• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aramızda imam nikahı kıydıran çiftler varmıı ??

evet nişanlandığımız gün babam tutmuş bir imam getirmiş,
imam nikahımız kıyıldı, 1 ay sonrada resmi nikahımız olmuştu,
1 ay sonrada düğün yapmıştık:)

evet doğru...yasaklara karşıyım ama hepsine değil..bu da onlardan biri.zaten resmi nikahtan sonra dilediğiniz gibi kıydırabilirsiniz.

Son düzenleme:
nikah kıysan bile gerçekten evli olmuyorsun, biliyorsun değil mi nikah akdinin amacını?

ben sözlüyüm ve imam nikahı kıydırmaya karar verdik internette cok arastırdım ama resmi nikah olmadan yasakmış artık doğrumu acaba?

evet kadının yasal haklarını koruma amacıyla artık yasak,
ama tanıdık imam olursa evde kıyıyorlar canım.
ailenin haberi olmadan imam nikahı kıymayı düşünmüyosun dimi?

Burdan konuşması kolay ama kıydırmak zorunda kalmış olabiliriz belki birisi yardım edebilirr konuşur rahatlarım diye düşünmüştüm

zorunda kalmış olsanız bile kıydığınız nikahın geçerli olması için etrafa duyurmanız lazım canım
gizli kapaklı yapılan nikahın bi anlamı yok

Burdan konuşması kolay ama kıydırmak zorunda kalmış olabiliriz belki birisi yardım edebilirr konuşur rahatlarım diye düşünmüştüm

İyi o zaman ailelerinize haber verip kıydırabilirsiniz.

Sizden başka kimsenin bilmediği nikahın geçersiz olacağından da haberiniz vardır umarım.

Son düzenleme:

kolay olduğu için değil doğrusunu söylüyorum!! yasak mı demişsin evet dedim ne var bunda? eğer zorunda kaldıysan bir arkadaşın dediği gibi tanıdık birini bul.

kıydırmak zorunda kalmak mı.. ilginç geldi bana.. her neyse tanıdık bir imamdan rica ederseniz yapabilirmiş ama yasak yani.. kadının hakkını korumak için konulmuş doğru yasaklardan biri..

Önce devlet nikahi, sonra imam nikahi diyenlerdenim ve imam nikahi adi altinda
kadinlarin cinselliginin ,duygularinin kullanmasina karsiyim.

Bundan 1400 yil önce imam nikahi simdiki devlet nikahi hükmündeydi,
ortada bir islam devleti vardi ve kadinin haklari koruma altindaydi.
Bugün ise, imam nikahini rahatca cinsellik yasamak veya ellerinin altindaki kadin sayisini
artirmak icin kullaniyor insanlar. Sonrasinda ayrilacak olsalar bile kadina (eski adiyla mehir) modern
ismiyle nafaka hakkini vermiyorlar, böylece kadin tüm haklarindan mahrum birakilmis oluyor + madur ediliyor.

Dolayisiyla devlet nikahi yaptirmadan imam nikahi yaptirilmamali.
Aslinda devlet nikahi yapildiktan sonra imam nikahi yaptirmak gerekli bile degil.
Tamamiyle kisisel tercih meselesi.

Sözlendigim gün dini nikahim kiyildi, 1 hafta sonrada nikah ve dügün.
Bende böyleydi ama neden tam olarak sorununuzu yazmiyorsunuz anlamadim

Bu kadar korkarak neden yazıyorsunuz ki ? Açık açık yazın, elimizden geldiğince cevaplayalım biliyorsak..
Yoksa yaptığınız şeyin doğru olmadığını mı düşünüyorsunuz ?

konu çok saçma.. istese etrafından 3-5 kişi bulup sorar bi bayan arkadaş ... bence gereksiz yere dil döküyoruz boşu boşuna ne yani gidip imam nikahı mı kıdırcan da bizdenmi yrdım istiyorsun.. Saçma...:ssz:

Back
X