• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
gönül ben de o oturtma işini çamaşır sepetinde yapıyorum 1 aydır. ay bi rahat oluyo sorma:)) oturtuyorum önüne de oyuncaklar koyuyorum biraz vakit geçiriyordu ama artık pek durmak istemiyo ve yana devirmeye başladı. neyse ki dünden beri arkasına yastıklar koyuyorum güzel oturuyor çok şükür. bi de eline kablo tarzı bişeyler ver tamam:1: uslanmaya mı başladı benim kızım ne:nazar: maşallah. bozuk bi kulaklık veriyorum eline onunla dakikalarca vakit geçiriyor. laptop kablolarına saldırıyor sürekli. elektrikçi mi olcan kızım diyorum:1:

Canım ay bir mutlu oldu benim oğlan oturunca baya baya vakit geçiriyo önceleri dha sık düşüyordu yana arkaya şimdi hemen hemen hiç düşmüyo ama ben emniyet açısından gene yastıklar koyuyorum ne olur ne olmaz kafa gümlemesin.İkinci dişimizde patlamak üzere bu arada.

desert hoş geldin canım benim ben de sek günlük sütten mayalıyorum canım ama bu aralar yoğurta bööö diyo kızımın meyvalı yoğurtuna ağzını şapırdatıyo velet :)) benim annem açık süt alıyo güvenilir biryerden onun mayaladığı yoğurttan verdim bir kere kabız oldu yiğit yani has süt yaramadı eee şimdiki çocuklar pastorize anam :)))

Ben sabah hero baby kaşık maması veriyorum her seferinde değiştiriyorum bitince mama tahıllı irmikli pirinçli vs.öğlen yoğurt veriyorum meyvalı akşamüstü meyve veriyorum tek öğ yapıyo içine 1 cicibebe yada pekmez katıyorum akşamda bizim çorbalardan yoksa çorba yemeğin suyundan ekmek ufalayıp veriyorum gecede arı mama yada gogle pirinç unundan 1 çay bardağı yapıp veriyorum.

Çorba yada yemek suyuu yoğurt meyva onları 1 çay tabağı kadar ama muhallebileri günde 2 kez 1 çay bardağı şeklinde yiyo.Köfteye bayıldı geçen biz yerken kedi gibi dolandı etrafında verdim sevdi ama erken diye vermedim tattırdım makarna çk hoşuna gidiyo gözümün içine baka baka çiğniyo yaa çok tatlıi.

kızlar biz dün aşımızı olduk ay çok kötü 1 damla ağza 3 aşı bacağa çok ağlamadı ama yani normal hele 3.yü farketmedi bile 2 sinde ağladı 10 kilo 150 gramız 73 cm boyumuz ekşme kadar aşı felan yok rahatız.

Gündüz hiç ateş yapmadı gayet iyiydi ama gece 1 kez 38 se geldi ateşimiz uyuyordu bende fitil verdim düştü bir dahada çıkmadı çok şükür.Huysuzluk vs yapmadı gayet normaliz.

Dün annemlerle dondurma yemeye gittik babam felan biz aldık dondurmaları yiyoruz bizim paşacan başadı miyav miyav istemeye sonra işi abarttı ağlamaya başladı e dondurma verilmezki annem ordan boş bir külah istedi verdi eline ay bir mutlu oldu görmeniz lazım ağzı kulaklarında dişine denk getirip kırt kırt yaptı ya kıyamam.Çok güldürdü bizi çok.

Ramazanı es geçmiyeyim hepimizin duası kabıl olsun ibadetleri kabul olsun canlar..

kızımın dersi iyi gidiyo bugün felak duasını ezberlettim çok çabuk öğreniyorlar yaa maşşallah 2.sayfaya geçtik cüzden harfler tamam şimdi esre felan öğrenicek bakalım :)

desert canım ben bizim kız doğduğundan beri çorbaları az tuz sıfır baharat ve az salça ile yapıyorum istersek kendimiz sonradan tuz ve baharat ilavesi yapıyoruz ondan sebep ayrı çorba yapmıyorum.Yemeklerdede az tuz ve salça kullanıyorum napimm bende böyle.Ama sen aynen doktorun dediği gibi yapabilirsin canım.Amamuhallebi doktorunki çok uğraştırıcı hazır pirinç unları var direk su katıp pişirilen onu yapıyorum ben yada kaşık maması direk suya katılan sen bilirsiniz genede.

kavanoz mamalarını benim paşacan sevmedi yemiyor her çeşitini denedim beğenmedi ben zaten sürekli vermek için değilde hani misafirlikte egzmede iyi olur diye istemiştim beğenmeyince kendim hazırlıyorum yanıma saklama kabıyla koyuyorum napiim.Mevlüte giderken meyvamızı cam rendemizi yanıma koydumorda 2 dk da hazırladım çünkü hazırları beğenmiyo paşacan.

birde patatese bayılıyoruz ben hangi yemeği yapıyorsam onda yarım patates atıyorum bütün yemek suyuyla pişiyo sonra onu çıkarıp eziyorum bayılıyo herzaman vermiyorum ama haftada 2 defa kabız yapmasın diye.

Kizlar Ben geldim:))
Dunden beri sayfalari anca okudum.uzuldumde tartisma cikmis..kimse gitmesin lutfeen.bazen laflarimizin Ayari kacabilir,kimse kimsenin durumunu net olarak bilemiyor burdan.yanlis yorumlar yapmakda normal yani.hosgorelim birbirimizi ama sonraki yorumlar daha kirici olmus.Allah Hayirlisini versin ne diyim..
Gonul disiniz hayirli olsuun.benim kuzumun da disleri kabarik ama daha patlamadi hic.bakalim ne zaman patlar,benim buyuk kizin Disleri bir kabarip bir sonuyordu 11 aylik ilk disini cikartmisti.ondan pek beklemiyorum hemen dis cikarmasini:1:

Gonul Benim kizimda dun oldu asilarini bi agladi bi agladi off..
Gece sahura kalktik cayir cayir yaniyo cocuk,atesini olcmeden hemen ates dusurucu verdim.biz sahur yapana kadar dustu atesi rahatladi uyuttum tekrar..
Bu arada cumleten ramazaniniz mubarek olsun.orucum bugun,cok aciktim:)

Misafirlerimde dun gittiler,ay cok yorulmusum denize gittikde kollarim omuzlarim cok acidi,hala da aciyo..
Gece 3 lere kadar oturduk sohbet ettik hergun,bugun oglene kadar yattim uykumu aldim:16:
Katreinur bebisinin disi cikmis miydi seninkinin?
Bu arada bu ayki kontrolde boyumuz Iyi uzamis.67 cm olmus kilosu 7.300 gr sizinkilerden az ama olsun,alistik:16:

aysucum hoş geldin canım misafirlerinin gitmesine sevindim kız yoksa gelemiyosun sen buralara :) :)

Aysucum evet bizimkindede dün gece ateş yaptı bugünde ara ara ölçtüm hep 37 idi ah aşılar vah aşılar yani Allahtan 3 ay sonraya gidicez bakalım.Aysu benim kızımında öyleydi dişleri bir kabarır bir iner 8,5 aylıktı ilk dişi çıktığında ama paşacan erken çıkarıyo dişlerini her bebek farklı işte.

orucunu Allah kabul etsin canım .Bizde bugün 7 aydır ilk defa saat 09:30 da kalktık nasıl iyi gelmiş nasıl iyi gelmiş uyku varya kızlar inşallah hep o saatte kalkar paşacan hergün parka giiyoruz bugün gene gittik salladık onu kaydılar ablasıyla bayılıyor gezmeye kışın napıçaz bakalım.

erker bebek anneleri (pasija,mavi ) çarçabuk toplanın bişi sorucam :))))))) pipi derisini sıyırıp temizliyonuzmu ??? HErkes temizle diyo ben biraz nette araştırdım ellemeyin diyolar doktora sorunca kendi haline bırak diyo karıştı kafam.

aysucum önemli olan sağlığı canım kilo değilki canı yerinde olsun önemli olan o.Ay bu akşam bir bebek gördüm kızlar yeni yürümeye çalışıyo ayyy ısırıcaktım bizimkilerde az kaldı öyle pıtı pıtı yürüycekler ya.

Bu akşam ben banyo yaptım eşimde paşacana baktı bi geldim heryer oyuncak salon da dedim naptınız bu ne ya dedim topladım sonra napıcan dedi yürümeye başlayınca ozaman nasıl engelliycen dedi ozaman gelsin onuda eğitiriz dedim başladı gülmeye aşkım o erkek dedi 11 sene oldu beni anca eğitiyon dedi bu defa bende başladım gülmeye :))))

aysu maşallah kızına. siz de geçmişsiniz bizi:)) biz o kadar olamadık daha.
bugünkü orucun sütünü etkiledi mi canım azalma falan oldu mu? ben adetliyim şimdi bitince denemeyi düşünüyorum.

Dogru soyluyo kocan canim erkek cocugu kolay egitilmez:1:
Katreinur canim bugun 12 de kalktigim icin sutum hic etkilenmedi.AMA sabah 8 de uyanirsa etkilenir heralde.
Bide Allahim ilk gunun kolayligini da Verdi,hic uzmedi Beni kuzum.yogurt verdim yedi,kasik mamasi yedi.et suyu verdim bir iki kasik yedi.
Allahim veriyo kolayligini..

Gonul eltimin kizi da bir yasinda piti piti yuruyo,dusuyo ikidebir no gorsen cok tatliydi:6:
Bugun bende kizimi yurutece koydum.sehpaya da kizima yedirmek icin yumurtanin sarisiyla meyvesuyunu karistirmistim.mutfaga birsey birakip geleyim dedim.icerden bi ses geldi ki tabak canak sesi:18:icimden dedim azra Sen gene ne is cevirdin iki sn de :9:
Bu aralar cok sakar da azra. Bide geldim ki azra degil zeynep mis tabaklari deviren:27:
Gitti canim kahvalti:26:

Yettim kızlarr. Taşındık biz. Çok mutsuzum evimi özlüyorum. Yeni evi hiç sevmiyorum. Şuan karışık çok o yüzden annemde kalıyorum hiç gitmeyebilirim yani o kadar midem bulandı o evden. Alana da sebep olana da ustalara da mütahite de kocama da tuhh diyorum başkada bişey demiyorum.
Bizim de iki incimiz var artııkk. Biraz sancılı ve yorucu bi gecenin ardından dişimize kavuştuk ;)) ikinciyi hiç anlamadım. Sanırım o geceki kusmaları vs de dişten değildi. İlk defa kaşık maması vermiştim o dokundu bence. İlk diş öyle zorlar da ikinci kolay gelir mi dimi ama. Süte alerjisi var ya paşamın devam sütü var bişey yapmaz diye verdim Allah ım sabaha kadar kıvrandı yavrum helak oldu ağlamaktan. Bitek omzumda uyudu bende sabaha kadar gezdirdim. Sabah ezanı okundu gerisini hatırlamıyorum. ;)) uyumuşuz. Az öncede ikinciyi gördüm tesadüfen. Yerim onun dişlerini yaa çok tatlı.

aysu evet ya çok zararcılar dün akşam yemek yiycez mama koltuğunda paşacan ama masaya yakın ben yemek koydum tabaklara oturdum kaşık arıyorum yok aa bir baktım paşacan almış tak tak tak vuruyo :) bayılıyo bişeyler alıp atmaya atıcak yolucak mıncıklıycak hep zararda gözü Allahtan henüz yürümüyoda sınırlı bölgelerde hareket ediyo yürüdüğü zaman artık yiğittttttt te yiğitttt koştururuz napalım :)))) ama aklınızda bulunsun bişeyleri kaldırıp ortalığı boşaltmak hiç iyi değil sadece ona zarar vericek şeyleri kaldırın ben sehpa üzerindeki örtümü felan hiç kaldırmamıştım kızımda her oraya gittiğinde kararlılıkla hayır deyip çekiyordum merakı gitsin diyede cici yaptırıyordum öyle öyle alışmıştı bundada deniycem ne kadar başarırım bilmiyorum :)))

mavi hayırlı olsun canım evinizde incilerinizde bende hiç anlamadım bir baktım çıkmış :))ama tam çıkmaları 9.ayı bulur sanırım tepeciklerin tam inci haline gelmesi.

AMa üzüldüm ya bende aynı duygularla geldim evime hiç istemedim ama oldu 5 sene oldu hala mutlu değilim ve sevmiyorum evimi önüme çıkan ilk fırsatta da değiştirme taraftarıyım ama işe başlamam lazım şimdi ses çıkaramaıyorum o kadar işe bir başlıyım da gör ozaman sen.

Bu arada kızlar maşşallah deyin kızım harfleri birleştirmelere geçti.

Ayy mavi kiz sukret Anam sukret,Vallaha evim olsunda 2+1 olsun kiz hicbirseyi Onemsemicem yeterki evim olsun..benim Adamda is yok,seneye de seneye diye tutturdu ev almayi..
Gonul Maasallah kizina:))
Ben pek ortu sevmedigim icin olanlari da kaldirdim rahatladim Ohh:1:

aysu kız bende öyle diyodumda olunca da mana bulması kolay oluyomuş valla bak aman diyodum istanbul gibi yerde 1 odam olsun yeticek şidmi bu ne salonu küçük balkonu ufak bir sürü bahanem var ama taktım kafaya 10 senede otursam değiştiricm.

Bende örtü sevmem aysu ama sahpa takımı var günde 20 kere sil gene toz gibi duruyor camlar hep açık sil sil ölücem kahrımdan onun üzerine bir örtü attım bari gözüm görmedin sabah silerim bitti diye o var bendede örtü :))

kızlar benim oğlanın gece emmeleri azaldı eskisi gibi çok sık emmiyo ama alışkanlık sanırım 3 defa uyanıyo oda uyanmak deği mıyklamak alıp kucağıma hoşluyorum gene uyuyo ve 1 kere emiyo sabaha karşı maşşallah sübanallah.Gündüzde 2saatte bir emiyo.Ne yese yesin 2 saatte bir rutin memede.Birde açarken hemen saldırması varya çok hoşuna gidiyo ağzı açık eller memede müsade etmiyo açayım çokkomik oluyo süt vampirim o benim.

Gonul bende oyle kabahat bulacagima eminim de bir muddet sonra tabi:1:ev sevinci Beni 6 ay idare eder heralde:1:bizim tek maasla 0 birikimle almamiz biraz imkansiz da:14:
Mavii demeyi unuttum sanirim Hayirli ugurlu olsun,gule gule otur insallaahh.alisirsin zamanla belki..

mavicim dişiniz hayırlı olsun canım. ne güzel teker teker geliyo dişler. bizimki 1 yaşında çıkcak herhal:37: eviniz de hayırlı olsun neden sevmedin ki canım yaa. bence alışırsın yavaş yavaş. sevmeye çalışırsan seversin. tabi taşınma ihtimaliniz varsa alışmasanda olur ama yoksa sevmeye çalış bence.

Back
X