Gebeliğe Hazırlık ARALIK 2021 itibariyle gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
seni okadar iyi anlıyorum kiii biz normalde daha düşünmüyorduk sonra bu covid/aşı muhabbetine ben korunmayı bıraktım. Orası biraz karışık sonra dedik olsun bari. olmayınca buseferdoğamız gereği beklentiye gridk falan şansıma yıllardır cocuk yapmayan herkes cocuk yaptı elimi sallasam gebeye vuruyor. Olsun ama bizimde bebişimiz gelicek en güzel zaman da inanıyorum ben :)

Haydaaa olsun kuzum bu ay olcak insallah inancım tam benim şöyle bi temizlen güzelce her şey oluruna varır
Eşimin değerleri yükseldi mi ben en cok onu merak ediyorum doktor keşke yeniden test felan istese ben desem gidip yaptırmaz doktor istese mecbur yaptirir..Yukselmediyse her ay ugraşsak yine boş..Zaten bu ay o verimli anda olmadiysa bundan sonra pek olacağını sanmıyorum da ışte Allahtan umut kesmek istemiyorumm..Nerdeyse 1 buçuk sene olacak yordu artık

Canım hiç kendini bosuna strese sokma en hayırlı zamanında gelecek o merak etme sen Zamanlarını bekliyorlar

Bu arada 21mm yumurtama rağmen gene ovulasyon testi dün akşam silik cıkarmıştı. Bu saatten sonra o testlere gereksiz para harcamayı düsünmüyorum ben kızlar. Kocaman yumurtayı görmüyo ikidir
Kuzum ovülasyon testleri zaten yumurtanın boyutunu vermez. Yumurta çatlayınca zaman LH hormonu Salgılanmaya başlayınca yükselir çatlama aşamasına da düştü için biz silik görürüz. Yani senin yumurtan gelişiyordur ama çatlamıyordur bu bu anlama geliyor ovülasyon testi ile alakalı değil…

Kuzu ışıkla sadece görünüyorsa o test negatiftir.
Çünkü testin zaten pozitif olduğu noktada kontrol çizgisi gibi çizgi var sadece ışıkla tuttuğumuz da görebiliyoruz. Sen de de aynısıysa normalde görünmüyorsa silik dahi olsa o test negatif hiç ümitlenme…

Kesinlikle düşünmekle alakalı. 2020 kasım ve aralıkta korunmadım ocakta gebe kaldığını öğrendim. 10. Haftada kalp durması oldu ve eşim çok istiyordu bebek ben pek istemiyordum hazır hissetmediğini için yumurtlama belirti şu bu takmıyor düşünmüyordum. Düzenli ilişkiye giriyorduk hemen oldu. Korunma süres bitince bu sefer bende istemeye başladım bir kere hissettim çünkü. Hemen ovulasyon testleri aldım düzenli yaptım şu bu aşırı kafama taktım ve 4-5 ay denedik olmuyor. Testleri yaptırmıştık en başta tekrar yaptırdık yine sorun yok. Ama olmuyor kesinlikle çok kafaya taktığım her gün düşündüğüm için. Kaşığım ağrısa yumurtladım mı, belirti mi vs hep kendimi ateşe soktum. Ve çoğu gebe kalanda hep ümidi kesince öğreniyor bende deneyimledim ama işte insanın hep aklında çevremde arkadaşlarım gebe ,çocuklarını doğurdu. İnş bizlere de nasip olur en güzel şekilde

Kuzum anlatmak istediğim aslında şu. Benım 21mm olan yumurtam bugün ultrasonda catlama belirtisi göstermiyordu. Yanı ben yarında ovulasyon testi yapsam gene silik cıkacaktı ve ben kendimi strese sokacaktım gereksiz yere. Belkide o yumurta catlayamayacaktı kistleşecekti bir ton uğraşacaktım sonra. Ovulasyon testi sadece çatlama oldugunda gösteriyor ama o catlama sağlıklı mı sağlıksız mı bunları göstermiyor. Sonra ama catlamıştı niye olmadı diye kendimizi strese sokuyoruz. Yada benım gibi göremeyenler hala niye olmadı bu bende sorun ne diye kendini yiyip bitiriyor. Pkolu hanımlara ovulasyon testini asla önermiyorum ben. 28 günde bir düzenli olanlarda yumurtlama haftasında yapsın yeter zaten. Tek günü beklemek planlamak bile o gün ilişkiye girerken insan zorlanıyor yani psikolojikman bi kere

Biliyorum ümitlenmedim zaten ya bu ay dinlenemedim edemedim pozitif beklemiyordum zaten aşılı halimle çalıştırdılar beni negatif den başka bi şey beklemiyordum bakalım yarın kanda verelim netleşsin 2. Aşılamaya yönelelim

Bugun de boyle kizlar 28 yumurtlama gibi dimi sanki en koyu oydu cunku pazar ve pazartesiyi degerlendirdik

Eklentiler

• 20211130_171040.webp
    10,1 KB · Görüntüleme: 68
Ooooo kızlar Aralık gelmeden 4 arkadaş hamiş çıkmış. Aralığa güzel giricez gibi tebrikler hepinize

Daha başlamadık biz zaten başlayınca ne kur ne başka bise yapacağım başına bi sogandan neler geldi canim ya
Senin bünyen demekki çok hassas. Sen bence de doktorun yönlendirmesi dışında birşey tüketme.. Şimdi ne kullanıyorsun. Baktı mı doktor gerçekten rahim duvarı inceliği mi?

Selam kızlar benim bat tarihim 24 kasimdi ve hala regl olmadım testte yapmadım korkuyorum sadece göğüslerim hassas başka hiçbir belirti yok :)))

evet evet genetik testimizde sıkıntı yok eşimde de bendede

aa bak bun bilmiyordum.. neyse bir hamile olalım da yeter ki tüylere dokunmayalım Ben lazere devam ediyorum şuan eğer ama hamilelik olursa dediğini dikkate alırım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…