Araba surmeyi ne kadar surede ogrendiniz?

Eyleme ara ver bence Allah korusun eşin hastalansa araba da manuel olsa napıcan, taksi mi cağıracaksın? Biran evvel alış, inan bana otomatikten daha keyifli.

18 aylık bır kızım var esımden cok onu düşünüyorum,esımde kızıyor 2 tane sıfır araba var seın hevesın neden yok.mılet kulanıcak araba bulamıyor kıza bısey olsa sen taksı çağırana kadar ıs ısten gecmıs olur dıyor.kı gecn ay bunun bır ornegını yasadık esım evde olmasaydı kızımın hayatta olma ıhtımalı bıle yoktu allah korusunnnn..eylemı bıtırdım ama cesaret gelmiyor.sımdı cıkam gıderım ıstedıgım yere ama cesarett

19 yaşında kullanıyordum.18 'imi doldurur doldurmaz aldım ehliyetimi.Cesaretli olun,yılmayın.

Allah korusun, beterinden saklasın ama oladabilir. Bence sen biran evvel harekete gec. Kapının önünde sıfır araba olsa benim ne işim var evde

Allah korusun, beterinden saklasın ama oladabilir. Bence sen biran evvel harekete gec. Kapının önünde sıfır araba olsa benim ne işim var evde

ben doğumumdan 1 gun once bıle araba suren bırıyım..gıtıtm aısverıs yaptım gezdım erteı gun gıttım doğurdum.kı doktor araba kullanmak yok der bellı bır sureden sonra ama ben cok sevıyorum hıc durmada butun gun arabayla gezerım

Benim babamla da kesinlikle araba kullanmak öğrenilmez daha arabayı çalıştırırken bile bağırır yıkar etrafı arabaya çarptın , dur araba geliyo , şöyle böyle diye ve çok sinir eder insanı

bir keresinde de sevgilimle sürmeye gittik babamdan alışmışım bir hata yapınca direk sevgilimin yüzüne bakıyorum ne diyecek diye o da hiç bişey demiyor bir kez bile sinirlenmedi ne kadar sevinmiştim

çünkü karşındaki sinirlenince sende ister istemez geriliyosun sinir oluyosun heyecan yapmamaya çalışın bana da manuel daha kolay geliyor

3 yıldır ehliyetim var,ehliyetimi aldığım gün eşim araba aldı sağolsun ..
sabretti usta olmama yardımcı olsu sağolsun,cesaret,dikkat ve istek
baska biseye gerek yok , biraz sehir dısında sürün bikac gün
trafikte de sakin olun dikkatli olun bu kadarcık

Ah sormayin. Dun istop etti diye bacagimi cimcikledi. Neymiş bi daha istop ettirmezmisim güya cimcikledi ya... Bunu da yapamiyosan ooo deyip duruyor

arabayı eşinizden öğrenmeyin, sabırlı değil ve vahşi :)
Şaka bi yana direkt kursa gidin kursta gayet güzel öğretiyorlar.

Benim direksiyon hocam kocadan hoca olmaz derdi :))

walla aracımı satın aldıktan ılk 1 ay ıçerısınde usta gbı oldum dıyebılırım..önemlı olan altınızda sureklı bı araba olması ve korkmadan trafıge çıkmanızdır..gerısı kendılıgınden gelır yanlış yapa yapa doğruları bulursunz...manuel vıtes araba kullanmak çok basıt..hatta şu an otomatı vıtes ıle arabanın devrini hissetmeyıp zevk alamayacagım ıçn otomatık vıtes araba pek sevmıorum..

gerçekten eşten öğrenilmiyor .ben de yıllardır ehliyeti olup da kullanamayanlardanım ..düz vitese gıcığım zaten .ben de direksiyon eğitimi aldım ve otomatik kullanıyorum .düz vites öğrenmene hiç gerek yok ehliyetin varsa .otomatik çok rahat zaten .ama iş viteste bitmiyor tabi.trafiği bilmen ,dikkatli olman ve cesur olman lazım .gerisi zaten öğrene öğrene geliyor .ben de ikizlerim olunca mecburiyetten iş başa düşünce öğrendim ,çünkü eşim yaşadığımız ilin bi ucunda ben bi ucunda ,çocukların en ufak işinde onu çağırsam gelmesi gitmesi çok büyük zaman kaybı oluyor .zorlanmadıkça bu iş olmuyor sanırım

sana araba kullanmayı öğretecek eşin varmış bende oda yok :))
Ama çok hevesliyim direksiyon kurslarına katılmayı planlıyorum :)
Sakın yapamam olmaz deme olacak de en kısa zamanda öğrenirsin öyle umut ediyorum

O öğretmesin. Belki kolay öğrenmeyebilirsin ama öğrenirsin. Boşuna hevesini kırmasın. İmkansız değil sonuçta. Böyle şeyleri okuyunca heyecanlanıyorum...:26:

bu eşlerde de bı alem yanı ,evımıze yenı aldıgımız bı elektronık aletı kullanma kılavuzuna bakmadan yada kurcalamadan usta sekılde bılen kac kısı olabılırkı yanı yabancısı oldugun bı aracı kullanmaya calısıyosun tabıkı ılkonce herseyı karıstırıp ,panıkleyıp , şaşıracaksın zaten cok ıyı bılsek ogrenmeye calısmaz bıner gıderız degılmı. erkekler bu konuda cok duz dusunuyo. onlara gore basacan gaza gıdecen yada bı kerede hepspnı çözecen muhtesem şöför olacaksın. bence hıc moralını bozma banada esım ılkbasta ogrettı o bana kızıyosa ben daha kızıyodum soyledıgın seyler hıc umurumda degıl dıyodum ıstedıgın kadar soylen dıyodum cunkı ogrenmek ıstıyodum. ehlıyetımı aldıktan sonra komsum var cok eskı sofor onunla pratık yaptım hemen hemen bır ay kadar hergun trafıge cıkıp tur attık daha sonra ben basladım cok sukur bırseneyı gectı her ısımı goruyorum sagolsun esım arabayı bana bırakıyo kendı hem spor olsun dıye ıse bısıkletle gıdıp gelıyo bende esımde halımızden memnunuz . buarada vıtes aslında sanıldıgı kadar zor degıl ama bende otomaık vıtes ıstıyorum

Kendime olan guvenimi yok etti bu adam. Konuşuyo konusuyo en sonunda dunyanin en zor isi bu yapamam die düşündürüyor bana... Otomatik arabayla ogrensem daha mi kolay olur herşey

Bence otomatik vitesle başlasanız daha iyi olur çünkü şu an vitese odaklandığınız için araba hakimiyetini tam sağlayamayabilirsiniz. Otomatikle başlayın direksiyon hakimiyetine ayna kontrolune falan alışın sonra illa manuel kullanmak istiyorsanız size sadece debriyaja hakim olmak kalıcak veee kesinlikle ilk başlarda aracı yalnız kullanın eşlerin eleştirisiyle olmuyor malesef onlar anında usta şoförler gibi kullanmamızı istiyorlar bence bi otomatik arabayla çıkın trafiğin az olduğu yerlere dikkatlicee

Kocadan öğrenilmez diyenlere katılmıyorum... evlenmeden önce ehliyetimi almıştım seneler oldu tabi ilk abim öğretmişti... bayağı oldu kullanmamıştım kullanılmayıncada unutuluyo... biraz trafikte heyecanlıydım bu heyecanımı eşim sayesinde atlattım benden daha çok bana güvendi.. kaç kere hata yapmama rağmen sen yaparsın dedi ve yapıyorum şuan şehirler arası bile sürüyorum artık.. :)

ben ders almıştım istanbul trafiğinde...ders almadan 7 sene önce ehliyetimi almıştım ama kenarda duruyodu..
4 derste istanbul trafiğine çıkıcak duruma geldim..park etmeyi falan da öğrendim bu 4 derste...
daha sonra avm otoparklarında park etme alıştırması yaptım hep sabahları erken saatlerde...
ama otomatik vites kullanıyorum istanbul trafiğinde düz vites çekilmiyor..
sizin kullandığınız otomotik vites diyenlerede ehliyeti alırken otomatikte vermiyolar diyorum çenelerini kapatıyorlar..
ayrıca ben çok gördüm abuk subuk park eden erkekler..
kadınların adını çıkartıyorlar..haberlerde bile bir kaza oldumu "kadın şöför" diyor..hiç "erkek şöför" kaza yaptı diye belirtmiyorlar..
ay bu konuda çok doluyum feministlik damarlarım kabardı
eşinizin bu tutumuyla onda öğrenemezsiniz..eşi çok güzel yönlendirenler vardır ama sizinki öyle değil demek ki..benimki de değil pek..

imkanınız varsa özel ders alın.
Benim eşim ehliyetimi alırken ben öğreticem dedi, direksiyon derslerine bile göndermedi.
Sınava 2 gün kala akşam boş arazide 2-3 kalkış yaptırdı bıraktırdı.
Ehliyetimi alalı 3 yıl oldu ama arabasına kıyamıyor. Arkadaşlarım teklf ediyor onada cesaret edemiyorum yanımda oturuyolar diye
yoksa öyle çok istiyorumki sanki yapanlar üstün zekaya sahipmiş gibi geliyor. Aslında çok basit olduğunu biliyorum. Bir kaç kez istanbul trafiğine çıktım arabayla ama işte bi cesaret diyp çıkmak lazım

bende 3-4 günde öğrendim..
2 gün çok kısa bi zaman.. erkekler koltuğa oturur oturmaz sıfır hatayla sürmenizi beklerler... benimde eşim öğretti ama çok sabırlı davrandı.. hatta ilk sürerken en fazla bi yere vurursun oda önemli değil dedi.. buda bana çok moral oldu rahat hissettim.. eşiniz sizi ne kadar sıkarsa o kadar zor öğrenirsiniz.. bunu ona hatırlatın.. hem stop edince ne oluyormuş anahtarı çevirisin çalışır :) şu falım reklamı var ya ben araba kullanırken hep onu tekrarlıyor gülüyoruz:) eğlenceli hale getirmek lazım :)

aynı sıkıntı bende vardı.. arabamız war ama yeni yeni kullanmaya başlıyorum büyük abimdeydi.. nese arabayız abimleı aldım ilk gün elim ayagıma dolaştı aynen senin yaptıgın hataları ve hala çok daha fazla.. sonra söylenenleri iyice uyguladım ve bigün cesaretimi toplayıp çıktım.. 3. gün tek başıma arabayı geri geri çıkarmam ve dönmem gerekiyodu nasıl titriyodum yapamam die düşünürken cesaretle yaptım şuan trafige çıkmaya hazır deilim ama marketlere alışveriş merkezlerine falan tek başıma gidiyorum çok şükür dün trafigede girdim sıkıntı yok .zamanla arabayı ogreniyosunuz merak etmeyin

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…