- 5 Ekim 2013
- 3.582
- 3.393
- 168
Diyorum ya hoş değil .Bakın benim dedem zamanında Kars'tan para ile kız getirtti.Sipariş ile yani.Bakkaldan zeytin alır gibi desem onun gibi de değil.Keşke öyle olsa.80 yaşında adam torunu yaşında kızla evlendi.Bir de çocuk yaptı öldü.Tüm çocukları ile küs gitti öbür tarafa.Değer miydi.?Bir genç kadın ve bir kız çocuğu ortada kaldı .Her pis iş yapan paygamberimizi örnek vermesin .En azından uygulamaya çalışıyorum
Arkadaşım arkadaşın söyledikleri malesef
Üzücü ben ona şunu anlatmaya çalıştım
Herkez ona göre para için evleniyor onun
İçin örnek verdim
Bak arkadaşım dedikleri i anladımDiyorum ya hoş değil .Bakın benim dedem zamanında Kars'tan para ile kız getirtti.Sipariş ile yani.Bakkaldan zeytin alır gibi desem onun gibi de değil.Keşke öyle olsa.80 yaşında adam torunu yaşında kızla evlendi.Bir de çocuk yaptı öldü.Tüm çocukları ile küs gitti öbür tarafa.Değer miydi.?Bir genç kadın ve bir kız çocuğu ortada kaldı .Her pis iş yapan paygamberimizi örnek vermesin .
Nasıl utanç verici hem de değil mi?Bak arkadaşım dedikleri i anladım
Ama peygamber efendimiz torunu yaşındaki kişiyle evlenmemiş onla bu
Farklı.kimseyi üzmek içinde yazmadım
Bunları kimse yanlış anlamasın.evet örnek Verdiğiniz olay çok kötü
Evet öyle bazen olanlar karşısındaNasıl utanç verici hem de değil mi?
Bu benim fikrim..ustunuze alinmayin.ayrica siz alinti yapip duruyorsunuz...benim yazdiklarimin dogru oldugunu sizde biliyorsunuz ofkeniz bundan..ne cellallenicem yahu banane...sinir olan sizssiniz....Çünkü herkezi itham ediyorsun banada
Söz hakkı düştü.anladığım kadarıyla
Insanlara karşı saygılı Olmayı beceremiyorsun.o zaman genelleme yapmadan Konuş.ayrıca ağzını topla
Sizin gibi insanlar Yüzünden buranında
TADI kaçtı...ama söz medeniyete saygıya çağdaşlığa gelince saygılı Çağdaş oluyorsunuz dimi.seninle vaktimi harcayamam kusura bakma.seni Allah'a
Havale ediyorum.
Ben fikrimi soyledim...cellallenmek mi ahaha benim sinir oldugum bir durum yok.evet bence para icin evleniyorlar...bu benim fikrim katilir katılmazsin.cogu insanda bu konuda benim gibi dusunuyor.kimse babasinin hayrina baba yaşındaki adami almiyor.ya kiz cahildir zorla verilmustir yada kendi bi yerlere gelemedi diye zengin koca olsun yasli olsun farketmez diyerek evlenmistir..Z zerrinsakli fikrini söyledin anladık ama üslubun çok çirkin..
Bilip bilmeden parasi için yapıyorlar diye insanlara bir sifat yukluyorsun ve kimse de buna göz yummak zorunda değil.
Sen nasil öyle olduğunu söylüyorsan onlar da öyle olmadigini söylüyor sen neden celalleniyorsun?
Ben öfkeli yasa sinirli değil yapım degılBu benim fikrim..ustunuze alinmayin.ayrica siz alinti yapip duruyorsunuz...benim yazdiklarimin dogru oldugunu sizde biliyorsunuz ofkeniz bundan..ne cellallenicem yahu banane...sinir olan sizssiniz....
Hepsi için geçerli değil tabiiki.Bazı hanımlara olgun erkekler da baba gibi gelir vs.türlü türlü sebepler var.Neconun kızını örnek verelim.Neco hanımından kızı yaşındaki bir bayan için ayrıldı.Kadın veryansın etti.Aynı şeyi kendi kızı başka bir hanıma karşı yaptı.O nedenle bu tip konularda asla ve asla büyük konuşmaktan yana değilim.Ben fikrimi soyledim...cellallenmek mi ahaha benim sinir oldugum bir durum yok.evet bence para icin evleniyorlar...bu benim fikrim katilir katılmazsin.cogu insanda bu konuda benim gibi dusunuyor.kimse babasinin hayrina baba yaşındaki adami almiyor.ya kiz cahildir zorla verilmustir yada kendi bi yerlere gelemedi diye zengin koca olsun yasli olsun farketmez diyerek evlenmistir..
Aynı filkirdeyim arkadaşım.Hepsi için geçerli değil tabiiki.Bazı hanımlara olgun erkekler da baba gibi gelir vs.türlü türlü sebepler var.Neconun kızını örnek verelim.Neco hanımından kızı yaşındaki bir bayan için ayrıldı.Kadın veryansın etti.Aynı şeyi kendi kızı başka bir hanıma karşı yaptı.O nedenle bu tip konularda asla ve asla büyük konuşmaktan yana değilim.
Diyorum ya knamak bize düşmez.Bazı insanlar tecrübe etmeden yanlışını anlamaz.Bazı insanlar da mantığını konuşturup yanlışa sürüklenmez.Herkesin kendi seçimi.Aynı filkirdeyim arkadaşım.
Herkezede SAYGI duyarım
Sonuçta herkez Hayatını
Yaşamakta özgür
Şimdi bu adam boşanır boşanmaz evlenip ikinciyle de boşanmış olsa iyi adam m olacaktı.Hem neden hastalıklı olsın ki.Cinsellik yaşayan herkes hastalıklı mı?Hiç aday olmadı belki.Belki adam kimseden hoşlanmadı .Hayret birşeysiniz.Öncelikle 36 yaşında boşanmış adam 46 yaşına kadar ne yapmış diye düşünürüm. O bekarlığa süresince hastalık bile kapmıştır. 10 yılda hiç mi aday olmamış, kim bilir ihtiyaçlarını nerede kimlerle giderdi.
Unluler dunyasi...ama o kizda kendinden maddi anlamda yuksek olan birinle evlendi..o reklamcida para coktu..insanlarin kizi yasindaki adamlarla evlenmesi sana normal gelebilir bana gelmiyorHepsi için geçerli değil tabiiki.Bazı hanımlara olgun erkekler da baba gibi gelir vs.türlü türlü sebepler var.Neconun kızını örnek verelim.Neco hanımından kızı yaşındaki bir bayan için ayrıldı.Kadın veryansın etti.Aynı şeyi kendi kızı başka bir hanıma karşı yaptı.O nedenle bu tip konularda asla ve asla büyük konuşmaktan yana değilim.
Öncelikle 36 yaşında boşanmış adam 46 yaşına kadar ne yapmış diye düşünürüm. O bekarlığa süresince hastalık bile kapmıştır. 10 yılda hiç mi aday olmamış, kim bilir ihtiyaçlarını nerede kimlerle giderdi.
Alinma ustune tamam sen para icin degil asik oldugun icin evlendin.20 yas buyuk adamla. ..tamam sen haklisin sen doğrusun..herkes babasi yasinda adam bulsun. Otursun asagiya okkBen öfkeli yasa sinirli değil yapım degıl
O zaman herkezi itham etme.yoo asla
Doğru demiyorum.herkez aynı sebepten evlenmiyor kimseyi o ahlaksızca şeyle
Itham etmeye hakkınız yok
bana normal geldiğini nereden çıkardınız.İkinciside para için evlenmiş olsaydı ayrılmazdı.Neconun kızından bahsediyoruz.Ekmeğini taştan da olsa çıkarır o kız.Sadece aşık oldu ya da olduğunu zannetti.Para değil meseleUnluler dunyasi...ama o kizda kendinden maddi anlamda yuksek olan birinle evlendi..o reklamcida para coktu..insanlarin kizi yasindaki adamlarla evlenmesi sana normal gelebilir bana gelmiyor
Arkadaşım bende bunu anlatmak istedim herkez para için evlenmemiş(oyüzden peygamber efendimizi örnek verdim)neden yanlış anladın.şuda var.peygamber efendimiz Hz. Hatiçe annemizle güzel ahlakı için evlenmiş.yani demem o ki herkez farklı bir amaçla evlenir konu illaki paramı olmak zorundayine konu dönmüş dolaşmış peygamber efendimize gelmiş.tamam herkes kendince yorum yapmış ama yorum yaparken azıcık düşünerek yazsak bu olayın peygaberemizle ne ilgisi var.peygamber efendimizin zamanın da yoksulluk varmış savaşlar kölelikler varmış sahipsiz kadınlar varmış vb... peygamber efendimiz bu yüzden çoğu kadını kendi himayesine almış ve kadınları korumuş sadece iki eşi olmuş burda tarih dersi vermek değil niyetim ama yazarken azıcıkta düşünelim lütfen şimdi insanların kendi iradeleri var seçim özgürlgü var kimle olucak ne yapıcak kendi özgür düşüncesi var yaş farkını kendi kaldırabiliyorsa arkadaşın evlensin ilişkisini nereye kadar götürecekse götürsün kendi kararı ama hep bilinen söylenen de şu var yaş farkı başta canımlı cicimli zamanlarda erkeğin olgunlu falan hoş geliyor olabilir ama zaman aynı olmaycak işler ciddiye ve evliliğe gelince o hoş olan herşey özellikle yaşın verdiği yorgunluk olsun adı her ne olursa olsun sorun olucak ve bir gün biticek işte o zamanları kaldırabilecekse devam bunları düşünmek ve öyle adım atmak gerekiyor sonucta siz biliceksiniz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?