Aralık Ve Ocak Ayında Gebelik Müjdesi Bekleyenler..

biz de geldik kızlarrrrrrrrrrr..
bugün bi müsait olamadım be yaaa.

şimdi bi arkadaşımla konuştum,sancısı başlamış azıcık,galiba bugün doğurcakkkk oğluşunu...

kızlar tekrardan merhabalar.
acilen çıktım paldır küldür.
hamileliği benden 1 hafta ileride olan arkadaşım vardı ya. bayıldı. tabi arkasından ağlama krizi bi şey mi oldu diye. bi de kendine geldiğinde yüzüm kaydı uyuştu felç gibi diyince, apar topar hastaneye gittik ben eşlik ettim ona.
allaha şükür bebek çok sağlıklı, inanılmaz güzeldi. elleri ayakları. benim bi hafta sonram, bebişi görünce ben de yarın için iyice heyecanlandım. bakalım ben kuzumu nasıl görcem.
kızlar hamişlikte yemek yense bile kana birden karışan insülün bayılmalara sebep olabiliyomuş. bi de başta yüzde olmak üzere kısmı uyuşukluk ve hissizlik olabiliyomuş bazı organlarda hamişlikte. bu da çoğunlukla b vitamini eksikliğinden olabiliyomuş. aklınızda bulunsun, dr.un dedikleri bunlar.
arkadaşım tahlil verdi. öğleden sonra gitçek tekrardan

umutum merhaba canım nasılsın.
ben evliliğimin ilk ayında yasmin kullandım. doğum kontrol amaçlı. benim adetimi geciktirmedi, ama sürekli lekelenme yaptı bende ay içinde. zannedersem tedavi için sadece bu ilaç kullanılıyor sende, keşke başka bi ilaca geçebilsen. yasmini çok doğal derler içerik olarak ama çok ağrızalı bi ialçtır.

Gebelikte karın ve kasık ağrısının çok çeşitli nedenleri olabilir. Bunlardan ayrı bir bölümde bahsedilmiştir. Burada bahsedilen round ligament ağrısı özellikle 3. - 4. aylardan sonra zaman zaman alt karın bölgesinde ve kasıklarda aniden bıçak saptanır tarzda bir ağrıya sebep olur. Bu ağrı artık büyümekte olan rahmin etrafındaki bağların (bu bağlardan birisi round ligamenttir) gerilmesine bağlıdır. Buna round ligament ağrısı denir. Tipik olarak bu ağrılar aniden ayağa kalkarken, yatakta sağa-sola dönerken, ani hareketler yaparken, bazen öksürük sırasında şiddetlenir. Bu hareketler rahmin etrafındaki bağların hareket etmesine ve gerilmesine sebep oldukları için ağrıya sebep olurlar fakat ağrı kısa süreldir, aniden gelir ve geçer. Round ligament ağrısı genellikle sağ kasıkta görülmekle beraber her iki tarafta birden de görülebilir.

Gebelik ilerledikçe round ligament ağrısı şikayetleri azalacaktır. Bu ağrılar tipik olarak kısa süreli ağrılardır. Eğer 1 dakikadan daha uzun süren ve geçmeyen, başka şikayetlerin de eşlik ettiği ağrılar yaşıyorsanız hemen doktorunuza başvurmalısınız, bu durumda gebelikte karın ağrısına neden olan diğer durumlarla karşı karşıya olabilirsiniz ve bunlara yönelik tedavi gerekebilir. Başka bir sebep olmaksınız sadece round ligament gerilmesine bağlanan ağrılar için bir tedavi verilmez, sadece aşağıdaki öneriler uygulanır.

Round ligament ağrısını azaltmak için ne gibi önlemler alınabilir:
- Yeterince istirahat etmelisiniz.
- Yatakta veya ayakta vücudunuzun pozisyonunu değiştirirken yavaşca harket etmelisiniz.
- Gebelik sırasında yapılan germe egzirsizleri bu ağrıları daha az yaşamanıza sebep olacaktır.
- Ağrı olan bölgeye sıcak uygulamak veya sıcak su banyosu yapmak rahatlama sağlayacaktır.
- Yatakta dizlerininizi karnınıza doğru çekerek ağrıyı azaltabilirsiniz.
- Ağrını olduğu tarafın tersi tarafa doğru yatılması rahatlama sağlayabilir.

alıntıdır......

OOOHHH MİSSSSS YARASIN KUZUMUN KUZUSUNAAA
kuzuma yarasın da bana pek fazla yaramasın canım ya...

dikkat et gözlerin nerdeydi...
geçen sene ben köyde urfada burkmuştum 6 ay çektim..

tosun doğurcaz diye ne hallere giricezzzz bakalımmmm

ayy hakkatenn kız doğuma gitmeden önce çekelim fotoları paylaşalım yarım dünya halimizi

kimin arkadaşıyım tabi güzel olcam

biz de geldik kızlarrrrrrrrrrr..
bugün bi müsait olamadım be yaaa.

şimdi bi arkadaşımla konuştum,sancısı başlamış azıcık,galiba bugün doğurcakkkk oğluşunu...

HOŞGELDİN GÜLÜCÜKÜMMMMMMM

ARKADASIN SAĞLICAKLA KUCAĞINA ALSIN OĞLUNU KAVUŞUYO BUGÜN NE GÜZEL RABBİM BİZLEREDE NASİP ETSİNNN

HOŞGELDİN BALLI LOKMAM GEÇMİŞ OSUN ARKADASINA EVET BENDE OKUMUŞTUM UYUŞMALAR OLUR DİE DİKKAT ETMEK LAZIMMMM BEBİŞİNİ YARIN GÖRÜCEN AMA ŞİMDİDEN 1 HAFTA ÖNCEKİ HALİNİDE GÖRDÜNNN

kaç gel valla hemde sabahtan gelki kalabalığa kalma canım

BAKICAZ BAKALIM H.İÇİ SABAH ZORDA BELKİ Bİ C.TESİ GİTMEM SABAHTAN GİDERİZ EMİNÖNÜNE BİZDE HEM SICAĞA HEM KALABALIĞA KALMAMIŞ OLURUZ

geçmiş olsun canım, iyiki çömelmişin hemen. Ayağını yukarda tut canım şişmesin, daha çok acır sonra..

sağol canım şimdi daha iyiyim , korkumdan önce inciğime bile bakamadım kötü bişeyle karşılaşırsam diye, ama şimdi daha iyi yerime gelince ayakkabıyı çıkarıp oynattım önce topallatıyodu şimdi o kadar değil geçti şükür ama her türlü anlık korkuttu beni

ahhhaaaaa işte bu sabah bana aynısı oldu yataktan kalkarken canım gitti dedim..nefesim kesildi bir an...hoşgeldin kuuz bu arada...

sıcak suyla banyo yapmayın hamileyken deniyo ama :44::44: Neyse bende yok zaten

tosun doğurcaz diye ne hallere giricezzzz bakalımmmm

ayy hakkatenn kız doğuma gitmeden önce çekelim fotoları paylaşalım yarım dünya halimizi

ben şimdiden yarım dünyauım kuzu...5 ay sonratam dünya olurum herhalde...

fotoğraf makinesine sığarsam çeker eklerim...

çok geçmiş olsun ya nasıl korkmuşsunuzdurr canım

gözümüz yollarda kaldı fitoşummm
geldim kuzum geldim de mayışığım bugün ben ya dünki enerjim yok uyuyasım var hep...

hoşgördük fulimmmm..
inşallah canım rabbim bizede göstersin o güzel günleri...

ahhhaaaaa işte bu sabah bana aynısı oldu yataktan kalkarken canım gitti dedim..nefesim kesildi bir an...hoşgeldin kuuz bu arada...
huşbulduk serapımmm....ben de de oluyo arada bunlardan.. araştırırkene buldum...

sıcak suyla banyo yapmayın hamileyken deniyo ama :44::44: Neyse bende yok zaten

ilk aylarda yapılması zararlı canım ama son aylarda olabilir.
zaten ben de orasını pek anlamadım,ılık su diyelim biz ona..

mevsim geçişi dedik ama hala geçmedi bu uyku hali sende dikkatli ol kuzum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…