tam tersi eşim deli bir şofördü çocuklardan sonra duruldu hatta biraz fazla duruldu![]()