Aramız bozulmadan nasıl anlatırım?

Elmaemma

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Mart 2017
1.786
1.988
133
İyi akşamlar arkadaşlar. Uzatmadan konuya geçeyim.
Hiçbir zaman evde beslemek isteyecek kadar aşırı hayvansever olmadım. Ama zor durumda gördükçe sokak hayvanlarına yardım eden, elimden geldiğince sokak hayvanlarına mama veren biriyim. Hakkımda fikriniz olsun diye söylüyorum.
Kısaca hayvanları severim ama hiçbir zaman aynı evde yaşamaya sıcak bakmadım rahatsızlığımdan dolayı. Bakımını üstlenecek kadar kendime güvenim de yok kendi çocuğuma ve eve zor yetiyorum ben.
Çok yakın olduğum bir arkadaşım var. İki tane kedisi var kendisinin. Bana baskı boyutunda öneriyordu kedi almamı uzun zamandır. Eşim de çok istiyordu uzun zamandır ama ben bakımı konusunda eşime güvenmediğim için hiç istemedim. Ayrıca bakımını üstlenecek maddiyata da henüz sahip değiliz.
10 gün önce yolda yürürken bize bir kedi sırnaştı. Sevdik vs eşim dedi ki çok güzel çok akıllı eve götürelim. O bir yandan baskı yaptı arkadaşım bir yandan baskı yaptı "bakımına yardım ederiz yeter ki alın" tarzında. Hayır dememe rağmen ben orada saksı yerine kondum ve kedimiz böylece gelmiş oldu. Sevdim evet ama eşim gerektiğinde bakımını yapmadı yapmıyor. Kumunu temizlemek vs bazen bana kaldı ve kumun tozu kokusu bana hiç yaramıyor. Öksürüklerim ve tıkanmalarım başlayınca kedimize bir oda yaptık ve feci tüy döküyor 1 haftadır. Yanına gittikçe nefes darlığı, hapşuruk krizleri tutuyor beni. 2 günlüğüne anneme gittiğimde düzelmiştim ama gelince geri başladı.
Ben de eşime dedim ki, bu böyle olmuyor ben nefes alamıyorum sahiplendirelim kediyi.
Eşim de kabul etti çünkü görüyor halimi geceleri öksürükten nefes darlığından oturup ağlıyorum. İşkence oldu bana.
Olan kediyle bana oldu. Yazık o hayvancağıza da. :( Nedir bu zorlama yani anlam veremiyorum. Şimdi ben bu arkadaşa kediyi sahiplendireceğimi söylemekten çekiniyorum biraz. Çünkü alıp bırakanlar için hiç iyi şeyler söylemedi bu zamana kadar. Valla ne yapayım şaşırdım. :(

Hiçbir zaman evde beslemek isteyecek kadar aşırı hayvansever olmadım. Ama zor durumda gördükçe sokak hayvanlarına yardım eden, elimden geldiğince sokak hayvanlarına mama veren biriyim. Hakkımda fikriniz olsun diye söylüyorum.
Kısaca hayvanları severim ama hiçbir zaman aynı evde yaşamaya sıcak bakmadım rahatsızlığımdan dolayı. Bakımını üstlenecek kadar kendime güvenim de yok kendi çocuğuma ve eve zor yetiyorum ben.
Çok yakın olduğum bir arkadaşım var. İki tane kedisi var kendisinin. Bana baskı boyutunda öneriyordu kedi almamı uzun zamandır. Eşim de çok istiyordu uzun zamandır ama ben bakımı konusunda eşime güvenmediğim için hiç istemedim. Ayrıca bakımını üstlenecek maddiyata da henüz sahip değiliz.
10 gün önce yolda yürürken bize bir kedi sırnaştı. Sevdik vs eşim dedi ki çok güzel çok akıllı eve götürelim. O bir yandan baskı yaptı arkadaşım bir yandan baskı yaptı "bakımına yardım ederiz yeter ki alın" tarzında. Hayır dememe rağmen ben orada saksı yerine kondum ve kedimiz böylece gelmiş oldu. Sevdim evet ama eşim gerektiğinde bakımını yapmadı yapmıyor. Kumunu temizlemek vs bazen bana kaldı ve kumun tozu kokusu bana hiç yaramıyor. Öksürüklerim ve tıkanmalarım başlayınca kedimize bir oda yaptık ve feci tüy döküyor 1 haftadır. Yanına gittikçe nefes darlığı, hapşuruk krizleri tutuyor beni. 2 günlüğüne anneme gittiğimde düzelmiştim ama gelince geri başladı.
Ben de eşime dedim ki, bu böyle olmuyor ben nefes alamıyorum sahiplendirelim kediyi.
Eşim de kabul etti çünkü görüyor halimi geceleri öksürükten nefes darlığından oturup ağlıyorum. İşkence oldu bana.
Olan kediyle bana oldu. Yazık o hayvancağıza da. :KK43: Nedir bu zorlama yani anlam veremiyorum. Şimdi ben bu arkadaşa kediyi sahiplendireceğimi söylemekten çekiniyorum biraz. Çünkü alıp bırakanlar için hiç iyi şeyler söylemedi bu zamana kadar. Valla ne yapayım şaşırdım. :KK43:
Eger ki arkadaşınız ağzını açacak olsun hemen başlıyorsunuz "senin yüzünden hastalandım, evimden yuvamdan uzak kaldım, şu zamanda bağışıklık sistemim çöktü ya daha kötüsü olsaydı, hiç mi vicdan azabı çekmedin, ben senin arkadaşın değil miydim, sen kötü Olsan ben sana ısrar etmezdim" yapıştırın. Üste çıkmaya çalışırsa araya çok uzun mesafe koyun. Ki ben emrivaki sevmem böyle arkadaşlarımla araya direkt mesafe koyarım.

Alerjiniz olabilir, kedilerin tüy dökme mevsimi sanırım benimkide döküyor ama bitecek merak etme, kediye bakmak zor, bebek gibi o da, sağlığın daha önemli eşinin yaptığı saçmalık

Sağlık probleminiz olduğunu bilmelerine rağmen, size bu kadar baskı uygulamaya kimsenin hakkı yok. Onun için aynı evde yaşayamayacağınızı, sağlığınızın bozulduğunu söyleyeceksiniz, tavır yapıp laf eden olursada, ağzının payını vereceksiniz. Sonuçta sokağa bırakmayıp, birinin sahiplenmesini sağlayacaksınız. Çekinmenize gerek yok.

Olan kediyle bana oldu. Yazık o hayvancağıza da. :( Nedir bu zorlama yani anlam veremiyorum. Şimdi ben bu arkadaşa kediyi sahiplendireceğimi söylemekten çekiniyorum biraz. Çünkü alıp bırakanlar için hiç iyi şeyler söylemedi bu zamana kadar. Valla ne yapayım şaşırdım. :(

Bence o utansın anlatın geceleri ağladığnızı nefes darlığından.. terbiyesizlik gerçekten. Ben olsam gayet “hastanelik oldum” resmen diyerek yaşadıklarımı anlatırdım böyle tıkandım şöyle nefes alamadım vs diye sonra da ısrarı hiç sevmediğimi herkesin bi bildiği olduğunu ama kendi hayatını kendi düzenini herkesin en iyi kendinin bildiğini ima eden cümlelerle noktalardım. Şey diyin hatta “bak sen de keşke ısrar etmeseydin böyle beni zor durumda bıraktığınız için kediye yazık oldu çok üzülüyorum..”
Kendinizi suçlu görmeyin direk onu suçlayıcı tarzda konuşun hissettirmeden alttan alttan. Siz kendinizi suçlu görürseniz o da görür. Bu suç sizin değil onun ve eşinizin suçu. Artı o arkadaşa daha da kızdım ben, benim arkadaşımın yanında eşi istemediği bir şeye alalım diye ısrar etse asla aralarına girip alın alın demem. Ayıptır yani. Eşlerin arasına girilmez

Alsin kendisi baksin hatta direk ona gotur kediyi birak bakalim ne yapicak. Senin baskilarin yuzunden aldim hasta oldum al simdi ne yaparsan yap de. Kediye yazik zaten ben hayvanlari cok sevmem bakamam ama gunah yani duzeni bozuluyor falan gercekten bakabilecek olan alsin

Kaç yaşında evli barklı insansınız nasıl başkasının aklıyla hareket edebiliyorsunuz.
Herkes bence de kedi bakmamalı bunun gocunacak bir yanı yok ama siz daha evinizde yaşayacak can hakkında fikir sahibi olamazken bundan daha büyük dertler getirirsiniz başınıza.
Bu süreçte umarım güzel bir yuvaya sahiplendirebilirsiniz. Olan kediye olmuş. Dışarıda yaşarken 1 hafta da olsa ev ortamına alışmış. Sizin öksürmeniz kedi gidince düzelir merak etmeyin.

Bu arada bu aralar virüs salgını var. Hayvan size bir şey bulaştırırsa bunun vebalini arkadaşınız mı verecek? Ne işgüzar insanlar var gerçekten. Bence arkadaşlığınızı kesin.

Bu arada bu aralar virüs salgını var. Hayvan size bir şey bulaştırırsa bunun vebalini arkadaşınız mı verecek? Ne işgüzar insanlar var gerçekten. Bence arkadaşlığınızı kesin.
Yahu sen bence hayvanlı konulara yorum yapma 2 gram bilginle.
Bu salgın kedi köpekten insana geçmiyor. Yediğiniz etler daha vahim.

Terbiyeli olun. Türkiye Veteriner Hekimler Birliği Derneği Başkanı açıklama yaptı, ona mı inanacağım size mi? Lütfen bana yazmayın.

Terbiyeli olun. Türkiye Veteriner Hekimler Birliği Derneği Başkanı açıklama yaptı, ona mı inanacağım size mi? Lütfen bana yazmayın.
Okuduğunu anlamadığın çok belli. Kaynağını alıntılarsan sevinirim. Zira benim bildiğim Türkiye veteriner hekimler birliği aksi açıklamada bulundu. Hatta enfekte olduğunuzdan şüpheleniyorsanız hayvanların sağlığı için siz onlardan uzak durun deniyor.

Yarasalardan bulaşmadı mı bizim kedi de yarasaları yakalayıp eve getiriyordu

Bir şeyin olmaması risk taşımadığı anlamına gelmez. Bu arada herkes dışarıdan et alıyor yemek için, bu da çok yanlış. O etlerin nasıl hazırlandığı belli değil. En azından bu süreçte çok dikkat edilmeli.

Yarasalardan bulaşmadı mı bizim kedi de yarasaları yakalayıp eve getiriyordu
Yarasa, köpek yemek falan bunların henüz aslı yok. Balık pazarındaki bir kişide ilk olarak görülmüş olsa da nereden geldiğine dair bir şey söylenmiyor.
Sizin kedinizi bilemem ama ev kedisi de yarasa bulup getiremez zaten.
Bir üstte yazdığım yorumda da yazdım yarasa vs adı çıkmış. Yediğiniz inekten, tavuktan da geçebilir hayvanları yemekten geçen bir virüsse.

Back
X