• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arabayı satmak ya da kredi çekmek...

Arabayı satıp üzerine para ekleyip üst modelini almak mantıklıdır. Ama acil bir durum yoksa tersi mantıklı gelmiyor bana. Tekrar aynı klasmanda bir araba almak daha çok zorlayacak çünkü araba fiyatları çok hızlı artıyor.

Benim 70.000 e aldığım araba şimdi 100.000 olmuş ve ben o arabayı satsam düşük bir modele yine çok çok para vermem gerekecek. Hem konforumdan olacağım hem de zarar edeceğim çünkü aynı ayarda bir Arabayı tekrar almak çok zor olacak. Bence mantıklı değil.

Emin olun bu da hastalık gibi önemli bir sorun. Yoksa ben de hiç kimse için bunu yapmazdım.
Ben annenizin size yardım ettiği, sizin de tasarruf etmek adına yediğiniz içtiğinize kadar dikkat ettiğiniz süreçte, eşinizin kardeşine sizden gizli para gönderdiği ile ilgili açtığınız bir konuyu hatırlıyorum. Umarım hafızam yanıltmıyordur beni.

Şimdi iki küçük çocuğunuz varmış, yine borç harca gireceksiniz. Siz mi yardım edelim diye düşünüyorsunuz yoksa eşiniz mecbur mu bırakıyor?

Ailelere yardım konusunda esnek düşünürüm normalde imkan varsa ama hep fedakarlık eden kadın, yardım edilen aile erkek aileleri hikayeleri oldukça haksız geliyor gözüme.

Son düzenleme:
Aynı arabayı muhtemelen uzun bir süre göremeyiz zaten. Düşük modelde başka bir araba alabiliriz. Bizim de evimiz yok ama onların daha çok ihtiyacı var. Sanırım iş konusunda sıkıntı yaşamayacağız.

Yalnız şöyle bir durum var, daha düşük model dediğiniz aracı da şimdikini vaktinde aldığınız fiyata alamayabilirsiniz.

Biraz ev bütçesini dengelemede sıkıntı görüyorum, sadece bazı sorular sorayım.
1) Hamilelik süreci sonrası bebeğin çok ciddi masrafları olacak, ilgili forumlara sorup hesaplatabilirsiniz. Kredi ödemesi düşünürken bunu da dahil edebilirsiniz.
2) Acil durumlar için 3 maaşlık kurtarma parası önerilir. Doğum sonrasında çıkabilecek komplikasyon, ek sağlık masrafları için bu birikim var mıdır?
3) Doğum sonrası tek maaşa düşüleceğine göre eşinizin çalıştığı sektör önemli. Evden yapılabilen bir işte mi (yazılım vb) yoksa işe gitmek zorunda mı?

Virüs ve ABD-Çin çekişmesi nedeniyle pek çok sektörde satışlar yavaşladı, eviniz olsa inanın yardım edin derim. Yalnız siz hamileyken, tek maaşa dayanmışken sizlerin ayakta kalması gerekiyor. Kira artı kredi çok ciddi risk.
Arabayı verseniz bu sefer de iş için gerekecek.

Garip gelecek ama muhtemelen emekli maaşları olduğu için sizden daha güvencede olabilirler. Bence ev işini sadece 1 yıl erteleyip durumu bir gözleyin.

Ben annenizin size yardım ettiği, sizin de tasarruf etmek adına yediğiniz içtiğinize kadar dikkat ettiğiniz süreçte, eşinizin kardeşine sizden gizli para gönderdiği ile ilgili açtığınız bir konuyu hatırlıyorum. Umarım hafızam yanılmıyordur beni.

Şimdi iki küçük çocuğunuz varmış, yine borç harca gireceksiniz. Siz mi yardım edelim diye düşünüyorsunuz yoksa eşiniz mecbur mu bırakıyor?

Ailelere yardım konusunda esnek düşünürüm normalde imkan varsa ama hep fedakarlık eden kadın, yardım edilen aile erkek aileleri hikayeleri oldukça haksız geliyor gözüme.
Evet doğru hatırladınız. Benim için yine bir fedakarlık bu evet ama yine de zor durumda kalsınlar istemiyorum.

Zaten kredi seçeneğini de düşünmemin nedeni herhangi bir olumsuz durumda çocuklarımla zor durumda kalmadan işin içinden çıkmak. Yoksa muhtemelen bu ev meselesiyle yine tartışmalarımız olacak.

Araba fiyatları gittikçe artıyor, aynı segmentte bir araba almanız sizi belki zorlayabilir. Arabanın satılması, tekrar bir araba bulunması ve bu arada geçen zaman... Malum iyi bir araba hemen bulunmuyor. 16 bin için daha çok sıkıntı çekeceğinizi düşünüyorum. Eğer çok zorundaysanız kredi çekebilirsiniz.

Evet doğru hatırladınız. Benim için yine bir fedakarlık bu evet ama yine de zor durumda kalsınlar istemiyorum.

Zaten kredi seçeneğini de düşünmemin nedeni herhangi bir olumsuz durumda çocuklarımla zor durumda kalmadan işin içinden çıkmak. Yoksa muhtemelen bu ev meselesiyle yine tartışmalarımız olacak.
Valla eğer ailen sana yardım edip eşin de kendi kardeşine para yolluyorsa sen k.validenleri değil kendi annenleri düşün.
Yardım almayı kes öncelikle.

Yalnız şöyle bir durum var, daha düşük model dediğiniz aracı da şimdikini vaktinde aldığınız fiyata alamayabilirsiniz.

Biraz ev bütçesini dengelemede sıkıntı görüyorum, sadece bazı sorular sorayım.
1) Hamilelik süreci sonrası bebeğin çok ciddi masrafları olacak, ilgili forumlara sorup hesaplatabilirsiniz. Kredi ödemesi düşünürken bunu da dahil edebilirsiniz.
2) Acil durumlar için 3 maaşlık kurtarma parası önerilir. Doğum sonrasında çıkabilecek komplikasyon, ek sağlık masrafları için bu birikim var mıdır?
3) Doğum sonrası tek maaşa düşüleceğine göre eşinizin çalıştığı sektör önemli. Evden yapılabilen bir işte mi (yazılım vb) yoksa işe gitmek zorunda mı?

Virüs ve ABD-Çin çekişmesi nedeniyle pek çok sektörde satışlar yavaşladı, eviniz olsa inanın yardım edin derim. Yalnız siz hamileyken, tek maaşa dayanmışken sizlerin ayakta kalması gerekiyor. Kira artı kredi çok ciddi risk.
Arabayı verseniz bu sefer de iş için gerekecek.

Garip gelecek ama muhtemelen emekli maaşları olduğu için sizden daha güvencede olabilirler. Bence ev işini sadece 1 yıl erteleyip durumu bir gözleyin.

Evet bunları düşündüm ben de. Zaten ev yaptıralacağı için muhtemelen bir yıldan fazla bir zamanımız olacak.
Bebek için umarım ihtiyaç kalmaz ama sağlık açısından bir sorun olursa zaten önümüzü görmüş olacağız. Öyle bir durumda zaten yardım edemeyiz.
Onun dışındaki bebek masraflarını ayarlayacak vaktimiz var.

Valla eğer ailen sana yardım edip eşin de kendi kardeşine para yolluyorsa sen k.validenleri değil kendi annenleri düşün.
Yardım almayı kes öncelikle.

O sorunların hepsini çözdük. Şu an bu konuyla alakalı bir sorunumuz yok sadece bir miktar güvensizlik oluştu maddi konularda. Bu konuyu açmamın sebebi de o zaten. Kendimi ve çocuklarımı en iyi nasıl maddi olarak koruyabilirim diye düşünüyorum.

Annemden aldığımız yardım o döneme aitti sadece o dönem zordaydık yoksa sürekli bir yardım söz konusu değil. Şimdi bir miktar birikim yapıp arabayı yükselttik şimdi de bu çıktı.

Hamilesiniz araba bence çok lazım olacak size. Ya satıp düşük model bi araç alın. Bu mümkün değilse kredi çekin. Ben olsam öyle yapardım. Gerçi ben olsam vermek istemezdim de. Önemli demişsiniz

İyi akşamlar herkese.

Kayınvalidemgil memlekete ev yaptırmak istiyorlar. Biz de miktar destek olmak istiyoruz. Elimizde sadece arabamız var. Arabayı satıp düşük bir model alarak destek olabiliriz hiç borca girmeden veyahut kredi çekip fazladan 16 bin tl bankaya ödeyerek birikimimizi koruyabiliriz.

Benim ilk fikrim arabayı satıp havadan topluyormuşuz gibi elin bankasına o kadar çok para vermemekti. Ama şimdi düşününce benim de tek varlığım arabam. Yarın öbür gün kötü bir şey olsa güvencem o.

Kısacası siz olsanız ne yapardınız? Değerli fikirlerinizi bekliyorum.
ben olsam arabamı da satmam kredi borcuna da girmem, ev yaptırmak isteyen kendine güveniyorsa yapsın hele hele ortalık bu haldeyken.şu dönemde araba satılmaz böyle bir iş için hiç satılmaz, birikim bozulması çok ciddi bir problem olmadıkça mantıklı bir hareket değildir.ille bir şey yapacaksanız kredi çekin.

İyi akşamlar herkese.

Kayınvalidemgil memlekete ev yaptırmak istiyorlar. Biz de miktar destek olmak istiyoruz. Elimizde sadece arabamız var. Arabayı satıp düşük bir model alarak destek olabiliriz hiç borca girmeden veyahut kredi çekip fazladan 16 bin tl bankaya ödeyerek birikimimizi koruyabiliriz.

Benim ilk fikrim arabayı satıp havadan topluyormuşuz gibi elin bankasına o kadar çok para vermemekti. Ama şimdi düşününce benim de tek varlığım arabam. Yarın öbür gün kötü bir şey olsa güvencem o.

Kısacası siz olsanız ne yapardınız? Değerli fikirlerinizi bekliyorum.

Arabayı satmayın çok zarar edersiniz
Şu ara krediler uygun ondan faydalanın

Onların sadece en düşüğünden bir emekli maaşı var çekebilecek durumda değiller.
Yani en azından ileride onlarda bize yardım edecekler diye düşünüp vakti gelince böyle bir beklentiye girmeyin..

En düşüğünden emekli maaşı olan insanlar size sonrasında yardım falan edemezler.

Back
X