Arabaya binemiyorum((

Fluna

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2023
202
98
13
27
Merhaba kızlar.basliktata gördüğünüz gibi arabaya bindiğim anda bana bi şeyler oluyor midem bulanıyor başım dönüyor.cocukken öyle bir şey yoktu ergenlik döneminden sonra başladı otobüsle gittiğimde gayet iyiyim ama araba beni mahv ediyor kusmayim dige Allaha yalvara yalvara yolculuk yapıyorum.eczaneden mide bulantisini önleyen ilaç aldım ama oda çok etki göstermedi( benim durumumda olan var mı? Nasıl baş ediyorsunuz bu durumla.bu yüzden memleketime 1 yıldır gitmiyorum

Mide bulantısı işin göbek deliğine çapraz 2 yarabandı yapıştırman tavsiye ediliyor ama ben hiç denemedim

Ön koltuk da yapıyor mu aynı etkiyi? Ben mide bulantısı ilacı alıyorum psikolojik midir nedir iyi geldi. Bir de düzenli cam açıyorum

Bende strese bağlı oluyor + ibs de var. Üstüne bir de baş ağrısı.
Ucak, otobus, araba farketmiyor.
Ailem şehir dışında ve her gidip gelişimde resmen hașatim cikiyor.
O bulantı ilacını yolculuktan bir saat once iciyorum, yola cikinca etkisi başlamış oluyor ve cokta güzel uyutuyor.
Bir de göbek deliğine sirkeli pamuk koyup bantlama var, o da işe yariyor.

İbs ile nasıl başa çıkıyorsunuz ya :/ bende de ishal yapanından var. Neyin tetiklediğini az buçuk çözdüm Allahtan ama lanet bişey ya

Ben. Farkimiz ben kendimi bildim bileli çektim bu illeti. Hatta araba adi gelince midem bulanir. Ve arabayi gorunce çikarirdim. Sonra universiteye 2 otobus, işe 3 otobus derken yollarda aliştim. Arabalarda yine de bulanir ama şimdi saga sola bakinca, telefona bakinca falan. Düz gidip düz gelsem kusmuyorum

Tamamen psikolojik, eskiden bende senin gibi düşünürdüm ama kendi arabamı aldıktan sonra hayatımda yaptığım en güzel aktivite artık araba kullanmak oldu, tek başıma çevre illere bile gidip geliyorum aynen terapi gibi geliyor bana.

Ben arada telefona arada camdan bakınca oluyor mesela. Ama hep camdan dışarı bakınca olmuyor.

Ben küçükken böyleydim,bir de eskiden otobüslerde sigara içilmesi de yasak değildi.Kabus gibi geçiyordu her yolculuğum ama büyüyünce geçti benimki.Şu anda kızım aynı durumda,bir saatlik yolculuk bile kabusa dönüyor.

Kulaktaki dengeyi sağlayan kemiksi yapılarınıza (salyangoz) baktırın. Mide bulantısı, baş dönmesi ver denge sorunları buradaki bozukluklardan kaynaklanabilir. Tabloyu düzelten birkaç ilaç var. Göbeğinize bant, sirke, pamuk vs. etkisi tamamen psikolojik. Haa, sizde işe yarıyorsa devam edin.

Senin kadar olmasam da beni de çok tutar araba.
Kokuya çok hassasım migrenimi tetikler.
O yüzden kendi arabam dışında başka arabaya binmeyi sevmiyorum.

ibs ile otobüs yolculuğu nasıl yapıyorsunuz ya, bende ibs-d var. Bazen şehir ici araçta bile benzinlik arıyorum

İbs ile nasıl başa çıkıyorsunuz ya :/ bende de ishal yapanından var. Neyin tetiklediğini az buçuk çözdüm Allahtan ama lanet bişey ya
Sizde de mi var ibs :/ bende de var ibs-d yani diare. Ne zaman nasıl geleceği hiç belli olmuyor. Neyin tetiklediğini nasıl çözdünüz

Sizde de mi var ibs :/ bende de var ibs-d yani diare. Ne zaman nasıl geleceği hiç belli olmuyor. Neyin tetiklediğini nasıl çözdünüz
Çocukluktan beri var. Ne yiyince oluyor ne içince oluyo dikkat ediyorum. Hangi psikolojik durumlarda tetikleniyor ona dikkat ediyorum. Anksiyete tetikleyici durumlarda zaten hemen oluyor, o duruma gireceğimi bildiğimde pasiflora içiyorum biraz sakin kalıyorum. Aniden yaşarsam bu duygu değişikliğini tuvalete koşuyorum malesef Dışarıda minimum yemek yiyorum. Çantamda mutlaka reflor bulunur. Bir de tuvalet hijyen spreyi.

Sessiz alanlar benim icin kabus sizde de öyle mi psikolojik durumlar malesef çok tetikliyor,
Passiflora dönemini çoktan aştım yardim aldım ama bırakınca devam etti aynı şekilde. İnşallah bi çaresi bi ilacı bulunur böyle yaşam çok zor. Nerede tuvalet var ezberledim resmen, banada yangı anında (diare oncesi bagirsaklar hareketlenip yanmaya başladığında) muz cok iyi geliyor, benim arabada çantamda hep muz olur

Hareket hastalığı deniyor. Henüz neden olduğu tam olarak bilinmiyor ve tam olarak tedavisi yok. Benim de uzun araç yolculuklarında midem bulanıyor. Uzun süre trafikte kalınca midem allak bullak oluyor. Çocukken çok kusardım da, büyüdükçe şehir trafiğine alıştıkça en azından kusma kısmı olmuyor artık.

O yangı başladığında benim muz yiyecek sürem pek olmuyo ya birden giriyo hızlanmaya ve yangıya başlıyo ya tamam. Çok zor gerçekten ya inanılmaz sinir bozucu niye böyleyim diye tuvalette ağladığımu biliyorum . Aynen öyle ortamda gürültü arıyor insan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…