- 3 Temmuz 2010
- 11.071
- 11.546
- 498
- Konu Sahibi redvelvetcake
-
Merhaba kızlar.. benim sorunum araba. ehliyetim var, şu an ikinci sınıftayım üçüncü sınıfta artık arabayla gideceğim. araba istiyorum para biriktiriyorum. ilk arabam olduğu için sıfır istemiyorum. aklımda birkaç seçenek var ama benim sorunum şu eğer şimdi üretilmeyen bir araba alırsam sorun olur mu? chrysler pt cruiser hayalimin arabası ama artık yokikinci ellerine bakıyorum var birkaç tane, istediğim gibi bulursam alırız ama araba şimdi üretilmediği için ileride yedek parçada falan sorun olur mu diye düşünüyorum. babam pek istemiyor açıkçası...
bir de şunu soracağım alacağım arabayı mesela annem iki sene önce yeni aldı ama hiç denemedi yani dışını beğendi o bakmaya gittiler sonra da hemen aldılar. yani hiç alıp tur falan atmadı, benim şimdi ilk arabam olacağı için düşünüyorum yani ya alışamazsam diye alıp sürmem gerekir mi vs :/
sanırım istedigin araba 30.000 tl civarı =) nasıl biriktirceksin o kadar ? neyse soruna gelirsek canım yedek parçası gercekten zor olur zaten zor bulunan bi marka üretimde bie olsa parçaları çok pahalı çünkü yaygın degil.bide ben asıl ilk arabanın sıfır olması yanlısıyım çünkü 2.el araba freni gevşek olur tekeri eski olur sorun çıkarır güvenlikli olmaz ama 0 bi ford fiesta vs daha iyi olur.bide okulun uzaksa bence az yakmasıda önemli.
Araba isi biraz sans biraz da bilgi gerektiren birsey.
Oncelikle arabadan iyi anlayan biri ile gitmek lazim araba almaya, umarim tanidik birisi vardir bu konuda.
Onun haricinde eger ilk araban olacaksa 2. el araba almalisin.
Hangi sehirdesin veya hangi SIKLIKLA araba kullanacaksin bilmiyorum ama, yakit cimrisi araclar var, onlardan almani tavsiye ederim.
Her anlamda aracin ne kadar yaktigini dusunmeden istedigin sekilde gezebilmen acisindan.
Eger yakit konusunu simdi dusunmezsen, ilerde keske diyebilirsin...
Bir diger konu ise yedek parca anlaminda parcalari kolay bulunabilen ve cok masraf gerektirmeyecek bir araba alman daha iyi olur.
Senin simdi ilk araban oldugu icin olasi masraflari dusunmelisin. Ilerde durumu iyice kavradiktan sonra ve maddi durumunun el verdigince istedigin gibi birsey zaten alirsin. Ama simdi o kadar masraf yapma derim, etrafimdan aldigim izlenimlere gore cok isteyerek aldiklari arabalari zararina satanlar biliyorum. Hele ki bayan surucusun, tam olarak ne kadarlik arac tecruben var bilmiyorum ama trafikte bayanlar zor durumlarda kalabiliyor. Tam hakimiyet saglayana kadar en azindan, keseni yakmayacak birsey almani tavsiye ederim...
Araci deneme surusune elbetteki cikart. Kendi rahatin icin.
Cunku kullanacak olan sensin ve sen denemelisin gormelisin, arac hakimiyetine bakmalisin.
Ama mutlaka ve mutlaka yaninda arabadan cok iyi anlayan biri olsun...
simdiden hayirli olsun ve insallah gonlune gore birsey alirsin...
30 bin verip 2. el mi alacaksın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?