aralık çocuklarının okul durumu

ceysel

Guru
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2009
214
6
316
İstanbul
slm arkadaşlar
benim ikiz kızlarım var 30 aralık doğumlular.Aslında çok erken ama zaman su gibi geçiyor 15 aylık 2009 doğumlular herkes 2010 doğumlularla okula ver diyor ama ben yok diyorum.Bu konuda çok kararsızım şimdiden düşünüyorum.Sizin düşünceleriniz nedir bu konuda?

1 ocak 2009 doğumlu bir bebek doğum gününü kutladığında sizin bebekleriniz henüz 2 günlüktü

o bebek yürüyor konuşuyordu bunu düşündüğünüzde aynı sıkıfta olmalarının hata olduğunu anlarsınız
çocuklarınızın bir yıl beklemeleri başarılarını artıracaktır

bir eğitimci olarak görüşüm benim

canım ne kaa guzel konu acmısın benımde kızım 04 10 2007 dogumlu bende ana okuluna yollamak ıstıyorum kararsız kaldım cokda ıstıyor napıcamıda sasırdım

etrafıma baktığımda bu durumda olan hem başarılı hemde başarısız çok çocuk var.Eltimin oğlu 3 aralık doğumlu ve doğduğu sene çocuklarıyla beraber gidiyor ama sınıf birincisi bu sanırım çocuğun zeka ve başarı seviyesiyle de ilgili.Bu konuda tecrübe sahibi olan anneler düşüncelerini paylaşırsa gerçekten bizim için çok iyi olacak

benim küçük oğlum 11 aralık 2010 doğumlu, şimdiden düşünüyorum ne yapsak diye. zamanından 1 sene sonra okula başlasa diyorum ama tüm çocuklar sadece ocakta doğmuyor ki, oğlumun kasım ya da ekimde doğan çocuklarla arasında da 1-2 ay olacak, aynı sınıfta mutlaka sonbahar ya da kışın doğan çocukla da olacak. yani hepsiyle 1 yaş olmayacak arasında.

Son düzenleme:
benim kızımda 8 aralık 2004 doğumlu...5.yaş 6 yaş anasınıfına gitti..öğrenebileceği herşeyi öğrendi.bizde yolladık aynı sene çocuklarıyla,bir problem olmadı.ana sınıfı öğretmeniyle görüşürsünüz zaten,onlarda yönlendiriyorlar..:16:

slm arkadaşlar
benim ikiz kızlarım var 30 aralık doğumlular.Aslında çok erken ama zaman su gibi geçiyor 15 aylık 2009 doğumlular herkes 2010 doğumlularla okula ver diyor ama ben yok diyorum.Bu konuda çok kararsızım şimdiden düşünüyorum.Sizin düşünceleriniz nedir bu konuda?

aynen katılıyorum.. benimde kızım yılın sonunda doğdu ben yapabilir zorlanmaz diye verdim . çoook zorlanmadı ama en nihayetinde sınıftaki arkadaşlarında 1 yaş küçük oluyo ve motor gelişimleri bazen aralarında fark açabiliyo.açıkcası ben tavsiye etmiyorum.zaten ömrü boyunca okuyacaklar erkenden strese sokmaya gerek yokmuş.bencede 2010 doğumlularla başlasın okula tecrübeye sabittir.yiğenimde aynı durumdaydı o da erken başladı.yapamıyor değiller ama aradaki farkı kapatmak için daha çok çaba sarfetmek zorunda kalıyorlar
şuan çoook yeni bir bebek bekliyorum ve doğumum da yine yıl sonuna geliyor bu sefer bu hatayı yapmak istemiyorum

bizde aynı durumdayız kızım 27 aralık 2009 doğumlu nasıl olcak bilmiyorum şimdiden düşünmek erken gibi görünsede zaman çabucak geçiyor güzel araştırmak lazım yeğenimde 27 aralık doğumlu normalde ama ocak ayına yazdırdılar nufusda ve okula yaşında gitmiş oldu

Back
X