Araba

Gulgonca86

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2014
1.824
1.251
83
39
Kizlar merhaba,kucuk uygun fiyatli bir araba aldim ama kullananiyorum,duz yolda iyiym hersey guzel,ama sokaklara donerken beceremiyorum,sokaga giriyorum ama direksiyonu topluyamiyorum,az daha kaldirima carpcaktim bugun,acaba zamanla olurmu,yoksa beceremiycekmiyim ben bu arabayi kullanmayi(

Tabiki de zamanla ogreneceksiniz bu isi. Sadece pratik gerek. Kendinize guvenin.

Ben de su aralar araba dusunuyorum ne kadara ve hangi model aldiniz? Ikinci el mi sifir mi?

Zamanla olur ben ilk kullanmaya başladığımda otopark girişine bile sıkışmıştım:)

Sokağa hızlı girmişsiniz. Yoksa olmaz. Ayağını gazdan iyice çek frenle iyice yavaşla. Alışırsın. Acemilikte arabayı stop ettireceğim diye pek frene basılmaz korkudan. Ama ayağım durmayacaksan fren ve gazın üstünde olsun. Debriyaja dururken bas sadece. Olur olur Zaman'la.

Düz yolda herkes kullanır.
Ama sokaklarda dönüşlerde freni ayarlayamayıp zorlanıyorsanız bu yayalar için çok tehlikeli. Bence ders alın veya bilen biriyle bol pratik yapın. Hayırlı olsun bu arada..

Çok mu hızlı dönüş yapıyorsunuz?
Bence de ders alın en azından 1 haftada bayağı oturur herşey.

Tabiki de zamanla ogreneceksiniz bu isi. Sadece pratik gerek. Kendinize guvenin.

Ben de su aralar araba dusunuyorum ne kadara ve hangi model aldiniz? Ikinci el mi sifir mi?

İkinci el ford fiesta dizel otamatik aldim,uyguna aldim 16.250 ye 2 bine yakinda masraf yaptim 18000 geldi canim.

Araba otomatik:)
Eyvah eyvah duze vites olsaydi Allah muhafaza..

Ben de yeni yeni öğreniyorum.

Park nedeniyle de arabayı alıp çıkamıyorum, hiç de öğrenebilecekmişim gibi hissetmiyorum : (

Sokaklar önemli yani Allah korusun cocuk falan cikar birden karsiniza.Ben de yeni ogrendigimde sokaga Allah ne verdiyse deyip giriyordum.Birgun kaldirimda top oynayan cocuklarin topu sokaga kacti,ardindan da cocuk kosunca olayin ciddiyetini idrak ettim.Allah korusun fren yapamasam ömur boyu vicdan azabi cekerdim...

İkinci el ford fiesta dizel otamatik aldim,uyguna aldim 16.250 ye 2 bine yakinda masraf yaptim 18000 geldi canim.
Otomatikse işiniz daha kolay. Ben ilk mesajda manuel sanmıştım, viraja,ara sokağa girerken iyice yavaşlayın,öyle girin,hızlı giriyorsunuz muhtemelen. Bir yakınınız varsa sizinle çıksın bir süre.

Ayy Allahim korusun,hepimizi,zor birseymis ,kolay yaparim be varki diyordum ama bakalim ne olcak.

Ayy Allahim korusun,hepimizi,zor birseymis ,kolay yaparim be varki diyordum ama bakalim ne olcak.

Zamanla olacak, çok şey bekliyoruz belki de.
2 kere park çalıştık, komutsuz yapamıyorum, sırf bu nedenle otobüsle gidiyorum işe hala.
Gerçi belki park olmasa da kendim çıkabilecek düzeyde degilimdir belki.

Bilmiyorum ya hemen şevkim kırılıyor benim.

Hadi ya bende oyle olurmuyum bilmiyorum bugun gece 12 de cikicam,bos oluyo sokaklara girip cikarim belki hallederim,sizde alustirma yapin bol bol.

Niçin daha direksiyonu bile tutamadan yollara çıkıyorsunuz? Çocuk oyuncağı mı bu, ya birine çarpsanız? Ayıp yahu, bir de buralara yazıyorsunuz. Gidin ders alın, öğrenin öyle çıkın. Sokaklar sizin araba öğrenmeniz için değil hanfendi, orada gerçek hayatlar var. Sizin araba sevdanıza harcamaya hakkınız olmayan hayatlar. Araba kullanmanın ciddiyetini anlamakla başlayın işe. Sonra da trafiğe çıkmadan derslere başlayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…