Aralık ayında klomen kullananlar destekleşelim...

Ben beş sene önce falan pco tedavisi görmüştüm bir yıl kadar doğum kontrol hapı başka bişey yapmadım adetim ilk defa bu kadar çok gecikmisti iki ay kadar normalde ortalama 35 günde falan olur doktora gittim tarlusal verdi adetin üçüncü günü hormon testleri yapıldı herşey temiz di sadece lh yüksekti o da yine referans aralığında fazla değil önceki degerlerim bundan çok daha yüksekti herşey düzelmiş yani o arada ben de şaşırdım neyse çocuk düşünüyorum diyince klomen verdi bu ilaç yumurtalarını beslicek biraz takviye dedi bir ay sonra adetin üçüncü günü gel yumurta takibine de baslicaz dedi durum özetle bu canım
Bende denemedim henüz ama inan bugün kontrole gittim adet öncesi bilgi almak için takibinin yapılması lazım diye biliyorum özellikle yumurtlama günlerinde tahmini yani gerek görürse doktor iğne veriyor ki benim doktorum genelde iğneyi öneriyorum ben dedi

Saol Cnm biz birkac aydir korunmuyoruz ama yasim 32 oldugu icin daha fazla beklemeyelim dedik.sen ne kadardir bekliyorsun?
Ben iki yıllık evliyim sekiz aydır gebelik olmuyor pko varmış 7 aydır glifor kullanıyorum bugün klomen kararı aldık adetlerim düzenli benim 28-30 güne oluyorum tek umudum bu ins tutar klomen ve iğne ilk denemede

Ama sizi neden o kdr gec cagirmis dr unuz?siz bence ilaciniz bitince kontrole gidin mutlaka.
Sonra ilacı kullananlardan hep okuduğum bu şekilde takip ama kendiliğinden olması için de bu ayı beklemek istemiş olabilir diyen de var çünkü lh dediğim gibi cok ta yüksek değildi 9.03

Saol Cnm biz birkac aydir korunmuyoruz ama yasim 32 oldugu icin daha fazla beklemeyelim dedik.sen ne kadardir bekliyorsun?
Bence en dogru kararı almıssın dediğin gibi yas da insanı tedirgin ediyor bazen, inş sorunsuz ilk denemende kalırsın hamile. Peki klomenin ne gibi etkileri oldu sende

Sonra ilacı kullananlardan hep okuduğum bu şekilde takip ama kendiliğinden olması için de bu ayı beklemek istemiş olabilir diyen de var çünkü lh dediğim gibi cok ta yüksek değildi 9.03
Bnm LH imda en son 9.8 gibi bisi cikti sanirim.ama cagirdi dr.belki dediginiz gibi denemek istemis olabilir.

Ama klomen zaten yumurtalara zararlı bir ilaç yani gebelik oluşmazsa bir çok insanda kiste sebebiyet veriyormus bende iğne kullanmak istemedim klomenle ilk ay denesek diye doktorum sürekli kullanabilecegin bir ilaç degil kullanmışkende yumurtanın boyutuna göre iğnede yapmalısın dedi

Bende denemedim henüz ama inan bugün kontrole gittim adet öncesi bilgi almak için takibinin yapılması lazım diye biliyorum özellikle yumurtlama günlerinde tahmini yani gerek görürse doktor iğne veriyor ki benim doktorum genelde iğneyi öneriyorum ben dedi
Ben ilk defa bu ay çocuk düşünüyorum adetim gecikince suphelendim korundugum halde hem kontrol oldu hem çocuk için ilaç ne lazımsa başlanmış oldu bu ay ilk defa sonuç beklicem klomen biteli bir hafta oldu artık gitmemin bi anlamı var mi ki diğer ay iyi bi doktor araştırıp giderim diyorum kafam da epey karıştı

Bence en dogru kararı almıssın dediğin gibi yas da insanı tedirgin ediyor bazen, inş sorunsuz ilk denemende kalırsın hamile. Peki klomenin ne gibi etkileri oldu sende
Cnm kasiklarim su an yaniyor agri degilde tam olarak yanma yani.bide bnm hormonlarimdan bazilarida sorun ama bisi yok dediler.prolaktin yuksek tsh yuksek Lh yuksege yakinmis,amh 6.61 cikti oda muhtemel pol.over suphesi deniyor.ama dr usg ile bakiyor normal diyor.ne yapicagimi sasirdim.beklemek istemedim yasta az olmayinca.simdi bide tsh i dusurmek icin ilac kullaniyorum.cok yuksek degil sinirda ama saglikli geblik icin 2 altina dusmeli dedi dr.

Ben iki yıllık evliyim sekiz aydır gebelik olmuyor pko varmış 7 aydır glifor kullanıyorum bugün klomen kararı aldık adetlerim düzenli benim 28-30 güne oluyorum tek umudum bu ins tutar klomen ve iğne ilk denemede
InsAllah tutar cnm.pko tanisini nasil koydular sana neye gore yani?

Ama klomen zaten yumurtalara zararlı bir ilaç yani gebelik oluşmazsa bir çok insanda kiste sebebiyet veriyormus bende iğne kullanmak istemedim klomenle ilk ay denesek diye doktorum sürekli kullanabilecegin bir ilaç degil kullanmışkende yumurtanın boyutuna göre iğnede yapmalısın dedi
Bilmiyorum ki doktor adet olunca yine üçüncü gün gel yumurta takibine baslicaz dedi kist yapmışsa başka tedaviye mi geçecek acaba bilmiyorum ki bu ilacın yaptığı kist diğer adetle gidiyo diyorlar

Ben ilk defa bu ay çocuk düşünüyorum adetim gecikince suphelendim korundugum halde hem kontrol oldu hem çocuk için ilaç ne lazımsa başlanmış oldu bu ay ilk defa sonuç beklicem klomen biteli bir hafta oldu artık gitmemin bi anlamı var mi ki diğer ay iyi bi doktor araştırıp giderim diyorum kafam da epey karıştı
Az çok yumurtlama gününü bilirsin eger o hafta içindeysen bence git en azından muayene ol baksın boyutu nasıl çatlamışmı

Bnm LH imda en son 9.8 gibi bisi cikti sanirim.ama cagirdi dr.belki dediginiz gibi denemek istemis olabilir.
Benim testlerimin hepsi düzgün çıktı sadece lh 9 sınıra yakın önce temiz sonuçların dedi sonra bu ilacı kullan yumurtaliklarini besleyici takviye dedi işte

Bilmiyorum ki doktor adet olunca yine üçüncü gün gel yumurta takibine baslicaz dedi kist yapmışsa başka tedaviye mi geçecek acaba bilmiyorum ki bu ilacın yaptığı kist diğer adetle gidiyo diyorlar
Sen adetli iken gittiğinde nasıl takibini yapacakki yumurtanın çok ilginç yaa doktorlarda her biri ayrı işte :) sen bilirsin canım ama o ilacı kullandın sonuçta yumurtlama gününse doktora yumurtama bakmaya geldim de :D

Az çok yumurtlama gününü bilirsin eger o hafta içindeysen bence git en azından muayene ol baksın boyutu nasıl çatlamışmı
Sabah ısı takibi ve ovulasyon testine başladım açıkçası bu vajinal ultrasondan da çekiniyorum :(

Benim testlerimin hepsi düzgün çıktı sadece lh 9 sınıra yakın önce temiz sonuçların dedi sonra bu ilacı kullan yumurtaliklarini besleyici takviye dedi işte
Belkide tahlil sonuclari temiz diye oyle yapmistir.bizede sureci hizlandirmak icin verdigini soyledi dr.hepimize hayirli olsun insAllah.

Sen adetli iken gittiğinde nasıl takibini yapacakki yumurtanın çok ilginç yaa doktorlarda her biri ayrı işte :) sen bilirsin canım ama o ilacı kullandın sonuçta yumurtlama gününse doktora yumurtama bakmaya geldim de :KK70:
Ay evet bana da garip geldi ama yumurta rezervi mi ne naneyse o öyle mi bakiliyomus ne ayrıca 21. Gün testi var onu da demedi biz doktordan çok şey biliyoz ama mecbur doktora da güvenmek zorunda kalıyoruz

InsAllah tutar cnm.pko tanisini nasil koydular sana neye gore yani?
Benim hormonlar normal degerler adet gecikmesi tüylenme kilo hiçbirsey yok sadece ultrasonda görünüyor iki üç farklı doktora gittim hepside ciddi boyutta degil çok iyi durumun diyor ama gebelik Olmuyor glifor verdi yumurta geliştirsin diye onlada olmadı esimede baktırdık sorun yok ama benim pkolarında cinsi huyu böyleymiş normal gibi hersey ama olmuyor :(

Sabah ısı takibi ve ovulasyon testine başladım açıkçası bu vajinal ultrasondan da çekiniyorum :KK43:
Evet isi takibi mukemmel bi yontem.bi topik var burada sagolsun kizlarin tabloma bakarak her soyledikleri cikiyor.cok yardimci oluyorlar Allah razi olsun.

Belkide tahlil sonuclari temiz diye oyle yapmistir.bizede sureci hizlandirmak icin verdigini soyledi dr.hepimize hayirli olsun insAllah.
Demekki benimki vaktimiz bol bi böyle akışına bırakalım duruma göre mi dedi ne hepsi bi değişik benimki en değişik çıktı kime dediysem şaşırdı ilacı haybeye içmiş gibi oldum iinşallah gebelikle gideriz doktorlarimiza artık

Benim hormonlar normal degerler adet gecikmesi tüylenme kilo hiçbirsey yok sadece ultrasonda görünüyor iki üç farklı doktora gittim hepside ciddi boyutta degil çok iyi durumun diyor ama gebelik Olmuyor glifor verdi yumurta geliştirsin diye onlada olmadı esimede baktırdık sorun yok ama benim pkolarında cinsi huyu böyleymiş normal gibi hersey ama olmuyor :KK43:
Birazda kafaya takmaktan ama ahh iste elde degil.herkes dusunmeyi biraktim hamile kaldim diyor.ama benim hep aklimda ben yapamiyorum

Back
X