• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arabayı satmak ya da kredi çekmek...

Bana çok mantıksız geldi yapmaya çalıştığınız şey. Tek açıklamanızda zor durumda kalmalarını istemiyorum olmuş.
Evinize giren para ne kadar? Çocuklarınızın rızkından kesip onlara mı yardım edeceksiniz?

Konu biraz havada kaldı farkındayım. Ama gerçekten açıklama yapacak vaktim yok. Sadece bunu yapmak zorundayız ve elimizde sadece bu seçenekler var.

Yani en azından ileride onlarda bize yardım edecekler diye düşünüp vakti gelince böyle bir beklentiye girmeyin..

En düşüğünden emekli maaşı olan insanlar size sonrasında yardım falan edemezler.

Miras yoluyla biraz varlık edindiler. Şu an kullanamıyorlar ama ileride kullanabilecekler o yüzden. Çok da askıda kalmayacak yardım işi.

Kimse icin kredi cekilmez. Arabanizin modelini düşürürsünüz. Durduk yere borca girmeyon derim. Bir sey olsa kredi cekersiniz kendiniz için

Onların sadece en düşüğünden bir emekli maaşı var çekebilecek durumda değiller.
Iyi de hanimefendi bir ev emekli maasiyka yaptirilir mi? Nelerine guveniyorlar da bu ise girdiler? Kredi cekseniz ayda en az 3000 belki daha fazla odersiniz eger birikimleri yoksa. 10 bin 20 binden bahsetmiyorsunuz anladigim kadariyla. O zaman krediyi kendinize ev almak icin cekin madem oyle.

Iyi de hanimefendi bir ev emekli maasiyka yaptirilir mi? Nelerine guveniyorlar da bu ise girdiler? Kredi cekseniz ayda en az 3000 belki daha fazla odersiniz eger birikimleri yoksa. 10 bin 20 binden bahsetmiyorsunuz anladigim kadariyla. O zaman krediyi kendinize ev almak icin cekin madem oyle.

kayınvalide yıllardır bu ev için para biriktiriyor. Birikmişleri var sadece yetmeyecek. Yani bizim edeceğimiz yardım da çok az değil evet ama çoğunluğu onlarda tabi ki yükün. Kadının bütün yaşama amacı bu ev.Şimdi de biraz aciliyete bindi iş.

Neden yardım etmek ıstıosunuz.Kendılerıne guvenıolarkı ev yaptırmak ıstıyorlar.

Evet bende kesinlikle öyle düşünüyorum ama araba da benim çocuklarımın güvencesi diye aklım karıştı.
Öyle düşünmeyin siz su an cocuklarinizdan kıstıktan sonra anlamı kalmaz o arabanın. Onlar için birikim/yatirim yapıp zamani gelince kendi inisiyatiflerine bırakmak daha doğru olur.

Elindeki araba gelecek yıl kilometresi ve yıpranma payı artmasına rağmen daha da değerli olacak. Yani şöyle söyleyeyim elinizde kalacak para kadar ekleyip aynı arabayı alamayacaksınız. Araba piyasası Çetin. Mecbursanız eğer kredi çekin, makbuzlarını saklayın.

Onlarda biz ev alırken yardım edeceklerini söylediler. Yani oturdukları ev başlarına yıkılmadı evet ama ona yakın bir durum içinde bulundukları durumdan kurtulmaları lazım.
Çok iyi niyetlisiniz
Ben hayır diyorum kredi de cekmeyin araba da satmayin

kayınvalide yıllardır bu ev için para biriktiriyor. Birikmişleri var sadece yetmeyecek. Yani bizim edeceğimiz yardım da çok az değil evet ama çoğunluğu onlarda tabi ki yükün. Kadının bütün yaşama amacı bu ev.Şimdi de biraz aciliyete bindi iş.
Ee bebek de geliyor. Bence kendinizi sıkıntıya sokmayacak kadar meblag cekin. Gerisini de bir sekilde onlar tamamlasin. Baska evlatlari yok mu?

Evet doğru hatırladınız. Benim için yine bir fedakarlık bu evet ama yine de zor durumda kalsınlar istemiyorum.

Zaten kredi seçeneğini de düşünmemin nedeni herhangi bir olumsuz durumda çocuklarımla zor durumda kalmadan işin içinden çıkmak. Yoksa muhtemelen bu ev meselesiyle yine tartışmalarımız olacak.

O halde bırakın eşiniz kendi adına kredi çeksin. Siz asla kredi işine girmeyin arabayı da satmayın

Elindeki araba gelecek yıl kilometresi ve yıpranma payı artmasına rağmen daha da değerli olacak. Yani şöyle söyleyeyim elinizde kalacak para kadar ekleyip aynı arabayı alamayacaksınız. Araba piyasası Çetin. Mecbursanız eğer kredi çekin, makbuzlarını saklayın.

Evet araba piyasasını takip ediyoruz yakından. Makbuz olayını hatırlattığınız için teşekkür ederim çok mantıklı.

Ben kredi de cekmezdim arabayi da satmazdim. Ille de baska yolu yoksa krediyi uzerime cekmezdim. Asla. Esiniz kendi uzerine ceksin ki borc sizin uzerinize kalmasin. Ne olur ne olmaz. Bebek de geliyor hem. Millet issizlikten kiriliyor cok ters bir zaman. Bu zamanda borca girmek bence pek mantikli degil.

Bana bu `zorundayiz illa yapacagiz` soyleminiz esinizin sizi manipule etmesi gibi geldi acikcasi. Siz de sorun cikmasin diye kabul ediyorsunuz sanirim. Hazirda olmayan para ile kimseye yardim edilmez, iki seceneginiz de mantikli degil.

Bana bu `zorundayiz illa yapacagiz` soyleminiz esinizin sizi manipule etmesi gibi geldi acikcasi. Siz de sorun cikmasin diye kabul ediyorsunuz sanirim. Hazirda olmayan para ile kimseye yardim edilmez, iki seceneginiz de mantikli degil.

Hayır hayır kesinlikle bir baskı söz konusu değil. Tamamen ortak aldığımız bir karar. Ben biraz gönülsüzüm evet ama yapılacak ev ile ilgili. Yani kredi çekip bir apartman dairesi alsak asla böyle çelişkiye düşmeyeceğim. Ama yapacakları ev içime sinmiyor. Sanki daha sonra yine benim için sorun olacak gibi.

gelin hamile kalinca kayinvalidlerin ev hevesleri tutar hep. her hamilelikte bir borc isteme olur. madem pesinatlari var onlar ev kredisi ceksinler. hem onun faizi de iyice düştü. siz de aylik yardim edersiniz gerekirse. sevmiyorum.bu hamileleri para icin sıkan insanlari.

Back
X