Arabasız yaşamak

3.80 tl ile kent meydanına iniyorum, en pahalı ulaşım bizde :sinirli: :sinirli:

Konu sahibi, kesinlikle önce ev derim :KK66:
Kira işi ev sahibinin ağzına bakar , çıkın dese yeterli. Hem kiranızda maşAllah epey pahalı :110:
Çok istiyorsa 5-10 bin arası doğan gibi birşey alsın işe götürür getirir :KK45:
Tam 8 kmlik yola 35 lira taksi parasi veriyordum ben. Pandemiden once. Simdi kimbilir kac oldu? Her seyin elinizin altinda olmasi mumkun olmuyor,ya cocugun okuluna uzaksin,ya ailene uzaksin,ya markete ya da isyerine. Arabasizlik cok zor Bursada.

Bence araba daha onemli. Bunun kışı var yagmuru karı var. Hastalığı var. Arabaya alistiktan sonra yokluğu cok büyük konfor eksikligi. Fiyatlar da cok hizli degisiyor. Biz 6 ay once aldigimiz araci cok rahat 2 katina ilana koyabiliyoruz. Ayni rahatlıkta bir araba alamayacaksiniz bir de. Aldığınızı da 1 sene sonra alabileceksiniz. Bence satmayin arabayi

Merhaba herkese. Bende kendimden örnek vererek yazmak istedim. Bizimde bir arabamız vardo kilometre yükseliyor model yükseltelim diye sattık. Yerine de araba alamadık borçlara gitti. 2 yaşında bir kızım var biz arabayı saatıgımızda kızım 3 aylıktı bu arada evimde kira eşimde bende özel sektörde çalışıyorum. Ozaman dan beri yeniden bir araba alamadık sürekli rezil oluyorum kızımı babannesine yada annene sine götürrken toplu taşımada insanlar çogu zaman yer bile vermeye biliyor çocuk sürekli kucakta götür getir. Evimde yok aracım da benim için evden de önemlisi araba. Sosyal hayat sıfır zaten toplu taşımaya göre hareket edince bir r yere bile gitseniz en geç kalkacagınız saat 10. Oda dakikalarca durakta bekliyorsunuz. Gerçekten çocukla çok çok zor. Bence imkanınız varsa bir yıl daha kirada oturun arabanızı satmayın. Giden gelmiyor gelsede sizi çok yoruyor emin olun. Oturmuş bir düzeniniz varken bozmayın bence bir yıl çabucak geçiyor gidecek para gidiyor kira vermiyor olacağınızı artı olarak düşünmeyin bence yeni eve geçince mutlaka artı masrafını olacaktır

arabanın kolaylığı tamam ama masrafı çok oluyor değerlense de durduğu yerde ekonominin gidişatından dolayı en ufak bi kazada bişeyde yedek parçası vs bir dünya masraf çıkar. düşündüğünüz ev her yere yakınsa güzel bir muhitteyse ev tercih edilebilir bence. baktın zorlanıyorsun evi kiraya verip daha ucuz bir eve çıkarsın satamasan bile ama arabanın durum sıkıntı.

Ev durumunu askıya aldık. Bekliyoruz. Yazdığım ev sıfır ve kredisini düşük çıkardıkları bir evdi. Eşime kalsa çok bekleriz sanırım. Ama ben 5-10 yıllık da olsa iyi bir ev olursa alalım istiyorum. O zaman arabayı satmaya gerek kalmıyor.

Ev durumunu askıya aldık. Bekliyoruz. Yazdığım ev sıfır ve kredisini düşük çıkardıkları bir evdi. Eşime kalsa çok bekleriz sanırım. Ama ben 5-10 yıllık da olsa iyi bir ev olursa alalım istiyorum. O zaman arabayı satmaya gerek kalmıyor.
krediler de arttı sanırım, kısmetiniz bir yerde saklıdır eminim 🎈

Back
X