Araba sürmeyi ne kadar sürede öğrendiniz ?

Manuel alacaksanız gercekten epey uğraşmanız gerekebilir çünkü heycanınızı arttırabilir. Ama otomatik alacaksanız çok kolay hiç dert etmeyin zamanla park etmeyide öğrenirsiniz. Manuel-yada otomatik de ilerleyecekseniz sürücü kurslarından yardım alın derim ev üyeleri ile hiçbir şekilde olmuyor daha çok heycan yapıyor insan. Yakın akrabalar ile hiç olacak iş değil. Yanımda tanıdık biri varsa çok heycanlanıyorum ama yalnız alıp gittiğimde çok rahat oluyorum ve kullanabiliyorum.

Ben 18inden beri araba kullanacağım diyip 26sinda ehliyet alan ve o zamandan bu zamana yilda 1 2 kez koy yolunda direksiyona gecen biri olarak, acemiyim :)
Bayramda ailemin yanina gittigimde kardesimle birkac gun çalıştık yine köy yoluydu ama bayram sebebiyle daha kalabalikti ve birkac gunde çözdüm kardesim benden panikti ondeki park halindeki arabaya carpmamdan korkup "frene baaaas" diye iki kardesim de bagiriyordu ben sakin bir sekilde frene basip öndeki aracla.aramda mesafe bırakarak park ettim devamli boşa al boşa al, dedim hocalar hep bosa alinmaz demislerdi o kadar bosa alinmaz arac
Bugun bir arkadaşın araba aldigini öğrendim kendisi erkek ve otomatik almis zaten acemiydi. Bana da otomatik al bayana otomatik gider diyorlar sanki vitesli kullanamayiz! Valla simdi araba kullanma hevesindeyim, yakin zamanda araba almam lazim tadi damagimda kaldi
Arkadaslarin dedigi gibi korkmadan tereddut etmeden kullanin. Kaza yapma korkusuyla surerseniz kaza yaparsiniz ben ki acemi halimle hızı seviyorum, direksiyonu tek sol elle rahat kullaniyorum (sağ ile destekliyorum sadece), kaza yapma korkusu yasamadan sürüyorum. Babamla calistigimda acayip strese girerdim o cok panik yapardi ve bana da yaptirirdi rahmetli.
Bu arada ders de alin ben 3 sene önce 2 gün birer saatlik ders almistim araba kullanmaya heves ettigimden :)

Valla bu iki cümleyi ben de kadinlardan duydum.hep
Biri yakin akrabam, ben manuel kullanamam otomatik istiyorum diyor kocasina, kardesim ve babam da insan kendi aracina alisiyor baska araci kullanmak daha da zorlasiyor demislerdir bense araba arabadir, bildikten sonra hepsi kullanilir dusuncesindeyim :)

Şimdi ben dosya yakmış biri olarak tekrar ehliyet almayı deneyeceğim. Ne yaparım Allah Kerim. Düz vitesi hiç beceremedim. Şimdi otomatik deneyeceğim. Onu da alamazsam artık pes edeceğim.

Eşim sağolsun aldı manuel ben kullanamıyorum. Kullanırım kullanmasına ama baya pratik yapmam lazım. Hamile olduğum için zaman ayırmıyorum. Ama ne yaşlı teyzeler manuel bile kullanıyor

1 ayda öğrendim şehir içine çıkmıştım 1 ay sonunda tabi hergün düzenli kullanmıştım.. yinede gerçekten iyi bi sürüş park etme rahat rahat sürme 1 seneyi buluyor benim öyle olmuştu. Şuan 4 yıllık aktif sürücüyüm önceki hallerimi hatırlayınca süremiyormuşum diyorum. En zoru park meselesi onuda yıllar sonra oturtuyosun ben en başlarda hep kolay yerlere park ediyordum dar sokaklara giremiyordum zamanla hepsi kolaylaşıyor bunada tecrübe gerekiyor kimse ilk başta usta doğmuyor zaten panik yapma zamanla alışırsın:)

İlk 3 dakika zorlanıyor insan haklarını yemeyeyim. Arabanın kıçı nerde başı nerde, daha mı yüksek daha mı alçak bi afallıyorsun, sonrasında sorun kalmıyor.

Benim arabam manuel, otomatiğe geçince zorlanıyorum. Sol ayak ne yapacağını şaşırıyor debriyaj arıyor ama kamyon verseler onu da kullanırım bence

Bende baba ve eş mağduruyum araba konusunda 18imde ehliyet aldim lpg li aracta öğretti babam ama ölüm gibiydi evlenene kadar kullanmadim bir daha evlenincede esimden zor bela ogrendim ama trafige cikamazsin demisti. 20 gun goreve gitti ve ben tek basima trafige cikmaya basladim hatta 120km yol gidip esimi gorev yerinden aldim

Gecen sene ilk defa babamin otomatik aracini kullandim adam yuz kere sol ayağını iyice kenara koy diye uyardi en sonunda baba camdan çıkarayım istersen demistim otomatik manuelden sonra oyuncak gibi geldi

Gecen sene ilk defa babamin otomatik aracini kullandim adam yuz kere sol ayağını iyice kenara koy diye uyardi en sonunda baba camdan çıkarayım istersen demistim otomatik manuelden sonra oyuncak gibi geldi
Ben altıma alıyorum bazen
Gokart arabası diyorum ben onlara, cidden çok rahat.

Ben otomatik alacagim, annem 35 yıllık manuelci. Ben kullanamam seninkini diyor. Ben sana sol ayaginla basacagin bos pedal koyarim merak etme diyorum

Sürücü eğitmeninden ders aldım, araba aldım yakınlarımdan da yardım aldım yavaş yavaş oldu. 6 yıldır filan kullanıyorum şu an epey rahatım trafikte şehir içi şehir dışı farketmeden.
kişiden kişiye değişir belli bir süresi yok.

Destekliyorum arkadasim yaparsin korkma
İstisna işte

Ben acemiye gıkımı çıkarmam lya. Hatta rahat olsun diye uğraşırım kollarım trafikte. Ama acemiliği atıp hala aynı tutuklukla aynı sarsaklıkla kullanamazsın araba.
Bu benim kuzenim işte
Kadın 20lerinde ehliyet alip 35'ten sonra aktif kullanmaya başlamış simdi 43 44 yaslarinda en son gördüğümde direksiyonu aşırı sıkı tutuyordu aman şu dualari oku çarpma seklindeydi
Bense takiyorum kemerimi aynaları ayarlayıp basiyorum gaza o 5 senedir boyle tereddutle kullaniyorken ben acemi halimle ondan bin kat rahatim
Kaza korkusuyla trafige cikan her türlü o kazayi yapar çünkü resmen olumsuzu çekiyor!
Çarpmamaya çalış, mümkün mertebe çarpma itinası ile öğren, çarpacaksan da uzaklarda çarp bana çarpma gözünü sevem
Yaaa o laflari ben de cok duyuyorum aman acemisin carparsin kaza yaparsin eski arac al nolur nolmaz diye :) ha ben de şu an sıfır arac alamam ama kaza yaparım kafasiyla da direksiyona gecmek kadar hatali bir dusunce yok

Ben de otomatik alırsam anca alisirim basta kardesim debriyaja bas diyip duruyor basiyorum kullanmayi biliyoz herhalde dedim bi daha bisey demedi

Moralinizi hiç bozmayın.
Tamamen pratikle doğru orantılı araba kullanmak.
Ne kadar cok sürerseniz o kadar acemiliğinizi atarsınız.
Benim annem 45şinden sonra araba kullanmaya başladı. Bir çok kişi hevesini kırmaya çalıştı başta babam olmak üzere Nası yapacaksın bu yaştan sonra bilmem ne diye.
Başta sadece yakın mesafelere git gel yaptı sonra biraz daha uzak mesafeler. Böyle böyle şuan tek başına rahatça panik olmadan araba kullanabiliyor.
Eğer imkanınız varsa ya bilen biriyle sizi panik yaptırmayacak biriyle özellikle çıkıp pratik yapın. Bu şekilde ilgilenecek bir tanıdığınız yoksa da herhangi bi ehliyet kursuna gidip oradaki hocalarla saatlik çalışabilirsiniz. Bunu kendi aracınızla da kurs araçlarıyla da yapabilirsiniz yada hocanın arabası

Ben de 4 yıl önce ehliyet aldim. Manuel almıştım ama aldığım gibi kaldi. Simdi arabamız otomatik ve 3 gündür özel ders alıyorum. Kesinlikle işinde iyi olan bir hocadan ders alın derim. Hem kendime güvenim geldi hem de çok ilerledim. Korkunuzu da yenersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…