Araba surmeyi ne kadar surede ogrendiniz?

bu konu tam bana göreymiş

2 ay önce borç harç eşimin arabası çok kıymetli olduğu için kendime araba aldım ama bu seferde tek başına çıkma bende geleyim diye sürekli beni tek bırakmıyor arabamı kullanamıyorum. çoğu yere beraber gidiyoruz ve süreyim diyorum yok yok sonra sürersin diyor geçiştiriyor. ama sürdüğüm zamanda güzel sürüyorum. zamanı var az kaldı dıyor bakalım ne zaman özgür olacağım

Ben de otomatik vitesi önereceğim. Kesinlikle çok rahat. Düz vitesi oldum olası anlamadım hala da çok gereksiz görüyorum :)
Bir de belli bir deneyim kazandıktan sonra tek başınıza çıkarsanız kendinize güven gelecektir.
Ben tek başıma iyi kullandığımı düşünsem de yanımda eşim olunca tedirgin oluyorum. Eşlerin araba kullanma üzerindeki psikolojik etkisini yaşayarak öğrenenlerdenim :)

Kullandıkça ilerletiyorsunuzBirkaç kullanma sonrası hemen pes etmeyin:44:
Ben de ilk zamanlar çok hata yapıyordumÖzellikle eşim yanımda oluncaBirgün eşim olmadan aldım çıktım sonra park etmeyi bile uğraşarak kendim öğrendim Çabalarsanız sizde yapabilirsiniz

Evet nihayet ehliyetimi aldım vee artık ist tafiğindeyim tabi eşimle çıkıyorum şimdilik...:)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

epey olmuş yazalı valla yaklaşık 3 haftadır kendim çıkıyorum sorun çok olmuyor tedirginliğim kalktı.

yokuşlarda azıcık sorun oluyor oda en kısa zamanda düzelecek inanıyorum.

hafta içi zamanım olmuyor ama haftasonunu iple çekiyorum çocuk gibi gelsin hemen araba kullanayım diye

olur be canım ben vura kıra öğrendim sıfır arabayı..Allahtan cok ciddi bir durum olmadı. Sonra evlendım şu anda şöförlüğüm iyi ama nasıl olsa özel şöförüm var. Neden kullanabiliyorum diyeyim kii. Sadece ehliyetim oldugunu biliyor o kadar..eşinle öğrenemezsin ama hoca tut

istanbulda düz vitesle başladım
başta zorlandım
direksiyon sınavını hatra binaen geçtim desem yalan olmaz
hoca söz aldı özel ders almadan trafiğe çıkmayacaksın
tamam dedim
başta eşim çalıştırdı ama tartıştık
sert ifade ettiğini düşündüm
bende özel bir hoca tuttum

açıkcası kızlar hoca da bayağa ajanstan çıkma bir tipteydi

eşim zaten ilk dersten sonra
sana söz veriyorum hiç ama hiç sert konuşmayacağım birdaha dedi
:)

sana benden başkası hocalık yapamaz

diye de ekledi ve yaklaşık 2 haftalık bir çalışmadan sonra trafiğe tek başıma çıktım
oldukça tedirgin ve sitresli olduğum bir gerçek
zamanla azaldı
bu süracin başka bir alternatifi yok

eşinle öğrenemezsin.
:)
ben onun yanında 5 ayda öğrenemedim.
eşim askere gidince 1 ayda trafikte her yere girer çıkar oldum

bende korkaklardanım. direksiyon başında kendime güvenim oluyor. ama başına geçesiye kadar. vitesli kullanıyorum, otomatik fites tuhaf geldi bana

mahallem tenha orada markete gidip gelebiliyorum, reflekslerim iyidir. ama çarşı içine çıkmaktan korkuyorum...

bende hoca tutup iyice ilerletmek istiyorum ya.. eşimde birlikte kullanalım, boşver hocayı diyor ve bu gün yarın derken günler geçip gidiyor.

Ahh benim nişanlımm bitane yaaa Hem bana hemde kardeşime öğretti araba kullanmayı çok sabırlıdır canım benimm
Özel hocadan ders al tatlım benim dayım da yengeme bağırırdı acele ettirirdi o da telaştan istop ederdi arabayı

arabayi kullanma uzun bir surec ister. ve 1 haftada ogrenilip pat diye trafige cikilmaz .duz yollarda cift seritli sakin yollarda yada bos arazilerde bol bol pratik yapmalisiniz.ayrica vitesliyi tercih ediniz vitesli arabayi surebilen otomatigide surer ama bunun tersi olmaz...araba kocayla ,abiyle ogrenilmez.ben bu konuda cok sikinti yasadim:) temel bilgileri aldiktan sonra kendi kendime gelistirdim.arkadas hoca kocanin verdigi bi saatlik ders asla yetmez.ve en onemliside kendine ait bir arabanin olmasi.emanet arabayla pisilmiyor.en son olarakta icinde heves varsa seviyorsan ,usta sofor adayisindir.

bende manueli aslında iyi kullanıyorum ama şu vites değiştirmek beni kafamı karıştırıyor banada eşim öğretti gibi işte oda szinki gibi hiç sakin bi şekilde öğretmedi hep yok suraya dıkkat suna dıkkat dıreksıyon benim elimde mi onun mu belli değil artık bnde dedim bırak bn klullanıyorum dedim stop ettırdım arabayı kaldıramnadım bazen vites değiştiremedim sonra eşime dedim sus sen artık dedim konuşma sen konuşmazsan bn daha iyi kullanırım falan dedim gercektende öyle oldu o konuşmayınca bn daha iyi kullandım arabayı onun dırdırı benim beynimi kemiriyormuş demekki...bende nasipse doğumumdan sonra bi araba alıcam kendime inş...o zman daha da pratik olurum diye düşünüyorum ...aman eşim şimdilik şurda kalsın sakin ve hız yapmadan kullanılırsa herkes gayet iyi kendi öğrenebilir.

esin en dogru olanini yapiyor..acemiysen yaninda biri olmali.surus esnasinda sagdan soldan gelecek tehlikeyi kendi reflekslerin gelisene kadar bildiren biri iyidir.cunku sofor araba ogrenmenin derdine dusup bir cok kurali bilemeyerek es geciyor .buda hayati tehlike.

Kocadan hoca olmaz bunu size kimse söylemedi mi? Valla ben vitesli araç kullanıyorum, sürücü kursuna gittim, sınavları geçtim elime bir doya verdiler bununla ehliyetini alacaksın dediler acil işim vardı ben dosya ile yola çıktım Araba kullanmak cesaret işi bence, yapacağım diyeceksiniz. Sürücü kursunda sınava girdim, ilk kullandığım araç şirket aracıydı üstelik ve de şehir dışına. Ve hiç bir zaman tedirgin olmayacaksınız trafikte. Geçeyim mi kalayım mı tereddütü yaşarsanız ya size çarparlar ya da siz çarparsınız. Çok acemi olduğunuzu düşünüyorsanız bir direksiyon hocasından bir süre ders alın.Eşinizden ASLA!!!

Eşimle yaklaşık iki yıl çalıştık. Ama sıfıra sıfır elde var sıfır. Arabanı başına çal diye çok indiğim zamanlr oldu. Etmediği hakaret kalmadı. En son sinirlendim kursa gittim. Yeni sistemde çok güzel öğretiyorlar. Sonra küçük bir araba aldım. Tek başıma çıkmaya başladım. Inanın dikkat ettikten sonra çok basit.
Kısaca eşimle 2 yıl
kursta 15 gün kadar

Şuan da ehliyet kursuna giden biri olarak yazmadan duramadım :) Öncelikle ben baştan ayağa stres panik biriyim :) Kursta hocayla 5-6 ders yaptık öğrendim sayılır şehir içine girdik ama henüz kendime tam olarak güvenemiyorum.Haftasonu eşimle gezerken çek sağa ben kullanıcam dedim ve geçtim direksiyona :) kesinlikle hoca daha rahatlatıcı oluyor daha kolay öğreniyosun ama benim eşim korkudan öyle bi tutunuyodu ki etrafa gülmekten stres falan kalmadı.Onu gören 180 le makas yapıyorum sanar :)

yooo canım acemi değilim öyle ama çok fazla pratiğim yok yılda 2 kez kullanınca pratik kazılmıyor biliyorsun ama şimda daha rahatım kendi artık çok tedirgin değil...

ama ilgin için teşekkürler,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…