• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arada kaldım, fikirlerinizi merak ediyorum..

Öyle bir rapor var mı ki?
Varsa tabiki kullanırım
Cocugunuzu ameliyat edecek olan doktora söyleyin, hastanede ne sebeple bulundugunuzu yazan bir refakatci raporu hazirlayabilir, biz bu raporu rutin kontrollerimizde dahi aliyoruz. Gecmis olsun kuzunuza💕

Hastanede yattıgı sure zarfında veriyorlar dıye biliyorum biz hastanede 4 saat kalıp cıkmıstuk yatmadık bile
Dr bir akşam kalır dedi bakalım doktordan doktora da değişiyor galiba, ya da hastadan hastaya. Uyku apnesi de oluyor benimkinde, yemek yerken ağzı açık yiyor nefes nefese kalıyor filn yerken. Bayağı büyükmüş. İkisini birden mi aldırdınız siz de?
Bu arada 2,5 sene önce sadece geniz eti ameliyatı olmuştu tekrar büyüdü

Cok basit bir ameliyat gecmıs olsun .ben 2bucuk yasında yaptırdım soguk seyler dondurma hafif ılık çorba. Bunların besledim bir 2 gun .ekmeğin kıtır tarafını sert seyleri vermeyın .nefes alabildiği için daha rahat yiyorlar 4 gunde normale dönmüştük biz
Teşekkürler, ay inşallah bizimki de çabucak iyileşir. Dr küçültütsem 3-4 gün, tamamen alırsam 10 günde iyileşir dedi.Ağrı sızı ağlama oluyor mu

Merhabalar,
Konuyu kısa tutmak adına direkt şöyle anlatayım hanımlar..Biz Karadenizliyiz. Babamların fındık bahçesi var,kardeşler olarak sırayla toplamamızı istedi babam,bu yıl (yani bu ay) memlekete uzak ilde yaşayan kız kardeşimde sıra. Kendisi eşiyle çocuğuyla beraber memlekete gitmişlerdi fakat fındık olgunlaşmakta gecikti, en az 10 gün daha beklenecek.Onlar da sıkılıp evlerine döndüler bugün. Anneme sen hallet parayı gönderirsin demişler. İki gün toplaması sürer, sonrasında patosa ayıklatması, sermesi, kurutması, satması vs uzun zaman istiyor.

Bu arada ben Ankara'da yaşıyorum 7 yaş oğlumla birlikte. Oğlum haftaya ameliyat olacak ve babası hiç sormuyor ilgilenmiyor sırf boşanma davası sonucunda yakın zamanda bana toplu 74 bin ödeme yapmak zorunda kaldı diye, triplerde. Ben de o sormadan bu konuda ona bişey yazmamakta kararlıyım. Yani anlayacağınız annem fındık işi yüzünden fazla kalamayabilir.Hatta ameliyat olur olmaz dönsem mi diyor, benim seminer haftam oluyor ameliyat sonrası hafta ve Dr 10 gün sürer dedi iyileşmesi. Oğlum anneannesind çok da, düşkün, lütfen uzun kal diye ısrar ediyor.Annem fındıkla ilgilense buraya gelemiyor, buraya gelse fındıkla ilgilenemiyor, öyle bşr durum.

Fındıktan alacağı da taş çatlasın 20 bin olsun. Kayınvalidesi de memlekette(teyzemiz olur), annemle yakın oturuyor.Toplayıp teyzeme bırakmasını da, istemiyor para eksik gelirse diye.Ameliyata gelmeyip sonrasına gelse diyorum bir yandan ama hastanede o gün yalnız kalma ihtimalimiz de var çocukla.

Kardeşimin anneme iş yıkıp gitmesine çok sinirliyim.Resmen kaçtı, iş yapmak istemiyor. Öte yandan kendimi kötü hissediyorum annem buraya gelince bizim yüzümüzden aklı orada kalacak diye.

Bu arada kardeşim evine bugün gitti, valizi attı, bişeyler yiyip doğru barlara akmaya gitmişler her gece olduğu gibi. O keyif çatarken annemin içine dert oldu fındık mı torunun ameliyatı mı mevzusu..

Sizce bu işin içinden nasıl çıkılır?
Kardesinizi arayin . Başka çözüm düşünsün. Anneniz de bir garip torunumla ilgileneceğim diyememiş mı. Bence sonucu ne olurs aoldun annenize de kardesinize de söyleyin . İçinize atıp sinir olacağınıza söyleyin onlar sinir olsun

Dr bir akşam kalır dedi bakalım doktordan doktora da değişiyor galiba, ya da hastadan hastaya. Uyku apnesi de oluyor benimkinde, yemek yerken ağzı açık yiyor nefes nefese kalıyor filn yerken. Bayağı büyükmüş. İkisini birden mi aldırdınız siz de?
Bu arada 2,5 sene önce sadece geniz eti ameliyatı olmuştu tekrar büyüdü
Sadece geniş eti.uyuyamıyordu apne bizde de vardı.sonrasında rahat uyuduki sorma.şimdi yine biraz büyümüş spreyle durdurmaya calısıyrz dr özel bir karışım hazırladı o durdurdu şimdilik

Sadece geniş eti.uyuyamıyordu apne bizde de vardı.sonrasında rahat uyuduki sorma.şimdi yine biraz büyümüş spreyle durdurmaya calısıyrz dr özel bir karışım hazırladı o durdurdu şimdilik
Bizde geniz eti ve bademcik beraber olacak bu defa. 4 yaşındayken sadece geniz eti olduğunda bizde de ilk saat biraz, ağladı sonra kolay geçti.Geçmiş olsun

Bizde geniz eti ve bademcik beraber olacak bu defa. 4 yaşındayken sadece geniz eti olduğunda bizde de ilk saat biraz, ağladı sonra kolay geçti.Geçmiş olsun
Bademcik eklenince kanama riski de oluyor soguk seyler yedirin dondurma yumuşak muz corba gıbı seyler ama en cok dondurma yedirin kanamasın

Toplama kısmı olur da arkada birinin kalıp patos bulup ayıklatması, sermesi,kurutması, yağmur yağarsa toplaması ve kuruduktan sonra satması lazım. Bunları aileden birinin yapması lazım. KV bunlar yapabilir ama bunu istemiyor da..Annem normalde gelip bir ay kalacaktı

Ben bu findigin mantigini anlayamadim. Tum bu olay 20 bin icin mi oluyor yani? Senede 1 defa 20 bin getirecek bisey icin bu kadar ugrasmazdim. Zaten iyi bir getirisi olsa kimse baskasinin ustune atmaya ugraşmaz.

Eşimin ailesinin de var findigi ve kayinpeder de surekli soylenip duruyordu köye gelin yapin filan diye tabi ki hic bir zaman gitmedik.
Zira gelen parayla bisey sahibi olan gormedim esimden buyuk kaynim hala kirada cocuklari var 50 yasina gelecek nerdeyse.
Hem vaktini hem emegini harcayacaksin uc kuruş paraya bi de ustune bahceye sen geldin gelmedin kavgasi cikacak. Hala anlamiyorum yani🙄 ben olsam bahceyi satardim ya da ekmezdim. 😄

Ben bu findigin mantigini anlayamadim. Tum bu olay 20 bin icin mi oluyor yani? Senede 1 defa 20 bin getirecek bisey icin bu kadar ugrasmazdim. Zaten iyi bir getirisi olsa kimse baskasinin ustune atmaya ugraşmaz.

Eşimin ailesinin de var findigi ve kayinpeder de surekli soylenip duruyordu köye gelin yapin filan diye tabi ki hic bir zaman gitmedik.
Zira gelen parayla bisey sahibi olan gormedim esimden buyuk kaynim hala kirada cocuklari var 50 yasina gelecek nerdeyse.
Hem vaktini hem emegini harcayacaksin uc kuruş paraya bi de ustune bahceye sen geldin gelmedin kavgasi cikacak. Hala anlamiyorum yani🙄 ben olsam bahceyi satardim ya da ekmezdim. 😄
Hazırdan gelince 20 bin de 20 bindir tabi

labellevie labellevie acaba hep çorba mı içmesi gerekecek bir hafta. Oğlunuza da geçmiş olsun. Ağrısı, ağlaması olmuş muydu çok?
İnanın beklediğimizden çok hafif atlattı, ağlamadı hiç, tabi canı yanmıştır ama ağlama mızmızlık yapmadı. Teşekkür ederim. Doktorumuz bir liste verdi, her gün neler yiyeceği neler yemeyeceği hakkında. İlk gün zaten hastanede verdiler dondurma, komposto tanesiz, inanın tam listeyi hatırlamıyorum ama katı yiyecekler ilk günler yok. Bol bol dondurma. Ama içinde parçacık olmayan sade dondurma, biz içinde parçacık olmayan kakaolu dondurma da verdik doktora sorup.

alemin uyanigi onlar mi ya?
bu isler oyle olmaz ki. "bu sene findik sizin" demek "bu sene siz toplayin,bize günlüklerimizi verin" demek.
onlarin gelip toplamasi, tam gun destegi olan herkese günlüğü 1500 ya da 2000den amele parasi vermesi lazim. Bu boyledir yani.
yoksa "sen topla bana gonder"
oldu paşam
madem kadin toplayacak neden sana gondersin? al iki teneke ye kişin cerez diye.
alemin uyaniklari.
e madem toplamayinca para aliniyor seneye kimin hakkiysa o da gitmesin o da aileden para istesin. alninda enayi mi yaziyor

Doktora muayeneye gittiğimiz gün haber vermiştim, hiç sormadı ne dedi doktor filan.Çocuk söylemiş ameliyat olacağını, hımmm demiş sadece.Para konu olunca el cebe gidince çocukla ilgilenmem ben de artık havasında büründü.
Evet 10 gün iyileşme süreci olacak dedi Dr. 4 yaşinda sadece geniz eti ameliyatı olmuştu, şimdi o da büyümüş. İştahlı çocuktur, yeme içme konusu nasıl olacak bakalım.
Evet 10 gün diyor doktorlar ama daha çabuk iyileşiyor çocuklar yaşları küçük olduğu için iyileşmeleri daha hızlı oluyor. Bademcik ameliyatı büyüklerde çok zor olan bir ameliyat benim arkadaşım lisede olmuştu, çok daha uzun sürede iyileşti ve çok zor geçirdi bu süreyi. Eğer gerekliyse küçük yaşta yaptırmak daha iyi. Oğlumun neredeyse boğazı kapalıydı öncesinde, mecbur yaptırdık çok fazla doktora götürdük hepsi alınsın dedi. Size de çok geçmiş olsun, inşallah çok çabuk ve kolay atlatır oğlunuz.

Anneniz biraz net bir şekilde sınır çizmeli bu konuda . Kendi gelip toplayacak fındık parası alacak kişi yoksa sırasını başkasına versin ben uğraşamam diyecek. Seneye sıra kimdeyse onun da işi çıkarsa .kızına yaptın ben üvey miyim derse anneniz her sene toplayacak yani

Anneniz biraz net bir şekilde sınır çizmeli bu konuda . Kendi gelip toplayacak fındık parası alacak kişi yoksa sırasını başkasına versin ben uğraşamam diyecek. Seneye sıra kimdeyse onun da işi çıkarsa .kızına yaptın ben üvey miyim derse anneniz her sene toplayacak yani
Başında duramayacak olan toplamasın diyorum ben de, kendim de sıradan direkt çıktım

İşçiye toplantın fındığı işçinin parasında fındıktan alınan parayla verin öyle gönderin ablanıza yaptığı hiç hoş olmamış

Refakat izni sadece hastanede kaldığı sürece veriyorlar. Bahsedilen uzun Verilen refakat izni hasta tek başına hayatını sürdüremez bakıma ihtiyacı var şeklinde heyetle oluyor. Çok ciddi durumlarda yani. Mesela annemin beynine pıhtı attığında almıştım ben. Eşim ameliyat oldu sadece yattığı günü ve ertesi taburcu gününü verdi doktor.

Refakat izni sadece hastanede kaldığı sürece veriyorlar. Bahsedilen uzun Verilen refakat izni hasta tek başına hayatını sürdüremez bakıma ihtiyacı var şeklinde heyetle oluyor. Çok ciddi durumlarda yani. Mesela annemin beynine pıhtı attığında almıştım ben. Eşim ameliyat oldu sadece yattığı günü ve ertesi taburcu gününü verdi doktor.
Evet öyleymiş, ameliyat günü de seminer öncesi, yani önümüzdeki hafta bir gün. Zaten 3 saatliğine gidip gelinecek seminere,onda da yarısında uyuyor olur, annem varken o kadar idare ederiz artık inş.
Annenize de geçmiş olsun. Benim de bsbsmın beynine pıhtı atmışlığı var, kısmî felç geçirdi 2-3 kez.

Back
X