• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba sahibi olmak bu kadar zor olmamalı!

E daha yaşına uygun olur diye e bakıyoruz :/ eski kasalarun temiz olanlar 400 civarı, yeni kasaya geçince otomatik artıyor fiyatlar, yani sahibindende geziyorum gece gündüz aramayı kaydedip bildirimleri de açtım ama istediğim donanımda vs araba asla denk gelmiyor. 600 bin civarı hep uygun olanlar. Bu kadar para verince de almışken içimize sinen sonrasında keske su da olsa demeyeceğimiz bir araba olsun istiyor insan
bende de BMW 5 serisi var, 23 yasında aldım bu arabamı o zaman pek yaşıma uygun değildi ama su an diyorum ki iyi ki almışım simdi olsa alamazdım bu fiyatlarla anca maketini alırdım
Hiçbir zaman e ye ısımamadım.
Şuan e nin bu kadar tavan yapma sebebi yeni kasası çıktı ve piyasada çok azlar.
Eşim de yazıldı yeni kasaya, 650 binden yazıldı sanırım hazirandı, oldu 750, geçen görüşmeye gitti 875 olmuş ve en son anahtar teslim 900 ü aşınca e yeter dedi, çekildi😂
Yeni kasa milyon oldu, galeriler 1.100 den satıyor.
Bizim de alma amacımız biraz kullanıp sağlam kar etmekti ama olmadı.

Aynıymış aracımız, ben de değiştiremiyorum.
Satsam daha iyisini ve daha büyüğünü aynı kalitede alamayacağım için, anca sığırıyoruz çocuklarla napalım:)

gecen bir yerde bi yazi okudum sey yazmislar
2.el araba ariyorduk sıfır almak nasip oldu paramiz buna yetti birdahakine kismetse artik 2.el alacagiz yazmislar
durumu en iyi bu yazi ozetliyo heralde tabi son otv bilmem ne zammindan once
Aynen öyle.
Parasını arabaya yatıran inanılmaz kar etti.
Araç alacak olanlar mutlaka beklemeli çünkü bu işin sonu, bir çizgisi olmalı.
Şundan birkaç ay önce 70 80 olan arabalar 150 ye dayandı, iki katına çıktı.
İkinci elde 2 katına fiyat farkı, inanılır gibi değil.
Sıfırda ise düşük krediler biraz hareketlendirdi ama o da eski faiz oranlarına geri döndü.

Sonuç olarak yine cebimizde duran paramız azaldı.

Hiçbir zaman e ye ısımamadım.
Şuan e nin bu kadar tavan yapma sebebi yeni kasası çıktı ve piyasada çok azlar.
Eşim de yazıldı yeni kasaya, 650 binden yazıldı sanırım hazirandı, oldu 750, geçen görüşmeye gitti 875 olmuş ve en son anahtar teslim 900 ü aşınca e yeter dedi, çekildi😂
Yeni kasa milyon oldu, galeriler 1.100 den satıyor.
Bizim de alma amacımız biraz kullanıp sağlam kar etmekti ama olmadı.

Aynıymış aracımız, ben de değiştiremiyorum.
Satsam daha iyisini ve daha büyüğünü aynı kalitede alamayacağım için, anca sığırıyoruz çocuklarla napalım:)
Bence de degıstırmeyın ben de dusundum degıstırsek sattığımız parayla sıfır 3 alabiliriz anca orta dolulukta, böyle Zamanlarda arabama gidip sarılıyorum iyi ki varsın canım diyorum😂 yeni makyajlı 5leri cok begenmıstım ama üstüne 400 bin tl koyup alabilirim anca o da cok gereksiz yani bindiğim araba yine aynı olacak sadece tipi daha yakışıklı makyajlı kasa vs. Ben genel olarak Mercedes sevmıyorum, ama sanırım daha agır ya da klas mı duruyor bilmiyorum daha anne baba arabası gibi geliyor bana. Ama 800-900 milyonlar coookkkk fazla ben hic sıfır bakmadım yeni kasa da iste alırsak ilk çıktığı senenin modelini falan alabiliriz ancak 16-17 falan

Bence de degıstırmeyın ben de dusundum degıstırsek sattığımız parayla sıfır 3 alabiliriz anca orta dolulukta, böyle Zamanlarda arabama gidip sarılıyorum iyi ki varsın canım diyorum😂 yeni makyajlı 5leri cok begenmıstım ama üstüne 400 bin tl koyup alabilirim anca o da cok gereksiz yani bindiğim araba yine aynı olacak sadece tipi daha yakışıklı makyajlı kasa vs. Ben genel olarak Mercedes sevmıyorum, ama sanırım daha agır ya da klas mı duruyor bilmiyorum daha anne baba arabası gibi geliyor bana. Ama 800-900 milyonlar coookkkk fazla ben hic sıfır bakmadım yeni kasa da iste alırsak ilk çıktığı senenin modelini falan alabiliriz ancak 16-17 falan
Birçok farklı araç kullandım, Mercedeste a, c, e de kullandım. Bmw de de öyle, diğer orta alt segment te de kullandım, jeepler dahil.

Eşim hobi olarak al sat yaptığı için çok fazla model deneme imkanımız oldu.
En sevdiğim ve güvende hissettiğim 5 oldu, o sebeple hamile de kalınca, çocuklar açısından kaldı o araba.
Yol tutuşu, ağırlığı başka hiçbir kendi düzeyindeki e ile bile kıyaslanamaz.
Bizim aklımızda daha büyük olarak q7 ya da xc90 vardı, jeep istememize rağmen sığma açısından.
Eskiden satıp, 200 koyunca alıyorduk.
Şuan milyonu geçti iki arabanın da ikinci eli.

Uçuk rakamlar bunlar, asgari ücretin 2000tl olduğu ülkede milyonluk araba konuşuyoruz hem de ortanın üst segmenti, lüksü değil...

Alın bitane ağır hasar kayitli ama bakimli audi yağını koyup binin fiat reno hundai aklınızdan bile geçirmeyin. Ufak kazada yamulan araba almak sizin güveninizi çok kırar alman tankı alın alabildiginizi sonra sırf isminden satarsınız bizde var bitane konuşurken audi demen yetiyor kimse hasar kaydı sorgulamıyor mühim olan kalite yani şöyle diyim süslü 14 ayar bilekliktense eski 22 ayar adana burmasi tercihimdir.

Sürekli kendisi binecekse mantıklı olan eski hasar kayıtlı ama şuan iyi durumda olan kaliteli bir araba. Ama yatırımlık olmaz elden çıkarması satması zor olur.
Şahsen benim de düşüncem hasar kayıtlı ama tamiri tam yapılmış yolda bırakmayacak bir mercedes almak.
Yokuşlu yollarda duman attıran sıfır bir arabadansa yolda bırakmayacak eski ve konforlu bir araba tercihimdir.
Yalniz yukarıda da belirttiğim gibi bu arabanın elden çıkması zor olur alıcı bulmak zor olur yatırımlık mantıklı olmaz.

Birçok farklı araç kullandım, Mercedeste a, c, e de kullandım. Bmw de de öyle, diğer orta alt segment te de kullandım, jeepler dahil.

Eşim hobi olarak al sat yaptığı için çok fazla model deneme imkanımız oldu.
En sevdiğim ve güvende hissettiğim 5 oldu, o sebeple hamile de kalınca, çocuklar açısından kaldı o araba.
Yol tutuşu, ağırlığı başka hiçbir kendi düzeyindeki e ile bile kıyaslanamaz.
Bizim aklımızda daha büyük olarak q7 ya da xc90 vardı, jeep istememize rağmen sığma açısından.
Eskiden satıp, 200 koyunca alıyorduk.
Şuan milyonu geçti iki arabanın da ikinci eli.

Uçuk rakamlar bunlar, asgari ücretin 2000tl olduğu ülkede milyonluk araba konuşuyoruz hem de ortanın üst segmenti, lüksü değil...
Instagramda bir sayfa var iste Amerika’da atıyorum 20 asgari ücretle alınabilecek araba Türkiye’de 465 asgari ücretle alınıyor falan karşılaştırma yapıyor. Oraya bakıp bakıp üzülüyorum şahsen. Ben ilk ehliyet aldığımda Porsche cayenne vardı annemın arabasını kullanıyordum, ki biz öyle cok zengin de değildik gerçekten yani alınamayacak bir araba değildi 2008-2009 o senelerde. Bırkac sene sonra C180 aldım 45 bin Euro 90 bin tl ediyordu o zaman, bıraz onu sürdüm sonra kaza yapınca 3.20i aldım o da 56 bin Euro 156 bin tl yapıyordu. Onunla da kaza yaptım perte çıkardılar falan derken sonra 2016da kasa değişmeden en dolu halde sattıkları 5.20i aldım 220 bin tl ye. Kurdaki artış ve vergiler derken acayip ivme kazandı fiyatlar yukarı dogru. Ben de simdi düşünüyorum çocuğum falan olursa range Rover velar alırım diye bakıyorum istiyorum da yani fiyatlar ortada babam ıkı çocuğu özel okulda okutup kira ödeyıp sıfır Porsche alıyordu anneme simdi sıfır masraf ile ıkıncı elini almak bile hayal. Neyse çocuklarla 5 kasa rahatsa ben bir süre daha böyle devam edeyim😂

şu dönemde araba almak inanılmaz zor.
Ama şu var,biz eşimle ilk evlendiğimiz zamanlar dururmumuz yoktu,arabada istiyorduk,sirf ayagimizi yerden kessin diye galeriden 16 bine proton almıştik vadeli.2 bib taksit ile odedik.
ve inanirmisiniz o araba 2 sene boyunca hiç soeun çikarmadi bize.dünyanin yolunu yaptik o arabayla..dogu bati her yere gitti.
o araba sayesinde manuel vites kullanmayi pekistirdim ey gidi ya:)
bende bambaşka yeri vardir.
sonra durumumuz düzeldi modelli araba aldik şukur.
yani birazda imkankan neyse o,modelli arabalarin vergisi vs fazla oluyor.eski arabanin bize hiç masrafi yoktu cidden.
durumunuz ne bilmiyorum ama araştirin kendinizi aşiri zora sokmayin derim.sonra satar modellisinide alirsiniz biz gibi

Sürekli kendisi binecekse mantıklı olan eski hasar kayıtlı ama şuan iyi durumda olan kaliteli bir araba. Ama yatırımlık olmaz elden çıkarması satması zor olur.
Şahsen benim de düşüncem hasar kayıtlı ama tamiri tam yapılmış yolda bırakmayacak bir mercedes almak.
Yokuşlu yollarda duman attıran sıfır bir arabadansa yolda bırakmayacak eski ve konforlu bir araba tercihimdir.
Yalniz yukarıda da belirttiğim gibi bu arabanın elden çıkması zor olur alıcı bulmak zor olur yatırımlık mantıklı olmaz.
Mercedes audi bmw farketmez en ölüsü bile diğer sayılan markalardan bence ıyidir diye düşünüyorum. Tabi ki gidip yolda birakanini değil ama iyi bakılmış hasarlı eski bir araba ıyidir diye düşünüyorum sizin gibi. Açıkçası şuan en ucuzdan en pahalıya kadar bir alim satim trafiği var ne demişler her kör satıcının bir kör alıcısı olur. Mümkünse zaten hasarsız alsın ama hasarlı alırsa da hasarlı alacak birileri de bulunur diye düşünüyorum.

Ben de 100 bine sıfır clio aldım mayıs sonunda şuan 120 oldu araba piyasası çok hareketli bir an önce alırsanız kâra bile geçersiniz.Eğer 120-125 verebilirim diyorsanız clio ve egeanın boş paketleri işinizi görebilir.Ya da 2.el 0.9 bir clio alabilirsiniz hem yakıt olarak da diğer araçlara göre motor küçüldüğü için mantıklı olabilir.Ama sıfır araçta bayinin kredi imkanları daha mantıklı faiz oranı bankalara oranla daha düşük oluyor.

Mercedes audi bmw farketmez en ölüsü bile diğer sayılan markalardan bence ıyidir diye düşünüyorum. Tabi ki gidip yolda birakanini değil ama iyi bakılmış hasarlı eski bir araba ıyidir diye düşünüyorum sizin gibi. Açıkçası şuan en ucuzdan en pahalıya kadar bir alim satim trafiği var ne demişler her kör satıcının bir kör alıcısı olur. Mümkünse zaten hasarsız alsın ama hasarlı alırsa da hasarlı alacak birileri de bulunur diye düşünüyorum.

Ha bir de ekleme yapayım mercedes c180 çok kötü gerçekten 😁

Instagramda bir sayfa var iste Amerika’da atıyorum 20 asgari ücretle alınabilecek araba Türkiye’de 465 asgari ücretle alınıyor falan karşılaştırma yapıyor. Oraya bakıp bakıp üzülüyorum şahsen. Ben ilk ehliyet aldığımda Porsche cayenne vardı annemın arabasını kullanıyordum, ki biz öyle cok zengin de değildik gerçekten yani alınamayacak bir araba değildi 2008-2009 o senelerde. Bırkac sene sonra C180 aldım 45 bin Euro 90 bin tl ediyordu o zaman, bıraz onu sürdüm sonra kaza yapınca 3.20i aldım o da 56 bin Euro 156 bin tl yapıyordu. Onunla da kaza yaptım perte çıkardılar falan derken sonra 2016da kasa değişmeden en dolu halde sattıkları 5.20i aldım 220 bin tl ye. Kurdaki artış ve vergiler derken acayip ivme kazandı fiyatlar yukarı dogru. Ben de simdi düşünüyorum çocuğum falan olursa range Rover velar alırım diye bakıyorum istiyorum da yani fiyatlar ortada babam ıkı çocuğu özel okulda okutup kira ödeyıp sıfır Porsche alıyordu anneme simdi sıfır masraf ile ıkıncı elini almak bile hayal. Neyse çocuklarla 5 kasa rahatsa ben bir süre daha böyle devam edeyim😂
Rahat rahat.
Hayvani boyutta bebek arabam bir tek bu kasa bagaja sığdı😂
Zaten biliyorsunuzdur çoğu jeepten büyük iç hacim ve bagaj olarak.
Çok sordum daha büyük bir araba önerin bana diye ancak işte 7 serileri q7 serisi ve transporterlar😂
Range falan iç hacim aynı, zaten x5 gle falan da öyle.
2 bebek arabam, 3 orta boy valiz, 2 spor çanta bilimum ıvır zıvır eşya sığıyor bagaja.
Arkaya da 2 oto koltuğuyla ancak zayıf bir insan oturtabiliyor😂
Pandemi öncesi arkadaşım sport ya da evouq diye tutturdu, 300 e bulduk gayet iyi falan filan.
Pandemiden alamadı, araç şuan 650 geçti.
Sporta güç yetmez😂😂

Ekonomi içler acısı, bırakın böyle arabaları bizim ülkemizde çoğu insanın yaşıyor olması mucize.
Gerçekten incelenmeli.

Gercekten oyle. Hatta esim kasiyere demis hayirdir bana hep 100lük fiş kesiyorsubuz diye. Kadinin biride demiş senin 100 ise gene iyisin biz 300den asagi cikamiyoruz. Oysaki eşim nerdeyse her hafta bu sekilde markete gidiyor. Daha bunun uzerine kahvaltilik ve pazar ekleniyor
Benimkide haftalık degil cogu zaman tekrarlanir haftada 1-2 kez malesef

Şaka gibiyiz gerçekten . Ben de 2 buçuk sene önce Polo aldım 69 a şuan 140 civarı ama inanın hiç sevinemiyorum. Herşeyin fiyatı böyle arttı benim hiç karım yok ki. Ödeyene kadar da canım çıktı. Şuan mecbur kalmadıkça satamam . Satsam araba alamam bi daha. Fiyatlar sürekli artıyor. Almak isteyenlerin bir an önce alması en iyisi galiba

Daha once de fikir beyan etmiştim buna ek olarak konu sahibine söylemek istiyorum çünkü orada mercedes muhabbeti geçti aklıma takıldı, ayaginizi yerden kesecek masrafsız bir araba çok acil ihtiyaç durumunda yeterlidir ileride durumunuza göre eldekini satıp başka bir araç da alabilirsiniz.
Eğer borcunuz yoksa ve elde kâr olarak 4bin kalıyorsa korkmadan krediye girip alın çünkü o 4bin bir şekilde harcanıp gidiyordur en azından bu şekilde kendinizi biraz sıkıp araba sahibi olursunuz.

Vallahi billahi canım çok sıkkın. Emekçi bir babam, emekçi bir annem var. Çok şükür ikisi de emekli oldu, biri hem emekli hem hala çalışıyor. Bugüne kadar kardeşim ve bana eğitim anlamında iyi imkânlar sunmak için her anne ve baba gibi bazı fedakarlıklar yaptılar. Mesela araba almayı hep ötelediler ertelediler. Arabamız olmadı hiç. Şimdi ben işimi elime almışken hem de henüz evlenmemişken hem kendim için hem de biraz ailemi de gezdirme , işlerini halletme maksadıyla araba almak istiyorum. Araba markaları vb konusunda çok derin bilgilerim yok. Mesela ikinci el araba sitesinden bir araba beğeniyorum fena değil gibi görünüyor eşe dosta gönderiyorum fena değil diyorlar ama kendime araba konusunda güvenim olmadığından erteliyorum. Erteleye erteleye artık tam karar verdim yavaş yavaş kullanmaya başlar alışırım bir yerden başlarım kesin alıyorum derken bir gün sonra çat krediler yükseldi ve ta taaaam kredi vadesi 36 aya düşürüldü. Şimdi de yine beni bir kaygı sardı. Ödeyebilir miyim kaygısı bir yandan, sürebilir miyim kaygısı bir yandan. Yine üzüle üzüle bir hal oldum. Yurtdışında herhangi bir araba sahibi olmak çok kolayken neden bizim ülkede bu kadar zor? İsyan ya valla isyan. Hayat zor, biriktiremiyorsun bari krediye gitsin diyorsun krediler almış başını gidiyor bir de üstüne üstlük vade imkanını da kısıtlıyor. Çok sinir oldum dert küpü oldum valla. Dolmuş , taksi forever. Nereye kadarsa böyle..
Maaşlı çalışana şu an araba yok maalesef.
Orta kesimin araba hayali bitti.
Gene konunuzda çikolata markası sayar gibi sahip olduğu arabaları sayanlar tuzu kuru olanlar.
Mercedes bmw audi havada uçuşmuş.
Şaşkınlıkla okudum.. Vay be..
Konuya araba alamayanlar diye geldim, sürekli en az 1 milyonluk arabaya binenlerin yorumlarını okudum..

Kısaca ben sizin yerinizde olsam yenidoğan çocuk olmayacaksa araba işini bekletirim.
700 binlik araba mi olur yahu..
O para nasıl veriliyor şaştım kaldım. Inanılmaz bir miktar.. Bir Alman o fiyatı duysa fenalaşır.

Demek ki biz araba alamıyoruz.
Devlet bakıyor 1 milyonda olsa araba alan var.
Yapıyor zammı..
Yorumları okuduktan sonra zamma aşırı kizmamaya başladım. Demek 2 milyonda olsa alan alacak. Demek ki vergiye hiç tepki yok. Lüks segment alanlar lüksten vazgeçmiyor. Bunu bilip yapıyorlar zammı.. yorumları okuyup devlete biraz hak verdim. Insanımızda tepki yok. Tepki yoksa istediğin fiyatı belirlersin.. nasıl olsa gene alınıyor.

Keşke alt orta kesimin alacağı bir iki markayı bu kadar arttırmasalardı. Yanan biz olduk. Ama ben tepkimi koyup durumumda olsa almayacağım. 400 500 700 binlik araba olmaz. Uzay mekiği olur..:KK70:

Ben sizin yerinizde olsam beklerdim.

Son düzenleme:
Şu noktada beklemek çözüm değil maalesef biraz birikmişiniz varsa gözünüzü karartıp işinizi görecek kadar bir araç alın. Daha sonra model yükseltirsiniz. Artık araçsız olmuyor maalesef lüks değil olmazsa olmaz çamaşır makinesi kadar ihtiyaç

Back
X