Aralık ayı hepimize şans ve umut olsun hamis kalmak isteyenler

Bede zayflamaya çalışıyorum strrs yapiyorum sanirim

Bede zayflamaya çalışıyorum strrs yapiyorum sanirim
Diyet yaparak veremiyosan. bende uyamıyorum çünkü. ekmek yemiyorum günde 3 litre su içiyorum akşamlarıda az yiyorum 6 dan sonra yemiyorum canım. böyle korumaya çalışıyorum kilomu

Canım tarcin hem biliosun cinsel isteği artıo hemde bizim pko için ve akşamları sütle karıştırıp iç sen uyurken yağlarını yakio

Diyet yaparak veremiyosan. bende uyamıyorum çünkü. ekmek yemiyorum günde 3 litre su içiyorum akşamlarıda az yiyorum 6 dan sonra yemiyorum canım. böyle korumaya çalışıyorum kilomu
Canim bazen super yapıyorum bazen mptivasyonum düşüyor önerilerini dikkate alicam canim hakkimzda hayırlısı

Düşürme canım :) kilo verdiğin halini düşün. 1 ay zaman ver kendine hemen kilo verilmez
Haklisin canim nekadar eksilirse hamilelik icin kar degilmi bi 86yla hamilr kalmak var bide 77yle 10 kilo versem rahatlarim

Pkoya ne gibi etkisi oluyo canım tarçının
Polikistik Over Sendromuna Ne İyi Gelir: Bitkisel Çözüm Tedavileri
polikistik over sendromuna iyi gelen bitkiler
polikistik over sendromuna iyi gelen bitkiler
Kadınların yaşı arttıkça çeşitli hormonal ve genetik bozukluklar ortaya çıkar ve bu durum hayatlarını etkiler. Aynı zamanda sağlıkları açısından da oldukça tehlikeli bir durumdur. Kadınları etkileyen hormonal dengesizliğin neden olabileceği hastalıklardan bir tanesi polikistik over sendromu (PCOS) hastalığıdır. Bu sendrom, kadının yumurtalık bölümünde sıvı dolu kistler oluşmasına neden olur. Yumurtalık genişler ve normal şekilde çalışmamaya başlar. Bu durum üreme çağına ulaşmış kadınların % 10’unda görülmektedir.

Polikistik over sendromunun belirtileri:

– Anormal menstrüel dönemi
– Doğurganlık sorunları
– Akne
– Kilo alımı
– Anormal tüylerin
– Yüksek kan basıncı düzeyi

Doktorlar henüz polikistik over sendromunun temel nedenini bulamamıştır. Ancak bu hastalığın genetik bozukluğun etkisi ile oluşabileceği düşünülmektedir. Bazı çalışmalarda, insülin direnci ve aşırı androjen üretiminin de bu hastalığa neden olabildiği gözlemlenmiştir.
Polikistik over sendromunun tedavi edilmesi için uygulanabilecek doğal tedavi yöntemleri çok çeşitlidir. Peki polikistik over sendromuna iyi gelen bitkiler hangileridir:

1. Keten tohumu:

Keten tohumu sayesinde androjen seviyesi azaldıkça polikistik over sendromunun tedavisine yardımcı olmuş olur. Testosteron hormonunun üretimini denetler ve bu şekilde vücuttaki hormonal dengesizliklerin oluşturmasını engeller. Bunu sağlayan maddesine lignans adı verilir. Bir tatlı kaşığı keten tohumunun su içinde karıştırılarak elde edilen karışımın hızlı bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir.

2. Saw Palmetto:

Saw Palmetto Berries, bir diğer adı ile sabal meyvesi, cüce palmiye denen ağacın meyvelerinden elde edilmektedir. En çok prostat kanserinin tedavisinde kullanılan bu meyve aynı zamanda polikistik over sendromu tarafından etkilenen kadınlar da kullanılmaktadır. Erkeklik hormonu olan testosteron fazlalığına sahip olunduğu için bu meyve içerisindeki bileşenler sayesinde bu düzeyin normal miktara getirilerek korunması sağlanabilir. Bu ayuveda tıbbında da kullanılan mucizevi etkilere sahip bir meyvedir.
Aynı zamanda bu sabal meyvesi saçların büyütülmesi için de kullanılan, dihidrotestosteron dönüşümünün başarı ile sağlanarak testosteron üretiminin artmasını engelleyen bir özelliğe sahiptir. Ancak, hamile olan ve emziren kadınların asla bu meyveyi tüketmemesi gerekmektedir.

3. Hayıt bitkisi:

Angus cactus ya da vitex olarak da adlandırılan hayıt bitkisi, polikistik over sendromunun belirtilerinin tedavileri için son derece yararlıdır. Hipofiz bezinin etkinliklerini düzenler ve böylece hormonal aktiviteler dengelenmiş olur.

4. Çuha çiçeği yağı:

Çuha çiçeği yağı polikistik over sendromu tarafından kadınlarda görülen cilt anomalilerinin tedavi edilmesi açısından oldukça yararlı bir maddedir. Ayrıca vücudun yüksek kolesterol düzeyinin de azaltılmasına yardımcı olur.

5. Siyah yılan kökü:

Siyah yılan kökü bitkisi, polikistik over sendromu belirtilerinin tedavi edilmesi açısından oldukça etkili olan bir başka bitkidir. Hastalığın belirtilerinin anormal seviyede olmasının önüne geçen bir etkisi bulunmaktadır.

6. Tarçın:

Tarçın mutfaklarda oldukça yaygın olarak kullanılan bir bitkidir. Bu bitkinin insülin duyarlılığı artıracak ve kalori yakmayı sağlayacak etkileri olduğu bilinmektedir. Polikistik over sendromunu engellemeye yardımcı olması amacı ile mutlaka beslenme planına dahil edilmesi gerekmektedir.

7. Nane çayı:

Kesin olarak kanıtlanmış olmasa da zararı olmayacağı için denenmesinde fayda vardır. Polikistik over sendromunun iyileşmesini sağlayacağı iddia edilen yöntemlerden bir tanesidir. 1 hafta boyunca her gün sabah ve akşam birer fincan olmak üzere günde 2 kez nane çayı içilmesi gerekmektedir. Bazı araştırmalara göre vücuttaki testosteron düzeyinin azaltılmasına yardımcı olduğu gözlemlenmiştir.

8. Çemen:

Yaygın olarak kullanılan bir Hint baharatı olan çemen, polikistik over sendromunun etkilerini azaltmak için uygulanabilecek bitkisel malzemelerden bir tanesi olarak bilinmektedir. Bu baharat vücuttaki hormonların üretilmesini sağlayacak olan birimlerin denetlenmesini düzenleyici etkilere sahiptir.

9. Meyan kökü:

İtalyan araştırmacılar tarafından yapılan en son çalışmaların sonuçlarına göre, polikistik over sendromunun tedavisinde, hastalığın temel nedenlerini tedavi edecek olan etkenler üzerinde etkili olurlar. Hormon üretiminden sorumlu birimler üzerinde etki göstererek kişideki fazla testosteron miktarını azaltabilir. Kişi yumurta üretmeye teşvik ederek testosteron seviyesini normal seviyeye indirger.

10. Fesleğen:

Genel olarak tulasi adı ile bilinen fesleğen bitkisinin yapraklarında bulunan bileşenler, polikistik over sendromunun neden olduğu belirtileri azaltmaya yardımcı olmaktadır. Vücuttaki genel insülin düzeylerini yönetmeye yardımcı olan androjenik özellikler içermektedir. Sadece bir günde 8 ile 12 yaprak arası miktarda tüketilmesi gerekmektedir. Bu şekilde kısa sürede gerçekten tatmin edici sonuçlara ulaşılması sağlanacaktır.

11. Balık yağı:

Balık yağı, içerisinde bol miktarda içerdiği omega 3 yağ asitleri sayesinde polikistik over sendromunun tedavisinde kullanılabilecek en etkili maddelerden biri olarak nitelendirilebilir. Bu yağ, vücudun androjen düzeylerini günlük olarak düzenlenmeyi sağlayacaktır. Dikkate değer değişiklikleri görmek için balık yağı alımı günlük olarak 1 ile 3 kapsül arasında olmalıdır.

Polikistik over sendromunu önlemek için alınması gereken önlemler şu şekilde sıralanabilir:
1. İşlenmiş gıda kaçınılmalıdır:

İşlenmiş gıdalar ve PCOS ile başa çıkmak için abur cubur yeme durdurmak önemlidir. İşlenmiş gıdalar yapmak için kullanılan kimyasalların semptomları daha kötü yapabilir.

2. Krom tüketimi:

Krom çok az miktarda insan vücudunda var, ancak insülin kadar emmek için yeteneğini geliştirir. PCOS tarafından etkilenen bir kadın insüline dirençli hale gelebilir. Ama o krom içeren gıdalar tüketen bu durumun üstesinden gelebilirsiniz. Brokoli, kırmızı şarap, yeşil fasulye, vb vardır. Ayrıca takviyeleri alabilir.

3. Fiziksel aktivitelere katılmak:

Fiziksel aktivitelerde bulunmak polikistik over sendromunun neden olduğu belirtilerin ve dolaylı olarak polikistik over sendromunun büyük oranda iyileşmesine yardımcı olabilir. Bunun için kişinin spor salonuna gitmesi gerekmemektedir. Yürüyüş, yüzme ve bisiklete binme gibi basit ancak yüksek kalori yakan faaliyetlerin uygulanması bu konuda kişiye yardımcı olabilir. Fiziksel aktiviteler hastalığın oluşmasına neden olabilecek olan aşırı kilo durumunun önüne geçilmesine yardımcı olur. Ancak kişinin bu faaliyetleri yaparken vücudunu zorlamadığına emin olması gerekmektedir. Aksi takdirde kişinin vücudu güçsüz düşebilir ve polikistik over sendromu oluşumu gözlemlenebilir.

4. Aşırı kilo almamak:

Polikistik over sendromunun sonucu olarak aşırı kilo alınabilir. Aynı zamanda kilo alınca hastalığın iyileşmesi de çok zor bir hal alır. Özellikle kadınlar kilo almamak için ellerinden geleni yaparlar. Estetik kaygıları yüksek olması nedeni ile kilo almayı büyük bir sorun olarak görürler. Bu hastalık ile beraber alınan kiloların önüne geçilemez ise hem fiziksel sağlık açısından hem de ruhsal sağlık açısından çok büyük tehlikesi vardır. Ancak bunun önüne geçmek adına yapılan bilinçsiz diyetler nedeni ile vücut güçsüz kalabilir ve hastalık ilerleyebilir. Bu yüzden mutlaka bir diyetisyen ve doktorun ortaklığı ile hazırlanan özel bir beslenme planının uygulanması gerekmektedir.

5. Sigarayı bırakmak:

Bu hastalık sırasında sigara içilmesi hastalığın iyileşmesini engelleyerek tedavi sürecinin uzamasına neden olur. Genel olarak bırakılmasında fayda olsa bile en azından mutlaka polikistik over sendromunun tedavisi sırasında asla içilmemesi gerekmektedir.

canm sağol haftasonu otlardan alıp başlayacağım inşallah bana da faydası olur . Sen ne zaman film çektireceksin benim haftaya , artık tedavi için adım atmaya başlicam heycanlandım bile :)

canm sağol haftasonu otlardan alıp başlayacağım inşallah bana da faydası olur . Sen ne zaman film çektireceksin benim haftaya , artık tedavi için adım atmaya başlicam heycanlandım bile :)
Doktor önümüzdeki ay çektirelim dedi folik asit baslicam şimdi bide ben aşılama olmustum adet oldum tutmadı ark ama şimdi muane den ciktim hala büyümekte olan 22 mm yumurta var bu normal mi acaba kiste cevirirmi

Doktor önümüzdeki ay çektirelim dedi folik asit baslicam şimdi bide ben aşılama olmustum adet oldum tutmadı ark ama şimdi muane den ciktim hala büyümekte olan 22 mm yumurta var bu normal mi acaba kiste cevirirmi
Bu ay çekmemesinin sebebi yumurtan büyümüş ve çatlamak üzere olduğu içindir . Oratalama 22-24 mm de çatlayacağını söylemişti doktorum. Yani en kıymetli günlerdesin canım değerlendirin bence , aklına kist falan getirme stres bizim baş düşmanımız

Ama adet var yani biticek yarın da garip geldi hiç öğle olmadı asilamadan dolayi kalan yumurta ya catlamamis bugün ölçü tu doktorum 22 mm de dedi seviniyim mi sevınmiyim mi bilemedim garip geldi yani folik asit verdi onu iciorum simdi

Yani adet bittikten sonra büyüyor ya yumurtalar ben ilaçla buyutuo rum o yüzden korktum acaba catlamazda kist olurmu die tabi bu arada çörekotu bak tarcin iciorum

Yani adet bittikten sonra büyüyor ya yumurtalar ben ilaçla buyutuo rum o yüzden korktum acaba catlamazda kist olurmu die tabi bu arada çörekotu bak tarcin iciorum
O işe yaramıştır canım. benim de adetimin 3. günü 14 mm yumurtam vardı mesela

Ama adet var yani biticek yarın da garip geldi hiç öğle olmadı asilamadan dolayi kalan yumurta ya catlamamis bugün ölçü tu doktorum 22 mm de dedi seviniyim mi sevınmiyim
Ben yumurtlama dönemin sandım canm yanlış anladım , yok ya aklına getirme kist falan , regilin bitsin pozitif bir aya yeniden başlayalım ben böyle kafa dağıtmaya çalışıyorum :)

Hoşgeldin @glmserser , her regl olduğumda o umutsuzluğa kapılıyorum bende ama bu kez yenilmicem . Yenilmeyelim Allahtan umut kesilmez vardır bir zamanı , bir bildiği . Çoğumuz yeni evli sayılırız en güzel günlerimizi aklımızı sürekli bununla meşgul ederek kötü geçiriyoruz. Güzel haberler alınca bütün bunları unutucaz ama giden bu güzel günlerimiz olacak, pes etmek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…