Araba surmeyi ne kadar surede ogrendiniz?

Gel cnm ben ogretim sana...ben 1 yildir kullaniyorum.bana ex es ogretti cok sabirliydi kendisi.arada takilirdi cok sagdan gidiyordum..kaldirim insanlar icin arabalar icin degil derdi:-D

bende 13 yıldır ehliyeti olup araba kullanmayanlardanım...dar köşeleri dönemiyorum ya paniğim kızım çok istiyor araba kullanmamı anne herkes kullanıyo senmi kullanamayacaksın diyor eşim olmadığında çarşı pazar kurs minübüsle gitmek bazen çok zor oluyor ama yok ....çok istiyorum ama bir türlü başına geçemiyorum zaten eşimde sağolsun her kullanmak istediğmde beni dahada korkuttu yok şöyle yok böyle kullanamıyorsun karşıdaki minicik görünen adamlara çarpıcaksın diye bağırıyor ya adamlar minicik okadar uzak yani ....velhasıl ne kadar istersem isteyeyim cesaretimi iyice kırdığı için şimdi direksyon başına geçmek bile istemiyorum.....

anladim canim..esin bunlari soylemistir ama kendimde deneyimli bir sofor olarak bikac sey soylemek isterim.hizdan ve emniyet kemerinden bahsedilir .ama uzerinde durulmayan konular var mesela aynalar cok onemli.yan aynalari ve dikiz aynasini sıkca kullan.su birikintilerine ani dalislar yapma.yagisli havada yol buz pistine donebilir.yavas kullan.tir ve kamyonlara dikkat cok dalgin oluyorlar...ve sürat yapma zaten ustalasinca hiz kendinden geliyo fark bile etmiyosun:)arabayi yipratmamak icin ise debriyaji gereksiz kullanma cukurlardan kac ve ani kalkislar yapma...cok iyi bir sofor olacagindan eminim cunku belliki istekli ve heveslisin.iyi surusler.

yooo canım acemi değilim öyle ama çok fazla pratiğim yok yılda 2 kez kullanınca pratik kazılmıyor biliyorsun ama şimda daha rahatım kendi artık çok tedirgin değil...

ama ilgin için teşekkürler,
anladim canim...rica ederim...esin bunlari soylemistir ama kendimde deneyimli bir sofor olarak bikac sey soylemek isterim.hizdan ve emniyet kemerinden bahsedilir .ama uzerinde durulmayan .konular var mesela aynalar cok onemli.yan aynalari ve dikiz aynasini sıkca kullan.su birikintilerine ani dalislar yapma.yagisli havada yol buz pistine donebilir.yavas kullan.tir ve kamyonlara dikkat cok dalgin oluyorlar...ve sürat yapma zaten ustalasinca hiz kendinden geliyo fark bile etmiyosun:)arabayi yipratmamak icin ise .debriyaji gereksiz kullanma cukurlardan kac ve ani kalkislar yapma...cok iyi bir sofor olacagindan eminim cunku belliki istekli ve heveslisin.iyi surusler.

yakınınızdan direksiyon dersi almanız hata..
gidin sürücü kursuna hocadan ders alın.
hevesinizi kırmasına müsade etmeyin.
bende abimden öğrenmek istedim, en ufak hatamda demediğini bırakmadı

Canım bende 1 senedir aktif olarak istanbul trafiğinde araba kullanıyorum düz vites ve 2000 model eski bi arabam var
Yeni teknoloji bi arabada öğrenmek çok daha basit tabi ama Zaten ehliyet alabilmen için düz vitesi öğrenmen gerekiyo
Şöyle söylymki yeterki öğrenmeyi kafaya koy ve bir anda öğrenmeyi bekleme sabırlı ol
Ve kesinlikle kocandan babandan nazı geçen kişilerden öğrenmeye çalışma Aranız bozulur çünkü en fazla 2 günde
Ayrıca iyi şoför olmak ayrı şey iyi anlatma yeteneğine sahip olmak ayrı şey
Mutlaka paranı kıyıp özel hocadan ders al
Araba sürmek bol pratik ve kendine güvenle öğrenilir başka şekilde değil cnm başarılar

cnm şlu an ne durumdasın bilmiyorum dir. usta öğreticisiyim eşle ders çalışma sakın bir uzman dan özel ders al bence. vitesliyi öğrenirseeen daha iyi sonra otomatik kullanmak kolay olur mecbur kalırsan vitesli kullanabilirsin en azından,öğrenirken kendine güven arabaya sen yön veriyorsun mutfak robotu gibi düşün ve soğukkanlı ol gerisi gelir....

canım çok ama çok teşekkürler, inşallah zamanla oturacak aylar önce dert yanmışım konuya rastlayınca yazdım düşündüm gerçekten kademe kaydettim.

tüm dediklerini dikkate alacağım....

çok ama çok teşekkürler, yeniden....

İlk başlarda bende dik yokuşlarda istop ettiriyordum babam dilini ısırıyordu sinirden
Ama şimdi ondan iyi şoförüm valla.
F1 Bile katılabilirim puahah
Sıkma canını sen kullana kullana alışırsın.

yakınınızdan direksiyon dersi almanız hata..
gidin sürücü kursuna hocadan ders alın.
hevesinizi kırmasına müsade etmeyin.
bende abimden öğrenmek istedim, en ufak hatamda demediğini bırakmadı
canim ben de abiden ogrenenim aynen ya duymadigim hakaret kalmadi kufur bile yedim:) ama yemis oldugum kufurler bana hatasiz bir surucu olarak geri dondu:)))

4 yıldır arabası olan bırı olarak söyleyebılırımkı otomatık vıteste asla zevk almıorum kesınlıkle manuel olmalı pratık yap trafıge çık alıştır kendını alışınca çok kolay gelıcek sana

Web Sitesi tasarlamak su anki imkanlarla cok kolaydir ama ilk once html kodlarini yazmayı öğretirler. Çünkü o kolayca hazirladigin sitede en ufak bir sorun oldigunda afallar kalırsın. Ama html bilgin varsa en azindam bir fikrin olur. Arabada boyle bence. Once vitesi deviri hiz-devir iliskisini bilmelisin sonra otomatik vites zaten kolay.
He buatada araba kullaniormuyum dersen hayirr:-D çünkü hiz yapmayi seven biri olarak bir trafik canavari olacağımı düşünüyor o yuzdrnde uzak duruyorum. Kendini bilmekde ayri dert anacim:-D

Ben özel hocadan ders aldım ehliyeti aldıktan sonra kesinlikle tavsiye ederim. Daha sonra kendi arabamı aldığımda ise babamla çalıştım. Kendisi dünyanın en sabırlı insanıdır bi kere bile kızmadı kötü bişey demedi. Bir şeyi kırk kere anlattığı oldu of demedi. Şanslıydım:) Fakat eşim tam tersi.. Evlendikten sonra 2 yıllık şoförken bile onun stresinden arabayı stop ettirdiğim oluyordu. Sürekli uyarıyor sinyal ver, yok sağa bak, şu kamyona dikkat et vs.. Halbuki acemi değilim babamdan iyi kullanıyorum Eğer güvensizlik probleminiz varsa sebep kesinlikle eşiniz. Onun tutumu.

Ben universite 2. siniftayken ehliyetimi aldım 2008de ama pratigim olmadığı için suremiyordum. Babam ben sana ogretirim sen bi ehliyetini al da, demişti. Ama sonuç fiyasko. Zaten sabırsızdir ve arabasi onun için çok kıymetlidir. Bir iki çıktık her seferinde dünyanın azarini yiyip döndüm. Böyle olmayacak dedim bi bayan hocadan direksiyon dersleri aldım 5 ders almıştım yarim saatlik. Allah razı olsun gayet iyi öğretmişti. Erkek kardeşim benden önce öğrendi ve iyi kullanıyor. babam arabasını verirdi ona onun için erkek evlat daha değerli. babam ne zaman şehir dışına çıksa o aldığım derslerin ardından arabayı çıkarirdım trafiye kardesimle beraber. Ablasının bitanesi çok sabirlidir , hiç uyarmazdi çok elzem bi durum olmadıkça. Bu sayede paniklemez öğrendiklerimi uygulayabilirdim. toparladim sürüşümü çok şükür. Şimdi iyi sayılırım ama babamın arabasını kullanınca bi yere çarpma korkusunu taşıdığım için strese giriyorum hos oda bana kullandirmak istemiyor zaten. Atanirsam ilk isim kendime otomatik vites almak olacak inşallah..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:

ya çok güldüm yorumunuza.benim ehliyette 3 senedir süs olarak cüzdanımda duruyor,eşimle aynı zamanda kursa yazılıp almıştık ehliyetleri.sonra araba aldık sıfır arabayı çarpışan otolar gibi kullandı öğrendi, ama bana öğretmeye gelince bir sürü laf söyledi.en ağırı da "sana vermem ARABAMI" oldu.çok kırıldım bu sözüne. ozamandan beri ön koltuğa bile oturmadım,aslında arabasına da binmicem diye yemin etmiştim ama özür diledi. sihirli değnek değmeden bana araba süremem sanırım

gerçekten istemek önemli. bence her kadın araba kullanabilmeli. çocuklarını okuldan alabilmeli. böyle düşünürsen cok kısa surede öğrenebilirsin.
otomatik araba hiç kullanmadım, eşim de kullanmadı. ikimiz de oyuncak gibi olduğunu düşünüyorduk. eşim işyerinde mecbur otomatik kullanmak zorunda kalınca bunca yıl hamallık etmişiz demeye başladı

Canım esınden ogrenemezsin. Ben hemen öğrendim ehliyeti de aldım. Ama tek başıma bi defa çıktım yola o da akşam bi daha da cesaret edemedim. Eşim yanimdayken kullaninca da arabadan soguyorum. Hep bağırıyo kızıyor onun gibi olmamı istiyor. Vitesliydi bizim araba satıp otomatik aldık siddetle tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…