Araba sürmeyi ne kadar sürede öğrendiniz ?

Araba kullanmak,bisiklet sürmek psiko motor bir beceri olduğu için ne kadar çok sürerseniz o kadar çabuk alisirsiniz,bir ayda çok rahat kullanmaya başlarsınız.istekli olmak da önemli tabii

Panik yaparsanız, evhamli olursanız acemiliginiz yıllarca sürebilir. Bence araba kullanmak çok basit ve tek gereken şey cesaret. Araba alanları korkutmak gibi bir adetimiz var ne yazık ki. Yok trafiğe çıkma, yok uzun yola çıkma. Trafiğe çıkmadan nasil öğrenilir ki. Sadece ilk zamanlar yanınızda bilen biriyle yola çıkın. Size hatalarınızı ya da dikkat etmeniz gereken şeyleri söyler.

Önce kendinize güvenin... ben yaparım hatta yapıcam diyin. İlk araba kullanan bayan siz değilsiniz son da olmıycaksınız. yani sözüm meclisten dışarı ama 2 lafı bir araya getiremeyenler sürüyorsa sizde sürersiniz kendinize güvenin lütfen

Ders alın muhakkak. Otomatik alacaksanız arabayı otomatik ders alın. Bir de kendi arabanızda birkaç saat ders alırsanız tamam olur.
Panik bir şekilde trafiğe atmayın kendinizi hemen.
Reflekslerinizin gelişmesi lazım.
Biraz da cesaret lazım size anladığım kadarıyla.

Konu açılmışken sürmek değil de ehliyeti nasıl aldınız?Bende bı dahaki ay sınava giricem.ilkinden kaldım çok heyecan yaptım ama baya inceliyorlar.Sinyal, çizgiler,park,kaput,bagaj,takip mesafesi..Var mi vereceğiniz tüyolar?

Araba kullanmak tamemen pratik yaparak öğrenilir bir iş bence.. Ki bir ay diyorsunuz.. Bir ayda bence tamamdır bu iş

Önce trafiğe çıkar hale gelirsiniz 3 ay içinde de baya baya arabayı park eder hale gelirsiniz.. Kendinize güvenin yeter..

5 saat kendi aracımla özel ders aldım. Bir hafta sonra izmirden marmarise gittim. O kadar zor bir şey değil. Cesaret meselesi sadece.
Ben de hep arabamı alip yakin illere gideceğim derim bir arkadaşım da bulundugun yerde sehir ici trafikte en az 1 ay surmelisin demisti ben de 1 ay cok yaa 1 hafta yeter demistim de cahil cesaretine sahipmisim oyle diooolaaa
Bence işin özü cesaret, ders almak pratik yapmak falan da cesaretle birlesince zaten iyi bir sürücü olunur bence

İzmiri biliyorsun. Kendi arabamın direksiyonuna oturduğum günün akşamı ailemi karşıyadan bayramyerine düğüne götürdüm. Totomdan ter aktı gidip gelene kadar ama ondan sonra hiç ay ben oraya gidemem ay yokuşta kalkamam demedim ondan bi hafta sonra da marmaris işte. 4 saatlik yolu 7 saatte gittim kamyonları sollayamadığım için ama gittim sonuçta

Lütfen iyi bilmiyorsanız özel ders alın. Trafikteki acemilerden fena dertliyim. 6 yıldır aktif sürücüyüm 1 kez olsun kazam yok, hep park halinde arabama çarpıldı. 4 kez çarptılar 4 ü de kadın. Sıfır aracım kazalı oldu, değiştirdim artık yeniden sıfır aldım. Şimdi yine aynı korkuyla yaşıyorum ya çarparlarsa diye.

Ve lütfen ama lütfen otopark girişlerine ne olursa olsun park etmeyin. Evim cadde üzeri ve mağazalar çok. Hergün aynı kavgayı etmekten bıktım. Otopark girişine park ediyorlar ve koca mahalleyi yeniden dolanmak zorunda kalıyorum çünkü trafik akıyor. Üstelik yine bunu yapan hep kadınlar. Üstelik geldiklerinde özür dileyecekleri yerde aman nolmuş diyorlar ve çıldırıyorum. Dün bu sebeple az kalsın bir kadını parçalayacaktım patlama yaşadım resmen. Ben gerekirse yolumu uzatıyorum ve otopark girişine park etmiyorum.

Kadınları eleştirmiyorum yanlış anlamayın. Biz erkekler gibi daha küçük yaşta baba kucağında araç öğrenmiyoruz. O sebeple özel ders alın, almadan trafiğe çıkmayın. Ben de baya bir özel ders aldım, öğrenene kadar. Diyeceklerim bu kadar, başarılar.

Ne kadar surede ogrenecegi kisiye gore degisir.
Kesinlikle iyi bir hocadan ders alin. Ben galiba 10-12 saat direksiyon dersi almistim.

Benim tek başıma trafiğe çıktığım ilk gün kendime güvenim geldi ve öğrendim.

Babamla 2 ay uğraştım sonunda kavga ettik. 1 yıl sürmedim. Sonra hocayla 1 hafta dolaştım. 1 hafta sonunda artık trafikteydim.

Şu an köy yolu, sehirlerarasi, ulkelerarasi, kısa yol, uzun yol fark etmeden her yere çıkıyorum. Eşim araç kullanmayı bilmiyor ona öğretmeye calisiyorum, ama bence o da hocayla çalışsa hemen halleder :)

Ahshdhdj ay aynen. Aracımı 0 almıstım, seviyorum dikkatli temkinli kullanıyorum. Hoyrat kullanıp değiştiricez kafasında olan kadınları pololarına sürtmek istiyorum

17 yaşındayken babamla basladım manuelle. O zman o kadar ıstegım yoktu korku vardı tabı. Bır muddet sonra bıraktım. Sımdı 32 yasındayım gecen kardesımın arabasıyla kısa bı tur attım cokta hoşuma gıttı. Ehlıyet almak ıstıyorum bır an once ama benım 3 yasında oglum var ve bana bagımlı hıc bır yere benı bırakmıyor kursa gıdıp yazılayım. Aksıne cesaretım cok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…