Aradan yillar gecsede kayinvalidesine ANNNE diye diymeyenler..BUYRUNNN topigimeee..

:))))))ablami hey allahim kadicagiz gencmi de bari yazikkkkk:)))))))

Kvmi kp de çok severim ama
Anne baba demek kv kp saçma geliyor bana da.
Bende .... teyze, .... amca diyorum.

Komşuyduk ilk başta görümcelerimle arkadaştım zaten ozaman da böyle hitap ediyordum.
Çok sonra eşimle flört etmeye başladık.
Evlenincede yadırgamadılar dolayısıyla.

Ama geçen eşimin teli bendeydi.Annemlerdeydim babamı bekliyordum gelince eve gidicektim.
Tel rehberinden direk babamı arıyorum diye kp aramısım.
Babacım naber ya gelmiyormusun dedim direk.
Kp de işteyim kızım geç çıkıcam biraz diyince sok oldum :) hahhaha ... amca yanlış aradım oldum direk rezil oldum adama.
Akşam kvdeme gelinim ilk kez bana baba dedi ama yanlışlıkla demiş

ilk ZAMANLARDA annemle kv yanyana geldiklerinde kendi annemin yaninda hele kv deye anne demek feci zor geliyordu...YADA telde kendi anneme al anne kv de icin annemde senle

konuscak veriyorum derken acayip oluyordum:) allahtan onlar tr de ben ve esimin ailesi almanyadayiz ayni ortamda yilda bir ya oluruz yada olmayiz...

Kp de işteyim kızım geç çıkıcam biraz diyince sok oldum :) hahhaha ... amca yanlış aradım oldum direk rezil oldum adama.
Akşam kvdeme gelinim ilk kez bana baba dedi ama yanlışlıkla demiş :))))

KP ler sanki daha bir iyimi oluyo yaa genelde onlardan burda dert yanan nadir..Varsa yoksa kv deler:))))))))

of tam benlik bi konuymuş:))hemen yazim dedim görünce.ben de nişanlıyım düğünüme daha var.anne diyemedim ya prosedür gibi herkes sıkıştırınca tuhaf oldum yani ben de demek isterim de ayıp diyen oluyo arkadaşlarımdan.büyüklerden kimse oyle ayıp demedi ama soruyolar diyebiliyomusun diye.başkasının yanında hiç hitap etmeden kaynanamın yüzüne bakarak anlatıyorum konuşuyorum:)başkasından çekiniyorumacaba ayıplarlarmı beni diye.toplum baskısı çok tuhaf bişeyya.belki çok doğru söylenmesi gerekiyo ama niye ayıplarki insanlar.hırsızlıkmı yaptık namussuzluk mu hakaret edip terbiyesizlik mi yaptık!!yok.o derece bişeymiş gibi yani ayıplamak odur.gerisi kişiye kalmıştır.ancak kaynana gelin damat arasında olan bi konudur.herkes herşeye karışır zatenn.
ne anne diyenler gördüm .arkasından kaynanasına neler söylüyo ya da evime almam kaynanamı diyo.ne anladıkki anne dediğinden.önce saygı.saygısız ol herşeyi yap sonra anne dedin mi demedinmi bu prosedüre takıl.sinir olmuştum ohh rahatladım anlatınca:)
hm ama anne demek çookk çok güsel bişey evlenince dicem tabiki ama düşünüyorum .garip geliyo.çok kişi nişanlıyken bile demeye başlıyo.ve benim nişanlım da anne baba diyemeyen biri olck gibi yani şimdiden oyle söylüyo.bana da kendi annen baban dışında annen baban olamaz gibi geliyo ama ailen olur çok seversin benimsersin başka bi şey onun adı ya bilemiyorum.sanki anneme haksızlık edecm gibi geliyo bilmyrmne garip herşey yaa

Bende kv ye anne diyemiyorum ama kp e baba diyebiliyorm . Anne demek isterdim sirf istiyo diye ama agzm dilim baglaniyor resmen..sanirim kv ile onceden tanistgmz icin teyze demeye alismisim.ama simdi 2 yildr bol bol ortaya konusuyom.iskence gbi yaa..uzagimdayken anneee bunu da yikayacak miym diye soracagm biseye anne diyemedgmden yanina kadar gdip sormak yada o elimdeki seyi onun yanina goturmek zornda kaliyorm..boyle geldi boyle gtcek mi acaba? Anne olunca gecer diyolar ama sanmiyorum..

tatlim emin ol öyle gidicekk ayni seyi yasiyorumm bendee(

CANIM benimm madem nisanlisin daha bizim yaptigimiz hataya düsme en basindan söyle sonra hic söyleyemiyo insann inan ki...

yani bende nişandan bir ay sonra falan demiştim zorlanırım hala, yani derken yapmacık dediğim belli olur ama mecburiyet işte keşke başka bir tabir kullanılsa anne-baba yerine , hele annem ve babamın yanında daha hiç demedim onlara anne baba diye , insan utanıyor

bende anne diyemeyenlerdenim. eşimde diyemiyor. biz uzaktan akrabayız. eşim babama abi diyodu eskiden. şimdi hiç bişey demiyo. bende onun annesine teyze diyordum. şimdi hiç bişey diyemiyorum. aslında 9 yaşımdan bu yana kimseye anne demedim ondan mı kaynaklanıyor diye düşünüyorum.

bence bunu bu kadar büyütmeyin.

etrafımızda pek çok kisi var, hanım yada beyliği haketmeyen.

ama yine de filanca bey, falanca hanım diyoruz.

iş yeri yada toplum kuralları gereği.

bana bir kere bile amcalık yapmayan adama da amca diyorum. Sokaktaki adama da,

çok sevdiğim komşumuza da.

tribe girmiyorum, ay alışamadım bana şöyle dedi böyle dedi,

ben öyle dedim diye...

söyleyiverin gitsin...

ben valla istenip sözlendikten sonra anne dedim. hiç de zoruma gitmedi. niye gitsin ki eşimin ailesi sonuçta. eşim de aynı şekilde babası olmamasına rağmen anne baba diyebildi.

bence zorlayın kızlar kendinizi. karşı taraf çok üzülür buna. ya da isminin yanına anne koyun mesela ayşe anne gibi. sonuçta anne kelimesine yüklediğiniz anlama bağlı.kendi annenize sizi doğurduğu için anne diyorsunuz ona da eşinizin annesi olduğu için anne diyin

bende evleneli 3 yıl oldu anne demedim dememde, bi arkadaşta yazmış anne olmak o kadar kolaymı diye katılıyorum kesinlikle herkes anne denilmeyi haketmiyo malesef..

Anne denildiği için annemizin yerine geçmiyor karşımızdaki.
Genelde eşimizin amcasına, amca, teyzesine teyze denilmiyor mu, bu da öyle birşey eşimizin annesi.
Bu kelime çok büyütülmediği taktirde söylemek daha kolay olur.

Eşleriniz ailenize nasıl sesleniyor ? Eğer bu kelimeyi kullanmazlarsa olumsuz düşünmez misiniz ?

bir gün evlenirsem eşimin anneme anne dememesi beni gerer .ne demek bilmem ne hanım olmaz öyle şey .. bende derim anne .. çok zor değil .. neden büyütülüyor anlamadım .. bizim akrabalar kuzenler falan hep derler ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…