- 29 Ağustos 2025
- 8
- 2
- 1
- 32
- Konu Sahibi arabamanifesti
-
Bugüne kadar beklemişsiniz. Yurtdışına gitme durumunuz kesin ise bekleyin. Arkadaşım temiz ikinci el aracı bin beşyüz Euro ya aldı. Gayet de güzel araba. Orada alırsınız. Maddi durum varsa tabi onbeş bin Euro'ya sıfır ya da sıfıra yakın araçlar da var.Merhaba, daha önce hiçbir derdimi bir yere sorma ihtiyacı hissetmemiştim ama arkadaşımın önerisiyle bu siteye sormak ve dertleşmek istiyorum.
Ben 32 yaşına yeni girmiş bir avukatım, avukatım dediğime bakmayın gelirim yüksek & düzenli değil. Ehliyetimi 18 yaşında aldım ama şu ana kadar hiç arabam olmadı. Bunun eksikliğini üniversiteden sonra bilhassa meslek hayatımda çok yaşıyorum. Ofisimi açtıktan sonra elbet alırım diye düşündüm, ben ofis açtım ve pandemi patladı o ara düşük kredi veriyorlardı tamam dedim şimdi çekip alayım, tam kredi çektim araba fiyatları da krediler düştü diye yükseldi. Daha sonra benim bu süreç içinde araba kullanma korkum da gelişti 2021'e geldiğimizde bir dönem elime çok iyi miktarda para geldi üstüne de annem bir birikimini de bana vermişti arabalara bakmaya başladım ama ofisimi idame ettirememekten korkup almadım. (içinizden araba da aslında avukatlık mesleği için vazgeçilmez olmazsa olmaz yatırım yapardın diyenler olabilir ben de böyle düşünüyorum, o an batacağımı ve paramın olmasını 2. el arabaya tercih ettim. Güzel para dediğim de ikinci el araçlara yetiyordu bu arada toplu geçtiği için iyiydi sadece ) her neyse gel zaman git zaman, arkadaşlarımın düğünlerinde gece beni bırakacak kimseyi bulamadığım taksi çağırdığım zamanlarda çok utanıyordum, artık ne kadar iyi niyetli olsa da ''biz bırakalım'' diye benim düşünmem gereken şeyleri başkaları sürekli sanki ben muhtaçmışım ki (bir bakıma evet) karşılamaya çalışıyordu. 2025 senesine geldik. Artık arkadaşlarımın beni almasından taksilerden otobüslerden bıktım, bu bardağı son taşıran damla da otobüste bir adamın beni ellemeye yeltenmesi ile oldu, kart bastıktan sonra ellerimden tutmaya falan çalıştı. Otobüs beklemek, binmek ve istediiğim yere gidememek beni artık çok üzüyor. Yurtdışına taşınacaktım, fakat hayatımdaki başka iş gelişmesinden dolayı en erken Şubatta taşınabileceğim fakat bu kasıma da sarkabilir (2026) iş gelişmesinden de elime para geçeçek ama yurtdışında başlayacak yüksek lisansım ve orda bir süre idare edebilmek için kullanmayı düşünüyorum. Ailemin durumunu ve bana nasıl araba almadıklarını sorarsanız bu durumun beni çok üzdüğünü ve düşünmemeye çalıştığımı söyleyebilirim. Bunu hiç açmak istemiyorum. Yalnız ben psikolojiye çok önem veren biriyim, babamın biz kucukken ve hep arabası vardı ama annemin yoktu ve hep araç sıkıntısı çektik. Bir şekilde halledildi ama benim bu kısır döngüde olmamın ve kendime blokaj koymamın sebebinin bir bakıma bu oldugunu düşünüyorum. Yine de üzülmekten ve çözüm üretememekten kendimi alamıyorum. O yüzden size soruyorum, 2. el konusunda arkadaşlarım beni korkuttu 0 araba da alamayacağım, 32 yaşıma geldim napacağımı bilmiyorum, gelirimden hep şüphe ediyorum, kirada yaşamıyorum çok da kazanamıyorum içimde hep arabam olsa da sanayiden çıkmayacak ve yalnız bırakılacağım korkusu var. Hayatımda babam (uzakta ve bu işlerden anlamaz) hariç hiç erkek yok. Arkadaşlarımdan utanmaktan bıktım, siz olsaydınız duruma nasıl bakardınız? Duygusallıkla birlikte kendimi iyi ifade edememiş olabilirim kusura bakmayın.
Hem trafik de yok. Ev olan yerlerde hız sınırı otuz. Herkes saygılı vs. Araç kullanmaya çok müsaitBugüne kadar beklemişsiniz. Yurtdışına gitme durumunuz kesin ise bekleyin. Arkadaşım temiz ikinci el aracı bin beşyüz Euro ya aldı. Gayet de güzel araba. Orada alırsınız. Maddi durum varsa tabi onbeş bin Euro'ya sıfır ya da sıfıra yakın araçlar da var.
Bu hesabı yeni ve sırf bu soruyu açmak için açmıştım kullanıcı adım o yüzden böyle ama haklısınızZihninizde Araba almamaya karşı aşırı bir takıntı geliştirmişsiniz çok abartı bir şekilde hem de,kullanıcı adınız bile araba yani çok içselleştirmişsiniz
2. El ortalamanın biraz altında alırsınız onda trafiğe çıkarsınız araba biraz da şans işi sanayi durumları falan için ama en azından bu şekilde bi alın sonra maddi olarak düzelince değiştirirsiniz hem beceriniz gelişir,hem de otobüs taksiyle uğraşmazsınız
Merhabalar benim avrupa ehliyetim de varAvrupada ehliyet işi zor ama yeterli ders alırsanız halledersiniz. Ben türkiyede çok kullandığım için ilk sınavda geçmiştim ama diğer arkadaşlarım senelerdir sınavlara giriyorlar direksiyondan.
Ben bunu anlamıyorum cidden. O kadar insan 2.el kullanıyor dediğiniz gibi sanayiden çıkmama durumu yok. 0 alamıyorum diye arabasız kalıp rezil mi olayım.2. el konusunda arkadaşlarım beni korkuttu
Kiralayınca çarparsam korkusu varBeni dinleyin 2 ay araç kiralayarak kendinizi duygularınızı bir deneyin
Bir araç yatırımdır alsanız bile bunu nakite çevirebilirsiniz olağan dışı bir durumda
Araç alamama durumu maddi konudan ziyade psikolojik gibi
Yurt dışına girme ihtimalim olsa, araba en son derdim bile olmazdı cidden. Bu güne kadar bir şekilde idare etmişsiniz, biraz daha idare edin orada daha iyisini daha uyguna alırsınız bana göre.Merhaba, daha önce hiçbir derdimi bir yere sorma ihtiyacı hissetmemiştim ama arkadaşımın önerisiyle bu siteye sormak ve dertleşmek istiyorum.
Ben 32 yaşına yeni girmiş bir avukatım, avukatım dediğime bakmayın gelirim yüksek & düzenli değil. Ehliyetimi 18 yaşında aldım ama şu ana kadar hiç arabam olmadı. Bunun eksikliğini üniversiteden sonra bilhassa meslek hayatımda çok yaşıyorum. Ofisimi açtıktan sonra elbet alırım diye düşündüm, ben ofis açtım ve pandemi patladı o ara düşük kredi veriyorlardı tamam dedim şimdi çekip alayım, tam kredi çektim araba fiyatları da krediler düştü diye yükseldi. Daha sonra benim bu süreç içinde araba kullanma korkum da gelişti 2021'e geldiğimizde bir dönem elime çok iyi miktarda para geldi üstüne de annem bir birikimini de bana vermişti arabalara bakmaya başladım ama ofisimi idame ettirememekten korkup almadım. (içinizden araba da aslında avukatlık mesleği için vazgeçilmez olmazsa olmaz yatırım yapardın diyenler olabilir ben de böyle düşünüyorum, o an batacağımı ve paramın olmasını 2. el arabaya tercih ettim. Güzel para dediğim de ikinci el araçlara yetiyordu bu arada toplu geçtiği için iyiydi sadece ) her neyse gel zaman git zaman, arkadaşlarımın düğünlerinde gece beni bırakacak kimseyi bulamadığım taksi çağırdığım zamanlarda çok utanıyordum, artık ne kadar iyi niyetli olsa da ''biz bırakalım'' diye benim düşünmem gereken şeyleri başkaları sürekli sanki ben muhtaçmışım ki (bir bakıma evet) karşılamaya çalışıyordu. 2025 senesine geldik. Artık arkadaşlarımın beni almasından taksilerden otobüslerden bıktım, bu bardağı son taşıran damla da otobüste bir adamın beni ellemeye yeltenmesi ile oldu, kart bastıktan sonra ellerimden tutmaya falan çalıştı. Otobüs beklemek, binmek ve istediiğim yere gidememek beni artık çok üzüyor. Yurtdışına taşınacaktım, fakat hayatımdaki başka iş gelişmesinden dolayı en erken Şubatta taşınabileceğim fakat bu kasıma da sarkabilir (2026) iş gelişmesinden de elime para geçeçek ama yurtdışında başlayacak yüksek lisansım ve orda bir süre idare edebilmek için kullanmayı düşünüyorum. Ailemin durumunu ve bana nasıl araba almadıklarını sorarsanız bu durumun beni çok üzdüğünü ve düşünmemeye çalıştığımı söyleyebilirim. Bunu hiç açmak istemiyorum. Yalnız ben psikolojiye çok önem veren biriyim, babamın biz kucukken ve hep arabası vardı ama annemin yoktu ve hep araç sıkıntısı çektik. Bir şekilde halledildi ama benim bu kısır döngüde olmamın ve kendime blokaj koymamın sebebinin bir bakıma bu oldugunu düşünüyorum. Yine de üzülmekten ve çözüm üretememekten kendimi alamıyorum. O yüzden size soruyorum, 2. el konusunda arkadaşlarım beni korkuttu 0 araba da alamayacağım, 32 yaşıma geldim napacağımı bilmiyorum, gelirimden hep şüphe ediyorum, kirada yaşamıyorum çok da kazanamıyorum içimde hep arabam olsa da sanayiden çıkmayacak ve yalnız bırakılacağım korkusu var. Hayatımda babam (uzakta ve bu işlerden anlamaz) hariç hiç erkek yok. Arkadaşlarımdan utanmaktan bıktım, siz olsaydınız duruma nasıl bakardınız? Duygusallıkla birlikte kendimi iyi ifade edememiş olabilirim kusura bakmayın.
Nerden almıştınız kiMerhabalar benim avrupa ehliyetim de var
Biraz rahat olun bence. Böyle yaparak hep olumsuz şeyleri çekersiniz.Kiralayınca çarparsam korkusu var
Carpin sorun olmaz, sigortalaniyor zaten kiralama asamasinda.Kiralayınca çarparsam korkusu var
Birikim aslında benim içindi ama enflasyonda eridi, ailem yapmak zorunda değil ama evin tek kızı olduğunda insan bir de toplu taşımada tacize uğrayınca değersiz hissediyor. Teşekkür ederimAileniz size araba almak zorunda değil. Sizi okutup meslek sahibi yapmışlar, anneniz birikimini de vermiş daha ne olsun. Umarım korkularınızı yenebilesiniz.
Arabaya neden bu kadar anlam yüklediniz ki?Merhaba, daha önce hiçbir derdimi bir yere sorma ihtiyacı hissetmemiştim ama arkadaşımın önerisiyle bu siteye sormak ve dertleşmek istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?