Araba sürmeyi ne kadar sürede öğrendiniz ?

Şehir içi daha konforlu bence ya trafikte dur kalk bacağım ağrıyor benim birde boyum kısa sonuna kadar basicam diye canim çıkıyor
Ben her seferinde bir sonraki arabayı otomatik alacam diyorum sonra bakıyorum otomatik alacağıma bir üst model manuel alabiliyorum yine manuele dönüyorum.

Bunu dediğim gün kaza yaptım ya, büyük lokma yiycen de büyük söz söylemiycen. :/

Ben her seferinde bir sonraki arabayı otomatik alacam diyorum sonra bakıyorum otomatik alacağıma bir üst model manuel alabiliyorum yine manuele dönüyorum.
Otomatik candır.deh deyince gidiyor çüş deyince duruyor der apartmanımda araba kullanan 60 lık teyze

Kimseye kulak asmayın, pratik yaparak öğrenirsiniz. Kimse profesyonel araba kullanamaz bunun icin cok iyi park etmek ve kucucuk dar sokaklara bile geri geri cikip girmek gerek, yogun trafige cikmak gerek ama dikkat gerektirir başka sürücelerin hatalarına karşı. Ben de şuan iyi kullanıyorum ama pratik yapa yapa aşılıyor ancak. Bence kadinlar daha iyi araba kullaniyor cunku daha dikkatliler. Profosyonel bile olabilirsiniz " ben yaparim" deyin sadece.

Mezuniyetin beceriyle, cesaretle bir alakası yok ki. Arabayı diploma kullanmıyor nihayetinde

2013 ten beri ehliyetim var o zaman alınca kullanmamıştım . Daha sonra 2016 da kendime araba aldım ilk önce akşamları babamla çıkıyorduk sonra kendim evin etrafında gezmeye başladım biraz ileri gideyim 1 km 2 km derken aktif kullanmaya başladım. Tabi babamla devam ettim biraz o kadar strese sokardı ki basssss bassss at 2 ye basssss bassss at 3 e diye bağırırdı yanımda ay stresten atamazdım sonra neyse kurtulduk o olaydan . İşe gidip geldim büyük bir şehirde 1 sene kullandım . Evlenip tayinle doğuya gelince korktum biraz kuralsız olduklarından araba kapıda durdu ellerim titredi sonra eşimi görev dönüşleri almaya gittim geceleri öyle korkum geçti yine kullanmaya başladım . Kayseri Malatya arabası rahat kullanıyorum mesela . Şehir içi zaten sorun yok Şimdi de hayatımda ilk kez otomatik arabam oldu boyut olarak büyük parktan çekiniyorum biraz . Eşim iş çıkışları geliyor ben oğlumla eşimi alıp parka götürüyorum büyük arabaya alışayım diye tabi birde otomatik arabaya ama kuralsızlar ve yollar çok dar 2 araba yan yana geçerken aynama çarpacak diye tedirgin oluyorum bazen dikkat etmek lazım .

Ehliyet aldıktan 10 yıl sonra arabam oldu. Teorikte biliyorum, pratikte de kullanırım dediğim arabayı hareket bile ettiremedim. İş yerinde bir erkek arkadaşım ben öğreteceğim dedi. Bir kaç gün içinde apar topar trafiğe çıkardı, benden bu kadar, pek zamanım yokmuş benim dedi (farklı nedenlerle ) Mecbur kalınca bir hafta içinde en sıkışık yerlere park etmeyi, en yoğun trafikte kullanmayı, yokuş aşağı dik rampada park yapmak gibi en çekindiğim durumları öğrendim. Sonra şehir dışı filan derken çok iyi bir sürücüyüm artık. Her zaman dikkat + cesaret + kendinize güvenmektir araba kullanmak. Biraz da acemilik ve ilk zamanlardaki telaşı atlamadan arabanıza sizi eleştirecek, bu şekilde negatif etkileyip heyecanınızı artırıp dikkatinizi dağıtacak kişileri almayın arabanıza derim.

Arabanı sever kollarsan da güzel öğreniyorsun, bu "Kaza yaparım ayy" korkusu değil, hani şey gibi düşün "Arabamı gelip biri çizmesin şöyle güzel park edeyim" diyorsun misal, daha itinalı park etmeye çabalıyorsun güzel parkı öğreniyorsun. Bir başka aracın yanından kıyısından "Geçerim geçerim" diye diretmiyor "Şimdi sürter mürter boyası kalkar arabamın" diyorsun, daha özenle hesaplıyorsun ve böyle böyle gözün alışıyor, refleksler oturuyor vs.

Arabalar, erkeklerin en kıymetlileridir genelde, gözleri gibi bakarlar ve iyi de kullanıyorlar.
Arabalarınızı sevin, onları benimseyin, mümkün mertebe çarpmayın. :))

Hımmm şimdi çözdüm ben aldım alalı sevemedim demek ondan vırt zırt kaza yapıyorummm

Ben arabalari da kullanmayi da çok seviyorum
Hatta babamla kullanırken kaza riski yaşadım kac kere acemiligimden ama hep kurtardim ve nedense benden yasca buyuk tecrübeli sürücülerin bile üstüme sürmüşlüğü var babam bile sen hata yapmadin o okuzler sorunluydu demisti
Dedigin gibi sevmek lazim
Bu hayatin her alaninda öyle aslinda
Yani kaza korkusu yaşamaktansa arabayi severek yol almak lazim

Yaa var böyle hödükler…benim de arkadaşımın kocası öğretirken vururmuş kafasınaöğrendiğimde şok olmuştum… hemde maddi durumu yerinde bir adamdı…onun için anlamsız bir meblağ olmasına rağmen özel hoca tutmamış kadına…son model arabada kocadan resmen dayak yemiş kadın… tabii bunu yıllar sonra ben araba sürmeye çalışırken anlatmıştı ağlayarak canım arkadaşım

Hödük herif

Surucu kursundaki direksiyon derslerinden ogrendim, trafige cikmadan da 10 saat ozel ders aldim. Oldu bitti valla.

Gece, yagmurda, sehir icinde, köy yolunda, otobanda farkli farkli sartlarda kullandirdilar ozel derste. Fazlasiyla yeterli geldi.

Allah böylelerinin eline düşürmesin hiçbirimizi.

19 yaşındaydım ehliyeti aldiğimda. Ilk zamanlar annemin arabasını fırsat buldukça kullaniyordum, dolayısiyle pek aktif kullanamiyordum. Geneldende annem goturuyordu gidecegim yere. Cunku kendinin de ihtiyaci oluyordu arabaya..
21 yaşima yakin, annemler bana araba aldılar ve o zamandan sonra aktif kullanmaya başladım. Ilk zamanlar heyecan yaptim, kullanamam falan diye dusundum ama mecbur öğrendim.
Küçük bir ulkede yasiyorum ve toplu tasima burda hic gelismedi. Dolayisiyle is basa dusunce mecbur oğrendim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…