Aşılama süreci şöyle canım;
Reglinin 3. günü jinekolojik muayene oluyorsun USG ile.
Sonuca göre doktor süreci başlatıyor.
HMG iğne (Menogon, Merional v.b) vuruluyorsun göbekten.
5. iğneden sonra (h. sonu denk gelirse 6. 7. iğne sonrası) doktor seni USG'ye çağırıyor, foliküllerin oluşumuna bakıyor.
Foliküllerin durumuna göre sana bir sonraki kontrol gününü söylüyor ve tabi iğneler devam bu arada.
Sana ilişki günlerini de belirtiyor tabi.
Sonraki muayenelerde yumurtaların yeteri olgunluğa ulaşınca yani yaklaşık 18-21 mm. arası iken çatlatma iğneni vurmanı istiyor.
Sonra da aşılama vaktini söylüyor.
Aşılama günü eşin örnek veriyor, bu örnek birkaç saat laboratuarda yıkanıyor, bu yıkama sonucunda hareketlilikleri de artıyor tabi, spermler hazır olduğunda ise normal jinekolojik muayene yatağında doktorun tarafından aşılaman gerçekleştiriliyor, canın hiç acımıyor merak etme.
Yaklaşık 20 dk. ayakların yatakta ama dizlerini kırarak uzanıyorsun.
İşte bu kadar.
Bu arada aşılama sonrası, işlemden ötürü hafif kırmızı lekelerin olabilir, bu normal, korkmana gerek yok.
Ağrın sancın olursa da sadece MİNOSET içebilirsin, doktorum yalnızca bunu önerdi...
Sormak istediğin birşey olursa sor canım yine
Hepimiz için hakkımızda hayırlısı olsun inşallah, Rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın
Bizde bu ay aşılama istedik olmadı yani doktor yapmadi morfoloji ve sayıda problem var dediğin gibi ama üç aylık tedavide sperm sayısı çok cok az artmış doktor bu bişey ifade etmez olabilir artışlar azalmalar dedi... Morfoloji bizim berbatti %0 di ilaçlarla % 4 olmuş tekrar ilaç tedavisi verdi... Ben çok kararlıydım aşılamaya bu ay sırf yaptırmış olmak için tutmadığı gibi tüp taptircaktik ama doktor fikrimdem caydirdi beni... Topigi ben açtım ama yaptirmicaz sanırım...
Bizde bu ay aşılama istedik olmadı yani doktor yapmadi morfoloji ve sayıda problem var dediğin gibi ama üç aylık tedavide sperm sayısı çok cok az artmış doktor bu bişey ifade etmez olabilir artışlar azalmalar dedi... Morfoloji bizim berbatti %0 di ilaçlarla % 4 olmuş tekrar ilaç tedavisi verdi... Ben çok kararlıydım aşılamaya bu ay sırf yaptırmış olmak için tutmadığı gibi tüp taptircaktik ama doktor fikrimdem caydirdi beni... Topigi ben açtım ama yaptirmicaz sanırım...
bende çikolata kistinden dolayı aşılama yaptırdım ama tutmadı.aşılamayı kimseye önermiyorum ya doktorunuzla konuşun tüp bebek yaptırın çünkü normal ilişkiden az biraz farklı aşılama..eğer başladıysanda allah yardımcın olsunKızlar eşimin sperm sayısı düşük 4-5 ay kadar tedavideyiz sonuç ilk testlerden daha da düşük çıktı... Goya tedavi oluyoruz sonuç iyiye gideceğine kötüye gitti... iki senedir çocuğumuz Olmuyo ve bu ayı kaçırdık çarşamba sonuçlarla doktorumuza gitcez ve aşılama yaptircaz olmazsa daha fazla beklemek istemiyoruz sonuclarimz hiç iç açıcı değil
Ben hiç böyle olacağını dusunemedim çok zormus Hii işler ama kk da kendimi iyi hissediyorum benimgibilerle konuşmak iyi oluyo cunki başına gelmeyen bilmiyo... Kime desem yasin küçük takma diyo... Takma demek çok kolay sanki sıradan bişey
Biz ilk asilamamizi olcaz ve çok heyecanlıyım... Daha önce aşılama olanlar nasıl olduğunu uzun uzun açık açık anlatın bayanlar lutfeeeeeennn... Yumurta takibimi yapiliyo ilaclami yumurtlatiliyo spermler onceden alıp donduruluyomu yoksa yumurta catladigi gunmu erkekten sperm aliniyo... Muhtemelen bunların hepsinin cewabini en iyi başıma gelince bilcem ama merak ışte daha bilgili olursam belki daha az stres yaparım diye düşünüyorum...
Ayy çok mu çenem düştü ne :):):)
bende çikolata kistinden dolayı aşılama yaptırdım ama tutmadı.aşılamayı kimseye önermiyorum ya doktorunuzla konuşun tüp bebek yaptırın çünkü normal ilişkiden az biraz farklı aşılama..eğer başladıysanda allah yardımcın olsun
Merhaba çok net açıklamışsınız sadece bişey sorucam aşılamayı adetininizin kaçıncı günü yaptılar ve kaç yumurtanız oldu acaba :)
Reglimin 11. günü, yani dün yumurta boyutlarım 19 mm ve 21 mm idi. (Birini çatlamış zannetmiştik 10. günkü muayenede, ama gizlenmiş meğer)
Ovitrelle iğnemi de vurdum dün öğlen 2'de.
Bugün, yani 12. günümde de ikinci aşılamam gerçekleşmiş bulunmakta...
Yarın akşam ve salı günü de beraberlik verdi doktorum, bakalım sonra da beklemeye geçeceğiz
bu aşılaman hayırla sonuçlanır inşallah....
Keria;
5 gün önce kasım ayı aşı olanlar başlıklı bölüme yazıyordum ilk aşılamamı olmuştum ve umutluydum. Ama olmadı bugün adetimin 4.günü .dün doktorum tekrar klomene başladı .2. Denememizi yapıcaz bu ay.galiba son olacak.hayırlısı olur inşallah
Merhaba arkadaşlar,
Ben de aralık ayında aşılama yaptırıcam kısmetse. 5 gün gonal f iğne kullandım, hergün 100'lük vuruldum. Dün sonuncusunu yapıp bugun sabah kontrole gittim. Biri sağda biri solda olmak üzere 2 adet yumurtam olusmus. Birini 10,5 mm dediğini hatırlıyorum diğerini dinlemedim başka şeyle ilgileniyodum ama o da çok yakın boyutlarda dedi doktorum. 3 gün daha iğnelere aynı dozla devam, perşembe günü sabahtan yine kontrolüm olacak.
Fikri olan var mı gidişat nasıl sizce, 5 gün ilaç sonrası (bugun adetimin 7. günü) boyutlar nasıl sizce? Tahminen ne zaman aşılama olurum acaba?
hergün 1-1,5 büyümesi beklenir buda demek oluyoki üç gün sonra muhtemelen 13,5-15 arası olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?