• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arada kaldım

Aaa eski zamanlarda yapıyolarmış öyle hala devam şaştım
Madem mutlular aynı evde
O evin ortalama sabit gideri bellidir mutfak kira fatura herkes o kadar koysun
Kızkardeşin hariç çünkü abinler 4 o 1 kişi
O sadece doğalgaz elektrik ödesin

Ve annen gelinine sormasın paranın hesabını

Aynen öyle katılıyorum size

Annenle konussana o halde. Ne kadar ayni evi de paylaslar abin ve abinin esi (varsa cocuklari) ayri bir aile ve o ailenin sorumlulugu abinde ve yengende. Annen karismamali; ne kararlarina ne de maasina. Hem boylece hesaplarini daha iyi bilirler, yatirim yaparlar. Yengen de iyi tahammul edebiliyormus ama zamanla bu sabri da kalmaz.

Karışmaman gerektiğini biliyorsun zaten. Bu tavrından taviz verme sakın canım.
Herkes kendi muhatabı ile meselesini halletsin.

Karisma tabikide.

Ama Annen haksiz , 5 yasindaki cocuk degilerki parayi ona versinler.

Benim annem 15 yil oturdu babaannemlerle. Herkes kendi kazandigini yerdi kimsenin eline para sayilmazdi. Neden ille bi kiside toplaniyo. Babanin paralarini annen alsin. Ama kizkardesinle abininkini almaya hakki yok ki.

Bizde faturalar aidatlar mutfak masrafi eve alinan ivir zivir yeni esya deftere yazilirdi. Mutfak alisverisi ayda bir kere toptan yapilirdi. Deterjanlar sampuanlar bile toptancidan aliniyordu.Dedem tutardi o defteri. Ay sonunda toplam masraf ikiye bolunurdu. Babam kendine duseni verirdi. Bekar halam vardi. Calisiyodu. Dedem halam ise baslayinca masrafi 3e bolmeye karar vermis de babam olay cikarmis bekar kizinin parasini mi yicen diye.

Ille sorun cikiyor ama paranin toplanmasi ve 11 yildir bu duzenin devam etmesi cok sasirtici.

Genelde gelinler ister ayrı eve çıkmayı ama sizin gelin memnun demek ki. Buna şaşırmadım desem yalan olur.
Siz zaten olaya karısmayın anneniz otorite kurmayı istiyor anlattıklarınza göre yapıyor da ama neden abinizle konusamıyor onu anlamadım?
Tartışma cikip kendi kötü olmak istemiyor çünkü

Annenle konussana o halde. Ne kadar ayni evi de paylaslar abin ve abinin esi (varsa cocuklari) ayri bir aile ve o ailenin sorumlulugu abinde ve yengende. Annen karismamali; ne kararlarina ne de maasina. Hem boylece hesaplarini daha iyi bilirler, yatirim yaparlar. Yengen de iyi tahammul edebiliyormus ama zamanla bu sabri da kalmaz.
Tum mesajları okudunuz mu bilmiyorum oncrki messjlardada yazmıştım sanırım konuştum ama kotu olan ben oluyorum o yüzden karismak istemiyorum artık

Calisan kardesinize acidim. Ailen insafsizmis. Oglan kayirmaca var sanki. Bekar kizi calistirip parasini oglunun covuklarinin masraflarina harciyolar. Yazik.

Evet maalesef bende aynısını yaşadım o yuzden kardesime verme paranin hepsini diyorum ama oda huzursuzluk oluyor diye çekiniyor

yazık kardeşine ee sen nasıl evlendin peki ailen yardım etmediyse bana yardım etmediler çok sıkıntı çektimde ondan merak ettim

yazık kardeşine ee sen nasıl evlendin peki ailen yardım etmediyse bana yardım etmediler çok sıkıntı çektimde ondan merak ettim

Cok cok asiri sıkıntı cektim izinsiz calisip izin paramla yemek takimi catal kasik takimi bardak takimi ve tencere takimi aldım o kadar tum ceyizim buydu annem esimide hic istemedi zaten gittim nikah gunu aldım esimle beraber nikahtan bir ay önce de kavga edip evden ayrildim esimle rutubetten yıkılacak bir ev tuttuk hemen nikah yapip evlendik yerlestik 1 nevresim takımım bile yoktu dusun artık esimin aileside hic ilgilenmddi karsi oldular esimle gidip kendimize taksitle ceyiz aldik :)
Annem hep karsi çıktı biz calisip cabalayip kendi evimizi aldik cok şükür hemde guzel bir muhitten altimizda iki tane son model araba var şimdi işte annemin gozunde degerimiz var ailen bile olsa devir ye kurkum ye devri
sakin yanlış anlamayin bu ev araba mevzusunu sadece açıklama yapabilmek adına yazdim

Ben bu konuda tek çikardigim sey aslinda durumun ne kadar aci oldugunu. Büyümüsler, çoçuklari olmus, halen anne baba evindeler. Daha düne kadar annenin eline bakiyorlardi para için. Bu nasil bir durum, bu ne perhiz,.. hiç anlamadim. Insan hiçmi istemez kendi evinin olmasi? Kendi hayatini kurmayi? Kendi cebinde hiç kimseye hesap vermeden para harcamayi?

Ben anlamaya çalisiyorum fakat anlayamiyorum. Tamam menfaatleri olabilir ama yinede insan nasil 11 yil böyle yasayabilir? :KK57:

Sadece karismamak ile iyi yapmissin. Bunlar 11 yil böyle yasadilarsa, artik ömrünün sonuna kadar böyle yasarlar ve yarin birgün aralari tekrar iyi olunca, sen kötü olursun.

Cok cok asiri sıkıntı cektim izinsiz calisip izin paramla yemek takimi catal kasik takimi bardak takimi ve tencere takimi aldım o kadar tum ceyizim buydu annem esimide hic istemedi zaten gittim nikah gunu aldım esimle beraber nikahtan bir ay önce de kavga edip evden ayrildim esimle rutubetten yıkılacak bir ev tuttuk hemen nikah yapip evlendik yerlestik 1 nevresim takımım bile yoktu dusun artık esimin aileside hic ilgilenmddi karsi oldular esimle gidip kendimize taksitle ceyiz aldik :)
Annem hep karsi çıktı biz calisip cabalayip kendi evimizi aldik cok şükür hemde guzel bir muhitten altimizda iki tane son model araba var şimdi işte annemin gozunde degerimiz var ailen bile olsa devir ye kurkum ye devri
sakin yanlış anlamayin bu ev araba mevzusunu sadece açıklama yapabilmek adına yazdim

Neler yaşamışsınız, ama birbirinize sahip çıkmanız, her şeyi birlikte başarmanız çok güzel. Aslında kız kardeşinizin önünde sizin gibi bir örnek varken, biraz daha akıllıca harcamalar yapması gerekirdi ama..

Ben bu konuda tek çikardigim sey aslinda durumun ne kadar aci oldugunu. Büyümüsler, çoçuklari olmus, halen anne baba evindeler. Daha düne kadar annenin eline bakiyorlardi para için. Bu nasil bir durum, bu ne perhiz,.. hiç anlamadim. Insan hiçmi istemez kendi evinin olmasi? Kendi hayatini kurmayi? Kendi cebinde hiç kimseye hesap vermeden para harcamayi?

Ben anlamaya çalisiyorum fakat anlayamiyorum. Tamam menfaatleri olabilir ama yinede insan nasil 11 yil böyle yasayabilir? :KK57:

Sadece karismamak ile iyi yapmissin. Bunlar 11 yil böyle yasadilarsa, artik ömrünün sonuna kadar böyle yasarlar ve yarin birgün aralari tekrar iyi olunca, sen kötü olursun.
aynen böyle tanıdığım bir aile var.hatta kaynana kendi eliyle geline ayrı ev açtı ama kısa süre sonra döndüler.gelinin işine geliyor kaynanayla yaşamak.çocuklar bakıldı,büyüdü evlendirildi.halen beraberler:KK51:

aynen böyle tanıdığım bir aile var.hatta kaynana kendi eliyle geline ayrı ev açtı ama kısa süre sonra döndüler.gelinin işine geliyor kaynanayla yaşamak.çocuklar bakıldı,büyüdü evlendirildi.halen beraberler:KK51:

Gerçekten sunlari agzim açik okudum. Kanimca gelin stockholm sendromu geçirdi yoksa bunun baska bir açiklamasi olamaz. Dogruya dogru, ben kendi annem ile bile beraber yasamak istemezdim, yani birak kv'deyle yada herhangi basaka biri ile.

Bizimde bir akraba aynı durumda. 2. oğlunu evlendirince, diğer oğlu ve gelinine siz kendi evinize geçin artık biraz da yeni gelinimle kalayım ve onlara destek olalım dedi. İlk gelini de biz evlenirken siz beni buraya getirdiniz, benim evim burası, onlara açılsın ayrı ev dedi. :S

Bunu duyana kadar üzülürdüm ona, evde her işe koşuyor, yoruluyor, kendi evi yok yazık derdim ama meğer kendisi istiyormuş.

Gerçekten sunlari agzim açik okudum. Kanimca gelin stockholm sendromu geçirdi yoksa bunun baska bir açiklamasi olamaz. Dogruya dogru, ben kendi annem ile bile beraber yasamak istemezdim, yani birak kv'deyle yada herhangi basaka biri ile.
yok işine öylesi geldi.yemek yapmaz,iş yapmazdı.kaynana yemekleri yapar,görümceler haftada bir gelip temizlik yaparlardı.eee ayrı eve geçince her iş kendine kaldı,geri döndü.o ev halen boştur.kaynana bir gün belki giderler diye boşaltıp kiraya bile vermdi.arada gidip temizlerler boş evi.:KK43:
Bizimde bir akraba aynı durumda. 2. oğlunu evlendirince, diğer oğlu ve gelinine siz kendi evinize geçin artık biraz da yeni gelinimle kalayım ve onlara destek olalım dedi. İlk gelini de biz evlenirken siz beni buraya getirdiniz, benim evim burası, onlara açılsın ayrı ev dedi. :S

Bunu duyana kadar üzülürdüm ona, evde her işe koşuyor, yoruluyor, kendi evi yok yazık derdim ama meğer kendisi istiyormuş.

yok i
şine öylesi geldi.yemek yapmaz,iş yapmazdı.kaynana yemekleri yapar,görümceler haftada bir gelip temizlik yaparlardı.eee ayrı eve geçince her iş kendine kaldı,geri döndü.o ev halen boştur.kaynana bir gün belki giderler diye boşaltıp kiraya bile vermdi.arada gidip temizlerler boş evi.:KK43:

Hahaha, ay ne bilim komik buldum. Bu sefer kaynana bekliyor gitsinler diye ama gitmiyorlar :KK70:

Gerçekten ben kendimi tembel saniyordum fakat bu gelin tembellikte resmen masterini yapiyor :KK70:

Hahaha, ay ne bilim komik buldum. Bu sefer kaynana bekliyor gitsinler diye ama gitmiyorlar :KK70:

Gerçekten ben kendimi tembel saniyordum fakat bu gelin tembellikte resmen masterini yapiyor :KK70:
aynen,gelin torun sahibi oldu ama halen beraberler:KK51:

Back
X