Aşılama Aralık 2013 aşılama düşünenler

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Hakkımızda hayırlısı canım tabiki burdan paylaşalım yaşadıklarımızı tecrübe olur hepimize bende ilk yaptircam okuduklarim dışında,bişey bilmiyom... Benimde araligin ilk haftasına denk gelcek büyük ihtimal... Inşallah ilk ve son olur tutar aşılama...

Kızlar iki milyonda yalnislik warmis sonuç yiyi değil ama iki milyon kadar kötü değil :) 11 milyon çıktı çok şükür en azından normalle bile azda olsa umudim var :) aşılama olcak ama aralıkta... Insalla ilk ve son olur hepimizin ki tutsa Neka güzel olur degilmiiiii :):):):)

selamlar;
benim regl 5gün önceden geldi bgn doktoru arayıp yarın için randevu alıcam sorun çıkmazsa ilk adımımızı atıcaz inşallah...

bende aralık ayında aşılama yaptıracağım.28 yşındayım sol tüp tıkalı sağ açık ,3 ay önce eşimin testlerinde morfloji %1 çıktı ilaç kullandı haftaya tekrar tahlilleri var sonuca görede aşılama.inşallah bu ayda herkesin hayırlısıyla bebişleri gelir.Amin.....

Kizlaarrrr bugün kendi doktorumuza gittik ilaç biz pek ise yaramimis derken megersem yaramış sperm şekli ve hareketliligide düşükmüş meğer bizim onlar normale dönmüş sayı azmis sadece... Bi üç ay dha kullanın asi için erken dedi gönderdi ama bizde soru işaretleri kaldı çok asilamada var aklımızda o yüzden tüp bebek merkezinde randavu istedik ama üç ay sonraya verdi almadik ozel bi hastaneye gittik ordan randavu aldık randavu beklerkende eşim tanıdığı tesaduf urologun sekreteriydi bide o görsün sonuçları dedi ve onla gorusturdu bizi... Doktoru soru yağmuruna tutunca bana biraz kızdı senin bu acelen ne yasin daha genç bu kadar stres yapilirmi dedi asilamayla olmazsan daha çok uzulursun kendinide esinide strese sokarsin dedi

Bu ilaçlara ek bikac zor bulunan bi ilaçta yazdı ssk karsilamiyo yurt dışından geliyo pahalı ama çok etkili dedi... Onları aldık 700 lira tuttu 2 aylik ilk üç ay kullan tekrar test yaptir olmazsa üç ay daha kullan dedi... Asi içinde erken hatta 3-4 ay su çocuk konusunu çıkar aklındn olacağı varsada olmaz sendeki bu stres yüzünden dedi anlicaniz üç ay daha dewam ilaç kullanmaya iyimi oldu kötümu arada kaldım

merhaba hanımlar aralıkta bende aşılama yaptırabilirim.bende sıkıntı yok eşimin sperm sayısı iyi olmasına rağmen şekil bozuklukları çok fazla.varikoselden kaynaklı büyük ihtimal .
aralıkın 4-5 gibi regli bekliyorum bakalım kısmet....

canım ikimizink,i aynı döneme geliyor benimkide o tarihlerde inşallah tedavi gören herkes güzel sonuçlar alır.

merhaba arkadaşlar ben 2 yıllık evliyim ve bendede eşimdede sorun olmadığı halde çocuk sahibi olamadık..bu sebeble allah nasip ederse aralıkta bizde aşılama düşünüyoruz..rabbim hepimizin yüzünü güldürsün inşallah..

arkadaşlar benimde eşimin sperm sayısı 16 milyon çıktı yani düşük dedi doktor aşılama yapmamızı söyledi ama üroloji doktoruda bu değer çok düşük bi değer değil dedi eşime 2 günde bi nohut yemeği ye keçi boynuzu sırgan suyu incir kurusu ye dedi ve 3ay bekleyin olur dedi doktorumda klomen verdi adetimin 5.günü yani cumartesi günü başlıcam sonra 1 aralıkta kontrole gel dedi yumurtalara bakıp aşılama yapcak ama ben çok kararsızım hangi doktora göre hareket edeym allah biliyo ya gönlüm aşılama taraftarı yapayım diyorum tutmazsa 3ay bekleriz diyorum sizce ne yapayım....

ben 1.5 yıllık evliyim korunmadığımız halde bizimde çocuğumuz olmadı. eşimin değerleri Çok iyi benim ise sağ tüp tıkalı sol tüp acık Çıktı fakat doktor herhangi bir problem olmayacağını, hamile kalabileceğimi iletti. 30 ağustos da klomen içtim 9 eylülde çatlama iğnesi vuruldum. fakat sonuç negatif. 2ay ara verdim. 18 kasımda tekrar klomen verdiler. 29ekimde kontrolüm var. aralığın ilk haftası aşılama olacağım. inşallah dualarımız kabul olur sağlıklı bir şekilde bebişlerimize kavuşuruz. klomeni bugün 2. içişim çok ağrım var sol tarafımdan yumruk yiyorum sanki...Allah IM her şeyin hayırlısını versin

arkadaşım, size nohut vs. tavsiye eden doktor Kaan Aydos mu? biz de seninle aynı durumdayız da.

değil canım ben yalovadayım erkan bey bizim doktor sizde durum ne ne yapmayı düşünüyosunuz
biz de aşılama düşünüyorduk sperm sayı,hareket ve morfoloji azlığı yüzünden. hatta aşılamayı atlayıp tüp bebek deneyin diyor bazı doktorlar.sonra bir de Kaan Aydos'a gidelim dedik. o da önce DNA testi yaptırın.onda bir şey çıkarsa ilaçla düzeltilebilir.doğal yolla olabilir. olmazsa da aşılama veya tüpte şansınız artar diyor. testi verdik. sonuçların çıkmasını bekliyoruz. aşılamayı da erteledik gibi ama hala şaşkınım vakit mi kaybediyoruz diye.

Merhaba arkadaşlar

Bizim bu ay 2. aşılamamız olacak, kasım ayının sonuna denk geleceği için o yüzden bu topiğe dahil olmak istedim...
İğnlerime başlama tarihim 21 Kasım, yani bugün iğnelerin 3. günündeyim...

Hepimiz için hayırlısı olsun inşallah

Biraz kendimden bahsedeyim size;

30 yaşındayım.
Evliliğimizin 4. yılını doldurduk.
2,5 senedir bebek düşünüyoruz.
Planımızın 1. senesinde gebe kaldım fakat 5 haftalık iken, kese görülmeden spontan düşük yaşadım.
Sonrasında yine 1 yıl sonra, hatta yine aynı ay gebe kaldım fakat o da 4. haftada düştü.
Benim hormon tetkiklerim, yumurtlamam normal değerlerde.
HSG yapıldı tüplerim açık.
Rahim filmi (ofis histeroskopi) çekildi, o da normal.
Eşimin spermiyogram analizleri normal değerde.
Düşükleri araştırma amaçlı eşime ve bana yapılan kromozom analizlerimiz (karyotipleme) normal.
Eşimin DNA hasar analizi temiz çıktı.
Benim trombofoli analizimde (pıhtılaşma) bir değer heterozigot, ama doktorum pıhtılaşma yok, başka bir değerle birlikte olsaydı söz konusu olabilirdi dedi, yani pıhtılaşma problemi de yok...

Kısacası kızlar, biz tam bir sebepsiz grubundayız.
Yani %15'lik gruptayız...

Merhaba Arkadaşlar,
bizde yaklaşık 4 haftalık bi süreç gördük. ilk gittim muayenede kist var adet olunca gel eğer yok oluyorsa önemsiz dedi. adet oldum 3. günü gittim kist yoktu çok çok sevindim kan tahlillerim yapıldı 1 hafta sonra gel sonuçlara göre hareket edelim dediler. velhasılkelam 1 hafta sonra korka korka gittim ve hiçbir sorun yok dedi doktorum. sabah 10 da gittik ve öğleden sobra 14 30 da hsg çekeceğiz dediler. ne olduğunu bilmiyyodum. hastaneden çıkar çıkmaz araştırmaya başladım ve o kadar ürkütücü yazılar gördüm li bıraktım okumayı. saat 14 30 da gittim ağlamaya başladım neyse filme girdim evet ilacı verirken adet sancısı gibi bi sancım oldu sonrasında azıcık lekelenmede ama sonucta tüplerimin her ikiside açık çıktı çok çok sevindim. önümüzdeki hafta için eşimden örnek alınacak. acaba neden olmuyor olabilir bilmiyorum hiç bir sorun çıkmadı. 1,5 yıllık evliyim yaşım 23 eşimde 27. 8 aydır istiyoruz bana bir akıl verin lütfennn

Aşılama süreci şöyle canım;

Reglinin 3. günü jinekolojik muayene oluyorsun USG ile.
Sonuca göre doktor süreci başlatıyor.
HMG iğne (Menogon, Merional v.b) vuruluyorsun göbekten.
5. iğneden sonra (h. sonu denk gelirse 6. 7. iğne sonrası) doktor seni USG'ye çağırıyor, foliküllerin oluşumuna bakıyor.
Foliküllerin durumuna göre sana bir sonraki kontrol gününü söylüyor ve tabi iğneler devam bu arada.
Sana ilişki günlerini de belirtiyor tabi.
Sonraki muayenelerde yumurtaların yeteri olgunluğa ulaşınca yani yaklaşık 18-21 mm. arası iken çatlatma iğneni vurmanı istiyor.
Sonra da aşılama vaktini söylüyor.
Aşılama günü eşin örnek veriyor, bu örnek birkaç saat laboratuarda yıkanıyor, bu yıkama sonucunda hareketlilikleri de artıyor tabi, spermler hazır olduğunda ise normal jinekolojik muayene yatağında doktorun tarafından aşılaman gerçekleştiriliyor, canın hiç acımıyor merak etme.
Yaklaşık 20 dk. ayakların yatakta ama dizlerini kırarak uzanıyorsun.
İşte bu kadar.
Bu arada aşılama sonrası, işlemden ötürü hafif kırmızı lekelerin olabilir, bu normal, korkmana gerek yok.
Ağrın sancın olursa da sadece MİNOSET içebilirsin, doktorum yalnızca bunu önerdi...

Sormak istediğin birşey olursa sor canım yine

Hepimiz için hakkımızda hayırlısı olsun inşallah, Rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın

İlk aşama, 3. gün hormon tetkikleri, o güzel çıkmış, normal
Jinekolojik USG kontrolü, kist yok, normal
HSG ile tüplere bakılmış, o da normal

Sıra eşinin spermiyogram (2-3 günlük cinsel perhiz sonrası 3. veya 4. gün verecek örnek, azı fazlası eksik sonuç verir çünkü, yazdıklarımdan biri gibi olmalı), hormon (mutlaka) ve ürolog muayenesinde (elle muayene).
Onlardan çıkacak sonuca göre, olumsuz ise ilaç veya takviyelere başlarsınız, normalse eğer sıra senin ek tetkiklere gelir;

AMH dediğimiz yumurta rezervi tetkiki, ki bu tetkik devlet hastanesinde bile 30-40 lira gibi bir ek ücretle belli oluyor, aklında olsun.
Bir de Ofis Histeroskopi dediğimiz rahim içini ve yapısını kamera ile görüntüleyen, HSG'den daha hafif bir tetkik var ona da bakılabilir.
Sonrasında ise tüm tetkikleri yapmış ve rahatlamış olarak doktorundan ovulasyon takibi isteyebilirsin.
İlk olarak Klomen adlı ilaçla başlarsınız, 1-2 siklus denedikten sonra hala gebelik oluşmazsa HMG iğneler (Menogon/Merional) ile takip ve aşılamaya geçebilirsiniz...

Allah işinizi rast getirsin inşallah...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…