Arada ki uçurum ve benim kararsızlığım....

İçim nasıl rahatladı bilemezsiniz.
Çok endişelenmemeye çalışıyorum ama şeytan işte dürtüyor.
Ben ne demek istediğinizi anladım.
Nişanlım çok çok mesafeli davranıyor ailesine . Zamanında çok kötü olayları olmuş , oda kopmuş gitmiş hepsinden .
Canım benim
Aslolan hoşgörü ve iyi niyettir
Benim annem beni iki aylıkken terk etti
Ama kayınvalidem ben hastayken sabaha kadar başımda bekleyip dua etti
Şimdi kime neye göre olur veya olmaz diyeceğiz ki
Korkma
Herşey umduğundan daha güzel olsun inşallah
 
Nasıl yazacağımı bilemedim ama konuştukları şeyler nasıl desem hayatta konuşmayacağım şeylerdi.
Giyim kuşam olarak bile çok farklıydım. Bilmiyorum nasıl yazacağımı ama benim annemle falan kıyaslayamadım bile...
Nişanlın ailesiyle samimü mi ?
Gelecekte samimi olur mu ?
Bunları düşün.
Ve en önemlisi sizin birbirinize uygun olmanız.
Ben eşimin ailesine gittiğim zaman patlıyorum resmen sıkılıyorum o ortamda çünkü ortak noktam yok onlarla ama fazla görüşmüyoruz yani ayda yılda bir onda da nasılsın iyi misin vs aile bağımız da çok güçlü değil.
Sizde böyle olacaksanız sorun yok.
Ama bunları düşünmek için biraz gecikmediniz mi ?
Nişandan önce düşünseydiniz keşke.
 
Herkes ne fark var diye sormuş. Bir taraf kendini geliştirmiş, eğitimli ve kültürlü; diğer taraf ise eğitimsiz ve kültürsüz. Anlaşılmayacak bir şey yok. Evleneceğim adamın ailesinde üniversite okuyan kişi sayısı bile önemlidir benim için. 18 yaşındaki kızlarını evlendiren, saçma sapan muhabbetler eden, nerede nasıl konuşulması gerektiğini bilmeyen insanlarla aynı ortamda bulunmaktan hoşlanmıyorum.

Konu sahibi ben olsam maalesef hiç şansı yoktu. Çok açık yazamıyorum ama ben sizi anladım.Erkekler evlenene kadar gerçek yüzlerini saklıyorlar maalesef ve evlendikten sonra daha çok anneci oluyorlar. O ortama yılda en az 2 kez katlanmak zorunda kalabilirsiniz. İyice düşünüp taşının derim. Hayırlısı olsun hakkınızda.
 
Yani
Annesini gördüm sadece. O da çok kısa bir süre.
Aslında tam tersi size her şeyi hemen anlatıyorum , çünkü burada ki kadınların söylediklerini önemsiyorum.
Ne varsa ne yoksa içimde size anlatabiliyorum sadece. O yüzden asla üstünü örtme gibi bir durum yok.
Yani üstünü örtmek derken, hani bazen insanın kendine bile itiraf edemediği şeyler olur onun gibi, kabul etmek istemediği
 
Nişanlınız ailesinden çok kopuk değil ki o cenazeye hem de sizinle gitmiş

Bu farklılık nedir

Geçen yıllarda Görüncemin kp i vefat etti cenaze evine gittim

Evde eniştenin bir ablası ve kızını bir de görümcemi tanıyordum

Selam verdim geçtim bir yere oturdum

Teyzeler geldiler havadan sudan kendi dertlerinden konuştular

Teyzelerin hepsi kapalı 60 lı yaşlarda torun torba sahibi muhtemelen ilkokul ötesine geçmemiş eğitimde kişilerdi

Ben de aksine çalışan onlara göre fazla açık yükseklisans seviyesinde eğitimli vs

Oturdum dinledim teyzeleri hayatın Nasıl aktığını ülkede çok farklı sorunlar, hayatlar olduğunu vs düşündüm

Bir ara görümcem geldi çağırdı vs iyiydim ben dedim

Bir kaç gün sonra konuştuk Nasıl sabrettin vs dedi ben Cidden eğlenmiştim zira o tarz ortamlara alışık olmadığım için değişikti hayattan kesitti ayy ben hep o ortamda sıkılıyorum vs dedi

Sonuçta evlendikten sonra herkes kendi ailesine karşı sorumlu, arada bir böyle görüşmelerden de kimseye bir zarar gelmez

Karşı taraf da sizi, bizi anormal bulur

Hiç unutmam dedem vefat etti ailecek toplandık ve günlüğünü hikayelerini okuduk güldük vs sonra şu kapıyı itelim bari apartmandakiler ayıplar dedik

Biz dedemi içimizden geldiği gibi andık ama bir çok insan için kabul edilemezdi

Bu nedenle herkesi olduğu gibi kabul edip mesafeyi de ayarlarsan sıkıntı olmaz
Demek çok eğlendiniz yanlarında ay çok kültürlüsünüz siz değil mi demek görümcenizin canı çok sıkılıyormuş onların yanında ben size şöyle söyliyim sizin o küçümsediğiniz insanların hayatlarından neler öğrendim ben apartmanlarda selam bile vermeyen insanlar sizin şu küçümsediğiniz insanlar öyle içten sarılıyorlar ki insana misafirperverlikleri tabi siz yadırgar gibi bakarsanız girdiğiniz ortamda onlar da size uzaylı görmüş gibi bakar her ortama ayak uydurabilmeli insan kimi yerde merhaba demek daha kabul görürken kimi yerde Allahın selamını vermek makbul olur anlayamıyorum gerçekten sizi
 
Her şeyi denk düşürmeye çalışmakta ne bilim çok yorucu siz kafa olarak uygunsanız gerisi her türlü hallolur çokta varsayımda bulunulacak konu değil düşüncesi değişir mi yok anan diye tuttururmu ohooo çıkılmaz böyle işin içinden
Bizim aile yapılarımız birebir uygundu hatta aynı fakat nişan a kadar olsun diye deli divane olan kayınvalide nişandan sonra bi rahatladı bi rahatladı ( bizde nişan atmak ayıp sayılır )işi bağladım diye herşeyimiz yememiz içmemiz bile aynı olduğu halde değişti sonra da hiç bi zaman da iyi niyetli olmadı onun için önemli olan karakter samimiyet varsın kültürünüz bir olmasın samimi olunsun söylediğiniz yaptığınız normal olduğu halde ayıplanmasın
 
Benim eşimin sülalesi bilgili görünen cahil insanlar. Kaos kavga ve huzursuzluktan besleniyorlar. Bi defasında hayretler içerisinde kalıp aman allahım nerelere düştüm demiştim kendime :)
Ama senede 1-2 gün ancak görüyorum o yüzden no problem.

Kendi sülalem de pek matah değil zaten.
Neyse.

Ama sadece kendini düşünme
Çocuğun olunca bunlarla akraba oluyo bi de..
 
Ya ne güzel bir alıntılama olmuş..
Ne güzel demişim değil mi ? Ama konu kendime gelince eski yaşadıklarımın da etkisiyle ya bu sefer de böyle bir sorun yaşarsam diye korkuyorum.. teşekkür ederim beni alıntıladığınız için❤️
Bakma canım alıntıma, biraz tebessüm içindi. 41 yaşındayım, bana sorarsan aynı eğitim seviyesinde farklı bölgelerin insanları bile zor anlaşıyor. Aşırı uçurum varsa çok romantik bakamayacağım. Ayrıca çok samimi değilim falan gibi lafları da bir bana mı itici geldi. Ne demek? Yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmemiş. Şöyle deseydi " kajmeri, bnm ailem böyle, beni ve ailemi böyle kabuk edersen bix bu yola çıkalım" amenna. Böyle olmamış
 
Inşallah benim son konumdaki gibi bir kötü olasılıkla karsilasmazsin😔 Şanslısın, baştan mesafeli olacağınızı söylemiş.Ama şu da bir gerçek ki, erkekler evlendikten sonra daha bir anneci oluyor. Herşeyi ölç tart,kafana uymazsa baştan bitir.
 
Merhabalar.
Nasıl başlayacağımı bilmediğim ,ama başlayınca da bitiremeyeceğim bir konuyla herkese iyi akşamlar diliyorum...
Çok kararsız kaldığım ama kararsızlığında en dibe götürdüğünün farkında olduğum bir hafta yaşıyorum.
Bu hafta resmen hayattan soğudum... Nedenine gelecek olursak biraz uzun olacak sanırım.
O yüzden kısa konuları okumayı isteyen ablalara başlıkta spoiler vermedim.. okuyup kendilerini yormasınlar diye(nasılsa tam okumayacaklar)
Her neyse konuma gelecek olursam konu tabi ki nişanlım.
Daha önce evlenip ayrılmış çok iyi bir üniversiteden mezun bir kadınım. Ailem kendi halinde ve etrafımız tarafından çok sevilen bir aile.Nişanlımdan biraz bahsetmek istiyorum. Kendisi işi gücü yerinde olan, lise mezunu olmasına rağmen kendini çok geliştirmiş, son derece sempatik ve çok merhametli bir adam. Gerçekten bana dibine kadar aşık olduğunu hissettiren , kalbi kocaman bir kişi. Bazen diyorum ki hayatta ki çektiklerimin mükafatı sanırım bu adam.
Şimdi asıl konuya geleceğim. Yaklaşık 1hafta evvel bir cenaze sebebiyle nişanlım ve ben çok yakın bir akrabalarının evine gittik . Annesi , babası ve kardeşleri de oradaydı tabi bir sürü akrabası da.
Nişanlım bu insanların hiç birisiyle görüşmeyen , hayatı kendi başına inşaa etmiş birisi. O ortama girince ne olursunuz yanlış anlamayın ama ben çok başka kaldım.
Konuştukları konular , davranışları ,giyim-kuşamları benden o kadar farklı ki. Konuşacak bir şey bulamadım. Nişanlımın ailesiyle de aynı şekilde. Zaten hepsi benimi inceleyip durdu. Böyle dünya başıma yıkıldı resmen.
Ki kendisi her zaman der ben ailemle samimi değilim ,seni asla samimi etmem çünkü senin gibi değiller der. Ama ne olursa olsun et tırnakta in ayrılmaz.
Bu süreçte arada şu an hiç bir sebep yokken ondan vazgeçmek istemiyorum. Ama çok korkuyorum...
Yani ne diyeceğim ki ona ? Aileni beğenmedim hadi hoşçakal mı ? İnsanları sınıflandırmak çok cahilce ama ya ilerde bana tutturursa... o zaman ben asla yapamam ki..
Ailem de sen bilirsin karar senin diyor ama görünen köy kılavuz istemez diyorlar.
Çocuğu seviyoruz ama sen o ortamda yapamazsın diyorlar...
Lütfen yorum yaparken kimse kırıcı davranmasın . Yeterince üzgünüm... En çokta arada hiç bir sebep olmamasına üzülüyorum. Nişanlımı çok seviyorum, o da beni çok seviyor. Ama sonrasını düşünmem de gerekiyor.
Kisacasi varos buldunuz galiba oyle anladim 🙄 maalesef insanlar arasi sinif farki kendini ilerde hissettiriyor siz ne kdr kabulenirsenz kabullenin siz adapte olsaniz bile onlar adapte olacaklar mi tarziniz konusmaniz sinif farkinda ziyade kisiliklerine odaklanirsaniz belki muhatap olacak kisileri sz belirlersinz ya da duracaginiz yeri ama nisanlinizi seviyorsaniz eger bu kesinlikle hc birsey farketmez sayvi sevgi cercevesinde zaten adam bahsettiginz gbyse istemedignz ortamlra sokmaz sizi. Kimse yanls anlamasn evet herkes esit benim gozumde de ama maalesef herkesin gozunde herkes esit olmayabiliyor.
 
Asla zorlamiyor cunku kendisi de aman aman ailesine duskun biri degil ama iste.Hatta tam tersi aramizdaki sifir diyalog ta rahatsiz edici...Biz evlenince aileler de evleniyormus lafi dogruymus...Evlenmeden once aman frkli sehirlerdeyiz bisey olmaz diyorsun ama oluyor.
Biz sehri Birak hatta ülkeyide gec farkli kitalardayiz, ama dedigin gibi hersey oluyor...
 
Turuncu ama şöyle bir durum var eski eşimin ailesi benim aileme çok benziyordu ama kendisi berbattı. Doğru adam kim onu bile bilmiyorum sanırım. Sadece moralim çok çok bozuldu...

o yüzden dedim ben de, bizim her şey aynıydı da noldu diye.
eşimle sorun yaşamadım ama kendi ailemle eş gördüğüm aile ne hale geldi 🤷🏻‍♀️

dediğin kadar ailesine uzak biriyse sorun olmayacaktır.
ama bu uzaklığa çok güvenme, hep böyle gitmez çünkü..
allah korusun bir hastalık olur, dipdibe bulursun kendini.. nişanlın hasta olur, oğlumuz da oğlumuz olur, onlar hasta olur, oğlu bakmayacak mı olur..
çocuk olur, torun kıymetli olur.. getirmiyorsun götürmüyorsun derler sıklaşır görüşmeler...
he ben idare ederim sayılı zamanları dersin, edersin de.
burada önemli olan yine adamın tutumu...
güveniyorsan, seviyorsan, arkanda dağ gibi duracak karakterse, tereddütün yersiz...
 
Bu tür durumu ablam yaşadı , yaşıyor.16 yıllık evli.Kendisi çatlak ve delidolu bir tip olduğu için geçinmelerinde sorun yok.Eniştem de dünya iyisidir.Ama yine de zor bence.Ben olsam katlanamazdım heralde.

Siz kendinize güveniyor musunuz? Yapabilir misiniz? Ha az görüşürüz , mesafeli oluruz olmuyor bence.Bebeğiniz olsa geliyorlar mesela.Korkmayın ama nişanlınız tüm bunlara değer mi? İyice düşünün.Böyle bi' sebepten bitirilir mi , bilemiyorum.
 
Demek çok eğlendiniz yanlarında ay çok kültürlüsünüz siz değil mi demek görümcenizin canı çok sıkılıyormuş onların yanında ben size şöyle söyliyim sizin o küçümsediğiniz insanların hayatlarından neler öğrendim ben apartmanlarda selam bile vermeyen insanlar sizin şu küçümsediğiniz insanlar öyle içten sarılıyorlar ki insana misafirperverlikleri tabi siz yadırgar gibi bakarsanız girdiğiniz ortamda onlar da size uzaylı görmüş gibi bakar her ortama ayak uydurabilmeli insan kimi yerde merhaba demek daha kabul görürken kimi yerde Allahın selamını vermek makbul olur anlayamıyorum gerçekten sizi
Kadın zaten ortama uyum sağlamış oturmuş dinlemiş.

D damdan Bana da çooook boş geliyo malesef bu ortamlar. Şu an bizim ailenin gündeminde annnemin mezarına dikilecek ağaç var. O kadar saçma ki. Anneannem diyo ağaçsız kaldıı tüh tüh herkes bizi ayıplayacak ben diktireceğim. Babam diyor ben dururken ona düşmez elalem karısının mezarıyla ilgilenmemiş der. Ne kadar büyük bir çıkmazdayız görüyo musun :)
 
Valla seni anlıyorum
Ben bile evimden başka sayılı evlerde yemek yiyebiliyorum
Bak bu dediğim sadece yemek kısmı.
Kaldı ki aile ortamı çok çok önemli.
Nişanlın anladığım kadarıyla aileci biri değil.
Aile farklılıklarından dolayı senin üzerine titreyen birini bırakmak mantıksız olur.
İlerde aile akraba ortamlarına çok girmek istemediğinde anlayışla karşılayacağını düşünüyorsan hiç kafanı bulandırma durduk yere derim.
 
nişanlınız evlenince değişmezse sorun olmaz ama ailesiyle arasına fazla set çekmiş olması da beni korkuturdu. ne bileyim evleneceğim insanın ailesiyle ilişkisine de bakarım ne kadar kültürsüz olurlarsa olsunlar insan ailesini benimser. bu durum da bana garip geldi.senin için rahat olsun diye mi böyle diyor onu da düşün derim.mesela ben bazen babamla birçok noktada anlaşamam eski kafalı olduğunu düşünürüm ama istesem de mesafe koyamam set çekemem başka olumsuzluğu yok niye set çekeyim ki? hiçbir erkeğe de babamla ya da ailemle arama ciddi bir mesafe koydum ben bile muhatap olmuyorum sen de muhatap olmazsın merak etme demem. insan evlenince aileyle de evleniyor aslında. belki ben yanlış düşünüyorumdur ama bi gariplik var gibi geldi sizin de kafanız karışık gibi görünüyor acele etmeyin derim.
 
Merhabalar.
Nasıl başlayacağımı bilmediğim ,ama başlayınca da bitiremeyeceğim bir konuyla herkese iyi akşamlar diliyorum...
Çok kararsız kaldığım ama kararsızlığında en dibe götürdüğünün farkında olduğum bir hafta yaşıyorum.
Bu hafta resmen hayattan soğudum... Nedenine gelecek olursak biraz uzun olacak sanırım.
O yüzden kısa konuları okumayı isteyen ablalara başlıkta spoiler vermedim.. okuyup kendilerini yormasınlar diye(nasılsa tam okumayacaklar)
Her neyse konuma gelecek olursam konu tabi ki nişanlım.
Daha önce evlenip ayrılmış çok iyi bir üniversiteden mezun bir kadınım. Ailem kendi halinde ve etrafımız tarafından çok sevilen bir aile.Nişanlımdan biraz bahsetmek istiyorum. Kendisi işi gücü yerinde olan, lise mezunu olmasına rağmen kendini çok geliştirmiş, son derece sempatik ve çok merhametli bir adam. Gerçekten bana dibine kadar aşık olduğunu hissettiren , kalbi kocaman bir kişi. Bazen diyorum ki hayatta ki çektiklerimin mükafatı sanırım bu adam.
Şimdi asıl konuya geleceğim. Yaklaşık 1hafta evvel bir cenaze sebebiyle nişanlım ve ben çok yakın bir akrabalarının evine gittik . Annesi , babası ve kardeşleri de oradaydı tabi bir sürü akrabası da.
Nişanlım bu insanların hiç birisiyle görüşmeyen , hayatı kendi başına inşaa etmiş birisi. O ortama girince ne olursunuz yanlış anlamayın ama ben çok başka kaldım.
Konuştukları konular , davranışları ,giyim-kuşamları benden o kadar farklı ki. Konuşacak bir şey bulamadım. Nişanlımın ailesiyle de aynı şekilde. Zaten hepsi benimi inceleyip durdu. Böyle dünya başıma yıkıldı resmen.
Ki kendisi her zaman der ben ailemle samimi değilim ,seni asla samimi etmem çünkü senin gibi değiller der. Ama ne olursa olsun et tırnakta in ayrılmaz.
Bu süreçte arada şu an hiç bir sebep yokken ondan vazgeçmek istemiyorum. Ama çok korkuyorum...
Yani ne diyeceğim ki ona ? Aileni beğenmedim hadi hoşçakal mı ? İnsanları sınıflandırmak çok cahilce ama ya ilerde bana tutturursa... o zaman ben asla yapamam ki..
Ailem de sen bilirsin karar senin diyor ama görünen köy kılavuz istemez diyorlar.
Çocuğu seviyoruz ama sen o ortamda yapamazsın diyorlar...
Lütfen yorum yaparken kimse kırıcı davranmasın . Yeterince üzgünüm... En çokta arada hiç bir sebep olmamasına üzülüyorum. Nişanlımı çok seviyorum, o da beni çok seviyor. Ama sonrasını düşünmem de gerekiyor.
Eşimin ailesiyle benim ailem hayat ve görüş olarakta farklılar. Konuşma olsun davranış olsun. Eşim bunun farkında. İlla gidelim gelsinler diye bana ısrar etmez hatta ben gidelim demesem kendisi teklif etmez bile. Nişanlınızda bunun farkındaymış zaten. Az çok belli etmiştir kendini. İçinizde şüphe varsa uzatmayın.
 
Kajmery34 Kajmery34 cumartesi kızımın kafası yarıldı eşimin babası merak etmiş geldi aksam 45 dakika da bütün yemekleri sofrayı hazırladım ki makarna yapacaktım bu akşam kolaylık olsun diye ama 5 çeşitten çıktım çay da da eşim uyuklarken ben 1977 deki anılarını bilmem kaçıncı kere dinledim benim ailem ve eşimin ailesi çok farklılar ablalariyla görüntülerimiz bile zit hicbir konuda frekansim tutmuyor sonuç 10 senelik evliyim :halay:
 
Basından daha önce bir evlilik geçtiği için, bence bilinclisin. Kriz ortamlarını daha iyi yönetişim bundan sonra vs.

Konuşulan konulara yabancı kalmanı anlıyorum, bende eşimin ilk aile ortamına girdiğimde ne akrabalık ilişkilerini anlıyordum, ne konuşulanları. Hala akrabalardan kim kimin dayısı amcası vs cizemedigim durumlar da var. Ama bunlar zamanla olacak şeyler. Zamanla konuşulan konulara dahil olursun

Sapsız üzüm olmaz, mutlaka hayatında ailesi olan birileri olacak ve hiçbirine işte bu istediğim deneyeceksin. Nisanlini seviyorsan ve senle diğerleri arasındaki mesafeyi koyacağını güveniyorsan çok sorun etme
 
Back
X