Aramakla Hata mı Ettim ?

Çocuğun için öfkeni geride bırakıp aralarında iyi bir ilişki olması için çaba göstermelisin. Sanki aramadığı için değil de biriyle görüştüğü için kızgınsın. Bırak görüşsün. Seninle uğraşmaya kafası kalmaz. Daha çabuk kurtulursun belki.

Kesinlikle birisiyle görüşmesi benim için sorun teşkil etmiyor, hatta boşanmada sorun çıkarmaz diye memnun bile olurum çünkü bir şey hissetmiyorum ve bir an önce boşanmak istiyorum, fakat anlamıyorum cocuğu bir ay boyunca aramayisi normal karşılanacak bir şey mi ?

Herkes neredeyse ne var aramadıysa, diyecek gibi duruyor.

Ben söyleyeyim, dört aydır bir kez bile gelip cocuğu görmeyen, bir aydır hiç arayıp sormayan, burası soğuk cocuğun kıyafetlerini gönderir mısın dediğimde önce tamam deyip, sonra ailesinin engeliyle vazgeçtim, uğraşmam, diyen bir adamın şimdi sevgi gösterileri bana samimi gelmiyor.

o görüşmek istediğinde engel olduğunuz saniye haksız olursunuz
maalsef bu böyle
siz ne kadar ben görüşmesi için aradım sürekli deseniz de bir hata düğer çabalarınızı götürür

Haklısınız fakat, daha önce de yazdım, bir ayın sonunda zaten arayan taraf benim bunun dışında, dört aydır bir kez bile gelip cocuğu görmeyen, bir aydır hiç arayıp sormayan, burası soğuk cocuğun kıyafetlerini gönderir mısın dediğimde önce tamam deyip, sonra ailesinin engeliyle vazgeçtim, uğraşmam, diyen bir adamın şimdi sevgi gösterileri bana samimi gelmiyor. Yani elimde degil kiziyorum. Buna rağmen çocukla görüşmesine asla engel olmadım.

Zaten aramış siniz görüntülü konuşmayı reddedip gurur kurtarma yapmissiniz ama bana siz çocuk üzerinden tahkimiyet kurmak istiyor gibi geldiniz. ..ne var ki sesini duyduğu babası kameradan da arada? ÇOCUK UZULECEK miydi sevinecek miydi emin misiniz sadexe evladiniz düşündüğünuze....adamı değil çocuğu cezalandirmissiniz

Merhaba sevgili KK hanımları.

Canım sıkkın bir sekilde yine soluğu burada aldım. Hemen konuya geçip fikirlerinizi rica edeceğim.

Esimle dört aydır ayrıyiz ve boşanma asamasindayiz, 3 yasında bir oğlum var ve farklı sehirlerdeyiz. Bu 4 ay içerisinde cocuğu hiçbir sekilde gelip görmedi fakat bir ay oncesine kadar her gün telefonda, gün icinde birkaç kez görüşürlerdi. Bir ay önce çıkan bir tartışmadan sonra çocukla görüşmeyi kesti. (Ben görüşmelerde kesinlikle konuşup muhatap olmuyorum, tartismayı da ben başlatmadım)

Oğlum bu bir ay içerisinde hep sordu, telefonunun bozuk olduğunu filan söyledim, hiç diretmezdi, dikkatini çabuk baska yone cekebilirdim fakat bir pedagogla görüşmüştüm ve oğlum durumdan olumsuz etkilendiğini gösteren bazı davranışlar ediniyordu.

Neyse bu aksam oğlumun direnmesi üzerine ona kiyamadim ve aradım, birkaç dakikalik kısa konuşma yaptı ama eski es kişisi sanki cocuğu ben sakliyormusum gibi "canım oğlum seni cok özledim, sana kurban olurum, seni cok seviyorum" gibi cümleler kuruyor. Be pislik madem böyle seviyorsun insan aramaz mı?

Neyse oğlum kendisi konuştu kendisi "hadi hoşçakal baba" diyerek kapattı. Ardından esim görüntülü görüşmek istediğini yazdı ben de, bir aydır aramadigi çocukla ilgili taleplerinin benim için geçerliliği olmadıgını, oğluma kiyamadigim için aradığımı ve ancak o yeniden isterse arayacağımi soyledim. Tabi bu başladı mesaj atmaya, ben ruh hastası bir pislikmisim, cocuğu kendi hezeyanlarima alet ediyormusum, yarın oğlum büyüyünce her şeyi anlayacakmış vs. Vs.

Simdi pişman oldum, hiç yoktan canım sıkıldı; adam hem cocuğu hiç aramadı, ben iki kez aradım ulaşamadım, mesaj attım dönüş yapmadı, hem de simdi ilgili ve mağdur baba oldu, ben hasta anne oldum.

Bundan sonra nasıl davranmalıyım, aramakla hata mı ettim acaba ?

Tabii ki aramakla hata etmemişsiniz. Çocuğunuzu düşünmüşsünüz. Görüntülü konuşmalarına da izin verin bence. Çocuğunuz için iyi olur diye düşünüyorum. Bence cocuğunuz tekrar görüşmek istediğinde görüntülü arayın, sadece oğlunuz konuşsun.

aklim almiyor ya, insan nasil 4 aydir kucuk cocugunu gormeye gelmez.
bence bosverin, hic kendinizde suc bulmayin, siz onun emir eri misiniz ki her dedigini yapacaksiniz.
Kendisi arasaydi madem, veya siz olmaz dedikten sonra musait zamaninizi sorsaydi, kavgaya donusturen o olmus ki.

Aramazdım belki çocuk için felan düşününce pedegog vs yanlış bi düşünce olur ama.
O aramıyosa ben de arayıp görüştürmezdim.sonuçta onunda çocugu sizde eger bi zorluk çıkarmıyosanız rahat rahat arayabilirdi.
Belliki aranızda olan tartışmadan solayı çocugu da aramayı kesmiş.

Kesinlikle birisiyle görüşmesi benim için sorun teşkil etmiyor, hatta boşanmada sorun çıkarmaz diye memnun bile olurum çünkü bir şey hissetmiyorum ve bir an önce boşanmak istiyorum, fakat anlamıyorum cocuğu bir ay boyunca aramayisi normal karşılanacak bir şey mi ?

Herkes neredeyse ne var aramadıysa, diyecek gibi duruyor.

Ben söyleyeyim, dört aydır bir kez bile gelip cocuğu görmeyen, bir aydır hiç arayıp sormayan, burası soğuk cocuğun kıyafetlerini gönderir mısın dediğimde önce tamam deyip, sonra ailesinin engeliyle vazgeçtim, uğraşmam, diyen bir adamın şimdi sevgi gösterileri bana samimi gelmiyor.

bu yazdıklarında haklısın
ama bunu çocuga anlatamazsın
ama o baba denilen zat ,
çocuguna karşı ilgiliymiş gibi daranıp seni kötülemekten geri kalmıyor

Aramazdım belki çocuk için felan düşününce pedegog vs yanlış bi düşünce olur ama.
O aramıyosa ben de arayıp görüştürmezdim.sonuçta onunda çocugu sizde eger bi zorluk çıkarmıyosanız rahat rahat arayabilirdi.
Belliki aranızda olan tartışmadan solayı çocugu da aramayı kesmiş.
bu yazdıklarında haklısın
ama bunu çocuga anlatamazsın
ama o baba denilen zat ,
çocuguna karşı ilgiliymiş gibi daranıp seni kötülemekten geri kalmıyor

aklim almiyor ya, insan nasil 4 aydir kucuk cocugunu gormeye gelmez.
bence bosverin, hic kendinizde suc bulmayin, siz onun emir eri misiniz ki her dedigini yapacaksiniz.
Kendisi arasaydi madem, veya siz olmaz dedikten sonra musait zamaninizi sorsaydi, kavgaya donusturen o olmus ki.

Zaten aramış siniz görüntülü konuşmayı reddedip gurur kurtarma yapmissiniz ama bana siz çocuk üzerinden tahkimiyet kurmak istiyor gibi geldiniz. ..ne var ki sesini duyduğu babası kameradan da arada? ÇOCUK UZULECEK miydi sevinecek miydi emin misiniz sadexe evladiniz düşündüğünuze....adamı değil çocuğu cezalandirmissiniz
Tabii ki aramakla hata etmemişsiniz. Çocuğunuzu düşünmüşsünüz. Görüntülü konuşmalarına da izin verin bence. Çocuğunuz için iyi olur diye düşünüyorum. Bence cocuğunuz tekrar görüşmek istediğinde görüntülü arayın, sadece oğlunuz konuşsun.

Arkadaslar, hepinize yorumlarınız için teker teker teşekkür ederim, aradaki yorumlarımda belirttim, zaten telefonum bozuk, normal şartlarda arardim fakat dün arayamazdim, ona telefonum bozuk demek yerine, bu kadar zamandır neredeydin demeyi tercih ettim sadece.

Sevgili taylor taylor sen konularımı biliyorsun zaten, cocuk için aradığımda sanki şahsını arıyormuşum gibi tavır sergilemesi de beni rahatsız ediyor.

Son olarak bugün 2. cevap dilekcesi geldi, boşanmayı kabul etmiş, altınların bende olduğu konusunda diretmis ve super baba gelirini düşük gösterdiği yetmezmiş gibi SGK borçlarını yapılandırdigini bu borcun da hesaba katılarak nafakanın düşük belirlenmesini talep etmiş ki sadece cocuk için nafaka istiyorum ve 20 yıldır sigorta ödemeyen adamın aklına 20 yılın borcu gelmis.

Eee önce çocuğunu geçindir demezler mı adama. Oğlumun saglıgı ve mutluluğu tabi ki önemli ama böyle babaya bu kadar tek taraflı fedakarlık fazla.

Neyse.

Arkadaslar, hepinize yorumlarınız için teker teker teşekkür ederim, aradaki yorumlarımda belirttim, zaten telefonum bozuk, normal şartlarda arardim fakat dün arayamazdim, ona telefonum bozuk demek yerine, bu kadar zamandır neredeydin demeyi tercih ettim sadece.

Sevgili taylor taylor sen konularımı biliyorsun zaten, cocuk için aradığımda sanki şahsını arıyormuşum gibi tavır sergilemesi de beni rahatsız ediyor.

Son olarak bugün 2. cevap dilekcesi geldi, boşanmayı kabul etmiş, altınların bende olduğu konusunda diretmis ve super baba gelirini düşük gösterdiği yetmezmiş gibi SGK borçlarını yapılandırdigini bu borcun da hesaba katılarak nafakanın düşük belirlenmesini talep etmiş ki sadece cocuk için nafaka istiyorum ve 20 yıldır sigorta ödemeyen adamın aklına 20 yılın borcu gelmis.

Eee önce çocuğunu geçindir demezler mı adama. Oğlumun saglıgı ve mutluluğu tabi ki önemli ama böyle babaya bu kadar tek taraflı fedakarlık fazla.

Neyse.

utanmasi olmayan bir adammis demek ki,
cok uzucu.

umarim cocugunuz cok etkilenmez bu adamin tutarsiz davranislarindan.

utanmasi olmayan bir adammis demek ki,
cok uzucu.

umarim cocugunuz cok etkilenmez bu adamin tutarsiz davranislarindan.
Pek cok arkadas durumu benim kişisel hırsım olarak değerlendirmiş ama durum böyle degil. Daha önceki konularımda var, daha önce kendisini hep "cok iyi bir baba " olarak tanımlardim ama benim davayı açmamla birlikte durum tamamen değişti. Dünya zenginliğin içindeki adam nafaka vermeyerek, iki parça kıyafeti göndermeyerek beni cezalandırıyor güya.

Şükür hiçbirine ihtiyacım yok ama böylesi bir adamı da nereye kadar allayip pullayip cocuğa iyi baba diye göstereceğim? Ben de ınsanım, tahammül sınırım var. Cocuk 2 ay önce bir arkadaşından saat görmüştü, arkadası "bunu bana babam aldı" dedi,diye babasından telefonda istedi, baktım 15 gun önce benim oğlan halen "babam bana saat alacak" diyor. Kendim aldım internetten baban göndermiş, dedim. Eee keyfine gore babalık yapacak ama hep iyi kalacak.

Oğlum için yaparım, sorun degil ama böylesi bir adamı iyi baba göstermek de gercekten zoruma gidiyor.

Pek cok arkadas durumu benim kişisel hırsım olarak değerlendirmiş ama durum böyle degil. Daha önceki konularımda var, daha önce kendisini hep "cok iyi bir baba " olarak tanımlardim ama benim davayı açmamla birlikte durum tamamen değişti. Dünya zenginliğin içindeki adam nafaka vermeyerek, iki parça kıyafeti göndermeyecek beni cezalandırıyor güya.

Şükür hiçbirine ihtiyacım yok ama böylesi bir adamı da nereye kadar allayip pullayip cocuğa iyi baba diye göstereceğim? Ben de ınsanım, tahammül sınırım var. Cocuk 2 ay önce bir arkadaşından saat görmüştü, arkadası "bunu bana babam aldı" dedi,diye babasından telefonda istedi, baktım 15 gun önce benim oğlan halen "babam bana saat alacak" diyor. Kendim aldım internetten baban göndermiş, dedim. Eee keyfine gore babalık yapacak ama hep iyi kalacak.

Oğlum için yaparım, sorun degil ama böylesi bir adamı iyi baba göstermek de gercekten zoruma gidiyor.

bence bu konuda uzman destegi alin, daha onceki mesajimda da yazacaktim ama maddi durumunuz el vermez belki diye yazmamistim, madem iyi durumdasiniz muhakkak tek basiniza bir cok karar almaya zorlamayin kendinizi, bir uzmanla birlikte ilerleyin.

bana gore anne baba-cocuk iliskisine cok karismamali, cocgu ile iyi olmak isteyen baba zaten iyi olmak icin elinden geleni yapar, eger bunu yapmiyorsa ve kotu oluyorsa anne neden ugrassin ki, zaten bunu cocuk hisseder, bosuna bir ugras olur. Siz tabi ki babayi kotulemeyeceksiniz ama iyi gostermek icin cabalamaniz da yersiz. Tabi bu yas grubu icin dogrusu nedir uzmanina sormak lazim.

bence bu konuda uzman destegi alin, daha onceki mesajimda da yazacaktim ama maddi durumunuz el vermez belki diye yazmamistim, madem iyi durumdasiniz muhakkak tek basiniza bir cok karar almaya zorlamayin kendinizi, bir uzmanla birlikte ilerleyin.

bana gore anne baba-cocuk iliskisine cok karismamali, cocgu ile iyi olmak isteyen baba zaten iyi olmak icin elinden geleni yapar, eger bunu yapmiyorsa ve kotu oluyorsa anne neden ugrassin ki, zaten bunu cocuk hisseder, bosuna bir ugras olur. Siz tabi ki babayi kotulemeyeceksiniz ama iyi gostermek icin cabalamaniz da yersiz. Tabi bu yas grubu icin dogrusu nedir uzmanina sormak lazim.
Bu sure içerisinde bir uzmanla görüştüm, dört yasına dek cocuğun kendisini suçlu ve baba tarafından cezalandırıliyormus gibi hissettiğini söyledi, yani cocuk ben bir suc işledim babam beni cezalandırıyor, terk etti gibi seyler. Tabi ki mümkün olduğu kadar babayla düzenli görüşme, vakit geçirme tavsiye etti, dediğiniz gibi mümkünse üçlü olumlu görüşmeler ki onu da yapıyorum babasıyla görüşürken,babasi bazı söylemlerini anlamıyor telaffuz ediyorum ve bunu olumlu sekilde "babasi bu böyle olmuş" diyerek dile getiriyorum. Gerginsek hiç karışmıyorum.

E tüm bunları baba biliyor. Cocuk için doğru olan tek şey, saglıkli iletişim.

Fakat adamda tutarlilik yok. Saat olayında da cok üzüldüm, uzun zaman oldu ve unutmuyor. Kendimce mutlu etmeye çalışıyorum ama bunu da danışacağım.

Cok teşekkür ederim yorumlarınız ve desteginiz için.

Hem adam aramıyor diye sitem etmişsiniz hem de görüntülü konuşmak istediğinde istememişsiniz .Evet eşiniz kesinlikle hatalı ama yine de çocuğu cezalandırmışsınız

Çok cok teşekkür ederim. Umarım her şey önce oğlum, sonra bizler için iyi olur.
Keşke oğlunuz için evliligi kurtarmak adına mücadele etseydiniz...

Konularınızı biliyorum ama yinede eş ailesine ve kv ye yenilmemek gerektiğini düşünüyorum....

Neyse.

Çok vicdansız ve adaletsiz insanlar bunlar. O lüks içinde yaşarken, elinde olsa hiç nafaka vermeyecek. Çocuğun eğitim masraflarını vs karşılayacak mı özel okula giderse? Veya spor, sanat, kültürel kurslarını? Giyimini vs. Protokole hepsini yazdırsaydınız. Belki nafakayı indirekt size faydası olabilir diye vermek istemiyordur. Ama çocuk dengeli beslensin, iyi gelişsin diye hiç düşünmüyor.

Bir de bence mesaj olarak “görüşemezsin” vs yazmayın, sizi kanuni olarak kötü bir pozisyona düşüremesin.

Çok vicdansız ve adaletsiz insanlar bunlar. O lüks içinde yaşarken, elinde olsa hiç nafaka vermeyecek. Çocuğun eğitim masraflarını vs karşılayacak mı özel okula giderse? Veya spor, sanat, kültürel kurslarını? Giyimini vs. Protokole hepsini yazdırsaydınız. Belki nafakayı indirekt size faydası olabilir diye vermek istemiyordur. Ama çocuk dengeli beslensin, iyi gelişsin diye hiç düşünmüyor.

Bir de bence mesaj olarak “görüşemezsin” vs yazmayın, sizi kanuni olarak kötü bir pozisyona düşüremesin.

Uç kuruş nafakayı vermeyen, maaşı düşük gösteren adam, inanıyor musunuz ki diğer masrafları karşılasın ? Kıyafetlerini de ben giymeyeceğim ya, adam üç kurusluk kıyafeti bile bana aldırarak güya beni zora sokuyor.

O su an beni dava edecek ya da zora sokacak konumda degil. Kendi saçmalıkları cok daha fazla maalesef.

O kadar gerginim ki, bütün gün bas agrisiyla gezdim, bu sabah yine cocuğu gorusturdum fakat sacma sebeplerle on tane mesaj atarak beni aksama dek surekli gerdi ve ofkelendirdi. Lanet olsun bu adama da, yapacagı babalığa da.

Keşke oğlunuz için evliligi kurtarmak adına mücadele etseydiniz...

Konularınızı biliyorum ama yinede eş ailesine ve kv ye yenilmemek gerektiğini düşünüyorum....

Benim bu insanlarla bas etmem ne yazık ki mümkün degildi. Tekrar yakınıma taşındıklarında is bitti maalesef. Fazladan iki sene uğraşmış olmam bile buyuk kayıp. Zaten esim olacak adamda da is yok.

Back
X