- 9 Kasım 2013
- 731
- 795
- 103
- Konu Sahibi Sarjli dis fircasi
-
Kaynanamın evi için arabamı satmaz ya da kredi çekmezdim ben. Ama illaki biri seçilecekse krediyi seçerdim. Elimdeki malı feda etmezdim.
Araba satıp düşük model almak yada kredi çekmek için hastalık gibi önemli sorunların olması gerekir bence. Yoksa para varsa yardım edilir memlekete ev yapmak için yoksa edilmez.
Ama illa olmayan parayla yardım edeceksiniz, kredi çekin.
Sart mi ?evleri baslarina falan yikilmadiysa ikiside mantikli degil 16 bin fazladan odemeyle yardim eden size sonra kim yardim edecek?
Yok illa yardim diyorsaniz arabayi degistirmek daha mantikli
Satmam ben olsam, arabaya alismisken yayan zorluk cekmeyecek msiiniz? Neye binip geziceksiniz?
Şöyle düşünün arabayı sattınız yenisini almaya ihtiyacınız olmayacak mı? Araba fiyatları kurdan dolayı çok yükseldi aynı ayarda araba alabilecek misiniz?
Kredi faizleri düşük daha tercih edilebilir.
Yalnız buradaki asıl nesele kendi eviniz yok iken oturup memlekete ev yaptırılmak istenmesi.
Daha önemlisi bu ekonomik sıkıntıda sizin ya da eşinizin iş garantisi var mı? Özel sektörde çalışıyorsanız her an işsiz kalınabilir. Şimdi can sıkmayan kredi faizi o dönem çok zorlayacaktır.
Riske girmeyin.
Destek olmak zorundamisiniz
Destek olunacak durumunuz yok ki sizin. Yani destek ne zaman olur, durumun/birikimin vardır, durumu olmayana yardım edersin. Bu destektir. Ama kendinizi zora sokarak başkasına destek çıkılmaz. Sizden zorla destek olmanızı istemiyorlarsa bence gerek yok.
Tabiki zorlama yok ama onların zor durumda olmalarını da istemiyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?