Araba

Trafige cikmadan nerden anliycagiz araba kullanmayi hanfendiii,bos sokakta yada yaya ve arac trafigi olmayan yerde 1 ay calissak trafige cikinca usta soformu olucaz,mecburen trafige cikicagizki ogrenelim ama dikkatliceve yavas kullanarak tabiki.!!

2 cocuk annesiyim araba kullanmak kesinlikle ehliyet kursunda ogrebilecek birsey degil teorikle pratik cok ayri tabiiki sokaklara cikinca bircok seyi dahada oturtacaksiniz ama otomatik vites arabayla sokaklara giremiyorum az daha kaldirimima cikacaktim diyorsaniz siz lutfen trafige cikmayin o kaldirim yerinde bir cocukta olabilirdi birde ne güzel cevap vermissiniz

Esim yanimdaydi ve hmn mudahele etti el firenini kaldirdi ve araba durdu,sinucta tek degilim ve bilen biridi var yanimda.

Trafige cikmadan nerden anliycagiz araba kullanmayi hanfendiii,bos sokakta yada yaya ve arac trafigi olmayan yerde 1 ay calissak trafige cikinca usta soformu olucaz,mecburen trafige cikicagizki ogrenelim ama dikkatliceve yavas kullanarak tabiki.!!
Ne demek nerden anlayacağız çıkmadan? Sizin karşınızda 9 yıllık sofor var, kimi kandırıyorsunuz? Daha direksiyon hakimiyetiniz bile yok, gittiğiniz yolu bilmiyorsunuz yahu! Araba hakimiyeti trafikte öğrenilmez. Trafiğe kapalı yerde arabaya hakim olmayı, en temel şeyleri öğrenirsin. Sonra güvenli gidebiliyorsan çıkarsın trafiğe trafik pratiği için. Saçma sapan sürüp de atlayamazsın çocuk çocuğun olduğu yere, kusura bakma. Azicik ciddiyetini, sorumluluğunu kavrayın yaptığınız şeyin.

ins oyledir ve ins biran once ogrenirsiniz trafik sadece kurallara uygun davranmak degil çünkü her türlü olası riskleri hesap ederek davranmak gerekir kuzenim gectigimiz yaz 5 yasindaki bir kiz cocuguna carpti ve cocuk vefat etti ne yazikki kusur cocuktaydi yola firlamisti ama ne farkederki kuzenim birkac ay araba kullanamadi ama simdi hersey normale döndü unutmustur belkide ama o cocugun ailesi ne durumdadir kimbilir

hah sorun da bu, her yerde yavaş gidemezsiniz.. giderseniz de arkadan yiyeceğiniz korna ve küfürlerle daha da panik olup yanlış şeyler yaparsınız.. önce ders alın, orman yolunda falan pratik yapıp öyle girin trafiğe..

Çok çok yavaş git lütfen. Arkanda araba birikse de yavaş git. Boş yerlerde artık bıkana kadar kullanman lazım o hakimiyeti kazanmak için. Ben 18 yaşımda başladım. 1 sene arabamı istanbul içinde kullanamadım. 10 senedir kullanıyorum. Hala çok temkinli giderim. Herkes güler bana yavaşım diye. Kimseye erkeklik taslicak halim yok.

Cok uzuldum,Allah korusun ama trafikde ne insanlar araba kullaniyor,egitimsiz cahil zamaninda almis ehliyet etrafindakileri umursamadan dusunmeden araba kullaniyorlar,her zaman suc vurandada olmuyor tabiki cok dikkatsiz yuruyen sagina soluna bakmayan yola atlayan yayalar var,Allah hepimizi korusun.

iyice pekistirmeden trafige cikmaniz hem kendiniz, hem de yayalar icin cok tehlikeli. Allah muhafaza, cok cok dikkat edin lutfen.
Bilen biriyle pratik yapin, ben cahillikle hemen trafige girmistim, simdiki aklim olsa coook korkardim

Kocaman boş bir alanda sürekli pratik yap, yoksa olmaz o iş... Pratik yapmadan kavrayamıyorsun malesef...

Banaa direksiyon hakimiyetiniz yokmus gibi geldi. Kurstan arabayi alip ara sokaklardan sinav guzergahina cikarirdim. Hic boyle bi sorun yasamadim Bikac ders alsaniz faydasini gorursunuz

bu şekilde tek başınıza kesinlikle kullanmayın, sokak aralarında çocuk filan çıkar mazallah.
boş yerlerde pratik yapın biraz
toplayamamak el çabukluğundan kaynaklanıyordur, ben de 1 yıl önce sizin gibiydim, şimdi taksicilerle kapışıyorum sinirlenip. her şey zamanla.

Ogrenirsin cnm zamanla merak etme.yeterki dikkatli ol.herkes anasinin karninda ögrenmediya bu isi.arabayi vurmamaya calis parkederken sorun oluyor bayanlarda daha cok.iste bir kere ufak bir vurmada surtmede korkularin artar.ben de 6 7 aydir kullaniyorum ozel ders aldim

Birde direksiyon eski ve agir,simdiki yeni arabalarinki gibi hidrolik degil malesef agir zor donuyor.

İse yaradimi ozel ders?
Birde kendi arabanizlami aldiniz?

Acemi iken Trafiğe çıkmak özellikle İstanbul'da çok zor , çok seri ve dikkatli olmanız lazım ,
Bizim kurs hocamız arabanın tepesinden bile bir şey düşebilir her noktaya hakim olmanız lazım derdi,
Arkadaşlara katılıyorum , önce eşinizle boş yollarda iyice o pratikliği kazanana kadar çalışın.
Akabinde de özel hoca ile trafik dersleri alın... Kolaylıklar , kazasız belasız sürüşler dilerim :)

Ayy Allahim korusun,hepimizi,zor birseymis ,kolay yaparim be varki diyordum ama bakalim ne olcak.
Yaparsın otomatik olduktan sonra ne var araba kullanmakta ben yanımda biri varken hiç sevmiyodum araba sürmeyi şimdi heryere giderim sıkıntı yok ama ilk başlarda acemiyken yanımda bilen biri varsa sıkıntıya girerdim kendine güven yaparsın araba sürmek güzel bişey bence:)

Aslinda cok rahat,basiyosun gidiyosun,ama yanlislikla fren yerine gaza basarsin Allah muhafaza.
Onun içindir tek ayağını koltuğun altına koy yok say tek ayakla idare edersen karıştırmıyosun frenle gaz olayını ben işk başta iki ayakla kullanıyodum bilmiyodum önceden normal kullandığım için debriyaj fren yapıyorum gibi düşünüp fren yapacakken ikisine de basıyodum tabi araba ne yapacağını şaşırıyodu:)

bir süre yan tarafınıza bilen bir kişi otursun. size de yerine göre uyarıda bulunur.virajlarda dönüşlerde vs. ayağınızı gazdan çekip yavaş yavaş frene basmanız gerekir tabi bu arada vitesi de düşürmeniz gerekir yoksa araba stop eder. zamanla düzelecektir. kolaylıklar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…