Aralık Ve Ocak Ayında Gebelik Müjdesi Bekleyenler..

yok canım bana gün vermediler..sadece cep telefon numaramı aldılar eşimin numarasını aradılar...biz gününüz geldi mi sizi arayacağız dediler...:44::44:

Bana ilk gittiğimde bir takvim verdiler. 3 kontrol iki aşı bir de süt kartı alma tarihi. 20 haftanda gidebilirsin aslında. Müsaitsen aramalarını da bekleme. Bu aşının zorunluluğu da yokmuş aslında. Evde yada sağlıksız ortamda doğum yapacaklar için bir tedbir olabilir. Ne bileyim, tırsıyorum bu iğne işlerinden. Eskiden yoktu bu tetanoz iğnesi işi. Eskiden hamilelikte hiçbir iğne yapılmıyordu. Ben hiç yemediysem 30 iğne yedimdir:))

canlarım hepinizi çok özledim ama malesef giremiyorum annem çok rahatsız onunla ilgileniyorum
zaten hep hastanelerdeyiz işe yada eve bile gidemiyorum daha yeni dükkana geldim ama yarın yine hastanedeyiz ve büyük olasılıkla
yatış yapılıcak artık kaç gün sonra gelirim bilmiyorum hepiniz kendinize ama önce minik yeğenlerime çok iyi bakın
sizleri kocaman öpüyorum

didemim hoşgeldin canım

Ablacımm çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin inşallah ciddi bir durum yoktur..

selam yawrularrrrrrrr ve yawrularıııı bugün çok yoğunum anca geldim maşşallah bi çene bi çeneee :nazar::nazar::nazar::nazar:

didoşummm hoşgeldinnnnnn oğluşun ne güzel büyümüş göbüşünü sevsinler senin :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

hülya ablacımmm çok geçmiş olsunnn rabbim şifa versin ablacım

hoşbulduk fulimmm ve oğluşuuu.. sizin göbekler ne alemde bir ara fotoğraf filan koymuştunuz sanki ame pek takip edemedim kii..

ben pirinçle yapıyorum kuzum ama buğdayla da yapılıyo bildiğim...

önce yarım su bardağından az fazla pirinci haşlıyorum...biraz da lepe demiştim kırık nohut yani ondan atıyorum,yoksa nohutta konabilir... sonra evde ne kadar yeşillik varsa doğruyorum (maydonoz,dereotu,nane,ıspanak,semizotu,reyhan.... herşey olur ne varsa işte... ben bu hafta 1 er demet nane,dereotu maydonoz koydum mesela..) en çok ta dereotu ve nane yakışır....
sonra doğradıklarımı da haşanamakta olan pirinçlerin içine atıyorum,az biraz yeşillikle tıkırdatıyorm... sonra bi yerde ayran yapıorum,soğuyunca karıştırıyorum.... missssssss gibi oluyo...... yaz geldi ya sık sık yaparım artık...

semiz otu bizim bahçede çıkınca taze taze toplayıp yapcam..

fitoş kız sen değişik yapıyormuşsun o çorbayı.. bende buğday nohut ve fasülyeyi haşlıyorum. sonra ona suyunu filan dökmeden yoğurt katıyorum kıvamına göre su ekliyorum tabi ve nane doğruyorum başka yeşilliklerde konabilir. öyle serin serin yiyoruz

hoşgeldin canım...tetanoz aşı için sağlık ocağından aramadılar...bakalım benimki ne zaman olur..inşallah okullar kapandıktan sonraya denk gelir..

serapcım genelde 20. haftada yapılıyo tetanos aşısı. benim 20 de yapıldı bir de önümüzdeki hafta yapılacak. iki dozun arası bir ay oluyor zaten..

Kızlarrr ben bi kaçtım dedim bunlar yemek muhabbetine dalar şimdi gideyim en iyisi:1::1: şaka tabi de uyku bastırmıştı biraz uyukladım geldim kaç gündür geç kalkmaya alışmıştım bugün erken kalkınca bünye dayanamadı:1::1:

canım ben sağlık ocağına kaydımı yaptırmaya gittiğimde söylemişti hemşire ordan biliyorum ama benide ararlar sanırım,o aşı biraz can yakıyomuş umarım kolay geçer :))

kaydımı yaptırmaya gittiğimde bişi demediler ev adresimi vecebimi aldılar..aralra herhalde...aramazlarsa giderim 20 haftamda sağlık ocağı yakın..

Normal doğum sayısı o kadar azaldı ki, topiklere şöyle bi bakıyorrum da normal doğurana neredeyse çeyrek lira takacaklar:)) Bu doktorla da çok alakalı canım. Eğer paracıysa -ki bunu anlamak pek mümkün olmuyor- son ayda sezeryan yapmak için illa bir sebep buluyor. Ben ilk doğumumu yaptıran doktora asla hakkımı helal etmeyeceğim. Araya bayram tatili giriyor diye bebeğimi 20 gün önce aldı. Ters dedi, doğum sırasında döndürülmesi gerekir ama o da riskli dedi. Beni korkuttu ve ikna etti. Cahildim de, daha 21 de. Sezeryan hakkında hiçbir fikrim yoktu. Beni sonrakileri de sezeryanla doğurmaya mahkum ettiği için ona asla hakkımı helal etmiyorum:47:

evt ablacım kimse normal doğurmuyo sözde yasak bide isteğe bağlı sezeryan

senin o doktorun büyük hakka girmiş biri sezeryan olunca diğerleride öyle oluyor hiç düşünmüyorlar doktorlar senin geleceğini

her yerin uygulaması farklı demekki bekle bakalım ararlar zaten 2 dozmuş 1 ay arayla yapıyolar 5.5 ve 6,5 aylarda heralde tam emin değilim ama benimki öyle olcak

demekki öyle canım...ararlar elbet beklemedeyiz...okulların kapanmasına denk gelmyor o zaman benim...

bu arada geçen gün bir sürü alışveriş yaptım oğluşa :)) netten tabiki hem ucuz hem çok cici şeyler var hemde kumaşları çok yumuşak geldi tavsiye ederim bi göz atın bebeci.com diye bi site sanırım tekstil fabrikası ve direk çıkış yapıldığı için ucuz yani mağaza değil,ben memnun kaldım sizede söyliyim dedim :))

Güle güle giysin bebeğin canım. Bakmak lazım şu siteye:) Gerçi genellikle İrem bakıyor netten alışveriş işlerine. Ben dokunarak almayı tercih ediyorum:)) Benim kızkardeşim daha yeni doğum yaptı. O kadar güzel şeyler almıştı ki kızına. Çoğunu giydiremedi bile. Şimdi onları bir hurca doldurmuş bana postalayacakmış ama çekinmiş. Benim bir takıntım var çocukluktan kalma, ne kendim ne de çocuklarıma ne de eşime asla birinin giysisini giydirmem. Biri onlara kıyafet alsın bile istemem. Ama şimdi kardeşime ne diyeceğimi bilemedim. Valla çok da güzeldi bebişinin zıbınları...

Bana ilk gittiğimde bir takvim verdiler. 3 kontrol iki aşı bir de süt kartı alma tarihi. 20 haftanda gidebilirsin aslında. Müsaitsen aramalarını da bekleme. Bu aşının zorunluluğu da yokmuş aslında. Evde yada sağlıksız ortamda doğum yapacaklar için bir tedbir olabilir. Ne bileyim, tırsıyorum bu iğne işlerinden. Eskiden yoktu bu tetanoz iğnesi işi. Eskiden hamilelikte hiçbir iğne yapılmıyordu. Ben hiç yemediysem 30 iğne yedimdir:))

takvim makvim de yok yaw bende...:25::25:evet yaptırma zorunluluğu yokmuş..şimdi doğum hastenelrde oluyo ve temiz şartlarda...yine de tedbir için olmak lazım..

serapcım genelde 20. haftada yapılıyo tetanos aşısı. benim 20 de yapıldı bir de önümüzdeki hafta yapılacak. iki dozun arası bir ay oluyor zaten..

Kızlarrr ben bi kaçtım dedim bunlar yemek muhabbetine dalar şimdi gideyim en iyisi:1::1: şaka tabi de uyku bastırmıştı biraz uyukladım geldim kaç gündür geç kalkmaya alışmıştım bugün erken kalkınca bünye dayanamadı:1::1:

benim normalde bu haftam 19 haftam şimdi haftaya ben uğrayayım mı? bir hafta ileriden gidiyo benim veled...illa 20.haftada mı olması gerekiyo..

benim normalde bu haftam 19 haftam şimdi haftaya ben uğrayayım mı? bir hafta ileriden gidiyo benim veled...illa 20.haftada mı olması gerekiyo..

bebeğin gelişimine göre değil de senin adet tarihine göre haftaya göre yapıyolar diye biliyorum. illla 20. hafta değil hemşire söylemişti şu haftalar arası diye de unuttum ben . 20. haftanın içindeyken olmuştu benim. seni de aramazlarsa ya da yolum üstü dersen gider bir sorarsın tarih verirler ona göre

Güle güle giysin bebeğin canım. Bakmak lazım şu siteye:) Gerçi genellikle İrem bakıyor netten alışveriş işlerine. Ben dokunarak almayı tercih ediyorum:)) Benim kızkardeşim daha yeni doğum yaptı. O kadar güzel şeyler almıştı ki kızına. Çoğunu giydiremedi bile. Şimdi onları bir hurca doldurmuş bana postalayacakmış ama çekinmiş. Benim bir takıntım var çocukluktan kalma, ne kendim ne de çocuklarıma ne de eşime asla birinin giysisini giydirmem. Biri onlara kıyafet alsın bile istemem. Ama şimdi kardeşime ne diyeceğimi bilemedim. Valla çok da güzeldi bebişinin zıbınları...

tşk ederim canım benim inş sağlıkla giysin bebişlerimiz kıyafetlerini :)) benim burda fazla seçeneğim olmadığı için netten alıyorum genellikle onlarda şansıma kumaş olarak iyi geldiler valla o yüzden sizede söyledim,aslında bende sevmem başkasının kıyafetlerini ama şöyle düşünmek lazım bi taraftan bebek çok çabuk büyüyo yani bi kıyafetini 1 bilemedin 2 ay giyiyo belkide oda olduğu gibi kalıyo eskimiyo bile yani 1. dereceden yakınlardan alınabilir bence :))) ama tabi sen bilirsin yinede :))

Benim normal şartlarda 20. ama usg ye göre 19. haftamdı. Ebe önemli değil o dedi ve yaptı aşımı şekerciğim. Bence git vurul çıksın aradan. Ebe seni yönlendirir zaten. Herkeste ağrı olmuyor. Bende hiç olmadı. Sadece bir kaç gün sertlik vardı aşı yerinde.

bebeğin gelişimine göre değil de senin adet tarihine göre haftaya göre yapıyolar diye biliyorum. illla 20. hafta değil hemşire söylemişti şu haftalar arası diye de unuttum ben . 20. haftanın içindeyken olmuştu benim. seni de aramazlarsa ya da yolum üstü dersen gider bir sorarsın tarih verirler ona göre

o zaman iki haftam var...yırttık desene..iki hafta sonnra yiyecez o iğneyi..:9::9:

Benim normal şartlarda 20. ama usg ye göre 19. haftamdı. Ebe önemli değil o dedi ve yaptı aşımı şekerciğim. Bence git vurul çıksın aradan. Ebe seni yönlendirir zaten. Herkeste ağrı olmuyor. Bende hiç olmadı. Sadece bir kaç gün sertlik vardı aşı yerinde.
o zaman bu cuma değil de bir daha ki cuma gidipte vurulayım ben aşımı..

tşk ederim canım benim inş sağlıkla giysin bebişlerimiz kıyafetlerini :)) benim burda fazla seçeneğim olmadığı için netten alıyorum genellikle onlarda şansıma kumaş olarak iyi geldiler valla o yüzden sizede söyledim,aslında bende sevmem başkasının kıyafetlerini ama şöyle düşünmek lazım bi taraftan bebek çok çabuk büyüyo yani bi kıyafetini 1 bilemedin 2 ay giyiyo belkide oda olduğu gibi kalıyo eskimiyo bile yani 1. dereceden yakınlardan alınabilir bence :))) ama tabi sen bilirsin yinede :))

Canım tabi bebekler çok cabuk büyüyor ve bir ay bile zor giydiriyorsun aldıklarını. Ama benim maziden kalma bir yaram var. Halam her yaz İsviçreden tatile gelir, çocuklarının küçülenlerini de bize getirirdi. O kadar güzel, o kadar yeni olurlardı ki, halamın gelmesini beş gözle beklerdik. Sonra 10-11 yaşlarına gelince, halamın kıyafetleri bize giydirdikten sonraki bakışlarında bariz bir kibir gördüm:43: Anneme bir etek getirmişti, anacım da o kadar gururludur ama saygısızlık etmemek için ses etmedi eteği giyip geldi odaya. Ne güzel oldun, birşeye benzedin dedi anneme:(( O gün bugündür, birinden selpak bile almışlığım yoktur. Allah da muhtaç etmedi çok şükür.

Canım tabi bebekler çok cabuk büyüyor ve bir ay bile zor giydiriyorsun aldıklarını. Ama benim maziden kalma bir yaram var. Halam her yaz İsviçreden tatile gelir, çocuklarının küçülenlerini de bize getirirdi. O kadar güzel, o kadar yeni olurlardı ki, halamın gelmesini beş gözle beklerdik. Sonra 10-11 yaşlarına gelince, halamın kıyafetleri bize giydirdikten sonraki bakışlarında bariz bir kibir gördüm:43: Anneme bir etek getirmişti, anacım da o kadar gururludur ama saygısızlık etmemek için ses etmedi eteği giyip geldi odaya. Ne güzel oldun, birşeye benzedin dedi anneme:(( O gün bugündür, birinden selpak bile almışlığım yoktur. Allah da muhtaç etmedi çok şükür.

aynur abla tabi sen kötü bir anı yaşadığın için böyle bir takıntın olması normal insan kendi parasıyla emeğiyle aldığı kıyafetleri giydirdiğinde daha bir hoşuna gidiyor. bir de kendi emeğinle aldığın eşyaların mal mülk her neyse kimseye minnet borcun olmayınca çok güzel oluyor. Kim olursa olsun yeri gelince kafana kakıldığı zaman insanın gücüne gidiyor..

Back
X