• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba sahibi olmak bu kadar zor olmamalı!

Ya yine de kıytırık demeyelim, benim için şu an o daha lüks 🤣
(Şu an benim bindiğim arabayı duysanız bir de😬)
Eskiden kıytırık araba... (bkz Ahmet kural:eskiden sevdiğim kadın :D )
Yok ya su an zaten o da 150 bandında , önceleri baslangıc arabasıydı polo hatta kadın arabası niteliğindeydi. Polo micra falan. İşin kötüsü şu ki bizim ülke de hiçbir şey geriye gitmiyor. Araba temsili örnek ama şu an herşey öyle maalesef

Bizde cok dusunduk cok bekledik
Agustos basinda aldik aldigimiz araba bayideydi. Dusundugumuzden biraz yukari ciktik. Araba su an 61 binlira zam gordu ( otv+firma)
1 ayda bu cok yuksek bir rakam
Al sat icin almadik. 2. El abarttigi icin girismedik oysa cevremiz var.
Zamaninda ful paket octavia 100 bin liraya denk gelmisti
Ne diyimki kismetten ote yol yok
Beklemeden hareket etmek gerekiyor sanirim

Zenginler konuyu bastı sevgili konu sahibi.. para var huzur var milyonlar var işte..ne diyelim Allah vermiş. Bize de Allah umarım bir araba verir. Luksunde gözüm vallahi yok. Bir 2.el fiat 500L alayim yeter..

Bizde öyle badminton maçı gibi biz porsche bindik siz mercedes bilmemne serisi mi bindiniz demelerini okuduk..bakın daha markayı bilmiyorum..zenginlik bünyede yok..:KK70:
Araba piyasasından konu açıldı.
Şuan sizin fiat 500 dediğiniz araba fiyatına 2 sene önce c serisi alınıyordu, konu buradan ilerledi.
Afaki rakamlar, asla ederinde olmayan fiyatlandırmalardan söz ediyoruz.
Bunun zenginlik fakirlikle alakası yok, hepimiz fakirleştik.
Halk olarak zor durumdayız, bu temmuzda sanırım gelen zamlarla araba piyasasının pimi çekildi.
Zaten son 1,5 senedir tavan üzerine tavan yapmış durumdaydı.

Dün corsa gördüm diyorum, 200 bin tl olmuş.
Nasıl nasıl olabilir?
Benim acemiliğimde, üni hayatım boyunca kullandığım bir külüstür arabam vardı, 4 kazalı, hurdadan hallice megane 1 serisi araba.
Okul bitince sattım 15 bine, şuan benim 15 bin e sattığım arabanın ilanını 65 bin gördüm ben.

Fiat 500 kendi segmentinde orta üst segment ve pahalı arabadır ayrıca:)

Bence bakmaya devam edin ve almaya çalışın.
İkinci el piyasası asla düşmez.
Mantıken düşmemeli de, olay zam gelmesi değil araçların değerini koruması sadece.
Tata uygun fiyatlı araçlar yapıyor, ama bana da aldırmıyorlar :D aveo falan bakabilirsin, çok rahat piyasası olmayan araçların fiyatları aşırı artmadı.

Eskiden kıytırık araba... (bkz Ahmet kural:eskiden sevdiğim kadın :D )
Yok ya su an zaten o da 150 bandında , önceleri baslangıc arabasıydı polo hatta kadın arabası niteliğindeydi. Polo micra falan. İşin kötüsü şu ki bizim ülke de hiçbir şey geriye gitmiyor. Araba temsili örnek ama şu an herşey öyle maalesef
Neyse Micrayı saydın da içim biraz ferahladı, az kıytırık diye🤣

Bu arada biz bayileri cok gezdik
Toyota yuzde 15 kapasite ile calisiyormus
Woswogende cok az uretiyormus
En buyuk sebep bu. Malzeme yada araba yok.
Golf kasa degistirmis aralik sonu belki gelir diyorlar

Bu sitede herkes çok yüksekten uçuyor. Valla korkuyorum aynı instagram gibi Oluyor araba konuları.
Bu sefer ilk sayfayı okudum sadece, ne konuşuldu bilmiyorum.
Herkes çok mu zengin, ya da herkesin kocası mı çok zengin?
araba önerisi sorana bende sıfır audi var, bende sıfır bmw var diye öneriler gelmeye başlıyor. Ne kadar kazanıyorsunuz da alabiliyorsunuz o arabaları çok merak ediyorum, kendimi satsam o kadar para etmem herhalde.
Konu sahibi 4000 lira maaştan bahsediyor, elimde hiç para yok diyor. Sıfır Egea al demiş birisi. Onun için çektiği krediye ne kadar faiz ödeyeceğini de hesapladınız mı bunu önerirken çok merak ediyorum. Kızcağız araba almak istiyor ama burdaki yorumlara kalırsa asla alamayacağına emin olacak.
Arkadaşım sen yakın çevrendeN bu işten anlayan birini bul, temiz bir ikinci el oto araştır, çek güzelce kredini al arabanı. Sanırım 4-5 tane aracımız oldu, hiçbiri sıfır değildi. Tertemiz bindik hepsine de çok şükür. İşimize gücümüze de gittik, ülkenin öbür ucuna gezmeye de. Herkes ayağını yorganına göre uzatsın. Cebinde 200bini olmayan araba alamaycak mı? Elbet her bütçeye uygun bir şeyler var.Sen boşver burdan piyasa araştırması yapmayı.

Şu dönemde eli yüzü düzgün çok sıkıntı çıkarmayacak arabalar minimum 70 80 bin tl den başlıyor onlar da yine minimum 10 yaşında oluyor. Ben denedim düşündüm ve tarttım alamadım. Işin ilginç tarafı o kadar hızlı bir sirkülasyon var ki. Sevgilim 300 bin tl ye araç arıyor ve bulamadı. Düşünün ki o kadar paranız dahi olsa o kadar hızlı elden çıkarıyorlar ki yetişemiyorsunuz.
Allah alabilenlere hayırlı etsin ben alamadım. Keşke 2 sene önce 28 30 bin tl ye getz alsaydım diyorum. Şimdi onu bile 60 dan aşağı bulamıyorsunuz.

10 yaşında ki araba sıkıntı çıkartacak potansiyele sahiptir.

Araba piyasasından konu açıldı.
Şuan sizin fiat 500 dediğiniz araba fiyatına 2 sene önce c serisi alınıyordu, konu buradan ilerledi.
Afaki rakamlar, asla ederinde olmayan fiyatlandırmalardan söz ediyoruz.
Bunun zenginlik fakirlikle alakası yok, hepimiz fakirleştik.
Halk olarak zor durumdayız, bu temmuzda sanırım gelen zamlarla araba piyasasının pimi çekildi.
Zaten son 1,5 senedir tavan üzerine tavan yapmış durumdaydı.

Dün corsa gördüm diyorum, 200 bin tl olmuş.
Nasıl nasıl olabilir?
Benim acemiliğimde, üni hayatım boyunca kullandığım bir külüstür arabam vardı, 4 kazalı, hurdadan hallice megane 1 serisi araba.
Okul bitince sattım 15 bine, şuan benim 15 bin e sattığım arabanın ilanını 65 bin gördüm ben.

Fiat 500 kendi segmentinde orta üst segment ve pahalı arabadır ayrıca:)
Evet yeni modelleri öyle..
Ben 2013 2014 model 2.el bakıyorum.
Biz 4 sene önce; 2014model opel corsa aldık 2.el otomatik 45 bin kmde, 45bine aldık.. şu an fiat 500L sıfır pahalı..
Ben babamın mantalitesiyim. 2.el ve en az 5 6 yıllık arabalara bakarim yeni kasa tabi pahalı..
Gerçi şu an 2014 modelde pahalı . Ben 90 100 bin arası görmüştüm. Şu an 150 yapmışlar.:KK43:

Konuda porsche görünce mercedes görünce dedim bu arabaları kimler alıyor.. yoksa isteyen istediği arabaya biner. Ama benim bildiğim mercedes porsche volkswagen tiguan bunlar hep pahalıydı.
Tabi şu an uçtu..
Şu an bizim araba bile uçtu. Biz 4 sene önce 45 bine aldık 2.el opel corsa. Şu an ilana koysak 120 bine satarız. Şaka gibi.. araba yatırım oldu..

Not: Fiat 500L için 100 bin üstü bile vermek istemiyorum. (2.el 2013 2014 civari model)

O yüzden hala bekliyorum..bu cimrilikle daha beklerim gibi geliyor. :KK70:

Yok ben sıfır almam. Ikinci el alırım..
Sıfır otomobil maalesef şu an ekonomik seviyesi üst sınıfın yaptığı bir şey.. okumadınız mı bayiden sıfır arabaya milyonlar verenler var.. sasirdim kaldım..

Ben fiat 500L istiyordum..bu fiyat artışından önce 2.el 80 100 bin arasıydı. Şimdi uçmuş durumda :KK43:
Sıfır araç için dememiştim zaten öyle araç mı var :KK53: sıfırlar üretilirse 2. el piyasası düşer durumuna inanmıyorum. Sıfırların vergisi yüksek olduğu için paralel olarak 2. eli de etkiliyor.

ve almadığınız her gün pişman olacaksınız emin olun. hem fiyatlar yükseliyor hem de insanın hevesi gidiyor belirli bir zaman sonra. tavsiyem bütçenize uygun iyi-kötü demeden bir araba sahibi olmanız. araba süremeye de alışırsınız bu arada. zamanla durumunuza göre daha iyisine geçersiniz.

Evet yeni modelleri öyle..
Ben 2013 2014 model 2.el bakıyorum.
Biz 4 sene önce; 2014model opel corsa aldık 2.el otomatik 45 bin kmde, 45bine aldık.. şu an fiat 500L sıfır pahalı..
Ben babamın mantalitesiyim. 2.el ve en az 5 6 yıllık arabalara bakarim yeni kasa tabi pahalı..
Gerçi şu an 2014 modelde pahalı . Ben 90 100 bin arası görmüştüm. Şu an 150 yapmışlar.:KK43:

Konuda porsche görünce mercedes görünce dedim bu arabaları kimler alıyor.. yoksa isteyen istediği arabaya biner. Ama benim bildiğim mercedes porsche volkswagen tiguan bunlar hep pahalıydı.
Tabi şu an uçtu..
Şu an bizim araba bile uçtu. Biz 4 sene önce 45 bine aldık 2.el opel corsa. Şu an ilana koysak 120 bine satarız. Şaka gibi.. araba yatırım oldu..

Not: Fiat 500L için 100 bin üstü bile vermek istemiyorum. (2.el 2013 2014 civari model)

O yüzden hala bekliyorum..bu cimrilikle daha beklerim gibi geliyor. :KK70:
Cimrilik değil ki bunun adı, ederini bilmek.
Düşünün, 1 makarna var 5 tl, diğer makarna 75 tl.
Şimdi neyden yapılmış olursa olsun, isterse michelin yıldızlı şef yapmış olsun, 1 paket makarna o ücreti asla haketmez.
Restoranda tabağına dünya para alabilir ama paketine haketmez.

İşte lüks diye tabir ettiğiniz arabalar aslında orta segmentin a seviyesidir.
Arabayı ihtiyaçtan ziyade biraz yaşam tarzı gören, ilgilenen, aynı zamanda yatırım amaçlı da düşünen kişiler zamanında kredi çekti vs, edindi.
Şuan orta sınıf bir ailenin bırakın bu arabaları cd sınıfı dediğimiz arabalara ancak erişim sağlıyor.

Mercedes yeni kasa çıkardığında sıfırı 110 bin tl ye almıştık.
O zaman ki karşılaştırmayla şöyle diyeyim, yaşadığım muhitte ev fiyatlarının 5 te biriydi.
2 sene kullanıp, aldığımız paranın üzerine de satık.
Şuan yeni kasa çıkan aynı araba, ev fiyatlarının yarısından fazla.
Hatta kafa kafaya.
Keza eşim halı dağıtımı için fiatın bayağı kazalı bir aracını almıştı, sevkiyata gidiyordu araç sadece.
20 bin liraya aldılar, pandemi öncesi 65 e satıldı, şuan dursa 80 bin.
Böyle böyle her araç üzerine 2 3 koyarak bu günlere gelindi.

Artık 4 tekerlekli her araç gerçekten lüks, bunun üst alt segmenti kalmadı.
Ha elbette zengin olan parasına bakmadan milyonları basıyor, alıyor.
Ve inanılmaz da kar ediyor, o ayrı.
Sırf 4 ayda 1 milyondan 2 milyona çıkan araç var, para parayı mı çekiyor nedir😂

• Beğen
Reactions: 000
Bu sitede herkes çok yüksekten uçuyor. Valla korkuyorum aynı instagram gibi Oluyor araba konuları.
Bu sefer ilk sayfayı okudum sadece, ne konuşuldu bilmiyorum.
Herkes çok mu zengin, ya da herkesin kocası mı çok zengin?
araba önerisi sorana bende sıfır audi var, bende sıfır bmw var diye öneriler gelmeye başlıyor. Ne kadar kazanıyorsunuz da alabiliyorsunuz o arabaları çok merak ediyorum, kendimi satsam o kadar para etmem herhalde.
Konu sahibi 4000 lira maaştan bahsediyor, elimde hiç para yok diyor. Sıfır Egea al demiş birisi. Onun için çektiği krediye ne kadar faiz ödeyeceğini de hesapladınız mı bunu önerirken çok merak ediyorum. Kızcağız araba almak istiyor ama burdaki yorumlara kalırsa asla alamayacağına emin olacak.
Arkadaşım sen yakın çevrendeN bu işten anlayan birini bul, temiz bir ikinci el oto araştır, çek güzelce kredini al arabanı. Sanırım 4-5 tane aracımız oldu, hiçbiri sıfır değildi. Tertemiz bindik hepsine de çok şükür. İşimize gücümüze de gittik, ülkenin öbür ucuna gezmeye de. Herkes ayağını yorganına göre uzatsın. Cebinde 200bini olmayan araba alamaycak mı? Elbet her bütçeye uygun bir şeyler var.Sen boşver burdan piyasa araştırması yapmayı.

Benim de 4 tane arabam var bacim 😂😂
Ama bizim orda tanesi 2 bin eur , bence burda su otv zammi icin bile insanlarin isyan etmesi gerekirken kimse gikini cikarmiyor ya ben de en cok ona sasiyorum

E daha yaşına uygun olur diye e bakıyoruz :/ eski kasalarun temiz olanlar 400 civarı, yeni kasaya geçince otomatik artıyor fiyatlar, yani sahibindende geziyorum gece gündüz aramayı kaydedip bildirimleri de açtım ama istediğim donanımda vs araba asla denk gelmiyor. 600 bin civarı hep uygun olanlar. Bu kadar para verince de almışken içimize sinen sonrasında keske su da olsa demeyeceğimiz bir araba olsun istiyor insan
bende de BMW 5 serisi var, 23 yasında aldım bu arabamı o zaman pek yaşıma uygun değildi ama su an diyorum ki iyi ki almışım simdi olsa alamazdım bu fiyatlarla anca maketini alırdım
Şaka mısınız? Konu sahibinin bahsettiği rakamlarla sizin yazdıklarınızın ne ilgisi var? İsyan ediyorum, üzülüyorum diyor. Siz yaklaşamayacağı rakamlarla Üzüntüsüne ortak mı oldunuz şimdi?

Benim de 4 tane arabam var bacim 😂😂
Ama bizim orda tanesi 2 bin eur , bence burda su otv zammi icin bile insanlarin isyan etmesi gerekirken kimse gikini cikarmiyor ya ben de en cok ona sasiyorum
Hey maşallah 🧿😂😂
Ülkenin hali ortada, ben inanamıyorum okuduklarıma gerçekten. ‘Benim şu kadar param var ‘ demenin farklı şekli sanırım , kredi çekmeye cesaretim yok, elimde hiç param yok diyen insana 200binlik aracı eh işte diyerek önermek.

Hey maşallah 🧿😂😂
Ülkenin hali ortada, ben inanamıyorum okuduklarıma gerçekten. ‘Benim şu kadar param var ‘ demenin farklı şekli sanırım , kredi çekmeye cesaretim yok, elimde hiç param yok diyen insana 200binlik aracı eh işte diyerek önermek.
Anlatamıyoruz, çünkü eh işte.
200 binlik araç aslında 50 bin tl lik bir araç.
Bundan bahsediyoruz ama markalara takılı kaldığınız için o kısmı anlamamak için direniyorsunuz.
Yani size şu meşhur kırmızı gofreti 2 liradan 20 liraya satmaya çalışıyorlar ama asıl 20 lirayı hakeden bu bu markalar iken diyoruz.

Şuan kimse araç almamalı, alıyorsa da sıfır alıp düşük faiz falan kovalamalı.
İkinci el piyasası mahvolmuş durumda, cebinde dünya paran olsa da karşılığını alamazsın diyoruz.

Bu kadar...

Hey maşallah 🧿😂😂
Ben cok garipsemiyorum araba piyasasi malum , son otv de sonra deli artmış, bende şaşkınlıkla okuyorum rakamlari
Biz Türkiye'den gitmeden once 2015 model cliomuzu 60 bine satmistik , simdi almaya kalksam 120 bin vericem herhalde ayni arabaya , yani tartisilmasi gereken arabalarin fiyati degil iki senede nasil yuzde yuz zamlanmis bu olmali bence

Ben cok garipsemiyorum araba piyasasi malum , son otv de sonra deli artmış, bende şaşkınlıkla okuyorum rakamlari
Biz Türkiye'den gitmeden once 2015 model cliomuzu 60 bine satmistik , simdi almaya kalksam 120 bin vericem herhalde ayni arabaya , yani tartisilmasi gereken arabalarin fiyati degil iki senede nasil yuzde yuz zamlanmis bu olmali bence
Kur artışlarındaki önlenemez tırmanış, ötv ve her türlü vergi, üzerine akaryakıt zamları, enflasyon falan filan.
Ama kur dediğimiz şey hepsini kapsadığından ve madem öyle vurun kahpeye tadında bir yaklaşım sergilendiğinden sonuç bu.
Çılgınlık, resmen çılgınlık!

Back
X