Arabasız yaşamak

Ev işi çok mantıklı o zaman ben aileme 10 sene boyunca otobüs ve trenle gitmiştim evimin bulunduğu yerden pazara gitmek için iki otobüs aktarmalı gidiyordum ben bunları düşününce kesinlikle araba demiştim ama ..
Ev öncelik olmalı sizin şartlar da 😍
Biz en fazla 1 yıl sıkıntı çekeceğiz. Yani pazar yürüme mesafesinde. Zaten uzak bir yer olsa bu şekilde devam ederim ben de. Ama evin yeri iyi.

Ama ev satın alma fiyatları da yükseliyor aynı şekilde. :KK43:

arabanızın marka modeli nedir ? üstüne ekstra borçlanacaksanız eğer hiç mantıklı değil satmanız.. yeni bir mala sahip olacaksanız hem borçla hemde diğerini kaybederek. ( eğerki evi araba satmanızda karşılamazsa)
arabasızlık zor cünkü arabasız kaldığımda toplu taşımaya binmek cok zor geliyor.Taksiyi tercih etmeye kalksam gereksiz para birde bebek var sizde bence cok iyi düsünün covid varken.

Tabi ki ev almayı arabaya tercih ederim.insanın kendi evi gibisi yok .kafa inanılmaz rahat oluyor.kira ise tam bir zulüm.küçük de olsa insanın kendi evi olmalı. Ay sonu kira zamani hemen geliyor.sizin odediginiz kira miktari da hayli yuksek.Allah herkese kendi evini almayi huzurluca oturmayi nasip etsin.ikinci si ise araba bence şu devirde lux. Daha düşük model araba da iş görür..kesinlikle ev alin.

Merhabalar. Elimize bir miktar para geçecekti ve ev alacaktık fakat beklediğimizin yarısı geçti onunla da borçları ödeyince yaklaşık 30 bin kaldı elimizde ve ev durumunu askıya aldık.
Fakat arabamız var satarsak alabiliriz. Eşim çok isteksiz arabasız olmaz çocuk var diyor, 21 aylık çocuğumuz.
Velhasıl düşündüğümüz ev konumu olarak metroya, sağlık ocağına, büfe markete, pazara kayınvalideme yakın. Hatta özel hastaneye bile yakın. Eşime bugün açtım konuyu satalım evi alalım dedim. Yani her yere böyle yakın olmasa demezdim.
Nasıl ikna ederim bilmiyorum. Onun telaşı tekrar böyle bir araba alamayiz diyor. Belki 1 yıl arabasız olacağız ve sonra aynı konforda bir araba alamayiz ama ben yine de evin daha önemli olduğunu düşünüyorum.
Eşim ise 1 yıl bekleyelim biraz para biriktirelim ve sonra gelecek olan parayla ev alalım diyor. Ama 1 yıl sonra faizler ne olur ev fiyatları ne olur hepsi muamma. Ve Bursa'da evler aşırı pahalı. Kiramız şu anda 1500 Ocak ayında zam da gelecek.
Birincisi ikna etmek için neler desem, ikincisi ise arabasız çok mu zor olur çocukla?
Seneye paranin getirecegi faiz ev fiyatlarindaki artisla dogru orantili hareket eder. Arabasiz yasanir ama evsiz asla. Evlendikten sonra ilk defa kira hayati yasadim cidden giden paraya oyle cok aciyorum ki. Ev alsam ayni parayi mortgage a oderim. Ama malesef burda ev almak turkiyedeki gibi kolay degil. Araba alsaniz bunun vergisi var benzini var sigortasi var sürekli biseyler götürür sizden. Burada arabalar tabiri caizse cekirdek parasiyken ev almadan araba alamayiz. Esimde istiyor ama ona vereceğim paralari evim icin kenara atarim. Nereye kadar kira odeyebiliriz ki

arabanızın marka modeli nedir ? üstüne ekstra borçlanacaksanız eğer hiç mantıklı değil satmanız.. yeni bir mala sahip olacaksanız hem borçla hemde diğerini kaybederek. ( eğerki evi araba satmanızda karşılamazsa)
arabasızlık zor cünkü arabasız kaldığımda toplu taşımaya binmek cok zor geliyor.Taksiyi tercih etmeye kalksam gereksiz para birde bebek var sizde bence cok iyi düsünün covid varken.
Peugeot 208 puretech 1.2 otomatik. 2016.
5.300 kredi ödeyeceğiz. 12 bine yakın alıyoruz toplam maaşlar.
Yani evet covid var ama meslek olarak zaten kapmamak mümkün değil. Hatta geçen timlerinde bir arkadaşı belirtisiz covid pozitif çıkmış tesadüfen yaptırdığı testte. Ben öğretmen eşim polis. Okullar açılacak ve ben de kaparım büyük ihtimalle toplu taşıma olmazsa okulda sosyal mesafe mümkün olamaz .

Merhabalar. Elimize bir miktar para geçecekti ve ev alacaktık fakat beklediğimizin yarısı geçti onunla da borçları ödeyince yaklaşık 30 bin kaldı elimizde ve ev durumunu askıya aldık.
Fakat arabamız var satarsak alabiliriz. Eşim çok isteksiz arabasız olmaz çocuk var diyor, 21 aylık çocuğumuz.
Velhasıl düşündüğümüz ev konumu olarak metroya, sağlık ocağına, büfe markete, pazara kayınvalideme yakın. Hatta özel hastaneye bile yakın. Eşime bugün açtım konuyu satalım evi alalım dedim. Yani her yere böyle yakın olmasa demezdim.
Nasıl ikna ederim bilmiyorum. Onun telaşı tekrar böyle bir araba alamayiz diyor. Belki 1 yıl arabasız olacağız ve sonra aynı konforda bir araba alamayiz ama ben yine de evin daha önemli olduğunu düşünüyorum.
Eşim ise 1 yıl bekleyelim biraz para biriktirelim ve sonra gelecek olan parayla ev alalım diyor. Ama 1 yıl sonra faizler ne olur ev fiyatları ne olur hepsi muamma. Ve Bursa'da evler aşırı pahalı. Kiramız şu anda 1500 Ocak ayında zam da gelecek.
Birincisi ikna etmek için neler desem, ikincisi ise arabasız çok mu zor olur çocukla?
Bence çocuk olunca daha zor gibi. Çocuksuz bile zorlanıyoruz biz araba olmadığı bir kaç günde falan

Tabi ki ev almayı arabaya tercih ederim.insanın kendi evi gibisi yok .kafa inanılmaz rahat oluyor.kira ise tam bir zulüm.küçük de olsa insanın kendi evi olmalı. Ay sonu kira zamani hemen geliyor.sizin odediginiz kira miktari da hayli yuksek.Allah herkese kendi evini almayi huzurluca oturmayi nasip etsin.ikinci si ise araba bence şu devirde lux. Daha düşük model araba da iş görür..kesinlikle ev alin.
Evet aynı fikirdeyim şunu da söyledim araba satmadan da alırız 300 civarı bir evi ama o da satıp 100 daha fazla verip daha düzgün bir ev alırım dedi ama cesaret eder mi bilmiyorum

bu cok esinizin karakteri ile alakali. kimi insan arabasiz yapamaz. kimi insan icin araba bir ulasim aracidir kimisi için keyif aldığı bir nesne. esiniz hangi grupta bu onemli aile huzurunuz icin. cunku sonra senin yuzunden arabami sattima donmesin olay.

maalesef tl surekli deger kaybettigi icin hem ev hem araba fiyatlari yukselmeye devam edecek. o nedenle faizleri dusuk tutma cabasina devam ederler diye dusunuyorum. bilemedim eger onumuzdeki yil elimize yine toplu para gececek olsa ben hic bir seyi satmafan gelen para ile yatirim yapmayi dusunurdum sanirim.

Ben cocukluyken arabasız epey zorlanacaginizi düşünüyorum. O yuzden ev konusunda biraz daha beklemenizi tavsiye ederim. Araç fiyatları da ikiye katlıyor. Su anki arabanızı seneye alamazsınız muhtemelen.

Ev bir kere alınıyor. Arabayı satıp şöyle güzel bir ev alin.sonra araba kolay diye düşünüyorum.hem ev de iyi bir yatirim kazandiriyor ayrıca kira da vermiyorsunuz her türlü kazançlarının. Evi aldiktan sonra dusuk model de olsa bir araba alırsınız eşiniz de siz de araba eksikliği hissetmezsiniz.sonra eliniz açılınca da daha güzel bir araba alirisiniz ki belki o zamana araba piyasası da dengelenir.

Kira+benzin vereceğinize arabayı satın, ev alın.
Zamanla araba almış olmak için toplu taşımaya binmemek için çocuk için tekeri dönen ucuz birşey alırsınız . Arabasız bebek büyüten aileler var ama ev daha önemli . Kiraya vereceğiniz parayı biriktirir daha iyi bir araba alırsınız

Bursada arabasiz yasanmaz. Ben 14 ay boyunca arabasizdim evde delirdim. Ki evim de merkezi bir yerde,korona da yoktu. Tavsiye etmem arabayi satip ev almayi.

bu cok esinizin karakteri ile alakali. kimi insan arabasiz yapamaz. kimi insan icin araba bir ulasim aracidir kimisi için keyif aldığı bir nesne. esiniz hangi grupta bu onemli aile huzurunuz icin. cunku sonra senin yuzunden arabami sattima donmesin olay.

maalesef tl surekli deger kaybettigi icin hem ev hem araba fiyatlari yukselmeye devam edecek. o nedenle faizleri dusuk tutma cabasina devam ederler diye dusunuyorum. bilemedim eger onumuzdeki yil elimize yine toplu para gececek olsa ben hic bir seyi satmafan gelen para ile yatirim yapmayi dusunurdum sanirim.
Seneye gelecek olan miktar 70 bin civarı ama ben 1 yıl boyunca boşuna kira vermeyelim diyorum. Şöyle diyeyim araba bence eşim için rahatlık veriyor ona kalsa ömür boyu kirada da kalabiliriz annesi babası ev sahibi olamamışlar. Kaldı ki kendisi ve görümce de çalışmış yıllarca. Ama her şeyi pahalı alma lüksleri var misal bizim araba 1 buçuk yıl görümceyi işe getir götürde kullanıldı. Yani tamamen rahatlığı seviyor eşim. Şu anda ev alınınca diyelim işe gitmek için metroya binecek ama arabasına binmek ona daha klas havalı geliyor. Ben göze alıyorum 1 yıl metro otobüs çilesi çekmeyi.

Seneye gelecek olan miktar 70 bin civarı ama ben 1 yıl boyunca boşuna kira vermeyelim diyorum. Şöyle diyeyim araba bence eşim için rahatlık veriyor ona kalsa ömür boyu kirada da kalabiliriz annesi babası ev sahibi olamamışlar. Kaldı ki kendisi ve görümce de çalışmış yıllarca. Ama her şeyi pahalı alma lüksleri var misal bizim araba 1 buçuk yıl görümceyi işe getir götürde kullanıldı. Yani tamamen rahatlığı seviyor eşim. Şu anda ev alınınca diyelim işe gitmek için metroya binecek ama arabasına binmek ona daha klas havalı geliyor. Ben göze alıyorum 1 yıl metro otobüs çilesi çekmeyi.
Kira ödemek akıl karı değil. Para boşuna akıyor gibi geliyor bana😬 imkanlar zorlanmalı mümkünse

evimiz olduğu ve arabanın da rahatını bildiğim için araba derdim. yaşadığım şehirde hele kesinlikle keyfi değil zaruri ihtiyaç artık.

ama ev yokken arabayla ev almak mantıklı olurdu.

Bursada arabasiz yasanmaz. Ben 14 ay boyunca arabasizdim evde delirdim. Ki evim de merkezi bir yerde,korona da yoktu. Tavsiye etmem arabayi satip ev almayi.
Neden ki arabayla da deliriyoruz trafikten. Rezalet bir trafiği var. Metronun en azından saatleri sabit. Yani sürekli gezme alışkanlığı da yok bizde. Kayınvalideye git markete git pazara git işe git arabayı bunun için kullanıyoruz en çok. Ki dediğim ev zaten bunlara yakın. Sadece işe metro ile gideceğiz.

Bence eşiniz haklı, cocuk ile zorlanabılırsiniz heleki şu sürecte, 1 yıl sonra alma imkanınız olacaksa dişinizi sıkın 1 yıl daha..

Back
X