Araba ve babam... Offff offf

babayla olmaz bu isler yavrucum..ahh bende hep babamin arabasiyla kaza yapardim. duran arabaya gidip vurdugum olmustur :D bak simdi guluyorum cunku ilk ehliyet yillarimdaydi..sonra kendi arabami alinca baskasinin arabasina binmiyordum kaza yapcam diye :D hahaha ogrensen canavar olursun..kimi otomatik araba sever mesela ben sevmem mesela..sen bir surucu kursundan ders al..oyle babayla olur mu? heleki normal bir araba yani..kaza bildigin geliyorum demis

Babanla devam edersen hiç birşey öğrenemediğin gibi trafikte korkak sürücü olursun :) hiç kılu komşu yok mu? Mesela komşuna rica et kocası sana araba sürmeyi öğretsin arka koltukta karısı olur sende anneni veya kardeşini falan alırsın yanına olmaz mı?
Güzel fikir 👍

babayla olmaz bu isler yavrucum..ahh bende hep babamin arabasiyla kaza yapardim. duran arabaya gidip vurdugum olmustur :KK70: bak simdi guluyorum cunku ilk ehliyet yillarimdaydi..sonra kendi arabami alinca baskasinin arabasina binmiyordum kaza yapcam diye :KK70: hahaha ogrensen canavar olursun..kimi otomatik araba sever mesela ben sevmem mesela..sen bir surucu kursundan ders al..oyle babayla olur mu? heleki normal bir araba yani..kaza bildigin geliyorum demis
Sorma ya... O an sakinken bile beni saptırdı...hoca bulcam araştırıp hiç olmazsa konuşur anlatır.... Babam aynı direksiyon sınavı hocası gibi onlar hiç konuşmaz bakar ya

Yasinizi bilmiyorum ama ben de 18 yasima kadar araba surme hayali kurdum.arabamiz vardi ..babam kullandirmadi hic.ehliyet dedim almadi.23 yasimda zar zor ehliyet aldim.bu se fer de arabamiz yoktu..evlendim.10 sene sonra araba aldik.esim bana sabirla aylarca ogretti.yok olmuyor ..korku olusmus ben de...hoca tuttum.iki derste trafige ciktim.esim sana para lazimmis dedi😀
Simdi suruyorum.ama dikkatsizlikten yanasirken lastik patlattim.yine tirstim.park da edemiyorum.o arabayi evin onunden kaldiriyorum o bana yetiyor simdilik.
Sana demem o ki vazgecme kardesim..sabret ..videolari izle..ben de esimle sorun yasadim.aglayarak eve bile dondum.ama vazgecmedim.
Sana yetiyor da umarım herkese de yeter trafikteki:olamaz:

babam ben direksiyona gectigimde hata yaptigimda olmaz bisey olmaz bisey korkma devam et diyen bir adam olmasina ragmen, onun arabasini bir kere aldim denemek icin onda da yalniz ciktim. yanimda olsa eminim panikten bi halt yapamazdim. sizde yalniz cikmayi deneseniz?

babam ben direksiyona gectigimde hata yaptigimda olmaz bisey olmaz bisey korkma devam et diyen bir adam olmasina ragmen, onun arabasini bir kere aldim denemek icin onda da yalniz ciktim. yanimda olsa eminim panikten bi halt yapamazdim. sizde yalniz cikmayi deneseniz?
Yalnız vermiyor arabayı... Güvenmiyormuşşş. Eee bende babama güvenmiyom bu şekilde

Sizi panikleten o aslında. Bir de asfaltta sürün yani bi düz yolda pratik yapın sonra diğer aşamalara geçin. Adım adım yani. Bana da babam öğretti 18 yaşında ufak ufak verirdi arabayı hiçte kızmazdı nadir insanlardan biri. Eşimde usta öğretici ben aracı kullanırken bile şunu yap bunu yap der durur. Güzel sürerim ama bazı durumlarda paniklerdim eşim 1 ay yoktu o 1 ayda resmen usta şoför oldum. Beni panikleten oymuş :KK70:

Arabayı alalı henüz 1 hafta oluyor, ciddi masraf yaptım o yüzden sıfıra çıktım... Saati 150 desen 2 saat 300...hadi haftada 2 gün aldım veya 4 gün 1 er saat 600 TL yapıyor bu para şu an bende yok... 1-2 aya maddi anca toparlarım.... O yüzden dedim... 2 ayda bu arabada pratik olayı bırakmak istemiyorum.. Malum ne kdr çok pratik yaparsam o kdr kolay trafiğe çıkarım ...
Nasi saati 150 ya onda bir yanlışlık olmasın ben eylülde ders aldım ankarada saati en pahalı olan yer 75 demişti ben 60 a almıştım

Sizi panikleten o aslında. Bir de asfaltta sürün yani bi düz yolda pratik yapın sonra diğer aşamalara geçin. Adım adım yani. Bana da babam öğretti 18 yaşında ufak ufak verirdi arabayı hiçte kızmazdı nadir insanlardan biri. Eşimde usta öğretici ben aracı kullanırken bile şunu yap bunu yap der durur. Güzel sürerim ama bazı durumlarda paniklerdim eşim 1 ay yoktu o 1 ayda resmen usta şoför oldum. Beni panikleten oymuş :KK70:
Aynen o yüzden babamla olmaz artık

Babayla olmuyor o işler.benim babam sinirli falan da değil gayet sakin keyifli bi şekilde çıktık trafiğe herşey çok güzeldi ta ki sağa dön dediğinde panikleyip ters yöne girmem dışında,Ha bi de sonra geri geri ordan çıkmamı istedi 😂 Ben bıraktım direksiyonu indim ve 8 yıl oturmadım o koltuğa
Bi de sinirli olsa neler olurdu acaba
Ama şimdi gayet güveniyor şöförlüğüme

Aklıma babamla araba sürmeyi öğrenmeye çalıştığım zamanlar geldi. Bende ehliyeti aldıktan sonra pratik yapmak için babamla çıkmıştım trafiğe. Normalde aramız çok iyidir ve asla agresif birisi değil. Ama ben direksiyona geçince adam bir anda başka birine dönüştü:KK53:
Hatta en son öyle bir küçük bir şey için beni tersledi ki babamdan öyle bir tepkiye alışkın olmadığım için ağlamaklı olmuştum :KK71: O halimi görünce toparlamaya çalıştı ama babayla bu işin olmadığını anladım.Biraz para biriktirip özel ders alın, aylık belirli bir saat ders alırsanız indirim de yapabilirler.

Ben de ilk araba öğrenirken güya babamla öğrenmiştim ama öğrenememistim tabi ki. Kavrama noktasını falan söylemeden bağırır çağırırdı arabayı kaldıramıyorsun diye. Hatta bir kere arabadan inip ağlamıştım sinirden. Sonra babam ben araba kullanırken çok korktuğunu o yüzden gerildigini söylemişti ve en iyisi sen hocadan ders al demişti. Biz çok şükür bu şekilde tatlıya bağladık olayı ve ben hocadan ders aldım 4-5 saat kadar sanırım.
Sonra da kardeşimle hoca olmadan ilk defa şehir içinde araba kullanmaya başladım. İlk şehirlerarası yolculuğumda ise iyi araba kullanan, güvendiğim bir arkadaşım vardı yanımda ve çok yardımcı olmuştu sağ olsun.
Bir de çok pratik yapmam lazım diyip sürekli moralinizi bozmaktansa biraz bekleyip hocayla çalışın. Malesef bu işler özellikle ilk zamanlarda babayla, pratikle olmuyor. Önce temel kuralları öğrenin sonra istediğiniz kadar pratik yaparsınız zaten.

Ben de ilk araba öğrenirken güya babamla öğrenmiştim ama öğrenememistim tabi ki. Kavrama noktasını falan söylemeden bağırır çağırırdı arabayı kaldıramıyorsun diye. Hatta bir kere arabadan inip ağlamıştım sinirden. Sonra babam ben araba kullanırken çok korktuğunu o yüzden gerildigini söylemişti ve en iyisi sen hocadan ders al demişti. Biz çok şükür bu şekilde tatlıya bağladık olayı ve ben hocadan ders aldım 4-5 saat kadar sanırım.
Sonra da kardeşimle hoca olmadan ilk defa şehir içinde araba kullanmaya başladım. İlk şehirlerarası yolculuğumda ise iyi araba kullanan, güvendiğim bir arkadaşım vardı yanımda ve çok yardımcı olmuştu sağ olsun.
Bir de çok pratik yapmam lazım diyip sürekli moralinizi bozmaktansa biraz bekleyip hocayla çalışın. Malesef bu işler özellikle ilk zamanlarda babayla, pratikle olmuyor. Önce temel kuralları öğrenin sonra istediğiniz kadar pratik yaparsınız zaten.
Evet öyle olacak canım, babam kaos..

Back
X