Araba tavsiyesi

Herkese iyi Pazarlar. İlk arabam olacak bir araba almayı planlıyorum. 2010 model otomatik Hyndai i10. Bir adet kazası var, sadece ön tampon değişmiş, boya yok ve yaklaşık 110.000 km’de. Fiyatı da 100.000 lira. Sizce bu fiyata bu yaşında bu özellikte bir araba alınmalı mı? Fikirlerinizi rica ediyorum.

Simdi esime sordum
On tampon kaza sayilmaz ama kaputa baksin radyator degismismi şase / tampon direklerini kontrol ettirsin tampon baglantisina baktirsin diyor.
Onun disinda cok kucuk ama alinacak bir araba diyor. Sanirim kucuklugu size avantaj.

Herkese iyi Pazarlar. İlk arabam olacak bir araba almayı planlıyorum. 2010 model otomatik Hyndai i10. Bir adet kazası var, sadece ön tampon değişmiş, boya yok ve yaklaşık 110.000 km’de. Fiyatı da 100.000 lira. Sizce bu fiyata bu yaşında bu özellikte bir araba alınmalı mı? Fikirlerinizi rica ediyorum.
Sadece on tampon degistiyse sorun cikarmaz, kaput, bagaj ve tavanda 1 sey yok ise alinir. Bence uygun fiyati. Sadece i10'larin ici hayli dar, konforlu degil. Bagaj hacmi kucuk. Hayirli olsun.

Bir tanıdığımda aveo hatchback var. 2013. Muhtemelen daha uygun fiyatlıdır. Çünkü 8 9 ay önce 70 bine falan almıştı. Kazasız vs bayağı iyiydi.

Chevroletnin türkiyeden çekilmiş olmasında sıkıntı değilmiş, opel servisleri bakıyormuş. Model önerisi olabilir.

Cok fazla yakiyor diye biliyorum dip not olsun. Arkadasim normale gore 2x yakiyor diyordu

Hyundai Güney Kore markası, dandik bir marka.
Araba alırken tipi sempatik diye alınmaz. Herşeyden önce güvenilir olmasına bakılır.
1.0 motor şehir içinde iş görür ama şehirler arası yolda yetersiz kalır. Hele ki sollama yapılması gereken bir yol ise ciddi tehlike yaratır, torku yetersiz kalır.
110 bin km çok yüksek, zaten arabalar 100 bin km sonrası ciddi eskimeye başlar.
Şu an ki Araba piyasasını bilmiyorum, bütçeniz skalasında alternatif ne var.
Alman, hiç değilse Fransız modelleri seçin.

Hyundai Güney Kore markası, dandik bir marka.
Araba alırken tipi sempatik diye alınmaz. Herşeyden önce güvenilir olmasına bakılır.
1.0 motor şehir içinde iş görür ama şehirler arası yolda yetersiz kalır. Hele ki sollama yapılması gereken bir yol ise ciddi tehlike yaratır, torku yetersiz kalır.
110 bin km çok yüksek, zaten arabalar 100 bin km sonrası ciddi eskimeye başlar.
Şu an ki Araba piyasasını bilmiyorum, bütçeniz skalasında alternatif ne var.
Alman, hiç değilse Fransız modelleri seçin.
Şehirler arası pek kullanmayı düşünmüyorum. Şu anki piyasayı hiç bilmeyin daha iyi çok yüksek fiyatlar...

100 bin liraya otomatik az km li araba bulmak artik cok zor.Illa yuksek km ye gucum yetiyorsa da honda jazz lara bakardim ki bakiyoruz benim icin.2010 otomatik 100 bin ustu 120-130 bin civari ama honda iste.

Maksimum 100.000 lira bütçem. Clioların tipini pek beğenmiyorum, i10 sempatik geliyor :)
Uzun zamandır araç kullanıyorum.
i10 çok küçük bir araç ve bu avantaj gibi görünse de acemi şoförseniz bence dezavantaj.
Ayrıca Allah korusun kaza sözkonusu olduğunda son derece güvensiz bir araba.
Araç alırken tipine değil sağlamlığa, km’sine ve hasar durumuna bakmak lazım.
Ön kaputu değişmiş bir aracı tercih etmezdim.

1.0 motorlarla ilgili önyargıya katılmıyorum.
3 ay önce arabamı değiştirdim.
Daha önce 1.4 motor WV Polo kullanıyordum, şimdiki aracım 1.0 Seat Arona.
Gayet iyi hızlanan, performansı uzun yolda yeterli bir araç.
Yeni teknoloji kullanılan 1.0 araçlarda bir sorun yok diye düşünüyorum.
Hyundai Getz otomatik kullandım çok önceden.
Ciddi benzin yakıyordu ama kullanımı kolay ve keyifli bir araçtı.

Bende bir Ford fiesta var 2009 model sadece kapılarda boya var ama motor 1.4 şu an dediğiniz fiyatlarda yani fiestaya da bakabilirsiniz fikir olarak bende i10 tercih etmezdim hem içi dar hemde motor 1. 0 diye biliyorum ben onları

O yaşlarda bir arabaya bakıyorsanız Mitsubishi Colt var 70-80 bin civarında sağlam arabadır.
Önceden kullandım arıza vs pek çıkarmaz.
Mercedesle ayni motoru var, kayış yerine zincir var, şanzıman olarak da iyidir.

Yani i 10 eskileri çok sıkıntılı diye duydum hep.
Hem yenisi bile 160 bin civarı.
Üstelik kampanya yapılıyor 50 bine taksit vs gibi.
Tabi tedarik sorunu yoksa.
Ya da 170 bin civarı sıfır Mitsubishi space star var. O da gayet minimal güzel bir araba. Konfor yönünden çok birşey beklememek lazım tabi.
Kısacası o yaşta i10 için yüzbin çok fazla bir rakam.

Bana kucuk arabalar guvensız gelıyor, sankı vırajda savrulacakmıs gıbı. O yuzden saglam mı dıye bakarak alın. Rengı tıpı guzel dıye araba alınmaz. O para da o arabaya verılmez hem km si yüksek hem de kibrit kutusu kadar araba, yıne de tercıh sızın tabı, daha oturaklı bır araba almanızı tavsıye ederım

Öncelikle hayırlı olsun motor olarak zayıf araba. Yokuşu çekmez kalakalırsınız ☺️
O tarz araba beğeniyorsanız hyundai getz bakın bari oda kibar bi araba.
Ben arabada sedan tarzı seviyorum bana daha güvenli geliyor. Arkadan bana çarpan biri olsa hatchbackler bana güvenli gelmiyor. Haziran ayında bayilerin sıfır araba indirimi olcağını duydum bende onu bekliyorum ☺️

Bana pahalı geldi 110 000 km'ye bu fiyat.
Üstelik araba kazalıda

10 yıllık araba için 110bin km normal. aktif kullanılmış, kapıda beklememiş araç demek ki. daha az km li olan daha pahalı olur zaten.
ekspertize soktunuz mu aracı ? satıcının ekspertiz raporuna güvenmeyin. kendiniz bağımsız ve kurumsal bir ekspertizde detaylı inceleme yaptırın.
daha geçen perşembe böyle bir olay yaşadık. anlattığımdan başka sıkıntı yok diyip kendi aldığı raporu gösteren adamla ekspere gittik ve 150bin civarına alacağımız için en yüksek paketi seçtik, 600 tl'lik.
sonuç: şanzıman ve balata değişmeli, diskler değişmeli, arka salıncakta bir parça gevşemiş, salıncağa sürtmüş sürekli ve aşındırmış. periyodik çıkabilecek bir sorunmuş. gibi gibi derken toplam 13bin tl masraf çıktı.

üzerine masraf edip etmeyeceğinizi almadan önce çok iyi araştırın. ayrıca triger kayışının değişim zamanı gelmiş olmalı yaşı itibariyle. değiştirmiş mi baktırın. yoksa hemen değiştirilmeli, aksi halde koparsa çok büyük motor masrafı çıkar size.

2010 ve civarı yıllardaki otomatik vitesli arabalar şimdikiler gibi iyi seviyede değil. debriyaj, şanzıman vs hata payları daha yüksek. aklınızda olsun.

aklıma gelenler şimdilik bunlar.

Öncelikle hayırlı olsun motor olarak zayıf araba. Yokuşu çekmez kalakalırsınız ☺️
O tarz araba beğeniyorsanız hyundai getz bakın bari oda kibar bi araba.
Ben arabada sedan tarzı seviyorum bana daha güvenli geliyor. Arkadan bana çarpan biri olsa hatchbackler bana güvenli gelmiyor. Haziran ayında bayilerin sıfır araba indirimi olcağını duydum bende onu bekliyorum ☺️

ama mesela peugeot 301ler de sedan fakat bagajı resmen teneke gibi, çarpışma testlerinde de zaten dayanıklılığı çok düşük. resmen akordeon gibi oluyor. modelden ziyade araba markasının çarpışma testlerini inceleyip karar vermek lazım bence. malzemesi nedeniyle güvenirliği çok yüksek bir sürü hatchpack de var.

Back
X