- 11 Aralık 2018
- 43.113
- 267.836
- 598
- Konu Sahibi Mavi_gokyuzu
Otomatik araba daha iyi, daha konforlu, daha güvenli değil ki. Sadece daha kolay. Manuelde arabaya siz hakim olursunuz, otomatikte öyle bir ihtimal yok, araba ne derse oValla ben de hep otomatik almaya parası yetmeyenler yalandan manuel sevdalısı gibi davraniyolar diye dusunmusumdur hepNitekim daha iyisi, konforlusu ve güvenlisi varken bi insan neden daha eski teknolojiyi tercih eder ki... Fakat sizde ikisi de varmış, zevk meseli heralde o zaman...

Arkadaşlarıma soruyorum mesela sabah binmeden önce sağını solunu altını kontrol ediyor musun diye. Hiç biri bakmıyor. Silecek suyu nerden konulur onu bile bilmiyorlar. Geçen bir arkadaşım yolda kalmış. Direksiyon hidroliği boşalmış. Binmeden önce baksaydı altında yağ olduğunu yağ akıttığını ve bunu muhtemelen günlerce yaptığını görürdü. Ben araba azıcık sağa çekince balansa sokuyorum, lastikçiyle kanka olduk artık.

Otomatik araba kazalarının büyük kısmı fren yerine gaza basmak sebebiyle oluyor. Nerde güvenlik? Masrafı daha büyük, parçaları daha pahalı. Hele şanzıman arıza yaparsa vay halimize. O yüzden ikinci eli de sıkıntılı bence. 10 yaşından büyük ikinci el aracın şanzıman arızası çıkarması çok olası.
Manuel arabamız sıfır bizim. Belli bir bütçemiz vardı tabi ki alırken. O bütçeye ya bir alt donanımda daha az tercih edilen bir markanın otomatiğini alacaktık ya da üst donanım güvenliğinden sağlamlığından emin olduğumuz manuel. Eşim de ben de manuel seviyoruz. Niye daha azını alalım sırf otomatik diye dedik. Diğeri otomatik oldu çünkü ablalarım manuel kullanamıyor. Arada küçük ablama veriyorum ya da büyük ablam şehir dışından gelince gezsinler diye onlara bırakıyorum falan.
Amma uzattım sabah sabah