Arada ki uçurum ve benim kararsızlığım....

Bakma canım alıntıma, biraz tebessüm içindi. 41 yaşındayım, bana sorarsan aynı eğitim seviyesinde farklı bölgelerin insanları bile zor anlaşıyor. Aşırı uçurum varsa çok romantik bakamayacağım. Ayrıca çok samimi değilim falan gibi lafları da bir bana mı itici geldi. Ne demek? Yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmemiş. Şöyle deseydi " kajmeri, bnm ailem böyle, beni ve ailemi böyle kabuk edersen bix bu yola çıkalım" amenna. Böyle olmamış
Ayy şükür beklediğim yazıyıda birisi yazmış, çok teşekkür ederim 🤗
Sizin hoşunuza gitsin diye doğmamış çocuğu ailesine götürmemekten falan bahsetmiş bunlar hoş değil bence. Şu da var aşırı aileci olması da iyi değil kültür farklılığı varsa, benim başımda olduğu için biliyorum ama benim eşimin annesi çok baskın bi karakter e oğluda çok düşkün olunca insan darlanıyor.

nişanlınız evlenince değişmezse sorun olmaz ama ailesiyle arasına fazla set çekmiş olması da beni korkuturdu. ne bileyim evleneceğim insanın ailesiyle ilişkisine de bakarım ne kadar kültürsüz olurlarsa olsunlar insan ailesini benimser. bu durum da bana garip geldi.senin için rahat olsun diye mi böyle diyor onu da düşün derim.mesela ben bazen babamla birçok noktada anlaşamam eski kafalı olduğunu düşünürüm ama istesem de mesafe koyamam set çekemem başka olumsuzluğu yok niye set çekeyim ki? hiçbir erkeğe de babamla ya da ailemle arama ciddi bir mesafe koydum ben bile muhatap olmuyorum sen de muhatap olmazsın merak etme demem. insan evlenince aileyle de evleniyor aslında. belki ben yanlış düşünüyorumdur ama bi gariplik var gibi geldi sizin de kafanız karışık gibi görünüyor acele etmeyin derim.
Ben de tam bunu yazacaktım. Nişanlınız neden ailesiyle yılda bir kere görüşüyor Kajmery34 Kajmery34 Utandığı için mi? Aileyle kafa uyuşmaz, hayatlar farklı yöne evrilir belki ama bağ önemli bir sebep olmadıkça, mesela fiziksel ve psikolojik şiddet, kopartılmamalı.
Ben, “ailemle muhattap olmuyorum, sen de olma” diyen adama yüzde yüz güvenip evlilik yoluna giremezdim.

Milana hoş geldin konuma.
İyi ki geldin ❤ Polemiğe girmek istemiyorum ama görüyorsun ne demek istediğimi anlamak istemiyorlar...
inan bana diyor ki ben çocuğumuz olsa bile memlekete götürmem . Seni asla benimle gel diye zorlamam. He kadın kötü mü ? Hayır kendi halinde bir kadın ama sen anladın değil mi beni ?
'Çocuğumuz olsa memlekete götürmem' cümlesi hoşuma gitmedi benim.
Üstelik bunu sizi teselli etmek için söylemesi daha rahatsız edici.
Sebep ne?
Ana-baba kötü niyetli,katil,hırsız,tacizci,şiddet yanlısı,yakınlarını sömüren,diliyle zehirleyen vb. olmadığı sürece sırf kültür farkı nedeniyle torunu esirgeme tavrını kesinlikle doğru bulmuyorum.
Napacak o insanlar çocuğa?
Kısıtlı ziyaret süresinde beyfendinin beğenmediği geleneksel yapılarını veya alışkanlıklarını mı empoze edecekler torunlarına?
Bilmiyorum ben rahatsız olurdum böyle bir yaklaşımdan.
Farklılıklar zenginliğimizdir diye düşünüyorum.

Nişanlınızı tanımıyorum,ne niyetle böyle bir cümle kurdu,bilmiyorum,o nedenle kendisini tenzih ederim ama çıktığı kabuğu beğenmeyen kaplumbağaları sevmiyorum ben.
Yukarda yazdığım durumlar yoksa ailesinden utanan,iletişimi koparan veya tamamen kesen insanları anlamakta zorlanıyorum.

Merhabalar.
Nasıl başlayacağımı bilmediğim ,ama başlayınca da bitiremeyeceğim bir konuyla herkese iyi akşamlar diliyorum...
Çok kararsız kaldığım ama kararsızlığında en dibe götürdüğünün farkında olduğum bir hafta yaşıyorum.
Bu hafta resmen hayattan soğudum... Nedenine gelecek olursak biraz uzun olacak sanırım.
O yüzden kısa konuları okumayı isteyen ablalara başlıkta spoiler vermedim.. okuyup kendilerini yormasınlar diye(nasılsa tam okumayacaklar)
Her neyse konuma gelecek olursam konu tabi ki nişanlım.
Daha önce evlenip ayrılmış çok iyi bir üniversiteden mezun bir kadınım. Ailem kendi halinde ve etrafımız tarafından çok sevilen bir aile.Nişanlımdan biraz bahsetmek istiyorum. Kendisi işi gücü yerinde olan, lise mezunu olmasına rağmen kendini çok geliştirmiş, son derece sempatik ve çok merhametli bir adam. Gerçekten bana dibine kadar aşık olduğunu hissettiren , kalbi kocaman bir kişi. Bazen diyorum ki hayatta ki çektiklerimin mükafatı sanırım bu adam.
Şimdi asıl konuya geleceğim. Yaklaşık 1hafta evvel bir cenaze sebebiyle nişanlım ve ben çok yakın bir akrabalarının evine gittik . Annesi , babası ve kardeşleri de oradaydı tabi bir sürü akrabası da.
Nişanlım bu insanların hiç birisiyle görüşmeyen , hayatı kendi başına inşaa etmiş birisi. O ortama girince ne olursunuz yanlış anlamayın ama ben çok başka kaldım.
Konuştukları konular , davranışları ,giyim-kuşamları benden o kadar farklı ki. Konuşacak bir şey bulamadım. Nişanlımın ailesiyle de aynı şekilde. Zaten hepsi benimi inceleyip durdu. Böyle dünya başıma yıkıldı resmen.
Ki kendisi her zaman der ben ailemle samimi değilim ,seni asla samimi etmem çünkü senin gibi değiller der. Ama ne olursa olsun et tırnakta in ayrılmaz.
Bu süreçte arada şu an hiç bir sebep yokken ondan vazgeçmek istemiyorum. Ama çok korkuyorum...
Yani ne diyeceğim ki ona ? Aileni beğenmedim hadi hoşçakal mı ? İnsanları sınıflandırmak çok cahilce ama ya ilerde bana tutturursa... o zaman ben asla yapamam ki..
Ailem de sen bilirsin karar senin diyor ama görünen köy kılavuz istemez diyorlar.
Çocuğu seviyoruz ama sen o ortamda yapamazsın diyorlar...
Lütfen yorum yaparken kimse kırıcı davranmasın . Yeterince üzgünüm... En çokta arada hiç bir sebep olmamasına üzülüyorum. Nişanlımı çok seviyorum, o da beni çok seviyor. Ama sonrasını düşünmem de gerekiyor.
Siz bilirsiniz en dogrusunu ama iyice tanimadan evlenmeyin. Yanlis hatirlamiyorsam eger burda bir ögretmen abla vardi esi lise mezunu adam asagilik kompleksine girmis her yaptigi sey icin asagilamaya calisiyordu kadini. Kültür ve egitim farki cok onemli

Fikrimi sorarsaniz evlilikte denklik onemli. Kultur, egitim...her yonden....
Olmazsa nisanliligi biraz daha uzatip yapabilir miyim diye gozlemleyin..

Nişanlın ailesiyle neden bu kadar kopuk? Anne baba ve kardeslerden bahsediyorum, ben ailesinden bir insan niye bu kadar kopuk merak ederdim çünkü benim nazarımda aman ne güzel ailesiyle görüşmüyor denilecek bir durum değil bu.

Art niyetli insanlar değilse aynı ortamda bulunabilirsiniz farzet ki konuşulacak çok konu yok dinleyebilirsin. Yani aynı şehirde yaşanıyorsa 15 günde ayda bir, birkaç saat eşinin ailesiyle vakit geçirebilmeli insan. Buda mı fazla gelir senin için bilmiyorum.

Aslolan nişanlının tavrı, aileler denk olurda başka sorunlar olur bu seferde. Dört dörtlük bir uyum beklemek de ne kadar doğru. Sadece bu sebepten ayrılmamak gerekir diye düşünüyorum. Ama aileyle bugün görüşmez yarın hastalık olur başka birşey olur görüşmeye başlar. Nişanlın o ailenin bir parçası yeri geldi mi o insanlar hayatında olacaklar bunu da bir yandan kabullenmen gerek kendi icinde.

Basından daha önce bir evlilik geçtiği için, bence bilinclisin. Kriz ortamlarını daha iyi yönetişim bundan sonra vs.

Konuşulan konulara yabancı kalmanı anlıyorum, bende eşimin ilk aile ortamına girdiğimde ne akrabalık ilişkilerini anlıyordum, ne konuşulanları. Hala akrabalardan kim kimin dayısı amcası vs cizemedigim durumlar da var. Ama bunlar zamanla olacak şeyler. Zamanla konuşulan konulara dahil olursun

Sapsız üzüm olmaz, mutlaka hayatında ailesi olan birileri olacak ve hiçbirine işte bu istediğim deneyeceksin. Nisanlini seviyorsan ve senle diğerleri arasındaki mesafeyi koyacağını güveniyorsan çok sorun etme
Valla sapsiz uzum oluyor , ben araya araya buldum 😂😂
Esimin oglu disinda hicbir yasayan akrabasi yok , bir kisi bile hayatta degil

'Çocuğumuz olsa memlekete götürmem' cümlesi hoşuma gitmedi benim.
Üstelik bunu sizi teselli etmek için söylemesi daha rahatsız edici.
Sebep ne?
Ana-baba kötü niyetli,katil,hırsız,tacizci,şiddet yanlısı,yakınlarını sömüren,diliyle zehirleyen vb. olmadığı sürece sırf kültür farkı nedeniyle torunu esirgeme tavrını kesinlikle doğru bulmuyorum.
Napacak o insanlar çocuğa?
Kısıtlı ziyaret süresinde beyfendinin beğenmediği geleneksel yapılarını veya alışkanlıklarını mı empoze edecekler torunlarına?
Bilmiyorum ben rahatsız olurdum böyle bir yaklaşımdan.
Farklılıklar zenginliğimizdir diye düşünüyorum.

Nişanlınızı tanımıyorum,ne niyetle böyle bir cümle kurdu,bilmiyorum,o nedenle kendisini tenzih ederim ama çıktığı kabuğu beğenmeyen kaplumbağaları sevmiyorum ben.
Yukarda yazdığım durumlar yoksa ailesinden utanan,iletişimi koparan veya tamamen kesen insanları anlamakta zorlanıyorum.
Hay ağzınıza sağlık ne de güzel açıkladınız hani şu saydığınız olumsuz özellikler yoksa gerçekten o tarz yaşayan insanlar bizim ülkemizin zenginlikleri he böyle kendini okumuş görgülü kültürlü tabir eden insanlar köylü insanları hatta ilkokul mezunu insanları küçümsüyorlar Atatürk köylü milletin efendisidir demiş ailesini beğenmeyen onu o yaşa getirmiş altını temizlemiş yemeğini yedirmiş okutmuş büyütmüş anasını babasını beğenmiyor he taciz olur hırsızlık olur şiddet olur hak veririm o zaman uzak durmasına

Valla sapsiz uzum oluyor , ben araya araya buldum 😂😂
Esimin oglu disinda hicbir yasayan akrabasi yok , bir kisi bile hayatta degil
:KK9::KK9::KK9:

Sizi tebrik ediyorum, çok ozendim su an ;)

Bunun iyi de yanları var, kötü de.
Bir arkadaşımda sapsız bir üzüm buldu, sonra bu uzum bozuk çıktı, ailesi olmadığı için utanılacak şeyleri çekinmeden yapıyor. Çünkü yanlislarina sen ne yapıyorsun diyecek bir ailesi yok.

Nişanlın ailesiyle neden bu kadar kopuk? Anne baba ve kardeslerden bahsediyorum, ben ailesinden bir insan niye bu kadar kopuk merak ederdim çünkü benim nazarımda aman ne güzel ailesiyle görüşmüyor denilecek bir durum değil bu.

Art niyetli insanlar değilse aynı ortamda bulunabilirsiniz farzet ki konuşulacak çok konu yok dinleyebilirsin. Yani aynı şehirde yaşanıyorsa 15 günde ayda bir, birkaç saat eşinin ailesiyle vakit geçirebilmeli insan. Buda mı fazla gelir senin için bilmiyorum.

Aslolan nişanlının tavrı, aileler denk olurda başka sorunlar olur bu seferde. Dört dörtlük bir uyum beklemek de ne kadar doğru. Sadece bu sebepten ayrılmamak gerekir diye düşünüyorum. Ama aileyle bugün görüşmez yarın hastalık olur başka birşey olur görüşmeye başlar. Nişanlın o ailenin bir parçası yeri geldi mi o insanlar hayatında olacaklar bunu da bir yandan kabullenmen gerek kendi icinde.
Çok doğru yazmisiniz.

Kendi halinde bu kadını neden nisanlınız kabullenmeyip az görüşüyor bence kilit nokta bu. Arada kültür farkı olabilir elbette ben sizi cok iyi anladım, olayın soku ile kötü de hissediyorsunuz. Nasıl yaparım Die endişelisiniz elbette ama görüşmeme sebebi beni düşündürdü. Onları oldugu gbi kabul edip gelişmeleri için de destek olmalıydı Die düşünüyorum. Aksi halde yılan cıktıgı kabugu begenmezmiş mevzusuna dönmez mi?
Annesinin çok despot ve anlaşılması zor bir kadın olduğu için aralarının bozuk olduğunu söylemişti bana.

Back
X