Arada Kaldım...:(

mutluyuzbiz123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
1.208
608
Arkadaslar bız esımle yenı evlendık yaklasık 6 ay oldu; bu onumuzdeki yaz sonunda bebek sahıbı olmaya karar verdık ; evlenmeden once ev aldık kredı cekıp yaklasık 3 yıl boyunca ödemelerimiz olacak...Ben sımdıden dusunmeye basladım özel hastane de dogum yapmak daha mantıklı gelıyor gerek ilgi alakaları gerekse hıjyen bakımından; ama esıme göre saçma okadar para vermek ayrıca devlettekı teknolojının daha ılerı derecede oldugunu doktorlarınsa bu işi sureklı yaptıgı ıcın bu konuda daha da uzmanlaştıgını soyluyor; ayrıca okadar ınsan orada dogum yapıyormus ta onlara bırsey olmuyormus ta falan fılan... bu konu aramızda tamamen ınada bındı o parayı oraya verene kadar cocugumuz dogunca harcarmıs egıtım vsvs... ya ben sızce ne yapayım anne olmuş kişilere seslenıyorum lutfen yardım!!

Arkadaslar bız esımle yenı evlendık yaklasık 6 ay oldu; bu onumuzdeki yaz sonunda bebek sahıbı olmaya karar verdık ; evlenmeden once ev aldık kredı cekıp yaklasık 3 yıl boyunca ödemelerimiz olacak...Ben sımdıden dusunmeye basladım özel hastane de dogum yapmak daha mantıklı gelıyor gerek ilgi alakaları gerekse hıjyen bakımından; ama esıme göre saçma okadar para vermek ayrıca devlettekı teknolojının daha ılerı derecede oldugunu doktorlarınsa bu işi sureklı yaptıgı ıcın bu konuda daha da uzmanlaştıgını soyluyor; ayrıca okadar ınsan orada dogum yapıyormus ta onlara bırsey olmuyormus ta falan fılan... bu konu aramızda tamamen ınada bındı o parayı oraya verene kadar cocugumuz dogunca harcarmıs egıtım vsvs... ya ben sızce ne yapayım anne olmuş kişilere seslenıyorum lutfen yardım!!

Anne değilim canım bundan 2 yıl öncesine kadar bir hastane çalışanıydım .
Kesinlikle özel hastane diyorum ..
Ama durumlar hiç elvermiyorsa ayrı tabii ..
Fakat biraz olsun imkanın varsa özel hastanede çok daha rahat edersin.
Seninle böyle bir konuda da inatlaşan bir adama da çocuk vermeyi ertele bence ..
Doğum bu dile kolay candan can çıkıyor, doktora ve hastaneye güven önemli anne adayı için.

Kesinlikle doktor araştırması yapmalısın ve doktorunun çalıstığı hastaneye yada kliniğe gitmelisin. Hastaneden önce doktor çok önemli bence.
Mesela kuzenim doğum yaptı 4 ay önce özel bir hastanede , doktoruda özeldi paraya ciddi ciddi kıydılar ama bebeği 3800 gr beklerken bir doğdu 1800 küsür. Zor toparladı bebeği. En son doktora ve hastaneye dava açmaya hazırlanıyolardı.

Devlet hastanesi daha iyi. Sadece ilgi alaka guleryuz hizmet bekleme.bildigin ddevletin hemsiresi iste. Bizim komsu vardi bas bas bagiriyor dogumda suyuda gelmis.ortaligi berbat ettin gerizekali ne bagriyon okuz gibi demisler.geber diyenleri bile varmis.binde bir iyisine denk gelebilirsin tabi.ozelde senle ilgilenirler kocan yaninda olur beraber odanizi falan suslersiniz sana destek olur hemsireler kole gibi senim emrine amade.eee tabi herseyin bedeli var

siz doğum yapacaksınız eşiniz değil
eğer maddi imkanlarınız el veriyorsa özelde kendinizi rahat hissediyorsanız tabi ki özelde yapın
şahsen ben kimseye sormam doğum yapacağım hastaneyi

anlaşıldı kımse devketı onermıyor :) bende kendıme hıc onermedım arkadaslar doğum zor iş ben kan bıle gorunce kotu olan bır ınsanım

Kesinlikle doktor araştırması yapmalısın ve doktorunun çalıstığı hastaneye yada kliniğe gitmelisin. Hastaneden önce doktor çok önemli bence.
Mesela kuzenim doğum yaptı 4 ay önce özel bir hastanede , doktoruda özeldi paraya ciddi ciddi kıydılar ama bebeği 3800 gr beklerken bir doğdu 1800 küsür. Zor toparladı bebeği. En son doktora ve hastaneye dava açmaya hazırlanıyolardı.
hadı ya off dedıgın gıbı doktor çok onmli

yok maddıyattan değil sadece donanım olarak daha ust dıyenlerde oluyor makıneler gerek doktorlar yonunden

Donanımdan bahsediyorsak çok sayılı hastaneler vardır, onlara da emin ol muane günü bulamazsın ..
Ulturosan için kimbilir ne kadar ileri bir tarihi beklersin ..

Sonuçta gebelik takibi bu, günü gününe önemli bazı kontroller ..

Ben imkanım elverdiği sürece kesinlikle özel hastaneyi tercih ederim.

Allah kimseyi devlet hastanelerine düşürmesin diye de hep dua ederim ..

Allah hayırlı evlat nasip etsin inşallah size :) Bende şuan özel bir hastanede gebelik takibi yaptırıyorum ve hem eşine hem de sana hak verdiğim yerler oluyor. Bence en güzeli 28. Haftaya kadar devlet hastanesine gidip sonrasında doğum için özel hastaneye gitmek. Yapılan tahlillere bir doğum parası verdim ben ve insan gerçekten sinir oluyor. Çünkü aynı takibi devlet hastanesinde ücretsiz yaptırıyorsunuz. Bence hastaneden ziyade iyi bir doktor bulmak daha önemli olsun sizin için. Herşey gönlünüzce olur umarım :)

Devlet hastanesi daha iyi. Sadece ilgi alaka guleryuz hizmet bekleme.bildigin ddevletin hemsiresi iste. Bizim komsu vardi bas bas bagiriyor dogumda suyuda gelmis.ortaligi berbat ettin gerizekali ne bagriyon okuz gibi demisler.geber diyenleri bile varmis.binde bir iyisine denk gelebilirsin tabi.ozelde senle ilgilenirler kocan yaninda olur beraber odanizi falan suslersiniz sana destek olur hemsireler kole gibi senim emrine amade.eee tabi herseyin bedeli var
haklısın bende duymustum oyle bagıranları:KK43:(

Yaşadığın şehre bağlı..Kurumsal bir özel hastane ancak devlet hastanesi standardını yakalar emin ol...
Tecrübeli emekli olup özele geçenler hariç; devlete atanamayan hemşireler/doktorla orada onu da bil..

Donanımdan bahsediyorsak çok sayılı hastaneler vardır, onlara da emin ol muane günü bulamazsın ..
Ulturosan için kimbilir ne kadar ileri bir tarihi beklersin ..

Sonuçta gebelik takibi bu, günü gününe önemli bazı kontroller ..

Ben imkanım elverdiği sürece kesinlikle özel hastaneyi tercih ederim.

Allah kimseyi devlet hastanelerine düşürmesin diye de hep dua ederim ..
amın canımm

anlaşıldı kımse devketı onermıyor :) bende kendıme hıc onermedım arkadaslar doğum zor iş ben kan bıle gorunce kotu olan bır ınsanım

İlgi sıfırmış, sen soru sormadan bişey söylemiyolarmıs ve çok sıra olduğu için hızlı hızlı bakıp gönderiyolarmış.

Özel sağlık sigortası yaptırın hamile kalmadan. 6 bine kadar falan masrafları karşılıyor.

Bu arada hamilelginiz boyunca vereceğiniz muayene test paralarını da vermesiniz. Hamile kalana kadar da gidin istediğiniz gibi yararlanın. 1 kuruş para ödemiyorsun anlaşmalı hastanelerde

Devlet hastanesi daha iyi diye konuya girmişsin sonra kötüleyip özel hastaneyi övmüşsün hangisinde samimisiniz ben ne demek istediğinizi anlayamadım

hamile kaldığın zaman eşinin düşüncesi değişecektir. senin ve bebeğin için en iyisi neyse onu isteyecektir. şimdi sadece olaya maddi açıdan bakıyor o zaman olaya çok daha duygusal bakacak
artık özel hastaneler de çok pahalı değil ki.
ben ilk çocuğum devlette ikinci çocuğum özelde hastanede doğdu. ilkinde sgk özel hastane masrafını karşılamıyordu. özel hastanenin çok rahat hasta yakını için bile ayrı yatak , tek kişilik odalar. geç saate kadar ziyaretcilerim odamdaydı oğlum bile sadece uyumaya eve gidiyordu. hemşireler daha ilgili, refakatçiye hasta bakımıyla ilgili hiçbir iş düşmüyor herşeyi hemşireler yapıyor. devlet hastanelerini bilemeyceğim oğlumun doğumundan sonra hiç gitmedim desem olacak sadece oğlumun ameliyatlarında gittik o da özelde çocuk cerrahları yoktu

X