• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba sahibi olmak bu kadar zor olmamalı!

Maalesef korona sebebiyle fabrikalardan sıfır araç çıkmıyor. Tabi bunu fırsat bilen ikinci elciler de fiyatları sıfır bandına çıkardılar. İnsanlarda toplu taşımaya yönelmek istemedikleri için fiyatlar uçuk olsa da araba almaya devam edince fiyatlar kabul gördü ce sabitlendi. Üstüne sağolsun devletimiz %100 lük ötv zammı getirdi daha da perişan olduk.

Biraz daha erteleyin, pandemi süreci biter üretime tam gaz devam edilirse fiyatlar aşağı çekebilir. Bu arada birikim de yapar daha az kredi çekersiniz. Ha tabi bizim gibi içi fırsatçı dolu bir ülkede fiyatlar düşmeyedebilir.

Benim konum açılmış resmen, üst sınıf da değil alt orta sınıf halktan biriyim öyle milyonluk arabalar falan o vergilerle alınıyorsa bu konuyu çok da bağlayan şey değil diye düşünüyorum :) Araba almak isten benimle aynı sınıfa bağlı arkadaşlarıma sesleniyorum :) mutlaka alın, sonra çok pişman olursunuz evet kredi faiz oranları yüksek ama bir kaç ayda aldığınız araba değerlenecek ve faizle aldığınız arabayı kara (şapka işaretini bulamadım) geçirecek. Ben ocakta almayı düşündüğüm aracı Haziran'a erteledim 20 bin zarar ile aldım şu an arabam 30 bin daha değer kazandı ocakta alsaydım 50 bin kazanacaktım. 2012 model düz vites Leon aldım. Hem yatırım yapıyorsunuz hem de araba almış oluyorsunuz. Bulunduğunuz şehirden almanız daha avantajlı eğer başka şehirden bulduysanız arabaya bakacak yakınlarınız olmalı. Ben İstanbul'da İbiza beğendim bir akrabamı gönderdim bakması için aracın bi ton boyası çiziği çıktı. Risk fazla almayın ama araç mutlaka alın. Vergiler sürekli artıyor, kur zaten ortada. Galerici arkadaşlarıma düşer mi dediğimde Türkiye'de yükselen şey asla düşmez oluyor. Beklerseniz asla araç sahibi olamayacaksınız. Öyle üst segment değil 2010 + modellere bakın.

Maaşlı çalışana şu an araba yok maalesef.
Orta kesimin araba hayali bitti.
Gene konunuzda çikolata markası sayar gibi sahip olduğu arabaları sayanlar tuzu kuru olanlar.
Mercedes bmw audi havada uçuşmuş.
Şaşkınlıkla okudum.. Vay be..
Konuya araba alamayanlar diye geldim, sürekli en az 1 milyonluk arabaya binenlerin yorumlarını okudum..

Kısaca ben sizin yerinizde olsam yenidoğan çocuk olmayacaksa araba işini bekletirim.
700 binlik araba mi olur yahu..
O para nasıl veriliyor şaştım kaldım. Inanılmaz bir miktar.. Bir Alman o fiyatı duysa fenalaşır.

Demek ki biz araba alamıyoruz.
Devlet bakıyor 1 milyonda olsa araba alan var.
Yapıyor zammı..
Yorumları okuduktan sonra zamma aşırı kizmamaya başladım. Demek 2 milyonda olsa alan alacak. Demek ki vergiye hiç tepki yok. Lüks segment alanlar lüksten vazgeçmiyor. Bunu bilip yapıyorlar zammı.. yorumları okuyup devlete biraz hak verdim. Insanımızda tepki yok. Tepki yoksa istediğin fiyatı belirlersin.. nasıl olsa gene alınıyor.

Keşke alt orta kesimin alacağı bir iki markayı bu kadar arttırmasalardı. Yanan biz olduk. Ama ben tepkimi koyup durumumda olsa almayacağım. 400 500 700 binlik araba olmaz. Uzay mekiği olur..:KK70:

Ben sizin yerinizde olsam beklerdim.
Tavşan dağa küsmüş dağın haber yok :) Daha doğrusu var da ekmek yoksa pasta yesinler mantığındalar. Beklerseniz arabanız hiç olmayacak.

2 çocuğum var, şu ana kadar tek araba ile idare ettik. Ama çocuklar okula başlayınca benim güzergahım onlardan ayrılınca son 2 senedir aşırı yoruluyordum. Ama 2.araba hep gereksiz, ayrı masraf diye düşünüyordum(vizyon bu kadar demek ki🤣)

Ancak artık dayanamayıp pandemi de girince mayıs sonu arabayı eşime verip(çocuklar da onunla aynı güzergahta ve arabamız orta segment aile arabası) beni idare edecek bir araba bakmaya karar verdik. İyi ki 10güne araştırıp bulup almışım; düşünmeye, yaz sonuna bırakmaya kalksaydık alamazdım. 3 yaşında 30bin km’de otomatik minik bir araba aldık. O sıra arabaya bakıp bakıp ya şu minicik şeye 100bin verdik diye içime oturmuştu. Değer mi kesinlikle değmez, ama ihtiyaçlar işte.

Allah yardımcımız olsun, ülkece nasıl toparlanacağız bilmiyorum.

Vallahi billahi canım çok sıkkın. Emekçi bir babam, emekçi bir annem var. Çok şükür ikisi de emekli oldu, biri hem emekli hem hala çalışıyor. Bugüne kadar kardeşim ve bana eğitim anlamında iyi imkânlar sunmak için her anne ve baba gibi bazı fedakarlıklar yaptılar. Mesela araba almayı hep ötelediler ertelediler. Arabamız olmadı hiç. Şimdi ben işimi elime almışken hem de henüz evlenmemişken hem kendim için hem de biraz ailemi de gezdirme , işlerini halletme maksadıyla araba almak istiyorum. Araba markaları vb konusunda çok derin bilgilerim yok. Mesela ikinci el araba sitesinden bir araba beğeniyorum fena değil gibi görünüyor eşe dosta gönderiyorum fena değil diyorlar ama kendime araba konusunda güvenim olmadığından erteliyorum. Erteleye erteleye artık tam karar verdim yavaş yavaş kullanmaya başlar alışırım bir yerden başlarım kesin alıyorum derken bir gün sonra çat krediler yükseldi ve ta taaaam kredi vadesi 36 aya düşürüldü. Şimdi de yine beni bir kaygı sardı. Ödeyebilir miyim kaygısı bir yandan, sürebilir miyim kaygısı bir yandan. Yine üzüle üzüle bir hal oldum. Yurtdışında herhangi bir araba sahibi olmak çok kolayken neden bizim ülkede bu kadar zor? İsyan ya valla isyan. Hayat zor, biriktiremiyorsun bari krediye gitsin diyorsun krediler almış başını gidiyor bir de üstüne üstlük vade imkanını da kısıtlıyor. Çok sinir oldum dert küpü oldum valla. Dolmuş , taksi forever. Nereye kadarsa böyle..
Bu sene aldın aldın seneye iyice zor olacak bence 😬😤

Tavşan dağa küsmüş dağın haber yok :) Daha doğrusu var da ekmek yoksa pasta yesinler mantığındalar. Beklerseniz arabanız hiç olmayacak.
Ben bekarım. Bizde 2014 model opel corsa otomatik vites var. 4 sene önce 2.el 45 bine aldık. O zaman sıfır 90 bindi.

O fiyatı bildiğim için şu an 200 300 700 binler bana inanılmaz aşırı geliyor. 2.el bile 150 bin. Zamanında sıfır bile daha ucuzdu.. keşke kendime zamanında bir tane opel corsa 2.el alsaydım. Şimdiye biterdi. 45 50 bin ödenirdi. Evde 1 araba var diye almadım. Çok pişmanım:KK43:

Pandemi geçsin ben en azından 2.ellerin fiyatı düşer diye düşünüyorum. 2.el bir arabaya 150 200 bin vermek bana aşırı geliyor.

Ben mi cimriyim neyim..:KK70:

Ben bekarım. Bizde 2014 model opel corsa otomatik vites var. 4 sene önce 2.el 45 bine aldık. O zaman sıfır 90 bindi.

O fiyatı bildiğim için şu an 200 300 700 binler bana inanılmaz aşırı geliyor. 2.el bile 150 bin. Zamanında sıfır bile daha ucuzdu.. keşke kendime zamanında bir tane opel corsa 2.el alsaydım. Şimdiye biterdi. 45 50 bin ödenirdi. Evde 1 araba var diye almadım. Çok pişmanım:KK43:

Pandemi geçsin ben en azından 2.ellerin fiyatı düşer diye düşünüyorum. 2.el bir arabaya 150 200 bin vermek bana aşırı geliyor.

🤣 Aynı cimrilik bende de var. Yaz başı 2.el minik bir arabaya 100bin verdim(züğürt tesellim de bunlar: yaşı küçük, km az, temiz araç, otomatik, bir de çok az bir meblağ için kredi kullandım onu da düşük faizle🤣) Bana kalsa daha çoook beklerdim neyseki eşim tez canlı.

Allah gönlünüze göre versin ihşallah.

• Beğen
Reactions: 000
Biz geçen sene aldık şimdi fiyatı 2 katını geçmiştir bir de yeni ötv zammı geldi artık araç almak gerçekten çok zor. Belki pandemi geçtikten sonra biraz düşüş olur ama vergiler çok fazla bu insanlara baya yük oluyor

• Beğen
Reactions: 000
🤣 Aynı cimrilik bende de var. Yaz başı 2.el minik bir arabaya 100bin verdim(züğürt tesellim de bunlar: yaşı küçük, km az, temiz araç, otomatik, bir de çok az bir meblağ için kredi kullandım onu da düşük faizle🤣) Bana kalsa daha çoook beklerdim neyseki eşim tez canlı.

Allah gönlünüze göre versin ihşallah.
Hayırlı olsun..
100 bin verilir. Hele otomatik vites ise kmsi az bir otomobil 2.el ise..bencede verilir.
Ama 200bine yakın çok fazla değil mi? Bir de ikinci el? Zaten sıfırlar çoğu arabada 300, 400 bin :KK43:
Benim keseme göre dehşet rakamlar..

Siz iyi yapmışsınız. Güle güle kullanın..

Sıfır araçlara vergi geliyor ama pandemi sonrası düşeceğini sanmıyorum. Geçmiş zaman için nasıl keşke alsaydım diyorsanız yine aynısını deme olasılığınız yüksek. Eşim 3 yıl önceydi sanırım Süperb'yi 90 bine alacaktı alma pahalı dedim şimdi 300 binden başlıyor fiyatı.

Normalde araba fiyatları çok yükseldi. Eage ucuz çünkü yerli üretim. Yerli üretime teşvik var. Araçlara gelince 2. el alacaksanız Honda tavsiye ederim. Otomatik araçlar arasında en az sorun çıkaran araçtır. Ayrıca Benzinli olup en az yakan arabalardan bir tanesi. Tanidik bir usta bulmanız ve onlara düşen araçlar varsa onlardan faydalanabilirsiniz.

Artık Türkiye’de şu geçerli, bugün ne alabiliyorsanız alın çünkü bugün almadığınız her şey yarın daha pahalı olacak.

Maaşlı çalışana şu an araba yok maalesef.
Orta kesimin araba hayali bitti.
Gene konunuzda çikolata markası sayar gibi sahip olduğu arabaları sayanlar tuzu kuru olanlar.
Mercedes bmw audi havada uçuşmuş.
Şaşkınlıkla okudum.. Vay be..
Konuya araba alamayanlar diye geldim, sürekli en az 1 milyonluk arabaya binenlerin yorumlarını okudum..

Kısaca ben sizin yerinizde olsam yenidoğan çocuk olmayacaksa araba işini bekletirim.
700 binlik araba mi olur yahu..
O para nasıl veriliyor şaştım kaldım. Inanılmaz bir miktar.. Bir Alman o fiyatı duysa fenalaşır.

Demek ki biz araba alamıyoruz.
Devlet bakıyor 1 milyonda olsa araba alan var.
Yapıyor zammı..
Yorumları okuduktan sonra zamma aşırı kizmamaya başladım. Demek 2 milyonda olsa alan alacak. Demek ki vergiye hiç tepki yok. Lüks segment alanlar lüksten vazgeçmiyor. Bunu bilip yapıyorlar zammı.. yorumları okuyup devlete biraz hak verdim. Insanımızda tepki yok. Tepki yoksa istediğin fiyatı belirlersin.. nasıl olsa gene alınıyor.

Keşke alt orta kesimin alacağı bir iki markayı bu kadar arttırmasalardı. Yanan biz olduk. Ama ben tepkimi koyup durumumda olsa almayacağım. 400 500 700 binlik araba olmaz. Uzay mekiği olur..:KK70:

Ben sizin yerinizde olsam beklerdim.
İnanın ben de şaşırarak okudum☺️☺️ Benim konum öğretmen maaşıyla 70-80 binlik ikinci el arabayı alıp almamaya karar verememek. Tavsiyeler audi bmw porsche☹️

Sıfır araçlara vergi geliyor ama pandemi sonrası düşeceğini sanmıyorum. Geçmiş zaman için nasıl keşke alsaydım diyorsanız yine aynısını deme olasılığınız yüksek. Eşim 3 yıl önceydi sanırım Süperb'yi 90 bine alacaktı alma pahalı dedim şimdi 300 binden başlıyor fiyatı.
Yok ben sıfır almam. Ikinci el alırım..
Sıfır otomobil maalesef şu an ekonomik seviyesi üst sınıfın yaptığı bir şey.. okumadınız mı bayiden sıfır arabaya milyonlar verenler var.. sasirdim kaldım..

Ben fiat 500L istiyordum..bu fiyat artışından önce 2.el 80 100 bin arasıydı. Şimdi uçmuş durumda :KK43:

Rahat rahat.
Hayvani boyutta bebek arabam bir tek bu kasa bagaja sığdı😂
Zaten biliyorsunuzdur çoğu jeepten büyük iç hacim ve bagaj olarak.
Çok sordum daha büyük bir araba önerin bana diye ancak işte 7 serileri q7 serisi ve transporterlar😂
Range falan iç hacim aynı, zaten x5 gle falan da öyle.
2 bebek arabam, 3 orta boy valiz, 2 spor çanta bilimum ıvır zıvır eşya sığıyor bagaja.
Arkaya da 2 oto koltuğuyla ancak zayıf bir insan oturtabiliyor😂
Pandemi öncesi arkadaşım sport ya da evouq diye tutturdu, 300 e bulduk gayet iyi falan filan.
Pandemiden alamadı, araç şuan 650 geçti.
Sporta güç yetmez😂😂

Ekonomi içler acısı, bırakın böyle arabaları bizim ülkemizde çoğu insanın yaşıyor olması mucize.
Gerçekten incelenmeli.
Ben sizin yerinizde olsam gl bakabilirim en son kasadan bir öncesi ama gls leri cok begenmedim. Benım de bir arkadasım evoque unu 300e sattı kız su an kafasını duvara vurmaktan saçları alev alacak artık 😂
Şaka maka son yazdığınız cok doğru, bazen reklamlarda falan görüyorum böyle renkli boyalı şekerli şeyleri tanıtıyorlar ben hayatta yedirmem çocuğuma öyle seyler ama insanlar napsın artık bize sunulan besinler bile dünyanın beğenmediği hormonlu bozuk genetiği ile oynanmış seyler. Insan gibi yasamak icin milyoner olmak lazım

İnanın ben de şaşırarak okudum☺☺ Benim konum öğretmen maaşıyla 70-80 binlik ikinci el arabayı alıp almamaya karar verememek. Tavsiyeler audi bmw porsche☹
Zenginler konuyu bastı sevgili konu sahibi.. para var huzur var milyonlar var işte..ne diyelim Allah vermiş. Bize de Allah umarım bir araba verir. Luksunde gözüm vallahi yok. Bir 2.el fiat 500L alayim yeter..

Bizde öyle badminton maçı gibi biz porsche bindik siz mercedes bilmemne serisi mi bindiniz demelerini okuduk..bakın daha markayı bilmiyorum..zenginlik bünyede yok..:KK70:

Back
X