• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arabayı satmak ya da kredi çekmek...

Sarjli dis fircasi

🌱
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2013
731
795
103
İyi akşamlar herkese.

Kayınvalidemgil memlekete ev yaptırmak istiyorlar. Biz de miktar destek olmak istiyoruz. Elimizde sadece arabamız var. Arabayı satıp düşük bir model alarak destek olabiliriz hiç borca girmeden veyahut kredi çekip fazladan 16 bin tl bankaya ödeyerek birikimimizi koruyabiliriz.

Benim ilk fikrim arabayı satıp havadan topluyormuşuz gibi elin bankasına o kadar çok para vermemekti. Ama şimdi düşününce benim de tek varlığım arabam. Yarın öbür gün kötü bir şey olsa güvencem o.

Kısacası siz olsanız ne yapardınız? Değerli fikirlerinizi bekliyorum.

Araba satıp düşük model almak yada kredi çekmek için hastalık gibi önemli sorunların olması gerekir bence. Yoksa para varsa yardım edilir memlekete ev yapmak için yoksa yardım edilmesi pek mantıklı değil.

Ama illa olmayan parayla yardım edecekseniz, kredi çekin.

Araba satıp düşük model almak yada kredi çekmek için hastalık gibi önemli sorunların olması gerekir bence. Yoksa para varsa yardım edilir memlekete ev yapmak için yoksa edilmez.

Ama illa olmayan parayla yardım edeceksiniz, kredi çekin.

Emin olun bu da hastalık gibi önemli bir sorun. Yoksa ben de hiç kimse için bunu yapmazdım.

Arabayı degistirseniz de yine elinizde birikim kalıcak yeniden aldığınız araba sizin ki bence normal kredi çekeceğinize araba için kredi çekin yeni arabayı alırken çünkü onun faizi daha düşük böylece düşük araba modelide almamış olursunuz

Şöyle düşünün arabayı sattınız yenisini almaya ihtiyacınız olmayacak mı? Araba fiyatları kurdan dolayı çok yükseldi aynı ayarda araba alabilecek misiniz?

Kredi faizleri düşük daha tercih edilebilir.
Yalnız buradaki asıl nesele kendi eviniz yok iken oturup memlekete ev yaptırılmak istenmesi.

Daha önemlisi bu ekonomik sıkıntıda sizin ya da eşinizin iş garantisi var mı? Özel sektörde çalışıyorsanız her an işsiz kalınabilir. Şimdi can sıkmayan kredi faizi o dönem çok zorlayacaktır.

Riske girmeyin.

Sart mi ?evleri baslarina falan yikilmadiysa ikiside mantikli degil 16 bin fazladan odemeyle yardim eden size sonra kim yardim edecek?

Yok illa yardim diyorsaniz arabayi degistirmek daha mantikli

Onlarda biz ev alırken yardım edeceklerini söylediler. Yani oturdukları ev başlarına yıkılmadı evet ama ona yakın bir durum içinde bulundukları durumdan kurtulmaları lazım.

Şöyle düşünün arabayı sattınız yenisini almaya ihtiyacınız olmayacak mı? Araba fiyatları kurdan dolayı çok yükseldi aynı ayarda araba alabilecek misiniz?

Kredi faizleri düşük daha tercih edilebilir.
Yalnız buradaki asıl nesele kendi eviniz yok iken oturup memlekete ev yaptırılmak istenmesi.

Daha önemlisi bu ekonomik sıkıntıda sizin ya da eşinizin iş garantisi var mı? Özel sektörde çalışıyorsanız her an işsiz kalınabilir. Şimdi can sıkmayan kredi faizi o dönem çok zorlayacaktır.

Riske girmeyin.

Aynı arabayı muhtemelen uzun bir süre göremeyiz zaten. Düşük modelde başka bir araba alabiliriz. Bizim de evimiz yok ama onların daha çok ihtiyacı var. Sanırım iş konusunda sıkıntı yaşamayacağız.

Destek olunacak durumunuz yok ki sizin. Yani destek ne zaman olur, durumun/birikimin vardır, durumu olmayana yardım edersin. Bu destektir. Ama kendinizi zora sokarak başkasına destek çıkılmaz. Sizden zorla destek olmanızı istemiyorlarsa bence gerek yok.

Tabiki zorlama yok ama onların zor durumda olmalarını da istemiyoruz.

Tabiki zorlama yok ama onların zor durumda olmalarını da istemiyoruz.

Destek olduğunuz zaman kendi maddi düzeniniz bozulacaksa, yani siz de zorlanacaksanız destek vermenin hiçbir mantığı yok. Düşünceli insanlarsa zaten sizin zor duruma düşmenizi istemeyeceklerdir onlar da.

Hamile oldugunuz icin ikisi de olmaz. Size her an acil para lazim olabilir, bu sebeple kredi secenegi de araba da elinizin altinda bulunmali.
Esinizin ailesi baska cozum bulmali.

Yok zorunlu diyorsaniz da arabayi satin derim. Acil bir sorununuzda kredi cekmeniz araba satmaktan daha kolay olacaktir.

Back
X