Aşılama Aralık 2013 aşılama düşünenler

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
ben regliyi bekliyorum ondan sonra başlayacak nasipse. bende ikiz olmasından korkuyorum 4.5 yaşında bir kızım var zaten .
birde herkes iğne ilemi büyütüyor benim yumurtalarda sıkıntı yok klomenle de büyüyor.ilk aşılama olacak çok ümidim yok sadece eşim çok istiyor ondan deneyeceğiz.

Sadece eşinin sperm sayısı ve morfolojisinde problem olan arkadaşlara söyleyeceğim, eğer maddi durumunuz elverişliyse direk tüp bebek yaptırın. Diğer yöntemlerle vakit kaybedip yıpranmayın, bizde de eşimin sperm sayısı düşük ve morfolojisi %2'ydi. Direk tüp bebek yaptırdık ve ilk denemede tuttu. Darısı başınıza inşallah...

Merhaba çok net açıklamışsınız sadece bişey sorucam aşılamayı adetininizin kaçıncı günü yaptılar ve kaç yumurtanız oldu acaba :)

Bizde bu ay aşılama istedik olmadı yani doktor yapmadi morfoloji ve sayıda problem var dediğin gibi ama üç aylık tedavide sperm sayısı çok cok az artmış doktor bu bişey ifade etmez olabilir artışlar azalmalar dedi... Morfoloji bizim berbatti %0 di ilaçlarla % 4 olmuş tekrar ilaç tedavisi verdi... Ben çok kararlıydım aşılamaya bu ay sırf yaptırmış olmak için tutmadığı gibi tüp taptircaktik ama doktor fikrimdem caydirdi beni... Topigi ben açtım ama yaptirmicaz sanırım...

Benimde bugun adetimin 3. Gunu ve igneye basladim. 75 ml gonal f her gun vurmaliyim. Toplam 12 tane ignem var. Banada aksam dortte vurmami soylediler igneyi. Bende calisiyorum artik bayanlar tuvaletine felan girip igneyi yapmak zorundayim. Acikcasi asilamadan cokta umitli degilim. Esimin morfolojisi %1 en son cikti sperm sayisida 7.5 milyondu. Bi daha tahlil yapacakti doktor. Tahlille birlikte bi asilama.hemen yapalim dedi ama buyuk ihtimalle tup bebek olmamiz gerektiginide soyledi. Hakkimizdan hayirlisi olsun.

canım hakkından hayırlısı olsun.morfoloi 0 dan 4 e nasıl çıkardınız hangi ilaçları verdi doktorun?

bende çikolata kistinden dolayı aşılama yaptırdım ama tutmadı.aşılamayı kimseye önermiyorum ya doktorunuzla konuşun tüp bebek yaptırın çünkü normal ilişkiden az biraz farklı aşılama..eğer başladıysanda allah yardımcın olsun

benimde aklıma çok takılıyor ya aşılama bir işe yaramıyorsa neden yapılıyor aynı eziyetleri çekip duruyorsun.bizde bu hafta gideceğiz görüşmeye.
bizim en son sperm sayımız 68 milyondu morfoloji 6
eşimde varikosel var ama dr. ameliyat olma hemen gel bir görüşelim demiş

Merhaba çok net açıklamışsınız sadece bişey sorucam aşılamayı adetininizin kaçıncı günü yaptılar ve kaç yumurtanız oldu acaba :)

Aşılamanın reglin kaçıncı gününde yapılacağı bünyeye göre, hatta her siklusa göre bile değişkendir.
Yumurtalarının olgun hale geldiği vakte bağlı yani...

Mesela benim ilk aşılamam 11. gün, ikinci aşılamam ise 12. gün yapıldı...

Her iki aşılamamda da 2 adet istenilen büyüklükte yumurtalarım oldu... (Küçük yumurtaları saymıyor çünkü doktorum)

Reglimin 11. günü, yani dün yumurta boyutlarım 19 mm ve 21 mm idi. (Birini çatlamış zannetmiştik 10. günkü muayenede, ama gizlenmiş meğer)
Ovitrelle iğnemi de vurdum dün öğlen 2'de.

Bugün, yani 12. günümde de ikinci aşılamam gerçekleşmiş bulunmakta...
Yarın akşam ve salı günü de beraberlik verdi doktorum, bakalım sonra da beklemeye geçeceğiz

bu aşılaman hayırla sonuçlanır inşallah....

5 gün önce kasım ayı aşı olanlar başlıklı bölüme yazıyordum ilk aşılamamı olmuştum ve umutluydum. Ama olmadı bugün adetimin 4.günü .dün doktorum tekrar klomene başladı .2. Denememizi yapıcaz bu ay.galiba son olacak.hayırlısı olur inşallah

Son olacka çünkü tutacak arkadaşım lütfen böyle düşün olumlu ol ki bebişin sana gelsin.

Bugün tüp bebek merkezinde klinikte bir bayan ile tanıştım 12 yıllık evliymiş. 5. tüp bebek denemesindeydi ancak henüz 30 yaşında.

O kdar tatlı o kadar güleryüzlü ve pozitifti ki Allah ona inşallah bu sefer verecek, buna eminim hissediyorum. Bir daha karşılaşırız umarım sonucunu öğrenme şansım olur ):

Merhaba arkadaşlar,

Ben de aralık ayında aşılama yaptırıcam kısmetse. 5 gün gonal f iğne kullandım, hergün 100'lük vuruldum. Dün sonuncusunu yapıp bugun sabah kontrole gittim. Biri sağda biri solda olmak üzere 2 adet yumurtam olusmus. Birini 10,5 mm dediğini hatırlıyorum diğerini dinlemedim başka şeyle ilgileniyodum ama o da çok yakın boyutlarda dedi doktorum. 3 gün daha iğnelere aynı dozla devam, perşembe günü sabahtan yine kontrolüm olacak.

Fikri olan var mı gidişat nasıl sizce, 5 gün ilaç sonrası (bugun adetimin 7. günü) boyutlar nasıl sizce? Tahminen ne zaman aşılama olurum acaba?

Arkadaşlar herkese merhaba ...

Kısmetse bu perşembe bana da aşılama yapılacak..ilk kez olucak ...çok heyecanlıyım...benim tedavimi hap ile başlattılar ve bir tane yumurtam oluşmuş sağlıklı 17.5 mm ... Allah herkesin gönlüne göre versin..Hayırlısı olsun hepimiz için...

hergün 1-1,5 büyümesi beklenir buda demek oluyoki üç gün sonra muhtemelen 13,5-15 arası olur

2 aralık yani dün aşılamam oldu aralığın ilk aşılananı benmiyim acaba :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…