Aralık Ve Ocak Ayında Gebelik Müjdesi Bekleyenler..

kızlarr ben sabah aile hekimine gittim kan ve idrar verdim . sonuçlar daha çıkmadı ama idrarda enfeksiyon var dedi hemşire az su içiyorum ondan mı olmuştur kii?? yoksa hep dikkat ederim çamaşırıma günde 2 kere filan değiştiririm..

evet canım bencede büyük ihtimal su içmediğinden , bu arada bana 20. Haftana girince gel dediler sen neden erken gittin ................

günaydın bebekimmmm

Canım idrardaki enfeksiyonun çamaşırla alakası yok. Gebelikte en sık görülen rahatsızlıklardan biri de idrar yolu enfeksiyonlarıdır. Şimdi hepimiz gidelim çoğumuzda çıkar. Bol bol su iç. İdrarın rengine dikkat et. Çok sarıysa susuz kalıyorsun demektir. Açık renkliyse vücut suyun yeterli miktarda. Bir de üşütmemeye dikkat etmek lazım. O da enfeksiyona sebep olabiliyor. Yediğimiz içtiğimiz hormonlu gıdalardan bile olabiliyor. Bol bol su iç. Ben de midem bulanarak en az 5 bardak içmeye çalışıyorum. Şimdilik 5 bardak yetermiş ama ilerleyen haftalarda 4 litre su içmemiz gerekiyor...

evet canım bencede büyük ihtimal su içmediğinden , bu arada bana 20. Haftana girince gel dediler sen neden erken gittin ................

beni ayda bir çağırıyorlar zatenn o yüzden gittim tahlil yapcam demişti. mayısta bir daha gidecem aşı için.

günaydın bebekimmmm

günaydınnn tatlı anneee :))

fuli yine nereye kaybolduu yaa bu kıza iş yapma aşkı geldi sanırım

20. haftada tetanoz aşısı var. Ama onun dışındada çağıran hekimler var. Bazıları her ay çağırıyor 4. aydan itibaren. Benimki bir kağıt yazdı topu topu 3.kere gideceğim. En sonuncudaa temmuzda bedava süt kartı almaya:))

Sağol ablacım yaaa ne güzel açıklamışsın korktum çünkü benim şimdiye kadar hiç olmamıştı şimdi olunca şaşırdım.. bol bol su içeyimm şişeyi yanımda taşıyayım en iyisi yoksa bardakla o kadar su içilmiyor..

beni sadece aşı için çağırdılar 20. Haftada gel dediler, ama ben yaptırdığım test sonuçlarını söylüyorum onlara ...............

canım benim için en kolay içiş şu 500 ml. şişelerde olunca koyuyosun yanına daha kolay tüketiliyo ...............

2,5 lt kola şişesini doldur akşama kadar git gel bir yudum al:)) Ben öyle yapıyorum. Ama bence bunun için cam şişe kullan. Daha sağlıklı ve daha uzun süre kullanabiliyoruz. Ayran şişeleri var ya onlardan al. Büyük oluyorlar. Doldur koy oturduğun yere. Bir süre sonra alışıyorsun. Bir de yeşil yapraklı sebzeleri çiğ olarak ye bol bol. Salata olarak. Ben çok idrar yolu enfeksiyonu geçirdim. Hem de öyle böyle değil, bildiğin kandı idrarım. O yüzden alternatifleri çok araştırdım bu konuda:)) Geçmiş olsun canım.

topu topu 3 kere miiii?? onlar yatma sistemini kurmuşlar bence ..belli zamanlarda sisteme girmeleri gereken veriler var gebelik izlemiyle alakalı demekki onları kafadan sallayarak girecekler ya da telfonla bilgi alacaklar senden.. bedava süt kartı nedirr anlamadım onu?

Ben de yaptırdığım tahlilleri yolladım bir kere oraya. Bana hiç tahlil için gel falan demediler. Progestan iğnem oldu çok onu vurulmak için hemen hemen 10 kere gitmişimdir oraya. Ekstra birşey söylemedi ebem ya da doktorum. Süt kartı bizim Kocaeli büyükşehir belediyesinin hamile kadınlara tanıdığı bir olanak. 7 aylık hamileyken sana kredi kartı gibi kart veriyorlar anlaşmalı marketlerden haftalık sütünü alıyorsun. Sanırım haftada 7 kutu. Bu uygulama bebek doğup 6 aylık olana kadar da devam ediyor canım.

benim kide bir 20 haftada aşın var birde 6. Ayında olcan geriye kalanlar doğumdan sonra vurulacak dedi başada gidilecek mi bilmem görünen gitmiycem ....

cam şişelerim var zaten onları masamda bulundurayım her zamann... Yeşil yapraklı sebze çok tüketirim her gün yeşillik salatası mutlaka yerim içinde tere roka kıvırcık dereotu ne ararsan koyarım. zaten onları yiyince wc ye sık çıkıyorum ama gel gelelim yeterli su tüketmiyorum işteee... Abla yaa sende ne çok şey yaşamışsınn artık kendi doktorun olmuşsundur bir yerinde bir şey olsa neden olduğunu anlarsın hemen..

iremcim sen günde kaç litre su tüketyorsun

Arkadaş ne olursa olsun kilolu hamile kalmayacaksın. Artık geceleri yatakta sağdan sola dönerken nenem gibi sesler çıkartıyorum ya. Hele akşam çok yedim. Resmen mahvoldum. Bir dahakini zayıflayıp öyle doğuracağım:)))

imkanı olmayan için iyi bişey ama pastorize sütün hiçbir besleyici tarafı yok

canım ben 2,5 litreyi bazen geçiyo bazen de geçmiyo , ben şu hazır şişelerden aldım su hem eve hem işe yemeklerden sonra kesin 2 bardak tüketiyorum 3 tane ilaç alıyorum 3 bardakta ordan kesin aralardada içiyorum

ne güzel sistemmiş o öyle tebrik ederim belediyenizi :)

benim kide bir 20 haftada aşın var birde 6. Ayında olcan geriye kalanlar doğumdan sonra vurulacak dedi başada gidilecek mi bilmem görünen gitmiycem ....

aşılar öyle de ayda ya da 40 günde bir onların gebe izlem formu doldurmaları gerekiyor sağlık durumun nasıl halsizlik vs şikayetin var mı kilo tansiyon ölçümleri...benim ebe bu konuda iyiymiş yaa ilgileniyo ne güzel :) Kilo almamışsın diyor yemen içmen nasıl vs.. bebeğin kalp atışını dinletti doplerden.

Kuzum hiç sorma. Ama yaş dayanmış 35 e. İki çocuk büyütmüşüz. İster istemez hayat acı tatlı çok şey öğretiyor insana. Çok sık hasta olan biri değilim ama oldum tam olurum. Hayatımdaki ilk gribi bu yıl hamileliğimin başında geçirdim. Üstüne sinüzit oldum ki öleeğimi sandım. Doktor ilaç da veremedi. Kendi kendimi tedavi ettim valla. Her gece tuzlu su yapıp burnuma çektim. Yandım piştim ama 3 günde sinüsler boşaldı:)) Çocuklar konusunda çok soğukkanlıyım. Ateşlenince ya da yaralanınca apar topar hastaneye koşmam. Önce evde yapılması gereken herşeyi yaparım, baktım olmuyor doktora giderim. Tabi şiddetli bir travma işi yoksa. 3 yaşındayken kızımın başına koca tüplü televizyon düşmüştü. O zaman karı koca şoka girmiş elimizde sigara tv dolabının altında çırpınan ayaklara bakakalmıştık dakikalarca(( Ölümden döndü kuzucuğum. Anne olun hele bir bakın hayat size neler neler öğretecek:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…