• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arabanın kardeş üstüne almak

yogurtbogurtlen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2013
484
577
103
Arkadaşlar eşim bir araba almayı düşünüyor sabah tekrar konusu açıldı tamam alalım öderiz dedim. Peşinat kısmını ayarladık kalanı taksitlendirilecek.. arabayı Ahmetin üstüne yapacağım dedi neden şirketi olduğu için vergi indirimi falan mı olacak dedim hayır dedi.. Şahıs olarak aldığımızda da aynı fiyat geçerli değil mi dedim evet dedi. Araya başka şeyler girdi konu yarım kaldı.
Ben bu konuya çok bozuldum eşim çeşitli sebeplerden kendi üzerine mal alamıyor mantıken o aracı benim üzerime alması gerekmez mi? Bu konuya bozulduğumu söylemek istiyorum ama doğru kelimelerle anlatmalıyım yoksa mal meraklısı olurum. Ayrıca olası bir boşanma durumunda yarısı iddia edemiyorum kardeşinin üzerine olursa ama taksitlerini biz ödeyeceğiz bu sizce de saçmalık değil mi?

Arkadaşlar eşim bir araba almayı düşünüyor sabah tekrar konusu açıldı tamam alalım öderiz dedim. Peşinat kısmını ayarladık kalanı taksitlendirilecek.. arabayı Ahmetin üstüne yapacağım dedi neden şirketi olduğu için vergi indirimi falan mı olacak dedim hayır dedi.. Şahıs olarak aldığımızda da aynı fiyat geçerli değil mi dedim evet dedi. Araya başka şeyler girdi konu yarım kaldı.
Ben bu konuya çok bozuldum eşim çeşitli sebeplerden kendi üzerine mal alamıyor mantıken o aracı benim üzerime alması gerekmez mi? Bu konuya bozulduğumu söylemek istiyorum ama doğru kelimelerle anlatmalıyım yoksa mal meraklısı olurum. Ayrıca olası bir boşanma durumunda yarısı iddia edemiyorum kardeşinin üzerine olursa ama taksitlerini biz ödeyeceğiz bu sizce de saçmalık değil mi?

Kredi mi çekilecek kredi çekilecekse o yüzden mi kardeşinin üzerine yapacakmış.

Yaptığı çok saçma, üstüne bir şey almamasının sebebi ne? Bilmediğiniz yerlere borcu olabilir mi? Eğer sizin üstünüze yapmamasının sebebi kadın olmanızsa yaptığı büyük terbiyesizlik... Kesinlikle haklısınız bozulmakta, bu mal meraklısı olduğunuz anlamına gelmez. Bence ilk başta sakince konuşun belki bilmediğiniz geçerli bir sebebi vardır, eğer yoksa da bence en doğal hakkınız üstünüze yapılmasını istemek. Sonuçta siz ödüyorsunuz... Bu konuda da geri adım atmayın ki boşanma gibi bir durum olursa, ortada kalma riskiniz olmasın.

Yarım bırakılacak bir konu değil ki
Siz çalışıyormusunuz bu arada sizinde sanırım hakkınız olacak ki çalışsanızda çalışmasanızda o ayrı her iki türlü söz sahibisiniz.
Kendi üzerine almıyorsa benim üzerime tabikide almalı ne alaka kardeş
Şahsen benim için hır gür sebebi !
KOnuşun kesinlikle kabul etmeyin

mal meraklısı olmak ne demek arkadaşım? arabayı birlikte alıyorsanız o araba ya senin üzerine olur ya eşinin. kardeş dahi olsa 3. şahsa verilmez. boşanma durumunu geç de eşine söyle ben kendi üzerime istiyorum arabayı biz ödüyoruz bu da bana jestin olsun de.

Eşim ticaretle uğraşıyor, araba almamız gerekiyordu ama kendi adına almak istemedi. Bu durumda kardeşi vs asla söz konusu olamaz araba benim adıma alındı. Benim için kardeşime alsaydı ciddi kavga sebebi olurdi

Ben de kesinlikle sıkıntı çıkarırdım bu durumda. Çünkü sakin de düşünsen nerden baksan elinde kalıyor konu. Benim aklıma malesef olası bir boşanma durumunda mala ortak olamamanız için kardeşinin üzerinde yaptırmak istediginden baska bir sey gelmedi malesef.

Yuh ya yuh!:sinirli: Kk'da bu konuları okuya okuya yolda gördüğüm ilk erkeği bogazlayasim geliyor! Başka bişey demiyorum konu sahibi, gerekeni yap. Aklın yolu bir...

bir ben normal karşılardım sanırım.
defalarca kardeşi üstüne bışeyler aldı sattı. hiç umursamadım. bundan sonrada umursamam.

eşim ailesininden artık koptuğunun farkında. asıl ailesinin biz olduğununda farkında.
hatta haklarını sonuna kadar almaya uğraşır. kimseye 1 kuruş yedırmez, almazda.
ben hiç bu konular yüzünden ortalığı ayağa kaldırmadım. aklımada hiç aksi gelmedi nedense.

Kendi uzerine alamiyorsa sizin uzerinize almasi gerekir kardesi ne alaka ya. Konu nasil kapandi oda ayri sacmalik tekrar acin konuyu.

Kendi ustune alamiyorsa senin ustune almali. Ayrica kocandan niye boylesine cekiniyorsun. Ben anlamakta gucluk cekiyorum. Onun gozunde mal meraklisi olurum ne demek? Beraber odeyeceksiniz zaten 2nizin olacak bu araba. Ha senin ustune ha onun ustune. Farki yokki.

Ben dumduz konusurdum.

Hayır kredi çekilmeyecek bizzat firmaya taksitlendirilecek

Kredi çekilmeyecek kardeşinin şirketi var vergi indirimi için mi dedim hayır dedi gerçekten mantıklı bir gerekçesi yok laf olsun diye söylediğini varsaymak istiyorum

Back
X