Arabaya binemiyorum((

Gerçekten mi umut oldu bu mesaj yaklaşık 5 yıl önce tanı aldım laktozsuz, glutensiz çok diyet yaptım, faydasini gördüm ama çok sürdürülebilir olmuyor. Yolculuk öncesi dikkatli besleniyorum ama yinede belki bi ilaç keşfeden olmuştur diye soruyorum iste
Umarım bende ibs yi yendim diye bir konu acarim

Aynı durum ben de de vardi süt ürünlerinden kaynaklaniyormuş. Süt ürünleri kesmeyi denediniz mi hic?
Evet faydası oluyor, ama benim icin çok sürdürülebilir birşey değil keşke bi ilacı olsa

Agorafobi çok kompleks bir şey.
Kalabalık ve açık alan korkusu. Konu sahibinde olduğunu düşünmüyorum.

Konu sahibinin psikolojik olarak bir sıkıntıdan kaynaklandığı belli ama. Çünkü araba ile giderken olan şey, otobüs ile olmuyormuş.

Kimi yorumlarda arabanın adını bile duysam midem bulanıyor denmiş, o kişiler koşullanmış

Yara bandı yapıştırıp, iyi geldiğini söyleyenler de tamamen psikolojik.
Bana şunu hatırlattı;
Bir akrabam, hastalık hastalığı olan ve yaşlı olan ninesine , hastayım dediğinde şeker vermiş, nine iyi geldiğini söylemiş. Yıllarca bu şekilde her hastayım dediğinde, şeker vermişler ve her defasında da iyi geldiğini söylemiş nine. İlaç zannedip hep ağzında gezdirirmiş. Ona tutunmuş
Psikoloji çok değişik bir şey gerçekten .
Bazen bilimsel açıdan mantığa uymasa da, bazı şeyler psikolojik açıdan fayda ediyor.

Yoo agorafobi sadece kalabalık, acik alan korkusu falan değil. Belki agora Yunancada meydanlara dendiği için böyle çağrışım yapmış olabilir ama bahsettigi şey bende yolculuklarda olan bir şey değildi, otobuslerde olurdu ama mesela trenlerde hiç olmazdı, sırf o yüzden mesela Mersin'e otobüsle fitifiti gideceğime icanadolu mavi adana trenine biner,oradan geçerdim ekseriyetle şehirler arası yolda, ama bazen bazen tiyatroda, sert bir hocanın dersinde falan. Vücudum o ortamdan çıkmak için tüm belirtileri verirdi. Misal midem bulanirdi, ateşim çıkardı, deli gibi tuvalete gidesim gelirdi vs vs
Ama ne zaman ki dinlenme tesisi gorurur , oyunun bitiş saati gelir, hoca 'son olarak şundan bahsedeyim dersi bitirelim' dese geçerdi.
Sosyal psikoloji dersinde agorafobiyi islerken baktım tüm belirtiler bendekinin aynısı ve kitapta asla telkin vs ile geçmeyeceği, ilacin şart olduğu yazıyordu. Hemen ertesi günü devlet Hastanesi'ne sıraya girdim, doktor da agorafobi dedi, ilacımı da içtim düzeldim.
O yüzden konu sahibine önerim hiç kendini dinlemesin, bir psikiyatride görünsün. Bu çileyi de boşuna çekmesin. İnsanın yaşam kalitesini etkileyen iğrenç bir sey

Araç ile ilgili belirti verebilir ama sadece bu şekilde araca binmek ile sıkıntı yaşamak agorafobi tanısı için yetersiz diye düşünüyorum. (Konu sahibi için) Tanılama klavuzunda da birden çok belirti istiyor. Agorafobi gerçekten diğer fobilerden çok ayrı , çok komplike bir durum.
Tanıyı koymakla birlikte, aslında agorafobiyi tanımlamak da çok güç.
İyi bir uzman tarafından iyi incelenmeli.
Bizler sadece görüş bildiriyoruz

Aynen ben de öyleyim araba yolculuğuna çıktığım da acaba yine midem bulanır mi ya kusarsam falan diyip kendimi daha kötü hale getiriyorum(metpamit bana da çok etki göstermedi dramamine yi denerim bakalım o nasil inşallah ise yarar

Pencereyi açıyorum rüzgar olduğunda geçiyor ve indiğimde bi 5 dakika yine kusacak gibi oluyorum ve sonra şiddetli baş ağrısı oluyor(

Benim de oğlumu araba tutuyor. Yola cikmadan bir saat önce bulantı ilacını veriyorum kusmuyor rahat oluyor. Göbeğe bant denedim o gün kustu bizde işe yaramadı

Havasızlık hissettiğimde, çok tok arabaya bindiğimde veya kışın arabanın kaloriferi açıkken oluyor banada

Bende de ibs var. Çok zor bir süreç bence ya. Bende süt yoğurt yiyemiyorum. Nohut fasulye yiyemiyorum. Dün fasulye yedim geceden sabaha kadar baş ağrısı mide bulantısı çektim. Çok fena bir durum. Stres, kabızlıkve baş ağrısı deli ediyor beni. Nasıl çözeceğimi de bilmiyorum.

Kabizlik icin lifli gıdaları oneririm, ozellikle pirasa.

Benim de çocukluktan beri öyleydi. Meğer gözümde astigmat varmış. Gözlük takınca çözüldü bu sorunum

Bilgisayarda çalışırken dayanılmaz mide bulantıları başı ağrısı filan oluyordu. Yoksa yakın uzak görme konusunda sorunum yoktu

Mide bulantı hapları neye yarıyor ki? Adını da unuttum ama hamilelere de veriliyor bir ilaç. Hiiiiç ama hiçbir şeye yaramıyor bence. Mideyi boşaltsa nolur? Neredeyse organlarımı kusacağım Bana göre sadece anti-emetik ilaçlar etkili. İçtiğim halde bir kere kustum ki o geçtiğim yolda midesi dayanan uzaylıdır zaten.

Anti-emetikler artık reçetesiz satılmıyor. Hekime yazdırabilirsiniz yolculuk öncesinde. Bir de akupunktur noktaları varmış ama ne kadar etkili olduğunu bilmiyorum, denemedim.

Okula git gel, İstanbul trafiğinde alıştım. Raylı sistem ve trafik yokken toplu taşımada ters yöndeki koltuklara da oturabiliyorum. Toplu taşımalarda nadiren midem bulanıyor. Hususi araçlarda dur kalk olunca kusmamak için çok zor dayanıyorum. Camı açıyorum, başımı yaslıyorum bir yere ve güzel şeyler düşünüyorum.

Sımdı yorumunuzu gördüm de otobüs yolculuğu yapmam gerek yapamıyorum çok korkuyorum kapalı alan gibi geliyor nasıl yendiniz bunu ?

Bende kusuyorum bir kez de olsa kusmadigim nadir yani.Midem çok hassas bu durumdan bıkmış durumdayim ama bana ilaç falan pek iṣlemiyor.Uzun yol gidersem uyursam kusmam.Hamile olunca zaten kusa kusa gidip geliyorum o daha da berbatt.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…