aradaki mesafe önemli mi?

turtaa

gencim güzelim yaşasın :)
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2008
403
4
296
Çanakkale
kızlar merhabalar,

size sormak istediğim ve bana dert olan birşey var.
en iyisi önce konuyu anlatmak.
ben izmirliyim ve 6saat uzaklıkta bir şehirde okuyorum. son yarım dönem okulumun bitmesi için.
burada staj yaparken hayatımın erkeği dediğim insanla tanıştım ve (çok şükür) birbirimize deli gibi aşığız. 1sene oldu anca. benden 7yaş büyük.

babam vefat etti ve ben sevgilimi annemle tanıştırdım. annemde çok sevdi ki sevilmicek bir tarafı yok sevgilimin.
fakat evlendiğimizde bende erkek arkadaşımda okuduğum şehirde kalmak istiyoruz.
annem bunu HİÇ istemiyor. çünkü annemde başka şehire gelin gitmiş ve babannem tarafından çok sıkıntılar çekmiş. babannemi çok sevsemde çok zor bir kadındır. annem de "benim çektiğim dertleri çekmeni istemiyorum" diye başka şehire evlenmemi istemiyor. oysa sevgilimin ailesiyle tanıştım bana eziyet etçek insana hiç benzemiyorlar. büyük konuşmamak için eminim kesin öyledir demiyorum.

sizce ne yapmalıyım? başka şehire evlenenlere soruyorum özellikle. annemi nasıl ikna edebilirim yada? kadının tek mutluluğu benim. izmirden taşınıp yanıma gelirsin dediğimde de kabul etmiyor. abim burda yaşıyor. baba tarafı akrabaların hepsi burda.

sizden başka danışacağım kimse yok malesef :(

evli değilim fakat yorum yapmak istedim canım. annen duygusal davranıyor, haklı olarak yaşadıklarını yaşamanı istemiyor. babasız oldugun için açıkçası seni daha kolay ezebileceklerini düşünüyor. ilk önce annenin sana kodladıgı bu düşünceyi sil ve hep en güzelini düşünmeye çalış. çok kişi gördümki kayın valideleri kendi annelerinden daha iyi davranıyordu. annene birşey açıklamak zorunda değilsin bence. sadece senin mantıklı bir karar verdiğini, eğer kadın bu niyete girse bile kendini ona ezdirmeyecgini, eşinin buna müsade etmeyeceğini anlatmaya çalış. evet büyüklerimiz bizi düşünüp konuşuyorlar fakat devirin değiştiğini, yaşam şekillerinin, insanların davranış şekillerinin değiştiğinin farkına varamıyorlar. eğer gerçekten bunlara ilk önce kendin inanıyorsan, annene bunları aşılamaya çalış derim. nacizane fikrim bu canım..

canım benim ailem manisada ben antepdeyim ve arada ki mesafa gerçekten sorun oluyor bişey oldugunda hemen gidemiyorsun hastalık sağlık zamanlarında artı işler çıkıyo beraber olamıyosun

evli değilim fakat yorum yapmak istedim canım. annen duygusal davranıyor, haklı olarak yaşadıklarını yaşamanı istemiyor. babasız oldugun için açıkçası seni daha kolay ezebileceklerini düşünüyor. ilk önce annenin sana kodladıgı bu düşünceyi sil ve hep en güzelini düşünmeye çalış. çok kişi gördümki kayın valideleri kendi annelerinden daha iyi davranıyordu. annene birşey açıklamak zorunda değilsin bence. sadece senin mantıklı bir karar verdiğini, eğer kadın bu niyete girse bile kendini ona ezdirmeyecgini, eşinin buna müsade etmeyeceğini anlatmaya çalış. evet büyüklerimiz bizi düşünüp konuşuyorlar fakat devirin değiştiğini, yaşam şekillerinin, insanların davranış şekillerinin değiştiğinin farkına varamıyorlar. eğer gerçekten bunlara ilk önce kendin inanıyorsan, annene bunları aşılamaya çalış derim. nacizane fikrim bu canım..

çok teşekkür ederim yorumun için. benim düşüncemde bu. ben erkek arkadaşımın ailesiyle mutlu olcağımı düşünüyorum. ama yaşayan gören insanlar için durum değişiyor. öyle geri kafalı insan değiller çok şükür.

canım benim ailem manisada ben antepdeyim ve arada ki mesafa gerçekten sorun oluyor bişey oldugunda hemen gidemiyorsun hastalık sağlık zamanlarında artı işler çıkıyo beraber olamıyosun

sen çok uzaktaymışsın ya :( umarım geçicidir bu durum. yorumun için teşekkür ederim. bunlar için erken aslında henüz en az 1senemiz daha var nişan için ama annem şimdiden bunları söylüyor. ve inandığım birşey var tecrübe hata yapmaz :(

örnek vereyim eşimin halası vefat etti bundan 3 sene önce ama gidemedik 1 hafta sonra gidebildik ben işimden izin alamadım bayram önüydü uçakta ve otobüste yer bulamadık çok kötü uzaklık

örnek vereyim eşimin halası vefat etti bundan 3 sene önce ama gidemedik 1 hafta sonra gidebildik ben işimden izin alamadım bayram önüydü uçakta ve otobüste yer bulamadık çok kötü uzaklık

gerçekten çok zor durumlar. ama ben o kadar uzak olmucam 6 saat. kendi arabanla 4saat hatta.

yada ben iyi tarafından bakmak istiyorum tozpembe gözlüklerimle.

çok teşekkür ederim yorumun için. benim düşüncemde bu. ben erkek arkadaşımın ailesiyle mutlu olcağımı düşünüyorum. ama yaşayan gören insanlar için durum değişiyor. öyle geri kafalı insan değiller çok şükür.

hayırlısını diliyorum arkadaşım senin için. inş. herşey dilediğin gibi gerçekleşir.

başka şehire evlenip mutlu olan kimse yok mu acaba?

anne baba yanı mutlaka ayrıdır ama ne bileyim...

öncelikle abin,akrabaların izmirde mi senin yaşamak istediğin yerde mi?

ben de memleketime 5-6 saat uzaklıktaki bir yere evlendim.o zamanlar insan umursamıyor aşkın peşinde koşuyor nasıl olsa üniden alışkınım hasretliğe diyor ama evlenince öyle olmuyormuş.benim rahmetli annem de eşimi sevmişti ama uzak demişti buraya önce,olmaz demişti sonra ben istiyorum diye bir şey dememişti,babam da keza pek yorum yapmamıştı.velhasıl 1 sene önce evlendim,mutluyum burda,eşimi seviyorum,çok şükür hiç bir şeyim eksik değil,benim de üniyi okuduğum şehir ama yine de insan ailesine yakın olsa istiyor,burda anne kız,baba kız beraber olanları görünce insan imreniyor :) bir de kendi ailenle değil de eşinin ailesiyle sürekli görüşmek,iç içe olmak pek de güzel bir şey değilmiş :)

uzakta olmak mutlu olmuycan anlamına gelmez ki sadece acil bi durum olduğunda hemen orada olamazsın onu dedim yoksa eşimle çok mutluyuz allaha şükür

bi de unutmadan her zaman görüşmek iyi olmuyor .benim kaynana dünya tatlısı elimi sıcaktan soğuğa sokturmaz kendi evim nasılsa onun evide öyledir bana .. iyi anlaşırız gel gör ki herşeyimize karışır niye bu elbiseyi giydin kısa değil mi kıza niye bunu şunu yapmıyorsun evindeki bulaşıkları yıkasana ne duruyo öyle vs.vs. anlıycan pimpirikli biraz .bide kaynana olunca öte git dese zoruna gidiyo ne kadar iyi anlaşsanda

bi de unutmadan her zaman görüşmek iyi olmuyor .benim kaynana dünya tatlısı elimi sıcaktan soğuğa sokturmaz kendi evim nasılsa onun evide öyledir bana .. iyi anlaşırız gel gör ki herşeyimize karışır niye bu elbiseyi giydin kısa değil mi kıza niye bunu şunu yapmıyorsun evindeki bulaşıkları yıkasana ne duruyo öyle vs.vs. anlıycan pimpirikli biraz .bide kaynana olunca öte git dese zoruna gidiyo ne kadar iyi anlaşsanda

aynen benim kayınvalidem de çok tatlıdır ama onun da her şeyimize bir diyeceği mutlaka vardır :) kayınpederim de burnunu sokmayı sever :1:

Mesafe önemli elbette canım. Ama ne yazık ki hepimiz anne babalarımızın yaşadığı şehre gelin olamıyoruz.
Eğer imkanın varsa eşinle İzmir de yaşamayı dene derim.
Yok mecburum 6 saat uzakta oturmaya diyorsan, sevdiğin insan için git elbette.
Eşinin ailesiyle kendi ailenden daha sıkı fıkı olmak zorunda kalınca insan üzülür muhakkak, ama hayat işte..

Anneni ikna kısmına gelince, abim İzmir dışından bi kız alsa İzmir de yaşasalar sen o kızı ezecek misin anne diye bi sor bakalım..

Aslında cevabı sen vermişsin canım, mesajının son bölümünde sizden başka danışabileceğim kimse yok demişsin... Bunu evlendikten sonra çekebileceğin muhtemel sıkıntılar için bir prova olarak düşün, annenin yanında olmadığı bir sıkıntı anında ne hissederdin? Telefonla konuşabilirsin ama yanyana olmak sen de bilirsin ki bambaşka.. şu an karar vermekte zorlandığın bir durum içindesin, annen ile aynı şehirde olmak mı, evlenip ayrı bir şehire gitmek mi kararsızlığı.. Bu kararsızlıkların başka türlü tezahür ettiğinde annenin yanında olmasını istersin değil mi?
Şöyle düşün...
Evlendin, mutlu mesutsun ama senin de zor zamanların, üzüldüğün, ağladığın zamanların olacak hayatın gereği tabi, hepimizin başına geldiği gibi, böyle durumlarda yanında olmasını istediğin ilk isim haliyle annen olacak, sarılmak istediğin..
Evlendiğin insanın ailesiyle yakın olmak her zaman zordur, ikinizin ailesi de aynı yerde olsa sorun değil ama yalnızca bir taraf gurbette kalır gibi olduğunda gurbette kalana zor gelir, ağır gelir bazı şeyler..
Hem annen de yalnız kalacak sen evlenip gidersen, bu da işin bi başka zor yanı..
Bugün bekarken taktığın gözlükleri evlendiğinde değiştirmek zorundasın yani işler bekarken çok başka görünüyor insanın gözüne evliyken bambaşka..
Kötü niyetle söylemiyorum bunu yanlış anlama.. Gidersen yanlış yapmış olursun da diyemiyorum... Zor bir durum..

öncelikle abin,akrabaların izmirde mi senin yaşamak istediğin yerde mi?

ben de memleketime 5-6 saat uzaklıktaki bir yere evlendim.o zamanlar insan umursamıyor aşkın peşinde koşuyor nasıl olsa üniden alışkınım hasretliğe diyor ama evlenince öyle olmuyormuş.benim rahmetli annem de eşimi sevmişti ama uzak demişti buraya önce,olmaz demişti sonra ben istiyorum diye bir şey dememişti,babam da keza pek yorum yapmamıştı.velhasıl 1 sene önce evlendim,mutluyum burda,eşimi seviyorum,çok şükür hiç bir şeyim eksik değil,benim de üniyi okuduğum şehir ama yine de insan ailesine yakın olsa istiyor,burda anne kız,baba kız beraber olanları görünce insan imreniyor :) bir de kendi ailenle değil de eşinin ailesiyle sürekli görüşmek,iç içe olmak pek de güzel bir şey değilmiş :)

senin geçtiğin dönemlerden geçiyorum bende. umarım herşeyin hayırlısı olur. bende aynı şeyleri düşünüyorum. benim gittiğim yer izmire kıyasla çok küçük tatil kasabası gibi kalıyo yanında :) temiz hava var. fabrika, şehir gürültüsü yok. bunlar cezbediyor işte :)

benim kaynanamda öyle olucak sanırım :) çoğu zevkimiz aynı film zevkimizden tut yemek tercihlerimize kadar. karışmadan duramazmış gibime geliyor.

Mesafe önemli elbette canım. Ama ne yazık ki hepimiz anne babalarımızın yaşadığı şehre gelin olamıyoruz.
Eğer imkanın varsa eşinle İzmir de yaşamayı dene derim.
Yok mecburum 6 saat uzakta oturmaya diyorsan, sevdiğin insan için git elbette.
Eşinin ailesiyle kendi ailenden daha sıkı fıkı olmak zorunda kalınca insan üzülür muhakkak, ama hayat işte..

Anneni ikna kısmına gelince, abim İzmir dışından bi kız alsa İzmir de yaşasalar sen o kızı ezecek misin anne diye bi sor bakalım..

yaaa çok mantıklı empati kurmasını sağlıcam. erkek arkadaşımla bi kesinleşsin durum inş...

Back
X