• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba kullansak da mı kullansak yoksa hiç kullanmasak?

Babam hayatta değil abim de yok maalesef. Ya ha gayret diyip kendim yola çıkıcam ya da bir direksiyon hocasıyla çalışacağım sanırım.
Aynı ben...babam hayatta degil abim yok.kucuk dağları da eşim yarattı araba kullanmayı öğretme mevzuunda.bir kere aklınca öğretmeye çalıştı adliye yakın olsa o an bosardim.bir bilmişlik bir ay bunu da mı bilmiyorsunlar.nereden bileceksem manuel aracta ehliyet alıp otomatik vites kullanmayı.ustune 10 yıl gecmis ehliyet alalı.hoca şart arkadasim

Herkesin eşi, babası, abisi, ablası, annesi böyle mi öğretti?

Ben direksiyon dersi alırken 1 kez pratik yapayım diye çıktım babamla, 3. dakikada cinnet geçirtti bana. Babam olmasa sinirden dalardım kesin.
Direksiyon hocam da "araba kullanmak babadan, kocadan öğrenilmez" demişti ama ben "cınım bıbım" deyip denedim ve pişman oldum. Hala da kullanmam arabasını, canıma yazık.

Annem gidip hocadan özel ders almıştı. Kendi arabamı alınca ben de öyle yapacağım.
Bence ya hocadan ders alın ya da sabah çok erken saatlerde evin etrafında tur atarak başlayın. Önce sizin sokak, sonra 2-3 sokak, sonra mahalle vs derken alışırsınız zaten.
"Aman lanet olsun ya" deyip arabayı eşinize kaptırmayın. Bence biraz da bu yüzden, araba ellerinden gitmesin diye böyle yapıyorlar.

Eşimle araba aldık. Üç akşamdır beraber trafiğin en az olduğu saatlerde dışarı çıkıyoruz. Ehliyetim var ama hem kursta kullandığım arabaya göre farklı geldi hem de güzergahın dışına ilk defa çıkıyorum. Her stop edişimde her yanlış hareketimde ufflar pufflar, göz devirmeler... Niye ordan dönmedin niye burdan gitmedin? Ne yapacağımı şaşırdım. Herkesin eşi, babası, abisi, ablası, annesi böyle mi öğretti? Gerçekten merak ediyorum bu süreçte neler yaşadınız?

Bir kere anlatıp mükemmel olmamı bekliyor da öyle bir dünya yok maalesef. Ki emin olun öyle cinnetlik bir durumda değilim. Kalkış yapıyorum, sarsmadan vites değiştiriyorum. Sadece bazen telaşa kapılıp dönmem gereken yeri kaçırabiliyorum. Ya da ondan rica ediyorum biraz telaşa kapıldım sen bizi eve kadar götürür müsün diyorum. E o kızınca kafam allak bullak oluyor elim ayağım birbirine karışıyor mecbur kalıyorum. Böyle diyince bağırıp çağırıyor. Keşke bir kere öğretilse ve hemen kavrasak ama olmuyor işte. Bununla ilgili sizin yapabileceğiniz bir öneri de yok aslında. Sadece paylaşmak istedim.
Kesinlikle yakının varken bişey yapmıycan babam bana zamanında (teee ilkokulda)kayak yapmasını öğretmeye kalktı bir sinirleniyordu kayaklarla birlikte 1 metre hopluyordu..dedim ben senden öğrenmiycem rahmetli arkadaşı öğretmişti bana 10 dakika da öğrenmiştim..çok iyi kayarım ama yakınından öğrenemezsin stres yaptırır sana

Ben sürücü dersi aldım özel hocadan.Daha sonra babamla birlikte trafiğe çıktım sürdüm ama daha acemiydim sizin eşinizle yaşadığınız durum oldu aynı

Aldım arabayı tek sürdüm.En iyi böyle öğreniliyor bence gerçekten.Ama tabi hiç bilmeden değil bilip pratik yapıp pekiştirmek için en yararlısı tek başına sürmek bence.

Ben galiba öğrenemeyeceğim dediğim zaman da oldu çok.Geri park ederken bazen yanımdaki üstüme gelirse kafam karışıyordu direksiyonu ne tarafa çevireceğimi düşünüyodum😂😂😂

Süre süre alışacaksınız merak etmeyin.Gerçekten başka yolu yok bol bol sür bu kadar.Kimseye kulak asma.

Göreceksin trafikte erkekler bir sürü hata yapıyor kimse onları beceriksizlikle suçlamadığı için kaldıkları yerden sürmeye devam ediyor

Eşimle araba aldık. Üç akşamdır beraber trafiğin en az olduğu saatlerde dışarı çıkıyoruz. Ehliyetim var ama hem kursta kullandığım arabaya göre farklı geldi hem de güzergahın dışına ilk defa çıkıyorum. Her stop edişimde her yanlış hareketimde ufflar pufflar, göz devirmeler... Niye ordan dönmedin niye burdan gitmedin? Ne yapacağımı şaşırdım. Herkesin eşi, babası, abisi, ablası, annesi böyle mi öğretti? Gerçekten merak ediyorum bu süreçte neler yaşadınız?

Bir kere anlatıp mükemmel olmamı bekliyor da öyle bir dünya yok maalesef. Ki emin olun öyle cinnetlik bir durumda değilim. Kalkış yapıyorum, sarsmadan vites değiştiriyorum. Sadece bazen telaşa kapılıp dönmem gereken yeri kaçırabiliyorum. Ya da ondan rica ediyorum biraz telaşa kapıldım sen bizi eve kadar götürür müsün diyorum. E o kızınca kafam allak bullak oluyor elim ayağım birbirine karışıyor mecbur kalıyorum. Böyle diyince bağırıp çağırıyor. Keşke bir kere öğretilse ve hemen kavrasak ama olmuyor işte. Bununla ilgili sizin yapabileceğiniz bir öneri de yok aslında. Sadece paylaşmak istedim.
5 yıldır aktif araba kullanırım eşim benim kullandığıma 1 veya 2 kez binmiştir ve hiç beğenmez 😂 aynaya bakmıyosun direksiyonu kavra sola çok geldin zart zurt ben gece 1 den sonra çıkmıştım hep o şekilde arabayı tanımıştım sonra gündüz kısa mesafe gittim geldim park ettim çıktım bi daha aynı yere park ettim defalarca..biri izlediyse rezil olmuşumdur olsun sonuçta öğrendim eşten ders alınmaz canım en güzeli kendi kendine öğrenmek yavaş git ilk zamanlar sağ şeritte git falan sonra alışıyorsun ve inanılmaz keyifli bişey 😍

Herkese teşekkür ederim. Bir dahaki sefere kendim deneyeceğim. Olmazsa da hocayla çalışırım.

Keşke otomatik alsaydınız. Biz kadınlar icin bulunmaz nimet valla 😃
Kullan araba şakın vazgeçme. Çok önemli araba kullanmak bir kadın icin. Acil hastane işin olur yarın öbür gün çocuğunu okuldan alıp götürmen gerekir ya da ne bilim gezmeye gitmek istersin araba sart. Ben de ilk zamanlar çok heyecan yaptım şimdi daha rahatım

Ben de aynı durumdaydım, ehliyetim vardı ama acemiydim...2 haftasonu hoca tutmustum, sonra da kendim yalnız devam ettim..1 yılı buldu ustalaşmam

Kesinlikle vazgecmeyin sürmekten.
Araba kullanmak, kimseye muhtac olmamak o kadar keyifli ki 🥰

anlatmıştım yine anlatayım. araba ve hıza karşı inanılmaz bir paniğim vardı babam 70 i geçse tansiyonum çıkıyordu ciddi ciddi ama. Elimi yüzümü ateş basıyordu. Yanımdan geçen arabaları üstümüze geliyor sanardım yoldan geçerken bir ara bu kadar manyaklaşmıştım. 4 saatlik uzun yolu 8 saatte geldik dersem anlarsın tabi ki bu dediklerim başkaları kullanırken . Düşün benim araba kullanma ihtimalim olsun. Hayatımın hiçbir döneminde böyle bir ihtimalim olmadı. Eşim araba aldı 1 2 hafta sonra hadi sana araba öğreteceğim dedi. Dedim manyak mısın ben ve araba. Etrafına bak herkes kullanıyor abartma dedi öğretecem dedi. Çocuklar var lazım olur dedi beni pazar yerine götürdü. 3 5 tur attım oradan baktım kursa götürüyor beni ehliyet için. Kursa yazıldım ehliyeti aldım 1 ay sonra işe başladım ve o günden beri araba bende. bir kere of demedi. telaşlandırmadı. Helal olsun helel olsun deyip durdu. Bir gün bildiğin kaldırıma dogru gidiyorum ilk seferler ehliyetten önce yani dönsene işte yok gidiyom. Canım hayırdır nere gidiyon dedi valla bende bilmiyorum dedim kahkaha attım. Arabasız yolda pazar meydanlarında yani. Beni duyan herkes şok oldu mumkun değil asla diye.Ama kendin sürünce başka oluyormuş. O gün adam bana arabayı verdi daha da alamadı. bazen hafta sonları bir yere giderken kullanır unutmuşum bana öğret der. Kaç kere uzun yola bile çıktım. Demek istediğim arabada tansiyonu çıksan. yanından tır geçerken kafasını öne eğen ben bile araba kullandım ki herkes kullanır. Kendim sürerken daha güvende hissediyorum kendimi. Gerekirse başkasından öğren ama kimsenin hevesini kırmasına izin verme.

benim ablam direksiyon hocasıdır.
yapabileceğim en büyük hatayı ablamdan bir bilemedin maksimum iki kez ders almakla yaptım.
alaylar dalgalar kalp kırmalar bağırmalar sen dünyanın en gerizekalı insanısın sen kullanabilecen mi yeşilkalp gibi binlerce iğrenç cümleler duydum kendisinden hatta en yakınlarıma da anlatıp beni mahçup rezil etmişti.
bir gün kan beynime sıçradı aldım elinden anahtarı oturdum tek başıma koltuğa... şuan bu cesaretimi aptallık cahillik olarak görüyorum ama iyi ki yapmışım.
ablamla zaten zayıf bir bağımız vardı bu durumdan sonra kendisiyle tamamen koptuk.
allaha çok şükür iyi kötü kullanıyorum kimseye de zararım dokunmadı. belki çok korna yedim ama yaptım,başardım.
allahım kimseyi kimsenin eline düşürmesin. şimdi tek başıma şehirlerarası yolculuklara çıkabiliyorum navigasyonla.
2020 mayıstan itibaren kullanıyorum araba

Ben yıllardır araba sürüyorum ama eşimin yanında sürmek istemiyorum. Resmen insanın kendine olan inancını sarsıyorlar.

Bir hoca ile anlaşın.
10-15 gün boyunca günde 1 saat onunla en çetrefilli yerlerde pratik yapın.
1 saat de yalnız başınıza daha sakin yerlerde gezin.

Zamanla alanı genişletin ve trafiğin yoğun olduğu noktalara geçin.

Hocadan hem sağ hem sol kaldırıma park pratiği de talep edin.

Bir ay boyunca her gün çıkın. Hazır mevsim de çok uygun. Yağmur sis vs pratiklik kazanmanızı hızlandırır.

21 yıldır araba kullanıyorum. Beraber bir yere gideceksek babam veya eşim direksiyona geçmezler. Eşiniz de bu kıvama gelir siz ustalaştıkça.

eşim öğretmişti ama hep yalnız başıma pratik yaptım.
kızkardeşim sürücü kursunda öğrendi ama ilk trafiğe hatta e-5 trafiğine beraber çıktık. alışana kadar da işe giderken yanında babamla gitti. babam sonra dolmuşla eve döndü.
kızım sürücü kursuna gitti, ilk sınavda ehliyetini aldı. benimle pratik yaptı.
yani aile bireyleri sakinse onlarla da olur ama işin püf noktası bol bol pratik ve sakinlik. panik yok.
ne kadar çok pratik yaparsan, hareketlerini o kadar otomatiğe bağlıyorsun.
en iyi direksiyon hakimiyeti de uzun yolda öğreniliyor.
başlarda korkmanız normal, ben bunu yapıcam deyin ve başlayın.

Aman guzum bosanman 😂😂

Arabayı süreyim kendisini şoför olarak kullanmayayim diye bu kadar istekli olmuş olabilir öğretmeye 😂

Bizim de tam tersi eşim deli bir şofördü çocuklardan sonra duruldu hatta biraz fazla duruldu 😀
Adamın gıcıklığı bile 10 numeroymuş:)) şaka bir yana hep mutlu olun inş

Back
X