Arabaya binemiyorum((

O kadar iyi anlıyorum ki yangı başladığında panikle ağlamaya başlayıp tuvalet ariyorum sonra daha çok ağlıyorum sosyal hayatı malesef çok etkiliyor ya

İbs ile nasıl başa çıkıyorsunuz ya :/ bende de ishal yapanından var. Neyin tetiklediğini az buçuk çözdüm Allahtan ama lanet bişey ya
Cikiyorum diyemem. Bende de ishal oluyor. Uzun yola cikacaksam bir hafta öncesinde belirli gidalari tuketmiyorum, hatta yolculuk öncesi, muz ve bir parca ekmek dışında bir şey yiyemiyorum.
Cok caresiz kalirsam reflor şase kullaniyorum.

ibs ile otobüs yolculuğu nasıl yapıyorsunuz ya, bende ibs-d var. Bazen şehir ici araçta bile benzinlik arıyorum
Uzun yola cikmadan bir hafta once bazi yiyeceklrri tuketmiyorum, şehir icinde gittigim yere bagli olarak yine yediklerime dikkat ediyorum. Ama bu öyle bir şey ki, bazen haftalarca olmuyor, ortalik günlük gulistanlikken, bugun olmaz dediğim anda bastiriyor ve genelde stres ve heycan tetikliyor.

Son düzenleme:
Bazen ne kadar dikkat edersek edelim, aniden oluyor ya o durum çok korkutuyor beni. Peki acil durumlar icin kullandığınız biseyler var mı?

Arabada agziniza karanfil alin etkisi gecince yeni karanfil alin etkili

Gözünüzün arabanın gittiği istikamette olması, telefona veya arabanın yan camından etrafa bakmak yerine ileriye doğru bakmak faydalı olabilir.

Çok çektim 28 yaşına geldim hala çekiyorum bu yüzden ne gezmeyi ne tatili hiç sevmem. Beni uçak dahi tutuyor uçak araba otobüs hepsi. Artık kendime alıştım sadece kendi arabamla biyere gidip geliyorum uzun yolda da hep kendi aracmzla gidip geliyoruz biraz ben biraz eşim yol bitiyor kendi sürünce insanı araba tutmuyor. Ne çok aç ne çok tok olacaksnz biyere giderken aç olmamaya da çok yememeye dikkat edin yolculuk yapmadan önce çay kahve tüketmeyin özellikle çay. Fazla sıvı almayın gaz yapacak şeyler tüketmemeye dikkat edin. Beni metpamit kesmiyordu dramamine alyordum ilaç olarak yola çıkmadan almanz lazm yoksa tutunca daha ne icseniz fayda etmiyor birde kesinlikle telefona bakmamak hiçbir şekilde çok iyi hissetseniz bile telefonla fln uğraşmamak lazm. Bu iş bence biraz da psikolojik ben her arabaya bindigmde acaba bulandı mi bulanck mi derken bir anda bulanmaya başlardı özellikle sıcak güneşli havalarda dışarıya adım atmazdm güneş vurunca daha kötü olyr insan en ufak kötü bı koku gelse burnuma virajlı dur kalktı bı yolculuksa ölsem de şu yol bitse derdim çok zor bı durum yasayan bilir..

Hareket hastalığı bunun bir ilacı var Eskiden bendede vardı birde bende yutkunma refleksinde hemen öğürüyordum ,Okula çarşıya Heryere yürürdüm , üniversite uzak şehirde olunca tabi otobüse mecbur kaldım eczaneye gittim eczacı o ilacı verdi birde naneli bir çiğneme tableti birde bebe aspirini vermişti ne alakaydı sormadım işe başlayınca serviste ders çalışayım dedim iki soru bakmıştımki başladı mahvoldum uzun zamandır kendi arabamı kullanıyorum kendim kullanırken olmuyor öndeysem olmuyor ama arkadaysam başlıyor

Tuzlu kraker ,naneli şeker ya da limon denedin mi ? Arabanın kendine has bir kokusu vardır o da sizi etkiliyor olabilir daha hafif limon nane etkili bir araba kokusu alabilirsiniz.

Aynı durum ben de de vardi süt ürünlerinden kaynaklaniyormuş. Süt ürünleri kesmeyi denediniz mi hic?

Bende öyleydim aman Allahım kabustu resmen tüm camlar açık ben ön koltukta otobüsle dahi yolculuk yapamazdim yani anklilar bilir Hasköy den tunaliya yurudugumu bilirim sonradan gecti bu

Şuan bile yola çıkacağım zaman su dahi içmem asla yemek yemem

Ibs başlı başına bir sorun zaten. Bende de var sizi çok iyi anlıyorum bende ishal yapıyor yolculuk çok zor cidden. Geçmiş olsun

Arabada onca belirti yaşayıp inmeye az kaldığını öğrenince tüm belirtiler geçer miydi?
Eğer öyleyse agorafobi olabilir, bu da ilaçla geçer.
Sakin ihmal etme, git mutlaka devlet hastanesi psikiyatrisine.
İmza; eskiden otobüs yolculuğu eziyeti çeken, sonra bu illetten kurtulup Türkiye'nin yarisindan çoğunu otobüsle gezen bir kiz

Sizde de mi var ibs :/ bende de var ibs-d yani diare. Ne zaman nasıl geleceği hiç belli olmuyor. Neyin tetiklediğini nasıl çözdünüz
Fodmap beslenme yapabilirsin önce, sonra tek tek besinleri ekleyerek hangisinin kötü geldiğini bulabilirsin.
Bende 21 yaşında başladı ibs. Geçen sene yeni 32 yaşımda geçti. İnanılmaz ama geçti:) nasıl ve neden geçti bilmiyorum. Süt içince çiğ soğan yiyince oluyordu mesela şimdi olmuyor anlamadım

Ibs başlı başına bir sorun zaten. Bende de var sizi çok iyi anlıyorum bende ishal yapıyor yolculuk çok zor cidden. Geçmiş olsun
Teşekkürler, size de geçmiş olsun.
Arkadaș bana sormuştu ben de size sorayim,
acil durumlarda kullandığınız bir şey var mı?
Sosyal hayatımı inanilmaz etkiliyor,
Ertelenen randevular, gidilemeyen davetler, etkinlikler, dışarıda yapilan bütün aktiviteler.
Hani asosyal bir insan da değilim ama dışarıya cikacagim zaman hic birseyim yoksa bile "yine olacak mi?" düşüncesiyle bile tetikleniyor zalım

Teşekkürler.
Bende ishal olarak etki ediyor reflor kapsül içiyorum yarım saate geçiyor genelde ama bazen günlerce geçmediği de oluyor. Tabi doktora sormak lazım.

Aslında bu ıbs psikolojik bir hastalık bence. Ne zaman strese girsem o zaman atağım oluyor çoğunlukla. Bir de karbonhidratı çok tüketince de oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…