• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aramızda imam nikahı kıydıran çiftler varmıı ??

ben nişanlıyım ve imam nıkahı kıydırdık sonucta gunah dedıler elele tutusuyoruz falan fılan :))

bende şöyle biliyorum..
şimdi siz nişanlıyken rahat gezebilmek için imam nikahı yaptınız gezip tozdunuz vs. düğün vakti gelmeden bir sebepten ayrıldınız diyelim nişanlınız size kalben boşol boşol boş ol demedikten sonra siz hep onun dinen karısı olarak kalıyorsunuz başka biri ile tanışıp evlenecek olsanız bile dinen ilk nişanlınızla nikahlı olduğunuz için siz zina yapmış oluyorsunuz.

ben nişanlıyım ve imam nıkahı kıydırdık sonucta gunah dedıler elele tutusuyoruz falan fılan :))

Siz artik evlenmis olursunuz nisanli sayilmazsiniz. Olurda ters giderse isler bosanmis bir bayan olacaksiniz,imam nikahinin resmi nikahtan farki yoktur.Ilerde hayatiniza biri girerse imam nikahindan bosanmis biri oldugunuzu aciklamaniz gerekir. Insallah isler ters gitmez evlenirsiniz hic boyle sorunlariniz olmaz. Fakat nisanliniz esiniz olmus artik .

eee bu durumda imam nikahı kıydıktan sonra istediğimizi yapmaya hakkımız oluyor mu?

Valla arkadasim bunu ben bilemem , ben sana bildiklerimi anlatayim. Imam nikahida resmi nikahda ayni yanlizca imam nikahi eskisi gibi gecerliligini yitirdi sebebi Islam ve dini kurallar ile ulke yonetilmiyor. Imam nikahinin koruyuculugu ve yasal konularda taninmisligi yok. Fakat dini nikah Allah huzurunda yapilan ve diger insanlarada acikladigin surece ve evliligin getirdigi sekilde yasadigin surece gecerlidir.Fakat o adam seni birkirsa, adaletli davranmazsa , cocuguna bakmazsa , nafaka vermezse , mal paylasmi yapmazsa ortada kaliyorsun.Gecerli fakat yasal bagalyiciligi olmayan nikah.Elbette evli ciftler ne yapiyorsa onu yapicaksin cinsel iliskiye girmek tabiki gunah olmaz o kisi kocan olur artik senin fakat.... evlilik cinsel iliskiden ibaret degil. Etrada duyurmak, ayni evde yasamak eslerin birbirininin sorumlulugunu almasi onemli.

Siz artik evlenmis olursunuz nisanli sayilmazsiniz. Olurda ters giderse isler bosanmis bir bayan olacaksiniz,imam nikahinin resmi nikahtan farki yoktur.Ilerde hayatiniza biri girerse imam nikahindan bosanmis biri oldugunuzu aciklamaniz gerekir. Insallah isler ters gitmez evlenirsiniz hic boyle sorunlariniz olmaz. Fakat nisanliniz esiniz olmus artik .

ben zaten imam nıkahı kıydırdıktan 1 ay sonra resmı nıkah ı da kıydık yanı o suan benım esım ama suan hala dugunumuz olmadı ama bız ıkı nıkahı da kıydırrdık

düğünümüzden bir gün önce kıyılmıştı bizimde..
imam nikahının resmi nikahtan önce kıyılmasınada çok karşıyım..ne kadar yasak olsada birilerini bulup yaptırıyorlar o ayrı :19:

dini konulara girmek istemiyorum ama

aritk hocalar bile diyor imam nikahi nisanlilikta yapilmamali sirf rahatca gezmek ya da birseyler yapmak icin yapilan nikah gercek degil deniliyor...

imam nikahi önceden nisan oldugunda yapiliyordu ama simdi yapilmiyor diye biliyorum...

zaten mecbur dediginiz seyde aileniz istiyorsa o zaman mecbur oldugunu anlarimda diger türlü imam nikahinin ne mecburiyeti var

eger erkek ya da kadin baskasiyla evli degilse

bu durum biraz farklı bence.
eğer nikahı yine sadece kendi aranızda kıydıysanız geçerliliği yoktur,yapılan zinadır.
ama yok aileleriniz kıydırdıysa siz artık dinen karı-koca olmuşsunuz.

nikahının geçerli olduğunu mu sanıyorsun?
nikahın anlamından haberdar mısın?:ssz::ssz:

emın ol senden daha ıyı bıldıgıme emınım ben mecburuyetten kıydırf-dım ve bızım resmı nıkahımız da var sadce 1 ay var aralarında ama hala dugunumuz olmadı 3 ay sonrada dugunumuz var

emın ol senden daha ıyı bıldıgıme emınım ben mecburuyetten kıydırf-dım ve bızım resmı nıkahımız da var sadce 1 ay var aralarında ama hala dugunumuz olmadı 3 ay sonrada dugunumuz var

Neden kocana nisanlim diyorsun? Nikah var imam nikahi var.... ama dugun yok evli degilsiniz yani! Insanlari dugun evli kilmaz. Dugun sadece yapilan eglencedir. Esinize nisanlim demeyin! Bir gecede yapilan eglence ile , iki kalkip gobek atmayla , altin takmayla mi esinize nisanlim demeyi birakacaksiniz? Ustelik mecbur degilsiniz, herseyin zamani yok mu.... 3 ayi birakin 3 gunde neler oluyor... insallah basiniza birsey gelmez. Gelirde ayrilirsaniz bosanmis kadin olacaksiniz, nisandan ayrilmis degil.Inanin nisandan ayrildim demek bosandim demekten insanlara laf anlatmaktan daha kolay! Ustelik evlendiginiz kayitlardan cikiyor ileride tekrar evlenmek isteseniz saklayamazsiniz da.

nikahtan önce imam nikahı yapmak için nasıl mecburiyetler var acaba benim bilmediğim?
ben de günah işlememek için sevgilimle bi imam bulayım bari nasıl olsa el ele filan tutuşuyoruz :ssz::ssz:

neden kocana nisanlim diyorsun? Nikah var imam nikahi var.... Ama dugun yok evli degilsiniz yani! ınsanlari dugun evli kilmaz. Dugun sadece yapilan eglencedir. Esinize nisanlim demeyin! Bir gecede yapilan eglence ile , iki kalkip gobek atmayla , altin takmayla mi esinize nisanlim demeyi birakacaksiniz? Ustelik mecbur degilsiniz, herseyin zamani yok mu.... 3 ayi birakin 3 gunde neler oluyor... Insallah basiniza birsey gelmez. Gelirde ayrilirsaniz bosanmis kadin olacaksiniz, nisandan ayrilmis degil.ınanin nisandan ayrildim demek bosandim demekten insanlara laf anlatmaktan daha kolay! Ustelik evlendiginiz kayitlardan cikiyor ileride tekrar evlenmek isteseniz saklayamazsiniz da.

ben boyle bıldım boyle gordum boylede cocuklarıma uyguluycam gerı kafalıksa gerı kafalıktır dınımızce ımam nıkahı olmadan elele dız dıze yan yana oturmayız sarılamayız opemeyız bızde boyle gardaş ben senı bılemem gunahını ben cekecem sen degıl evet o benım eşım kocam ama sadece kagıt uzerınde..anladınız mııı

nikahtan önce imam nikahı yapmak için nasıl mecburiyetler var acaba benim bilmediğim?
Ben de günah işlememek için sevgilimle bi imam bulayım bari nasıl olsa el ele filan tutuşuyoruz :ssz::ssz:

babam vefat ettı ve ben evlenmeden 2 3 ay once nıkah kıydırmam gerekıyor kı babamdan dolayı aldıgım ssk maasımın 2 yıllık mıktarı toplu verılıyor yatak odası yada bılezık vs almak ıcın o yuzden erkenden kıydırdık anladınız mıı

benim anlamadigimda imam nikahini nisandan sonra kiyiyorlar

birlikte olanlar var,ama ailelerden sakliyorlar olan hamilelik vs durumlarinda,madem saklanacak neden nikah oluyor..

bunu hic anlamiyorum..gecentvde kiz aradi bi kanali nisanliyiz ,imam nikahimiz var birlikte olabilir miyiz dedi,hoca cevap verdi hayir

asil olan sey resmi nikah+ dügün vs nasil oluyorsa...

dini nikaha inanmadiigmdan degil de sonucta bu nikah olunca esler birbirlerini geri ceviremez diye biliyorum..o nasil olacak?

resmi nikahin olmadigi zamanlarda bu böyleydi yani nikah demek duyurmak demek herkese,o zamanda nikah kiyip 1 sene ya da 3-5 ay sonra dügün yapilmiyordu

yani nikah =dünya eviydi..

ama simdi resmi nikah var günümüzde yani tam tersi durumlar eger kisiler yapmak istiyorsa resmi nikahtan sonra yapmali diye düsünüyorum....

resmi nikah öncede olsa yine birlikte olmayin diyorlar dügüne kadar:) yani bu isler karisik

dügün,resmi-imam nikahi hepsi ayni anda olmali bana göre..

ben boyle bıldım boyle gordum boylede cocuklarıma uyguluycam gerı kafalıksa gerı kafalıktır dınımızce ımam nıkahı olmadan elele dız dıze yan yana oturmayız sarılamayız opemeyız bızde boyle gardaş ben senı bılemem gunahını ben cekecem sen degıl evet o benım eşım kocam ama sadece kagıt uzerınde..anladınız mııı

gardaş mı,gardaş derken???
sizin boyle bildim dediğin şey resmi nikahlı olduğunuz kişiye 'nişanlım' demek mi?eleştiri bu yonde yapıldı size niye celalleniyorsunuz ki?

Back
X